ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kurbetina ka severina

Go down

kurbetina ka severina Empty kurbetina ka severina

Post by debotoijusto Sun 28 Jan - 12:28

Vjekoslav Potočanac, bivši predstojnik Centra za socijalnu skrb u Požegi, koji je od 28. prosinca prošle do 16. siječnja ove godine proveo u istražnom zatvoru zbog prijave za nasilje u obitelji i povrede djetetovih prava, sada je preuzeo ulogu ustanove na čijem je čelu donedavno bio taj moćni lokalni HDZ-ovac. Sam određuje kada i koliko njegovo četvero malodobne djece mogu biti s majkom, a koliko će vremena provoditi s njim.


U utorak, 23. siječnja upravo na dan kada je Telegramov novinar u Požegi dugo razgovarao s njegovom suprugom odbio je predati joj njihovo četvero djece mada je ona najavila da će po njih doći. Nije joj dao djecu, a kada su mediji sutradan to objavili, dopustio je da sutradan, 24. siječnja, preuzme najmlađe dijete koje je tek navršilo godinu dana. Tako je sve do danas.
“Došla sam pred našu obiteljsku kuću, preuzeti djecu kako sam suprugu i najavila. Otvorio je vrata, u hodniku je bila i njegova odvjetnica koja mi je rekla da s djecom mogu razgovarati, ali da ih ne mogu dobiti. Nakon toga u dogovoru s mojom odvjetnicom Anom Čulo zvala sam policiju, no nisu htjeli doći. Bila sam uporna, na kraju su ipak došli, kasnije je stigla i krim policija u civilu. Ušli su u kuću, razgovarali s Potočancem, izašli i rekli kako ništa ne mogu učiniti jer ne postoji sudska odluka o skrbništvu nad djecom. Zvala sam Centar za socijalnu skrb u Virovitici, koji je nadležan za slučaj, ali nitko se nije javljao. Otišla sam kući bez djece”, tvrdi potresena Antonija Potočanac.

Supruga optužuje za psihičko nasilje, te da je bila izvrgnuta ponižavanju i osobito ekonomskom nasilju. Dva lokalna medija (ona tvrdi da za jedan piše prijatelj njenog supruga, u drugom radi sin žene koju je Potočanac zaposlio u Centru za socijalnu skrb) pokušala su relativizirati takvu vrst obiteljskog nasilja pa su otvoreno stala na njegovu stranu i pisala kako je prestrogo kažnjen, jer eto, pritvoren je a nije bilo fizičkog nasilja.
Jednom od ta dva lokalna portala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, poslala je 18. siječnja pisano upozorenje u kojem podsjeća kako minoriziraju rodno utemeljeno nasilje šaljući štetne poruke da ”drugi oblici nasilja osim fizičkog, nisu ‘pravo’ nasilje”, te kako autor članka zastupa ”zabrinjavajuću činjenicu” da ”živimo u patrijarhalnom društvu koje je sklonije opravdavati počinitelja nasilja nego naći adekvatnog suosjećanja za žrtvu”.
Njegova supruga kaže kako je ključni razlog zbog kojeg je odlučila napustiti muža i s djecom otići u iznajmljeni stan ekonomsko nasilje kojem je godinama bila izložena. Sav novac trošio je na kocku, njoj bi davao dvjestotinjak eura mjesečno, pa bi čak i od tog iznosa tražio da mu dio vrati. Uzimala je hranu u trgovini ”na teku”, jer nije imala od čega platiti, pa bi joj davali robu i dug zapisivali u bilježnicu.
Nakon nekog vremena, s obzirom da suprug nije plaćao i ta je mogućnost prestala. Dalje tvrdi kako joj je pomagala njena rodbina, prodavala je nakit, odjeću, samo da djeci ima za hranu. Zato je, kaže, 27. prosinca prošle godine spakirala djecu i rekla da odlazi, a sutradan sve prijavila policiji.
U razgovoru za Telegram kaže kako je suprug imao njenu bankovnu karticu i pin i raspolagao novcem koji je ona zarađivala. “Kad je završio u pritvoru, dobila sam izlistanje svog računa i ostala šokirana s dvije neugodne činjenice: svako malo na moj tekući račun stizale su uplate zaposlenikâ Centra za socijalnu skrb, s nemalim iznosima. Taj novac podizao je moj suprug”, govori.
Saznala je, tvrdi, i da su njegova kreditna zaduženja veća od 166.000 eura. “To kreditno zaduženje nije odlazilo na gradnju i uređenje kuće ili kupnju nekretnina”, kaže. I dodaje da je taj ogroman novac samo dug prema bankama, a da ne zna koliki su njegove privatne posudbe. Odvjetnica Ana Čulo koja zastupa suprugu bivšeg predstojnika Centra za socijalnu skrb u razgovoru za Telegram upozorava na niz apsurdnih situacija koje onemogućavaju rješenje problema prije konačne sudske presude o pravu na skrbništvo.
S obzirom da Potočanac nema zabranu pristupa djeci ni supruzi, može, kao što je to učinio u prošli utorak, ne dopustiti supruzi pristup djeci, može slati brojne sms-poruke, manipulirati… Od Općinskog suda u Slavonskom Brodu odvjetnica Čulo zatražila je hitnu mjeru da djeca – do konačne sudske odluke – budu s majkom.
Hitna mjera moguća je samo u iznimnim situacijama, a upravo je ova u kojoj se našla supruga Potočanca, takva – kaže njena odvjetnica, no upozorava da je u tijeku bijeli štrajk sudaca pa ne zna kada će mjera biti donesena. Inače, zakon nalaže da se prije obraćanja sudu s tužbom za razvod braka, roditelji koji imaju malodobnu djecu prvo moraju obratiti Centru za socijalnu skrb zbog obveznog savjetovanja.Željeli smo o svemu čuti i Vjekoslava Potočanca, no odbio je razgovor. Poslao je međutim kratku sms poruku u kojoj je napisao: ”Mogu potvrditi da su u kući u utorak bile dvije ophodnje policije. Radi zaštite interesa djece i njihovih prava i stresa koji prolaze molim i apeliram da ih se maksimalno zaštiti jer svaki novi napis im je dodatni stres koji prolaze. Sve dalje vezano za to imate u policijskom izvješću. Ponavljam, nemam više komentara radi zaštite interesa svoje djece.’’
Na poruku smo odgovorili da želimo razgovarati i o drugim stvarima vezano uz tu mučnu priču. Odgovor je bio: ”Hvala na razumijevanju, bit će prilike”.


https://www.telegram.hr/politika-kriminal/supruga-hdz-ovca-privedenog-zbog-obiteljskog-nasilja-tesko-optuzuje-sustav-on-je-pusten-iz-pritvora-i-ne-da-mi-djecu/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30378
2014-04-12


Back to top Go down

kurbetina ka severina Empty Re: kurbetina ka severina

Post by debotoijusto Sun 28 Jan - 12:32

kurbetina ka severina 62709961-vjekoslav-potocanacZlatko Sliško, socijalni radnik kojemu je Potočanac bio šef, danas ga je pred novinarima optužio da mu je dužan 10 tisuća eura.

"Prvi puta je bilo kad je bila korona 2021. kad sam neoprezno dao izjavu da nikuda ne idem pa ni ne trošim. Odmah sam bio pozvan, traženo je 6 tisuća kuna. Ja nisam slušao tračeve, to me nije zanimalo, onda je tražio 8. Došli smo do 30 tisuća kuna nakon čega više nisam mogao posuđivati. Tada mi je rečeno da nađem nekoga tko ima", ispričao je Sliško.

Neslužbeno se doznaje da je svemu ovome mogla kumovati njegova ovisnost o kocki, a taj problem traje godinama.


https://net.hr/danas/crna-kronika/vjekoslav-potocanac-imao-je-problema-s-kockom-radnik-ga-optuzio-da-mu-je-duzan-nevjerojatan-iznos-3fe1431c-a675-11ee-8b60-3a50bfc1e71d
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30378
2014-04-12


Back to top Go down

kurbetina ka severina Empty Re: kurbetina ka severina

Post by debotoijusto Sun 28 Jan - 12:32

casni sud HDZjota je na godisnjem odmoru
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30378
2014-04-12


Back to top Go down

kurbetina ka severina Empty Re: kurbetina ka severina

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum