ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hindusi guze malog Putina

Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Sun 28 Jan - 15:44

Dok Indija zadržava ogroman dotok ruske nafte, ona se okreće od ruskog oružja i zapadnoj tehnologiji, kao i oružju domaće proizvodnje.

"Malo je vjerojatno da ćemo potpisati bilo kakav veći vojni sporazum s Rusijom", rekao je Nandan Unnikrishnan, stručnjak za Rusiju u istraživačkom centru Observer Research Foundation iz New Delhija.

Ovo je druga velika loša vijest za Rusiju.

Drugo neriješeno pitanje su ogromne količine indijskih rupija koje je Rusija nakupila prodajom nafte i plina. Indija plaća samo vlastitom valutom koja nije slobodno konvertibilna i pohranjena je u indijskim bankama. Indijska ograničenja nad protokom kapitala onemogućuju prijenos novca natrag u Rusiju. Zapravo, 1 milijarda USD u rupijama dolazi svaki mjesec na vrh hrpe koja je uvelike beskorisna za Moskvu, dok Indija ostvaruje ogroman profit na svjetskom tržištu.

Indija je ponudila da se novac uloži u indijsku infrastrukturu u kojoj mogu sudjelovati ruske građevinske tvrtke, ali to ništa ne bi doprinijelo kratkoročnim potrebama Rusije, a još manje ruskoj ratnoj industriji. Indija ima Moskvu u potpunosti tamo gdje želi. Stoga je jedino razumljivo da Indija taj ruski naftni dotok drži netaknutim i glumi "dobre veze".

Ovaj primjer zorno pokazuje koliko je Rusija postala ovisna. Rusko brbljanje o "globalnom jugu" uz njegovo držanje manje je primamljivo kada su naslovnice Potemkina odbačene. Ništa drugačije nije ni s Kinom gdje se ovisnost o Rusiji povećava još većim koracima.

Superiorne sile mogu jeftino kupovati ruski plin svojom vlastitom valutom i uz uvjete vezane za Rusiju. Povijest je skovala entitete poput Rusije gdje je ova vrsta jednostranog "sporazuma" uspostavljena s jednim pojmom: Vazalske države
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by debotoijusto Sun 28 Jan - 15:55

Hindusi guze malog Putina Indian-rupee-rupees-mahatma-gandhi-bills-thumb

lipsi je od $ i jos su prijatelji
bas su grintavi ovo rusi
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30366
2014-04-12


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Sun 28 Jan - 16:09

Hindusi guze malog Putina Https%3A%2F%2Fcms-image-bucket-production-ap-northeast-1-a7d2.s3.ap-northeast-1.amazonaws.com%2Fimages%2F0%2F3%2F8%2F8%2F47188830-3-eng-GB%2FCropped-17062672092024-01-25T183437Z_1818031386_RC21P5AX0K2K_RTRMADP_3_INDIA-FRANCE
Indijski premijer Narendra Modi i francuski predsjednik Emmanuel Macron mašu tijekom roadshowa u Jaipuru, Indija, 25. siječnja.


Indijska grupa Tata i francuski Airbus potpisali su sporazum o zajedničkoj proizvodnji civilnih helikoptera, rekao je u petak indijski ministar vanjskih poslova Vinay Kwatra. Sporazum je potpisan tijekom tekućeg državnog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Indiji, rekao je.

Tata i Airbus već surađuju na izradi transportnog zrakoplova C-295 u Gujaratu, rodnoj državi premijera Narendre Modija.

"Industrijsko partnerstvo (potpisano) između Tata i Airbus helikoptera za proizvodnju helikoptera H125 sa značajnom domaćom i lokalizacijskom komponentom", rekao je Kwatra na brifingu za medije u petak. Tata i Airbus nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Tijekom Macronova državnog posjeta također se razgovaralo o daljnjoj suradnji u obrambenom sektoru, rekli su dužnosnici, uključujući mogućnost da francuski proizvođač motora Safran pomogne u proizvodnji motora za borbene zrakoplove u Indiji.

Francuska je već drugi najveći dobavljač oružja za Indiju, a južnoazijska država oslanja se na svoje borbene zrakoplove već četiri desetljeća. "Safran je u potpunosti voljan to učiniti sa 100% prijenosom tehnologije u dizajnu, razvoju, certificiranju, proizvodnji i tako dalje", rekao je indijski veleposlanik u Francuskoj Jawed Ashraf, dodajući da će se razgovori o tome nastaviti.

Indijska Tata i francuski Airbus zajedno će proizvoditi helikoptere
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Sun 28 Jan - 16:15

Eurocopter AS350 Écureuil (ili Squirrel ), sada Airbus Helicopters H125 , je jednomotorni laki pomoćni helikopter koji su izvorno dizajnirali i proizvodili Aérospatiale i Eurocopter (sada Airbus Helicopters) u Francuskoj.


https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_AS350_%C3%89cureuil

Hindusi guze malog Putina 220px-Dhfs_eurocopter_as.350bb_squirrel_ht1_arp
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Sun 28 Jan - 16:56

Jedan od primarnih razloga iza povećane prodaje oružja Indije Africi je njezina želja da se suprotstavi rastućem utjecaju Kine u regiji. Indija se natječe s Kinom za utjecaj u Africi i pokušava se pozicionirati kao pouzdan partner afričkim državama. Prodajući oružje afričkim zemljama, Indija se nada izgraditi jače veze s tim zemljama i povećati svoju prisutnost u regiji.

Indija se može natjecati s Kinom, Rusijom i Turskom u prodaji oružja afričkim vojskama i postaviti se kao vodeći dobavljač vojne opreme u regiji.
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Sun 28 Jan - 16:57

Indija marljivo radi na povećanju svoje prisutnosti u trgovini oružjem i natjecanju s moćnim nacijama poput Rusije i Kine. Ova ambicija je dovela do toga da Indija usmjeri svoje napore na prodaju svog oružja domaće proizvodnje afričkim vojskama, koje si često ne mogu priuštiti opremu zapadnjačke proizvodnje. Indija je već postigla određeni uspjeh u ovom sektoru i sada želi to nadgraditi jer se nada da će postati glavni igrač u afričkim poslovima s oružjem.

Indija je razvila i proizvela široku lepezu oružja i obrambenih sustava, od malog oružja do sofisticiranih zrakoplova. Oni su stavljeni na raspolaganje afričkim vojskama po djeliću cijene njihovih zapadnih kolega, što ih čini privlačnom opcijom za siromašnije nacije. Indija je također napravila velike korake u pružanju održavanja i podrške za svoje oružane sustave, čineći ih pouzdanom i ekonomičnom opcijom za afričke vojske.

Indija se nada iskoristiti svoju sve veću prisutnost u Africi kako bi ne samo prodala više svog domaćeg hardvera nego i kako bi dobila pristup novim tržištima i dodatno ojačala svoju globalnu prisutnost. Indija je već napravila snažan prodor na afričko tržište oružja i uvjerena je da, s odgovarajućim strategijama, može postati glavni igrač u tom sektoru i natjecati se s Rusijom i Kinom za poslove s oružjem.

Indija je uložila milijarde u svoj obrambeni sektor u nastojanju da postane manje ovisna o uvozu, uključujući iz Rusije, dok se suočava s Kinom na njihovoj spornoj granici.

Indijska prodaja oružja Africi porasla je posljednjih godina, budući da Indija nastoji proširiti svoj utjecaj na kontinentu. Indijski izvoz oružja u Afriku prvenstveno je bio usmjeren na malo oružje, streljivo i drugu vojnu opremu. Međutim, Indija je također uspjela osigurati neke značajne ugovore za prodaju većih sustava naoružanja, uključujući mornarička plovila i zrakoplove.

Jedan od primarnih razloga iza povećane prodaje oružja Indije Africi je njezina želja da se suprotstavi rastućem utjecaju Kine u regiji. Indija se natječe s Kinom za utjecaj u Africi i pokušava se pozicionirati kao pouzdan partner afričkim državama. Prodajući oružje afričkim zemljama, Indija se nada izgraditi jače veze s tim zemljama i povećati svoju prisutnost u regiji.

"S ciljem osnaživanja afričkih zemalja partnera da samostalno ispune svoje obrambene zahtjeve, Indija je predana dijeljenju svoje stručnosti i znanja u obrambenoj proizvodnji, istraživanju i razvoju", dodao je ministar obrane. General pukovnik James Mugira, predstavnik Glavnog stožera obrambenih snaga Ugande, rekao je da obrambena i sigurnosna suradnja između Indije i Afrike ostaje područje koje nije u potpunosti iskorišteno i treba mu dati prioritet.

https://www.military.africa/2023/04/india-hopes-to-sell-affordable-weapons-to-africa/
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Sun 28 Jan - 16:57

Indijska ambicija da postane globalna sila

Indijska prodaja oružja Africi odražava njezinu rastuću ambiciju da postane globalna sila i želju da proširi svoj utjecaj na kontinentu. Iako su te prodaje pomogle Indiji da izgradi jače veze s afričkim državama i suprotstavi se utjecaju Kine, one su također pobudile zabrinutost zbog potencijala povećanog širenja oružja i nestabilnosti u regiji.

Čini se da je ovaj potez urodio plodom jer je tanzanijski ministar obrane dr. Stergomena Lawrence Tax predvodio delegaciju koja se sastojala od viših dužnosnika oružanih snaga gdje su posjetili proizvodne pogone Bharat Dynamics Limited (BDL) kako bi istražili mogućnosti suradnje prošlog kolovoza. Isto tako, Indija i Egipat potpisali su pakt o produbljivanju vojne suradnje , uključujući između svojih obrambenih industrija.

Rusija još uvijek dominira izvoznim tržištem oružja

Unatoč tome, Indija se namjerava natjecati s Rusijom koja je postala glavni dobavljač oružja za vojske podsaharske Afrike , unatoč tekućim oružanim sukobima s Ukrajinom. Ovakav razvoj događaja doveo je do toga da je zemlja pretekla Kinu kao vodećeg dobavljača oružja u regiji. Rusija je aktivno nastojala proširiti svoju prisutnost u Africi, a to se ogledalo u povećanoj opskrbi oružja afričkim državama.

Podaci Stockholmskog međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI), globalnog tragača za trgovinom oružjem, pokazuju da je Rusija isporučila 26 posto topništva koje je uvezla subsaharska Afrika u pet godina. Iako je Peking dugo bio najveći prodavač oružja u regiji. S druge strane, Indija je postigla značajan uspjeh u izvozu obrambenih proizvoda u financijskoj godini 2022.-23. Izvoz je dosegao najveću vrijednost svih vremena od 1,9 milijardi dolara, gotovo 364 milijuna dolara više nego prethodne financijske godine. To predstavlja deseterostruko povećanje od financijske godine 2016.-2017. Indija je proširila svoje izvozno tržište na više od 85 zemalja, sa 100 tvrtki koje trenutno izvoze obrambene proizvode.  

Indijski obrambeni sektor poduzeo je značajne reforme jer je vlada zainteresirana za jačanje obrambene moći nacije smanjenjem ovisnosti o uvozu. Očekuje se da će mjere kao što su pojednostavljenje postupka nabave obrambenih proizvoda, odredba o financiranju do 70 % troškova razvoja od strane vlade i povećanje izravnih stranih ulaganja (FDI) na 74 % automatskim putem potaknuti ulaganja u sektor dalje. Vlada je ciljala obrambenu proizvodnju u vrijednosti od 1,75.000 kruna INR, uključujući obrambeni izvoz od 35.000 kruna INR do 2024.-25. 

Indijski premijer Narendra Modi oglasio se na Twitteru kako bi izrazio svoje divljenje domaćoj proizvodnoj industriji, navodeći nedavno postignuće kao jasnu manifestaciju talenta i entuzijazma zemlje. Trenutačna kretanja u ovom sektoru pokazuju da su reforme provedene u posljednjih nekoliko godina dale pozitivne rezultate. Prema Modijevoj izjavi, vlada je obećala da će nastaviti pružati potporu inicijativama čiji je cilj transformirati Indiju u središte obrambene proizvodnje.  

Predviđa se da će indijski obrambeni izvoz dosegnuti 35.000-40.000 milijuna rupija do 2026., najavio je ministar obrane Rajnath Singh na nedavnom predavanju održanom u Puneu. Lakoća poslovanja značajno je poboljšana zahvaljujući reformama u zakonima te istraživanju i razvoju. Singh je također spomenuo da je smanjenje birokracije mladim poduzetnicima omogućilo nesmetano pokretanje poslovanja.

Ključne strategije za pomoć Indiji u nastojanju povećanja izvoza oružja


Indija se može natjecati s Kinom, Rusijom i Turskom u prodaji oružja afričkim vojskama usredotočujući se na nekoliko ključnih strategija:

Ponuda visokokvalitetnog oružja po konkurentnim cijenama: Indija ima snažnu obrambenu industriju i može proizvoditi napredne sustave naoružanja, poput projektila, borbenih zrakoplova i podmornica. Nudeći to oružje po konkurentnim cijenama, Indija može privući afričke zemlje koje žele modernizirati svoje vojne sposobnosti.

Izgradnja snažnih odnosa s afričkim vladama: Indija može izgraditi snažne odnose s afričkim vladama nudeći razvojnu pomoć, poput infrastrukturnih projekata, obrazovnih programa i zdravstvenih inicijativa. Čineći to, Indija može steći povjerenje afričkih vođa i povećati vjerojatnost da će se odlučiti kupiti oružje od Indije.

Pružanje usluga obuke i podrške: indijske obrambene tvrtke mogu ponuditi usluge obuke i podrške afričkim vojskama, pomažući im da učinkovito koriste oružje indijske proizvodnje. Pružanjem ovih usluga indijske tvrtke mogu se razlikovati od konkurencije i izgraditi dugoročne odnose s afričkim vojskama.

Prilagodba oružja u skladu s afričkim potrebama: Indijske tvrtke mogu prilagoditi svoje oružje kako bi zadovoljilo specifične potrebe afričkih vojski, primjerice prilagodbom lokalnim uvjetima i terenu. Na taj način indijske tvrtke mogu ponuditi jedinstvena rješenja koja su prilagođena afričkim zahtjevima.

Fokusiranje na transparentnost i etičke prakse: Indijske tvrtke mogu se razlikovati usredotočujući se na transparentnost i etičke prakse. Pridržavajući se visokih etičkih standarda i transparentnošću svoje poslovne prakse, indijske tvrtke mogu izgraditi povjerenje s afričkim vladama i izdvojiti se od konkurencije koja bi mogla imati reputaciju po korupciji i neetičkim praksama.

Usredotočujući se na ove strategije, Indija se može natjecati s Kinom, Rusijom i Turskom u prodaji oružja afričkim vojskama i postaviti se kao vodeći dobavljač vojne opreme u regiji.

https://www.military.africa/2023/04/india-hopes-to-sell-affordable-weapons-to-africa/
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Mon 29 Jan - 4:55

RayMabus wrote:Hindusi guze malog Putina Https%3A%2F%2Fcms-image-bucket-production-ap-northeast-1-a7d2.s3.ap-northeast-1.amazonaws.com%2Fimages%2F0%2F3%2F8%2F8%2F47188830-3-eng-GB%2FCropped-17062672092024-01-25T183437Z_1818031386_RC21P5AX0K2K_RTRMADP_3_INDIA-FRANCE
Indijski premijer Narendra Modi i francuski predsjednik Emmanuel Macron mašu tijekom roadshowa u Jaipuru, Indija, 25. siječnja.


Indijska grupa Tata i francuski Airbus potpisali su sporazum o zajedničkoj proizvodnji civilnih helikoptera, rekao je u petak indijski ministar vanjskih poslova Vinay Kwatra. Sporazum je potpisan tijekom tekućeg državnog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Indiji, rekao je.

Tata i Airbus već surađuju na izradi transportnog zrakoplova C-295 u Gujaratu, rodnoj državi premijera Narendre Modija.

"Industrijsko partnerstvo (potpisano) između Tata i Airbus helikoptera za proizvodnju helikoptera H125 sa značajnom domaćom i lokalizacijskom komponentom", rekao je Kwatra na brifingu za medije u petak. Tata i Airbus nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Tijekom Macronova državnog posjeta također se razgovaralo o daljnjoj suradnji u obrambenom sektoru, rekli su dužnosnici, uključujući mogućnost da francuski proizvođač motora Safran pomogne u proizvodnji motora za borbene zrakoplove u Indiji.

Francuska je već drugi najveći dobavljač oružja za Indiju, a južnoazijska država oslanja se na svoje borbene zrakoplove već četiri desetljeća. "Safran je u potpunosti voljan to učiniti sa 100% prijenosom tehnologije u dizajnu, razvoju, certificiranju, proizvodnji i tako dalje", rekao je indijski veleposlanik u Francuskoj Jawed Ashraf, dodajući da će se razgovori o tome nastaviti.

Indijska Tata i francuski Airbus zajedno će proizvoditi helikoptere
Hindusi guze malog Putina 1280px-Kamov_Ka-226T_at_the_MAKS-2009_%2801%29

Indijska vojska (135 ranije planirano zamijenjeno s HAL LUH )
Indijske zračne snage (65 ranije planiranih zamijenjeno s HAL LUH )https://en.wikipedia.org/wiki/Kamov_Ka-226
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Mon 29 Jan - 5:08

RayMabus wrote:Dok Indija zadržava ogroman dotok ruske nafte, ona se okreće od ruskog oružja i zapadnoj tehnologiji, kao i oružju domaće proizvodnje.

"Malo je vjerojatno da ćemo potpisati bilo kakav veći vojni sporazum s Rusijom", rekao je Nandan Unnikrishnan, stručnjak za Rusiju u istraživačkom centru Observer Research Foundation iz New Delhija.

Ovo je druga velika loša vijest za Rusiju.

Drugo neriješeno pitanje su ogromne količine indijskih rupija koje je Rusija nakupila prodajom nafte i plina. Indija plaća samo vlastitom valutom koja nije slobodno konvertibilna i pohranjena je u indijskim bankama. Indijska ograničenja nad protokom kapitala onemogućuju prijenos novca natrag u Rusiju. Zapravo, 1 milijarda USD u rupijama dolazi svaki mjesec na vrh hrpe koja je uvelike beskorisna za Moskvu, dok Indija ostvaruje ogroman profit na svjetskom tržištu.

Indija je ponudila da se novac uloži u indijsku infrastrukturu u kojoj mogu sudjelovati ruske građevinske tvrtke, ali to ništa ne bi doprinijelo kratkoročnim potrebama Rusije, a još manje ruskoj ratnoj industriji. Indija ima Moskvu u potpunosti tamo gdje želi. Stoga je jedino razumljivo da Indija taj ruski naftni dotok drži netaknutim i glumi "dobre veze".

Ovaj primjer zorno pokazuje koliko je Rusija postala ovisna. Rusko brbljanje o "globalnom jugu" uz njegovo držanje manje je primamljivo kada su naslovnice Potemkina odbačene. Ništa drugačije nije ni s Kinom gdje se ovisnost o Rusiji povećava još većim koracima.

Superiorne sile mogu jeftino kupovati ruski plin svojom vlastitom valutom i uz uvjete vezane za Rusiju. Povijest je skovala entitete poput Rusije gdje je ova vrsta jednostranog "sporazuma" uspostavljena s jednim pojmom: Vazalske države
Sad su im izbori i jednome i drugome ( i Putinu i Modiju ) u prvom dijelu ove godine pa Putin ne želi nikakvo talasanje tu al mislim da kad prođu ti izbori da će se ova šema di on njemu daje naftu a on ga jebe u zdrav mozak promijenit.

Kad već nema para od tebe onda bolje poslat đabe par tankera nafte nekome drugome pa nek kupuje oružje u Putina ( praktički mu poklanja oružje jer mu dadne naftu po vrlo niskoj cijeni tako da tog kupca takvo kupljeno oružje u Putina u osnovi ne košta ništa ).
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Mon 29 Jan - 5:25

Kina : 315 miljona auta, 221 auto po glavi stanovnika na tisuću stanovnika

Indija: 80 miljona auta, 59 auta po glavi stanovnika na tisuću stanovnika

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_territories_by_motor_vehicles_per_capita

Samo Kina godišnje izbaci 27 miljona auta dakle u neke četiri godine nadomjesti cijelo tržište Indije.
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by RayMabus Mon 29 Jan - 6:22

U Sloveniji je prosjek 660 automobila na tisuću stanovnika pa sad vidimo di je Kina a kamo li jedna Indija. I da smanjiš to pa staviš 600 auta na tisuću stanovnika to znači da Indija ima samo 10% od toga a zemlja u razvoju ( gospodarski rast preko 5% ) i mora se taj razvoj očitovat i na povečanju standarda stanovništva jer inače je lažan.

I fino tako svake godine Kina i Indija i drugi gutači nafte pa na kraju Putin ne mora ciganu prodavat ništa ako neće nego daj ti meni pare ili kupuj na međunarodnom tržištu po tržišnim cijenama.
RayMabus
RayMabus

Posts : 171724
2014-04-11


Back to top Go down

Hindusi guze malog Putina Empty Re: Hindusi guze malog Putina

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum