ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobijo izbore pa proglasio rat

Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by RayMabus 22/3/2024, 14:11

:^0

Kraj ere "specijalne operacije": Kremlj nakon dvije godine konačno stvari nazvao pravim imenom

Fali mu vojske. Mora sad novačenje izvršit a ne može dok je to samo trodnevna specijalna operacija jer onda idu samo neki specijalci a ovako kad je rat onda idu svi.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174679
2014-04-11


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by RayMabus 22/3/2024, 14:13

Rusija je u "ratnom stanju" u Ukrajini, izjavio je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Vijest je prenio AFP i nazvao je velikom promjenom u službenom jeziku Moskve.

Do sada je rat u Ukrajini, koji traje više od dvije godine, nazivao "specijalnom vojnom operacijom".

"Mi smo u ratnom stanju. Da, počelo je kao specijalna vojna operacija, ali čim je ova grupa tamo formirana, kada je kolektivni Zapad postao sudionik na strani Ukrajine , to je za nas postao rat", rekao je Peskov u intervjuu za prokremaljski dnevnik.

Rusija je pokrenula invaziju na susjednu Ukrajinu 24. februara 2022. Kremlj je od samog početka preferirao izraz "specijalna vojna operacija".

Godine 2022. agencija za cenzuru Roskomnadzor naredila je ruskim medijima da izbrišu i ne koriste poruke koje sadrže zabranjene riječi kao što su rat ili invazija, inače bi rizikovali novčanu kaznu ili blokiranje.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174679
2014-04-11


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by RayMabus 22/3/2024, 14:20

Rusija stvara grupu od više od 100.000 vojnika, oni bi mogli krenuti u ofenzivu tijekom ljeta, rekao je zapovjednik kopnenih snaga Ukrajine Oleksandr Pavljuk.

"Ne znamo u potpunosti ruske planove. Znamo samo da stvaraju skupinu od više od 100.000 ljudi. Nije nužno da će to biti ofenziva, možda popunjavaju svoje jedinice koje gube borbenu sposobnost, “ rekao je Pavljuk.

https://twitter.com/NOELreports/status/1771144290913153352

Spremi se vojvodo .... :^0 lol!Premijer Albin Kurti objavio je da su u četvrtak tokom dana primijećene specijalizirane jedinice srbijanske vojske nekoliko metara od granice s Kosovom.

"Pažljivo promatramo hoće li pokušati prijeći granicu, jer ni ovakav pristup njihovih vojnih vozila nije normalan", napisao je Kurti.

Prije nekoliko dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučic upozorio je Zapad da će, ako izaberu Kosovo prije Srbije, čekati "najbolji mogući trenutak i iskoristiti priliku", aludirajući na invaziju na Kosovo.

Srbijanska vojska nekoliko metara od granice s Kosovom: Kosovari ih pratili dronovima

Dobili naredbu od Putina da krenu na sjever Kosovoa.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174679
2014-04-11


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by RayMabus 22/3/2024, 14:51

Rusija smatra da je u ratu zbog intervencije Zapada na strani Ukrajine i kaže da ne može dopustiti da na njezinim granicama postoji država koja je pokazala spremnost da upotrijebi bilo koju metodu za preuzimanje kontrole nad Krimom, objavio je Kremlj u petak.

Komentari glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova za rusku publikaciju "Argumenti i činjenice", jedni od najoštrijih o Ukrajini, uslijedili su nakon velikog ruskog noćnog napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

"Mi smo u ratnom stanju. Da, počelo je kao specijalna vojna operacija, ali čim je ova skupina formirana, kad je kolektivni Zapad postao sudionik u ovome na strani Ukrajine, to je za nas postao rat", rekao je Peskov.

"Uvjeren sam u to. I to bi svatko trebao shvatiti, zbog svoje unutarnje motivacije", dodao je.

Ruski dužnosnici, uključujući predsjednika Vladimira Putina, postupno su s vremena na vrijeme govorili o "ratu" nakon što su prije toga dugo inzistirali da se taj izraz izbjegava.

Peskov je rekao i da Rusija mora u potpunosti "osloboditi" svoje "nove regije" kako bi osigurala sigurnost tamošnjih stanovnika, misleći na četiri anektirane ukrajinske regije 2022. godine.

Kijev proziva Rusiju za nezakonito otimanje zemlje i kaže da se neće zaustaviti dok svi ruski vojnici ne budu izbačeni s ukrajinskog tla. Ukrajina je odlučna i u vraćanju crnomorskog poluotoka Krima koji je Rusija anektirala 2014.

Moskva, koja je puno uložila u Krim, tvrdi da je poluotok dio Rusije i da je njegov status riješen jednom zauvijek.

Kremlj po prvi puta objavio da je Rusija u ratu: ‘Počelo je kao specijalna operacija, ali to se promijenilo‘
RayMabus
RayMabus

Posts : 174679
2014-04-11


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by immortal 23/3/2024, 02:11

RayMabus wrote::^0

Kraj ere "specijalne operacije": Kremlj nakon dvije godine konačno stvari nazvao pravim imenom

Fali mu vojske. Mora sad novačenje izvršit a ne može dok je to samo trodnevna specijalna operacija jer onda idu samo neki specijalci a ovako kad je rat onda idu svi.

.

Matematička analiza pokazuje rekordne prijevare na ruskim predsjedničkim izborima


Dobijo izbore pa proglasio rat 1274cbc0-e6d9-11ee-85cb-17dd7714d3c5
AUTOR FOTOGRAFIJE,GETTY IMAGES

O članku
  • Autor,Natalija Zotova

  • naziv radnog mjesta,BBC

  • 20. ožujka 2024Nakon svakih izbora u Rusiji izborni analitičari traže anomalije u podacima o izlaznosti i raspodjeli glasova – prijevara se može dokazati matematički. Ovaj put analiza podataka s biračkih mjesta pokazala je znakove neviđene prijevare.
Žena na koljenima puže na biračko mjesto. U rukama joj je vreća glasačkih listića. Klečeći pokraj glasačke kutije, ona ubacuje glasačke listiće u otvor. Kako bi poravnala hrpu u urni i učinila diranje manje primjetnim, žena grli urnu, povlači je prema sebi i liježe na leđa, kao da izvodi egzotičnu vježbu za trbuh. Policajac se, vidjevši što se događa, umjesto da intervenira, okrene i udalji.
Ono što se događalo na licu mjesta u Sankt Peterburgu snimljeno je kamerom – a moglo je biti puno više takvih videa da su vlasti ostavile videonadzor javno dostupnim, kao što je to slučaj od 2012. godine.
“Golos” je naveo da su predsjednički izbori održani uz mnogo prekršaja, zbog čega nije bilo pravog očitovanja volje. No, s tim se ne slažu u Središnjem izbornom povjerenstvu. "Nemamo nikakvih pritužbi niti kršenja", rekla je Ella Pamfilova novinarima nakon izbora.
Promatrači nisu mogli zabilježiti sva kršenja, zapravo im nije bilo dopušteno sudjelovati na ovim izborima. Ali ovdje u pomoć dolazi matematika, koja omogućuje prepoznavanje krivotvorina na velikim brojevima.

Raspodjela glasova je samo nenormalna


Početkom 2010-ih fizičar Sergei Shpilkin predložio je metodu za odvajanje količine poštenih glasova od krivotvorenih na temelju otvorenih podataka s biračkih mjesta koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo. Rezultate glasovanja usporedio je s Gaussovom krivuljom, odnosno normalnom raspodjelom - karakteristična je za slučajne procese, odnosno pošteno glasovanje.
Na dvodimenzionalnom dijagramu, distribucija PEC-a prema izlaznosti i rezultatima kandidata trebala bi izgledati kao jedna simetrična, okrugla točka. Izbori 2024. prvi su na kojima je normalna raspodjela glasova efektivno izbrisana. Kao rezultat krivotvorenja, istovremeno raste izlaznost i konačni postotak glasova za kandidata vlasti. Ako po jednoj osi nastavimo izlaznost, a po drugoj postotak za Putina, umjesto točke dobivamo “rep kometa”.
“Iskreno” biračko mjesto na posljednjim predsjedničkim izborima praktički ili potpuno nedostaje u 41 regiji Rusije, izračunala je Novaya Gazeta Europe. U još pet regija više od trećine glasova dano je za Vladimira Putina, proizlazi iz njihove analize.
Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva 2018. protivili su se procjeni ruskih izbora pomoću Gaussove krivulje, inzistirajući na tome da ta metoda uopće nije prikladna za procjenu glasovanja. Ella Pamfilova je inzistirala da europski izbori također neće proći takav test. No novinari Meduze (koja je u Ruskoj Federaciji prepoznata kao “strani agent”) potom su istom metodom analizirali izbore u Njemačkoj i Francuskoj i tamo je Gaussova krivulja sasvim dobro ispala.

Churovljeva se pila pretvorila u dikobraza


Godine 2011. oni koji su bili ogorčeni prijevarama na izborima za Dumu šalili su se o "Churovljevoj pili" - nazvanoj po tadašnjem šefu Središnjeg izbornog povjerenstva. Krivulja glasova za kandidata na izborima s normalnom raspodjelom slična je zvonu. “Crtanje” glasova i izlaznosti na grafu prikazano je u čestim vrhovima, slično zubima pile, jer kada se dolazi do rezultata, osoba je sklona unijeti lijepu, parnu brojku, a ne pripisati desetinke i stotinke postotka. Prema statistici, toliko “lijepih” rezultata ne može se dogoditi samo od sebe.

Dobijo izbore pa proglasio rat 81cd2780-e6e1-11ee-9410-0f893255c2a0

"Pila je mutirala u dikobraza", primjećuje izborni analitičar Ivan Shukshin, koji je analizirao podatke o trenutnim izborima, uključujući korištenje Shpilkinove metode. Ovaj put, anomalni vrhovi su mnogo veći i uočljiviji nego čak i prema podacima iz 2018.: 2024. malo je ostalo od oblika zvona.

Koliko si ubacio?


Broj abnormalnih glasova za Putina kada se glasa papirnatim listićima je 22 milijuna, smatra Šukšin na temelju svoje analize.
Štoviše, analiza ne uključuje elektroničko glasovanje: DEG je potpuno neproziran za ocjenjivanje, a poznato je i da glasovanje preko DEG-a u mnogočemu nije bilo besplatno: tamo su se “vozili” državni službenici.
Novinari Novaya Gazeta Europe došli su do istih zaključaka: također su analizirali podatke s biračkih mjesta koristeći Shpilkinovu metodu i također prebrojali 22 milijuna ukradenih glasova. Prema njihovim procjenama, stvarni Putinov postotak na ovim izborima mogao bi biti oko 57 posto: komisije nisu mogle izbacivati ​​glasačke listiće za predsjednika, već ih prebacivati ​​s hrpe na hrpu, odnosno prebrojavati glasove Putinove oporbe. Shpilkinova metoda ne može izračunati takve krivotvorine.

Jesu li se promijenili rezultati i ostalih kandidata?


Rezultat kandidata iz "Novih ljudi" Vladislava Davankova bio je podcijenjen, kažu analitičari: kandidat kojeg su oni koji se ne slažu s vlastima izabrali za protestno glasovanje namjerno je poslan na treće mjesto. Prema podacima preuzetim sa stranice Središnjeg izbornog povjerenstva, ispada da je na biralištima s realnim odazivom Davankov drugi, ispred Leonida Sluckog (LDPR) i Nikolaja Haritonova (Komunistička partija Ruske Federacije). A u regiji nepoštenih 80% izlaznosti on je već niži od komuniste.
“Prije izlaznosti od 75%, njegova je krivulja bila otprilike dvostruko viša od ostalih, ovo je njegov rezultat, dobio je glasove oko 11% Rusa”, piše analitičar Ivan Shukshin.

Gdje se najviše krivotvori?


Neovisni izborni promatrači odavno su na karti Rusije identificirali “izborne sultanate”, gdje se tradicionalno “crtaju” izborni rezultati, i regije s drugačijom izbornom kulturom – one u kojima je bilo snažno kretanje promatrača i ljudi koji su htjeli brojati. glasova pošteno su se probili u biračka povjerenstva.
Na ovim izborima puno je manje regija u kojima se glasovi broje relativno pošteno. Novaya Gazeta Europe identificirala je 13 regija u kojima ima manje od 10 posto glasova za Putina. “Na prošlim predsjedničkim izborima 2018. bilo je tri puta više “poštenih” regija (41), a 2000. godine četiri puta više (59)”, izračunali su novinari.
Matematičke metode nisu prikladne za obračun svih krivotvorina. Na primjer, ova analiza neće prikazati one koje su nadređeni na poslu prisilili da glasaju “za pravog”. Ne uzima u obzir ni činjenicu da na izbore nisu smjeli izaći ni najmanji oporbeni kandidati.

Dobijo izbore pa proglasio rat 22b6cb30-3853-11ee-bde6-7ffba94c56ae

Prijavite se za naš bilten e-poštom kako biste svake večeri, od ponedjeljka do petka, primali najvažnije vijesti dana, plus kontekst koji će vam pomoći da shvatite što se događa.

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23106
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by immortal 23/3/2024, 02:15

rusi se sprdaju iz makrona a kad im je putin zajahao medu to je kao njegova sposobnost 

Emmanuel "Rocky" Macron. Fotografije predsjednika kao boksača izazvale su kontroverzne reakcije u Francuskoj

Dobijo izbore pa proglasio rat E78a79b0-e786-11ee-8ee7-fdaae1788bce
AUTOR FOTOGRAFIJE,SOAZIG DE LA MOISSONNIERE/ PREDSJEDNIK


21. ožujka 2024
Emmanuel Macron je u posljednje vrijeme očito bio na vrhuncu. Nedavno je zauzeo vrlo ratoboran stav prema Rusiji, rekavši da ne isključuje slanje europskih trupa u Ukrajinu. A sada napinje mišiće i škrgućući zubima udara u boksačku vreću ispred objektiva kamere.
Dvije od ovih crno-bijelih fotografija francuski predsjednik objavio je na Instagramu, a ubrzo je društvenim mrežama počeo kružiti njegov novi nadimak "Rocky".
Neminovno, mnogi su se zapitali jesu li fotografije montirane: 46-godišnji predsjednik, fizički ne baš posebno spreman, pokazao je vrlo impresivne bicepse.
Drugi se šale da se Macron, ljubitelj boksa, sprema izazvati 71-godišnjeg predsjednika Putina, koji, kao što je poznato, također svojevremeno nije bježao od borilačkih sportova.
Macron je za francusku televiziju prošlog tjedna rekao: "Ako Ukrajinu prepustimo njezinoj sudbini, ako joj dopustimo da izgubi ovaj rat, Rusija će sigurno prijetiti Moldaviji, Rumunjskoj i Poljskoj."
Fotografije Macrona s boksačkim rukavicama sigurno neće proći nezapaženo u Kremlju, čija je press služba u prošlosti također objavljivala fotografije Vladimira Putina bez majice na kojima se pokazuje njegova fizička forma.
Francuski tisak o ovim fotografijama piše da je Macron pravi borac, poput mnogih Francuza, u dobroj formi i spreman za borbu.

Dobijo izbore pa proglasio rat F7e66710-e786-11ee-8bf3-195418ba9285
AUTOR FOTOGRAFIJE,SOAZIG DE LA MOISSONNIERE/ PREDSJEDNIK


[ltr]
Kraj priče Podcast oglašavanje[/ltr]

Ali nisu sve recenzije tako pohvalne.
“Koja politička bijeda. Kakav poraz progresizma. A kakvo siromaštvo političke komunikacije”, piše oporbena zastupnica Sandrine Rousseau na društvenoj mreži X.
Utjecajni list Le Figaro primjećuje da su fotografije izazvale dosta podsmijeha.
Eric Anso, profesor povijesti na Sveučilištu Lorraine, napisao je u X da su fotografije "dio neo-populističkog prikaza muškosti koji sada favoriziraju neki lideri, počevši od bivšeg majstora žanra Vladimira Putina".
Britanski Guardian napominje kako ovo nije prvi put da je Macron svojim fotografijama zadivio svoje sunarodnjake. U 2022. mnoge je nesrazmjerno iznenadila fotografija francuskog predsjednika kako se izležava na sofi raskopčane košulje, pokazujući svoja dlakava prsa.
Times je otkrio da nove fotografije Macrona kopiraju Roberta De Nira u filmu Razjareni bik iz 1980., a također je primijetio da nasilni Macron nesvjesno oponaša Putina, koji se nekoć javnosti pokušao predstaviti kao macho predsjednik.

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23106
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by Ringo10 23/3/2024, 05:53

To su Rusi davno trebali proglasiti
Ukrajinu treba likvidirati kao državu i podijeliti iato kao BiH
Nisu Ukri sposobni voditi državu isto kao ni Mujage
Ako nešto nije u stanju da opstane i funkcionira normalno onda koja je svrha održavat to na aparatima
Samo kukaju da dođe neko pa da im dijeli milostinju i da im sklepa nekakvu državu
Osim toga moraju poput Mossada goniti teroriste po svijetu i likvidirati ih bez milosti
POremekani su Rusi
Moraju voditi PRAVI RAT a ne glumiti humanitarnu organizaciju
Ringo10
Ringo10

Posts : 21541
2015-09-24


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by Ringo10 23/3/2024, 06:15

Ali Bogami će Rusi sad popizdit
I to definitivno
Ringo10
Ringo10

Posts : 21541
2015-09-24


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by Hoholo Mudovski 23/3/2024, 06:45

immortal wrote:rusi se sprdaju iz makrona a kad im je putin zajahao medu to je kao njegova sposobnost 

Emmanuel "Rocky" Macron. Fotografije predsjednika kao boksača izazvale su kontroverzne reakcije u Francuskoj

Dobijo izbore pa proglasio rat E78a79b0-e786-11ee-8ee7-fdaae1788bce
AUTOR FOTOGRAFIJE,SOAZIG DE LA MOISSONNIERE/ PREDSJEDNIK


21. ožujka 2024
Djedojebu su napumpali ruke u Photoshopu.
Dakle fejk je kao i njegov brak... Za razliku od Putina koji može jahati medvjeda iron

_________________
Dobijo izbore pa proglasio rat Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3733
2023-08-31


Back to top Go down

Dobijo izbore pa proglasio rat Empty Re: Dobijo izbore pa proglasio rat

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum