ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Huti precvikali kabele

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by T. 26/2/2024, 15:19

jbt. ne mogu hutima stati na kraj...
a ratovali bi s rusijom, kinom, iranom... :facepalm

T.

Posts : 17040
2014-04-14


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 15:19

U siječnju 2021. China Telecom je uklonjen s NYSE kao odgovor na izvršnu naredbu SAD-a. Iste godine, Federalna komisija za komunikacije (FCC) opozvala je radnu licencu China Telecoma u SAD-u zbog nacionalne sigurnosti.  Međutim, China Telecom (Americas) Corp planira nastaviti nuditi druge usluge na tlu Sjedinjenih Država. U ožujku 2022. FCC je proglasio China Telecom (Americas) Corp prijetnjom nacionalnoj sigurnosti. 


https://en.wikipedia.org/wiki/China_TelecomChina Mobile je najveći bežični operater u Kini , s 945,50 milijuna pretplatnika od lipnja 2021.China Mobile Limited kotira na burzi u Hong Kongu. To je najveći svjetski operater mobilne mreže po ukupnom broju pretplatnika. Poduzeće u državnom vlasništvu pod izravnom kontrolom vlade Narodne Republike Kine.

U studenom 2020. predsjednik Donald Trump izdao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje bilo kojoj američkoj tvrtki ili pojedincima da posjeduju dionice u tvrtkama za koje je Ministarstvo obrane Sjedinjenih Država navelo da imaju veze s Narodnom oslobodilačkom vojskom, među kojima je i China Mobile. U ožujku 2022. Savezna komisija za komunikacije proglasila je američku podružnicu China Mobilea, China Mobile International USA, prijetnjom nacionalnoj sigurnosti. 


https://en.wikipedia.org/wiki/China_MobileChina Unicom treći je najveći bežični operater u Kini i šesti najveći mobilni pružatelj usluga u svijetu od 2022. China Unicom upravlja CDMA mrežom u Macau od  18. listopada 2006. i internetskim uslugama u Sjevernoj Koreji od 2010.

 U kolovozu 2020. Ministarstvo obrane Sjedinjenih Država objavilo je popis tvrtki koje djeluju izravno ili neizravno u Sjedinjenim Državama s vezama s Narodnom oslobodilačkom vojskom. China Unicom je uvršten na popis. U rujnu 2022. FCC je dodao China Unicom na popis tvrtki koje se smatraju "prijetnjama nacionalnoj sigurnosti". 


https://en.wikipedia.org/wiki/China_Unicom
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 15:20

6. travnja 2023Kineske državne telekomunikacijske tvrtke razvijaju 500 milijuna dolara vrijednu podvodnu internetsku kabelsku mrežu od optičkih vlakana koja bi povezivala Aziju, Bliski istok i Europu u konkurenciji sa sličnim projektom koji podupiru SAD. Plan je znak da sve intenzivniji tehnološki rat između Pekinga i Washingtona prijeti pucanjem interneta.

Tri glavna kineska prijevoznika – China Telecommunications Corporation (China Telecom), China Mobile Limited i China United Network Communications Group Co Ltd (China Unicom) – planiraju jednu od najnaprednijih i najdalekosežnijih podmorskih kabelskih mreža na svijetu.

Američka vlada je zabrinuta zbog prisluškivanja podataka s interneta u Pekingu, uspješno osujetila niz projekata kineskih podvodnih kabela u inozemstvu tijekom protekle četiri godine. Washington je također blokirao licence za planirane privatne podmorske kabele koji bi povezali Sjedinjene Države s kineskim teritorijem Hong Konga, uključujući projekte koje vode Google LLC, Meta Platforms, Inc i Amazon.com Inc.


Podmorski kabeli prenose više od 95% ukupnog međunarodnog internetskog prometa. Ti su vodovi velike brzine desetljećima bili u vlasništvu skupina telekomunikacijskih i tehnoloških tvrtki koje udružuju svoje resurse kako bi izgradile te goleme mreže kako bi se podaci mogli neprimjetno kretati diljem svijeta.

Ali ti su kablovi, koji su ranjivi na špijuniranje i sabotažu, postali oružje utjecaja u eskalirajućem natjecanju između Sjedinjenih Država i Kine. Supersile se bore za dominaciju nad naprednim tehnologijama koje bi mogle odrediti ekonomsku i vojnu nadmoć u desetljećima koja dolaze.

Izgradnja paralelnih kabela između Azije i Europe uz potporu SAD-a i Kine je bez presedana, reklo je četvero ljudi uključenih u projekt. To je rani znak da bi se globalna internetska infrastruktura, uključujući kabele, podatkovne centre i mobilne telefonske mreže, mogla podijeliti tijekom sljedećeg desetljeća, rekla su dva sigurnosna analitičara.

Zemlje bi također mogle biti prisiljene birati između korištenja internetske opreme koju je odobrila Kina ili mreža koje podupiru SAD, učvršćujući podjele diljem svijeta i čineći alate koji potiču globalno gospodarstvo, poput internetskog bankarstva i satelitskih sustava za globalno pozicioniranje, sporijima i manje pouzdanima, rekao je Timothy Heath, istraživač obrane u RAND Corporation, američkom think tanku.

Kina planira podmorski internetski kabel vrijedan 500 milijuna dolara kao konkurent projektu koji podupiru SAD
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 15:54

11. ožujka 2021


Konzorcij kineskih tvrtki bliži se završetku 12.000 kilometara dugog PEACE kabela (Pakistan East Africa Connecting to Europe) koji će isporučiti prijeko potrebnu propusnost velikim dijelovima Afrike. Kapacitet podvodnog kabela je zapravo toliko velik da može prenijeti 90.000 sati Netflix sadržaja SVAKE SEKUNDE.

Dok projekt vodi Hengtong Group, jedan od vodećih kineskih proizvođača optičkih vlakana i energetskih kabela, Huawei je također glavni igrač koji će bez sumnje izazvati zabrinutost među vladama u SAD-u i Europi. Huawei Marine je u početku sudjelovao u postavljanju dijela kabela na dno oceana, a također će ...

Kineska ogromna nova podatkovna magistralna linija koja povezuje Aziju, Afriku i Europu bliži se završetku
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 16:08

Rusija neće profizirat previše od ovih cvikanja kabela osim šta se može naslađivati Sunakiju itd te šta može očekivati veći promet dakle i zaradu od ovog tržišta Kine, Japana, sjeverne Koreje itd s jedne strane te Europe s druge no doduše ne znam kako sad stoji ta interent i telefon priča između Europe i Rusije al nema veze, neki kabel negdje se uvijek nađe.

Rusija je previše sjeverno a brat Xi ima neke svoje planove a jedan od tih je da on ojača svoj utjecaj u srednjoj Aziji pa između ostaloga idu ulaganja u telekome u Kazastanu, Turkmenistanu itd.

Ne treba brat Xi rusku telekom mrežu jer kad pogledate koliko je Kina uvućena u dubinu azijskog kontinenta onda je nelogično da on toliki put telefoniranja i internet veze radi preko Rusije a ne preko Kazastana i dalje.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 16:17

Ovo je šematski prikaz tog polarnog optičkog kabela koji je trebao povezivati Japan i Britaniju pa su indijci odustali itd no dobro se vidi i gdje u osnovi idu glavni pravci tih kabela preko kontinentalne Rusije ( označeno zelenom bojom ).

I sad pogledajte di je Kina i koliko je uvućena u dubinu azijskog kontnineta ( vidi granica Kine i Kazastana ) i sad imati u vidu da oni s Pakistanom rade podvodni kabel iz Pakistana prema obalama istočne Afrike dakle već su jaki infrastrukturno u toj zapadnoj Kini ( da nisu onda ne bi bilo ni ovog posla s Pakistanom ) i onda dakle infrastrukturu na zapadu Kine imaju i sad će se samo prispojiti na Kazastan.

Prevedeno: Kini Rusija ne treba za povezivanje Kine i Europe telefonijom.

Kina - Kazastan - podvodni kabel do Azerbejđana i piči dalje prema Europi.
Huti precvikali kabele - Page 2 1280px-Russian_Optical_Trans-Arctic_Submarine_Cable_System.svg


Last edited by RayMabus on 26/2/2024, 16:19; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by veber 26/2/2024, 16:17

vili40 wrote:
veber wrote:
vili40 wrote:neće tu biti ništa bez kopnene,sad nek kinezi interveniraju i nalupaju ove sandalama po glavi.
rusi će opet dobit po pički. sada ih rokaju, onak. 

lako je moguće da huti prime poruku za rusiju u obliku atomika.
nisu ti domoroci krivi,bili bi manji od makova zrna da ih ne naoružavaju i huškaju iranci i rusi.Misliš da se sve ovo slučajno događa(od hamasa,izraela pa na dalje)?Potpalili bi oni i na balkanu ali ona pička u beogradu još oklijeva i čeka pomoć da se oslobodi kosovo.Sve se zna.
pa sve je to rusko smeće, ok otvaraju frontove da smanje pritisak na sebe.

isto tako japan želi kurile natrag.

ameri će opet hititi atomsku. ili hidrogensku.

glupi rusi

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53277
2014-12-30


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 16:25

Ironično al istinito al eto ispada da južnoj Koreji i Japanu najviše treba ta mogućnost da preko Rusije rade telefoniju a posebno jer već postoji pomorski kabel za Vladivostok.

RJK ( Rusija-Japan-Koreja ) je podmorski telekomunikacijski kabelski sustav koji povezuje tri navedene zemlje koje graniče s Japanskim morem . S radom je započela 1995. godine.

Ima točke slijetanja u:

  • Nahodka , Rusija
    Naoetsu , Japan
  • Pusan , Koreja


Ima prijenosni kapacitet od 1,12 Gbit/s i ukupnu duljinu kabela od 1715 km (1066 mi).

Nahodka na ruskom znači " sretno otkriće " ili eureka . Naziv je referenca da je zbog nekog prirodnog čina ovo jedino mjesto na ruskoj pacifičkoj obali gdje se more nikada ne smrzava. Kao takve, njegove luke su superiornije čak i od onih mnogo veće luke Vladivostok. Prvo rusko naselje, selo Amerikanka, osnovano je 1907. godine i nazvano po korveti.


Nakhodka je prometno čvorište gdje se roba iz Japana prebacuje s brodova u luci Vostochny na ruski željeznički sustav, uključujući dio Transsibirske željeznice Euroazijskog kopnenog mosta . JSC Vostochny Port , stevidorska tvrtka, ima sjedište u gradu.


Huti precvikali kabele - Page 2 1280px-Stores_in_Nakhodka_Fishing_Port


https://en.wikipedia.org/wiki/Nakhodka


Last edited by RayMabus on 26/2/2024, 16:31; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by veber 26/2/2024, 16:26

T. wrote:jbt. ne mogu hutima stati na kraj...
a ratovali bi s rusijom, kinom, iranom... :facepalm
dolazi njemačka korveta, bu opet popičkitis.

čita na radaru 1000 nm a ruši sve u krugu 150km.

kada ameri hite atomik, opet bute se čudili ko pura dreku.

rokaju sandalaše isključivo noću.

poruka rusima

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53277
2014-12-30


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 26/2/2024, 19:32

Britanski teretni brod kojeg su Huti nikidan pogodili raketama:

RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by Hartmann 26/2/2024, 22:26

Ima Boga..Kabel za Plinovod

_________________
Huti precvikali kabele - Page 2 2cc4e01132374b4662c3b46684b86272
avatar
Hartmann

Posts : 1999
2021-01-04


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by mentalitet 27/2/2024, 04:58

Koba wrote:
veber wrote:
Koba wrote:LOL ... sad preko Rusije. Ahahahahaha!

king
loll sada će malo opet biti atomski.

jebga nemate sreće.

srbi su loozeri po defaultu.

Jebali te Svrbi idiote nekorisni.

:rasta
Ma mora prditi nesto,a to radi iz straha folksdojcher se ukenjao u gace jer zna da mu je "domovina" u sluchaju atomskog prva na udaru.
Vidis da se pocheo hraniti kod shipaca .Dobio otkaz pa sad zivi od socijale,samo je pitanje dokle ce.Uskoro ima sitno da sere. :dramaq :dramaq :dramaq

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by mentalitet 27/2/2024, 05:03

T. wrote:jbt. ne mogu hutima stati na kraj...
a ratovali bi s rusijom, kinom, iranom... :facepalm
Sta zna krava sta je logika.Ali boli ga kurac ,ima razvijenu mashtu.Ono shto on stvori u svojoj mashti se sigurno ostvaruje.Pa i ja bi mozda podilkanio da sam do juche mozda bio dobro placen pa sad moram jesti kod shipca burek od 2.5 eurica.Nemash ti pojma shta je schwapska socijala. :dramaq :dramaq :dramaq :dramaq

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by mentalitet 27/2/2024, 05:05

Hartmann wrote:Ima Boga..Kabel za Plinovod
Nije to Bog napravio nego najhrabriji i najchasniji narod na svijetu HUTI :love:Postali moji idoli. :dramaq

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by Hoholo Mudovski 2/3/2024, 08:22

LoL
ovog ne bi bilo ni u Meksičkoj sapunici da je režira Ed Wood
_________________
Huti precvikali kabele - Page 2 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3733
2023-08-31


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by RayMabus 2/3/2024, 15:16

Teretni brod Rubymar, koji je napušten u južnom Crvenom moru nakon što su ga ciljali jemenski Huti 18. februara, potonuo je, saopštila je u subotu vlada međunarodno priznatog Jemena, prenosi Dejli Mejl.

-
POTONUO BRITANSKI BROD: Najteži udarac Huta od početka sukoba u Crvenom moru
RayMabus
RayMabus

Posts : 174677
2014-04-11


Back to top Go down

Huti precvikali kabele - Page 2 Empty Re: Huti precvikali kabele

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum