ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mladi Kinezi se smiju komunističkoj partiji Kine

Go down

Mladi Kinezi se smiju komunističkoj partiji Kine Empty Mladi Kinezi se smiju komunističkoj partiji Kine

Post by RayMabus 2/2/2024, 01:05

Vlada je 2015. promijenila politiku jednog djeteta u zemlji. Također je ponudila financijske poticaje roditeljima, cijelo vrijeme veličajući vrline braka i rađanja djece. No, što ako problem leži u samoj kineskoj vladi? Wang Feng, profesor sociologije na kalifornijskom sveučilištu Irvine, čije područja istraživanja je moderno kinesko društvo, kaže da su dužnosnici već dugo znali da će demografska kriza doći — iako ne tako brzo kao što je stigla — i da je režim je sporo djelovao prema rješenju.

Posljednjih su se godina kineska vlada i lokalne vlasti okrenule zakonima ili programima koji imaju za cilj potaknuti mlade žene na rađanje djece i sklapanje braka. Hangzhou, mnogoljudni grad u istočnoj Kini, počeo je nuditi novim roditeljima 20 000 kineskih juana, ili oko 2500 eura za treće dijete. U Wenzhouu, na jugoistoku Kine, vlada je ponudila do 3000 juana po djetetu.

Kineska vladajuća stranka uvela je “politiku troje djece” 2021. godine, ohrabrujući obitelji da imaju više od dvoje djece. Ali svejedno, kinesko stanovništvo – osobito mladi ljudi – nisu zagrizli. “Mladi se smiju vladi jer vjeruje da zapravo može na ovaj način narediti ljudima što da rade, a što ne”, rekao je Wang, ukazujući na neuspjeh politike jednog djeteta u zemlji.

https://www.geopolitika.news/vijesti/otkucava-kineska-demorafka-eskplozija-koja-ce-se-prosiriti-svijetom/
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum