ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bećirović pozvao NATO da upute poziv za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH

Go down

Bećirović pozvao NATO da upute poziv za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH Empty Bećirović pozvao NATO da upute poziv za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH

Post by RayMabus Mon 8 Apr - 14:06

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović u posjeti je generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu. Nakon sastanka su se obratili javnosti, a Bećirović je poručio da je "BiH pred vratima NATO-a", navodeći prijedloge koje je iznio Stoltenbergu.

"NATO je Dejtonom dobio mandat da uspostavi snage u BiH u slučaju bilo kakvog ugrožavanja mira, NATO ima jasnu međunarodnu nadležnost da reaguje. Podržavam eventualno prisustvo NATO snaga u vojnim bazama u BiH. Punopravno članstvo je jedan od naših strateških prioriteta", poručio je.

Bećirović pozvao NATO da nam upute poziv za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH

NATO nije nikad ni izašao iz BiH. Samo su privremeno taj mandat prebacili na EUFOR i to je sve.
RayMabus
RayMabus

Posts : 176492
2014-04-11


Back to top Go down

Bećirović pozvao NATO da upute poziv za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH Empty Re: Bećirović pozvao NATO da upute poziv za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH

Post by RayMabus Mon 8 Apr - 14:14

“Trenutno je naša zemlja u Akcionom planu za članstvo, što je posljednja stepenica prije poziva u punopravno članstvo. Raduje me što je NATO savez u svojim nedavnim istupima upravo Bosnu i Hercegovinu označio kao zemlju najbližu punopravnom članstvu u savezu te što je naveo da bi naša zemlja mogla vrlo brzo dobiti status kandidata za pristupanje ovom savezu. Iskreno se nadam da će BiH nakon pristupanja Švedske NATO savezu biti sljedeća punopravna članica”, rekao je Helez.

Sarajevo domaćin konferencije NATO-a

Pa kakve vi veze imate sa Švedskom pa da se s njom uspoređivate ? Ono kao eto ušla Švedska pa ćemo sad mi. Ne ide to tako.
RayMabus
RayMabus

Posts : 176492
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum