ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pala Avdivka

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 12:54

I još jedna stvar pošto ja nešto pišem i mislim da to svi znaju pa zaboravim to spomeniti:

Psihologija vladanja masama.

Njemu nije samo bitno da on na papiru dobije izbore u Rusiji ( dobit će ih svakako, pokrast će ih ako ništa drugo da ostanu na vlasti ) nego on mora uvjeriti mase ( prodati im priču ) da je on jaki i nepogriješivi vođa kojeg mase trebaju slijediti i da nema zamjene i drugog za njega itd drugim riječima on mora uvjeriti mase da je on firer ( vođa ).

Ne vrijedi mu da dobije izbore na papiru a u stvarnosti nije uvjerio mase da je on vođa pobjednik i koji je ispravan i na pravom putu i kojeg treba slijediti itd i onda ga za par tjedana, mjeseci, godinu dvije te nezadovoljne mase svrgnu na ulici jer nezadovoljstvo proključa.

Mora im prodati priču da je on Firer ( vođa ).


Last edited by RayMabus on Sat 17 Feb - 12:55; edited 1 time in total

RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by Joža Sat 17 Feb - 12:55

Bog te jeba, triba sam uložit u dionice Libresse ili čagod takovega.
Oslobođena Avdjejevka i krepa pantagana Navaljni.
Opći menzes po ''slobodnom'' svitu.

_________________
Legende žive vječno.
Joža
Joža

Male
Posts : 2308
2022-02-24


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by AssadNaPodmornici Sat 17 Feb - 13:07

Hoholo Mudovski wrote:U ratu dronovima izlasci na čistinu su pogubni i bolje prolazi strana koja se brani, ali ... možemo samo zamisliti koliko su im naorali kada se ruska strana približava brojci 100k mrtvih i boli ih qurac. U epidemiji prehlade sezona 2020-2022 su imali preko milion mrtvih i nitko nije primjetio... Doduše, pomelo je starce i pijance.

Pričati o 7k branitelja Avdivke je smiješno, smješnije je ubacivanje elitnih postrojbi u obranu pa izvlačenje par dana kasnije ostataka. Napadi radi povlačenja postoje, ali ovi su u okruženju.
Da se vratim na početak 7 tisuća u gradu, nekada se spominjala brojka 10 ( dakle nedostaje 3k ) a osim tih postrojbi najmanje 10 k čuva bokove da ne padnu u još veći kotao... Dakle izgubljena bitka, neće spasiti mnogo oklopa, municije, povlačenje pod granatama i dronovima će im poljuljati ionako loš moral.
Kada Rusima nestane granata ima kod njihovih saveznika koji znaju da su oni slijedeći. Kina recimo...
Što se tiče nedostatka mučke populacije u Rusiji, pobjegli su liberali koji bi kao Srbi plakali kada ih se pošalje u juriš u Dombasu... Ovo što je ostalo ne bježi od mobilizacije kao što vidimo kod Ukrajinaca...
+ Stalno im 200-300k čeka da uleti, ako ulete Poljaci ulječu i Bjelorusi i samo Bog može učiniti čudo da 200 sekunda poslije London ne bude nuklearna pustoš... Iako Ruska doktrina kaže da će napasti  tim ako budu ugrožena granice , ali kako u sukobu takvog inteziteta ne zamjeniti neki zrakoplov s konvencionalnim projektilom za zrakoplov s nuklearnom bombom...

Mislim da je vrijeme za kraj ovog rata uz,.ono što je najbitnije smjenu kabale na Zapadu koja je i zakuvala sve ovo...

ruski gubici su nešto veći, vjerojatno 1.5x -2x veći(zadnjih par mjeseci i dosta veći) ali imaju 5x više stanovnika pa im je lakše istrpiti. 
međutim jedna i druga strana trpe gadne gubitke. 

nikakav kotao se nije dogodio, vi mislite da se u nekim utvrdama nalaze po tisuće vojnika i stotine komada tehnike, i sada to treba izvući, pa će ih ovi napasti sa 10 000 haubica a sve će snimati 1000 dronova u realnom trenu a iznad njih će letjeti K52 helikopteri i uništavati svakoga.. 
kako da ne. 

to se sve brani sa manjim snagama, i rusi napadaju sa manjima. rusi su u 10 i 11mjesecu istrpili gadne gubitke na masovnim napadima, bile su baš gadne snimke, od tada napadaju uporno u manjim skupinama, koje trpe manje gubitke ali je u manja šansa da će ostvariti napredak.

tako gore kod Stepove gdje su u početku se pričalo kada su osvojili ono radioaktivno brdo da će tamo presjeći Ukrajince, 4 mjeseca se nije ništa dogodilo. poslali bi manji napad, ukrajinci bi ga uništili FPV dronovima i Bradley-ma. 

Na jugu im je u napadu na jednu utvrdu išlo isto tako očajno loše, dok nisu iskopali 2 mjeseca doslovno kilometar tunela ispod kanalizacije i prešli ukrajincima sa leđa, nakon čega su ovi panično utekli. 

onda su bile priče o stotinama zarobljenih , a ja vidio jednu snimku od 4 zarobljena Ukrajinca. 
tako i ovdje , cijelu avdiivku je možda branilo par tisuća ljudi, možda je u ugroženom dijelu bilo pola ili trećina od toga. 

i ako je danas kazano da "povlačimo se", to znači da je realno povlačenje počelo prije nekoliko dana. 
Ulazak 3 brigade za koju se pričalo da će "udarati na bokove" je bilo , udarili su na par mjesta, (ima snimke zarobljenih i mrtvih rusa, naravno ne na stotine kako tvrde razni debili) , počistili par zgrada i pola kvarta da ovi ostali ukrajinci mogu izaći. 

ukrajinci su još u tvornici onoj na početku grada, ne znam kakva je cesta do nje. 

izvlači se vojska bez velikih gubitaka, nisam vidio snimke gdje rusi(aj nisam gleda jutros) paradiraju sa velikom skupinom zarobljenih vojnika i gomilom tehnike.. 
naći će sigurno tu i tamo nekog zarobljenog, možda neki oštećeni bradley, možda neki podrum sa kalašima i kojim protutenkovskim projektilom i to je to. 


ne znam kakve priče prodaju ruskoj vojsci, ukrajinci su se ovdje inteligetnije branili nego u bahmutu. u bahmutu dok su wangerovci ginuli po polju, omjeri su bili super. 
jednom kada su ušli u grad(a to jer je pao soldear) , tada su ukrajinci trebali pustiti grad i braniti se na brdima ispred časiv jara što i sada rade.

tako i ovdje. 
navodno već mjesecima prije , 15km iza grada kopaju ukrajinsku surovikin liniju... ruse čeka još samoubilačkih napada.  ukrajinci imaju manje oružja, ali ne svakog manje. pun kurac imaju više dronova recimo.  imaju manje granta i oklopa, i jebiga vrlo malo ovih aviobombi. 
nemaju niti rusi neograničeno oklopa, već sam spomenuo, digli su proizvodnju, ali većina oklopa im je obnova iz sovjetskih otvorenih skladišta. u početku su to bili BMP2 , sada su BMP1 i MTBLovi.. sa takvom tedencijom gubitaka, i to ne govorim one gubitke koje ludi safet spama, nego one koji su snimljeni i slikani , .. imat će oni uvik oružja i kao i ukrajinci, ali evo ukrajinci su bez američke pomoći 3-4 mjeseca, i drže se. gube lagano teritorij , ali nema nekog kolapsa, nanose protivniku gubitke. izgubili su predgrađe donjecka, zadržali su rusi realno 4 mjeseca, izvukli su vojsku. 

moguće da će i Putin stati, vjerojatno mu ovo treba kao propagadna poruka.

svaki put kada bi Ukrajinci izgubili neko selo, ili grad, ekipa bi se napaljivala i očekivala kolaps fronte. tako je bilo i 2022 , 
i obrnuto, napaljivala se zapadna javnost da će rusija kolabrirati svakog trena.. prvo krajem 2022, pa onda početkom 2022, pa onda na ljeto 2023 , pa jesen 2023, .. sda više nitko to ne očekuje, ostaje samo da vi sa istočne strane skužite da nema niti kolapsa ovdje. 

rusija sada ponovo ima prednost u nekim sustavima, a napreduje se sporo uz ogromne višestruke gubitke. 
ukrajinci kada im USA i pošalje novi paket pomoći, to će eventualno biti dovoljno da se uspostavi ravnoteža, ali nikako za osvajanje nazad. što prije jedna i druga strana svhate to bolje

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20808
2018-06-14


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 13:24

Europa mora ojačati svoju obranu bez obzira na to tko će pobijediti na američkim predsjedničkim izborima ili kako će završiti rat u Ukrajini, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz u subotu na minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

"Mi Europljani moramo voditi puno više računa o vlastitoj sigurnosti, sada i u budućnosti", rekao je Scholz drugog dana konferencije nazvane "Davos obrane".

Scholz: Neovisno o ishodu rata u Ukrajini i rezultatu američkih izbora, Europa mora pojačati svoju obranu

Usro se.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 14:33

Time završava Avdiivka. AFU se potpuno povukao iz svih dijelova grada, uključujući i iz AKHZ (Koksara i kemijske tvornice) i 9. četvrti. Zauzete su nove obrambene linije. U narednim danima bit će poznato kako izgledaju točne obrambene linije.
Pala Avdivka - Page 3 GGirrfKWIAATVZV?format=jpg&name=small
RayMabus
RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by Hoholo Mudovski Sat 17 Feb - 19:20

RayMabus wrote:Time završava Avdiivka. AFU se potpuno povukao iz svih dijelova grada, uključujući i iz AKHZ (Koksara i kemijske tvornice) i 9. četvrti. Zauzete su nove obrambene linije. U narednim danima bit će poznato kako izgledaju točne obrambene linije.
Pala Avdivka - Page 3 GGirrfKWIAATVZV?format=jpg&name=small


Slava im

_________________
Pala Avdivka - Page 3 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3733
2023-08-31


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by crvenkasti Sat 17 Feb - 19:26

Ja se bojim čovječe ne ljuti se efekta. Ako krene, gotovo je.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 28668
2014-04-17


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 19:27

Pa nije žalija Putin para da ovo osvoji. Njemu su izbori a on mora svojim ovcama pokazat da je on Firer ( vođa ).

Tko zna koliko je para sasuja u to da to osovji. Hrpe granata, dovuka plačenike sa svih strana i to najbolje koje može nać na tržištu. Nije uopće pita koliko košta nego je samo rekao oću to i gotovo a cijena me ne zanima uopće. Koliko god napišete na papirić da oćete dobit će samo mi to osvojite pred izbore.

Sasuja hrpu para da to osvoji. Nije ga uopće zanimalo koliko će to koštat samo da se osvoji baš sada pred izbore da on bude Firer ( vođa ) svih Rusa. Vojvoda.

Bit će i Trumpu platija masne pare da tamo blokira vremenski malo i koliko može ( da zavlači da dobije na vremenu da to osvoji ) tu američku vojnu pomoć da ovi ostanu bez metaka da mu je to lakše osvojit.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by Hoholo Mudovski Sat 17 Feb - 19:36

RayMabus wrote:Pa nije žalija Putin para da ovo osvoji. Njemu su izbori a on mora svojim ovcama pokazat da je on Firer ( vođa ).

Tko zna koliko je para sasuja u to da to osovji. Hrpe granata, dovuka plačenike sa svih strana i to najbolje koje može nać na tržištu. Nije uopće pita koliko košta nego je samo rekao oću to i gotovo a cijena me ne zanima uopće. Koliko god napišete na papirić da oćete dobit će samo mi to osvojite pred izbore.

Sasuja hrpu para da to osvoji. Nije ga uopće zanimalo koliko će to koštat samo da se osvoji baš sada pred izbore da on bude Firer ( vođa ) svih Rusa. Vojvoda.

Bit će i Trumpu platija masne pare da tamo blokira vremenski malo i koliko može ( da zavlači da dobije na vremenu da to osvoji ) tu američku vojnu pomoć da ovi ostanu bez metaka da mu je to lakše osvojit.

Kurac izbori, da sam Rus ispod osvajanja Karhiva ne bi glasa za njega.

_________________
Pala Avdivka - Page 3 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3733
2023-08-31


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 19:37

Psihologija vladanja masama.

Njemu nije samo bitno da on na papiru dobije izbore u Rusiji ( dobit će ih svakako, pokrast će ih ako ništa drugo da ostanu na vlasti ) nego on mora uvjeriti mase ( prodati im priču ) da je on jaki i nepogriješivi vođa kojeg mase trebaju slijediti i da nema zamjene i drugog za njega itd drugim riječima on mora uvjeriti mase da je on firer ( vođa ).

Ne vrijedi mu da dobije izbore na papiru a u stvarnosti nije uvjerio mase da je on vođa pobjednik i koji je ispravan i na pravom putu i kojeg treba slijediti itd i onda ga za par tjedana, mjeseci, godinu dvije te nezadovoljne mase svrgnu na ulici jer nezadovoljstvo proključa.

Mora im prodati priču da je on Firer ( vođa ).
RayMabus
RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by Hoholo Mudovski Sat 17 Feb - 20:19

Razlaz ljudi, nema ništa za vidjeti,...
samo još jedan poraz najjače vojske u Evropi...
Pala Avdivka - Page 3 Ggilnf10

_________________
Pala Avdivka - Page 3 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3733
2023-08-31


immortal likes this post

Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by catabbath Sat 17 Feb - 21:25

Misilm da sam prekjučer gledao na facebooku kako rusi dižu zastavu u centru grada ali evo tek danas stigla vijest u naše medije :)

_________________
Pala Avdivka - Page 3 Fb_img10
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12384
2015-08-22


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by crvenkasti Sat 17 Feb - 21:30

Mi im šaljemo toliko oružje i toliku lovu, a oni sve bitke izgubiše.
Šta smo mi? Budale?
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 28668
2014-04-17


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 21:39

Cijela Avdijivka je pod našom kontrolom, kaže ruski ministar obrane


RUSKI ministar obrane Sergej Šojgu obavijestio je predsjednika Vladimira Putina da je grad Avdijivka u blizini Donjecka pod punom ruskom kontrolom, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.
:confetti greenstars :wine king :D
RayMabus
RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by RayMabus Sat 17 Feb - 21:41

Hoćemo još, hoćemo još, hoćemo još. Berlin,Berlin, Berlin. Ha ha ha ha ha Smijeh.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174676
2014-04-11


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by melkior Sat 17 Feb - 21:53
Jao onima koji nisu imali sreće da se izvuku na vrijeme.
avatar
melkior

Posts : 17143
2015-08-09


Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by T. Sat 17 Feb - 22:36

eroo osporava ovu vijest...
drže se kaže još štakori u kanalizaciji ispod zgrade pošte...

_________________
Pala Avdivka - Page 3 Unname11
T.
T.

Posts : 17040
2014-04-14

Age : 83

Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by veber Sat 17 Feb - 22:39

T. wrote:eroo osporava ovu vijest...
drže se kaže još štakori u kanalizaciji ispod zgrade pošte...
natipka lik koji je do nedavno imao naci vojnika na avataru.

smrt rusiji

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53277
2014-12-30


immortal likes this post

Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by immortal Sat 17 Feb - 22:41

T. wrote:eroo osporava ovu vijest...
drže se kaže još štakori u kanalizaciji ispod zgrade pošte...
šta ti planiraš ako Putin zaista napadne i Hrvatsku
zajedno sa srbljima
i dalje biti za Putina ili za Hrvatsku?

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23106
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by immortal Sat 17 Feb - 22:42

RayMabus wrote:

Cijela Avdijivka je pod našom kontrolom, kaže ruski ministar obrane


RUSKI ministar obrane Sergej Šojgu obavijestio je predsjednika Vladimira Putina da je grad Avdijivka u blizini Donjecka pod punom ruskom kontrolom, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.
:confetti greenstars :wine king :D
od danas te zaista svrstavam u bolesnika
okrećeš se kako vjetar puše

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23106
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by T. Sat 17 Feb - 22:46

immortal wrote:
T. wrote:eroo osporava ovu vijest...
drže se kaže još štakori u kanalizaciji ispod zgrade pošte...
šta ti planiraš ako Putin zaista napadne i Hrvatsku
zajedno sa srbljima
i dalje biti za Putina ili za Hrvatsku?
za hrvatsku...
dakle, za rusiju...
bez srbalja normalno...
biti za hrvatsku je biti protiv hrvatske kakva je danas...
tako ja to vidim...


Last edited by T. on Sat 17 Feb - 22:49; edited 1 time in total

_________________
Pala Avdivka - Page 3 Unname11
T.
T.

Posts : 17040
2014-04-14

Age : 83

Back to top Go down

Pala Avdivka - Page 3 Empty Re: Pala Avdivka

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum