ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

dobit ce turopoljsku podgutnicu

Go down

dobit ce turopoljsku podgutnicu  Empty dobit ce turopoljsku podgutnicu

Post by debotoijusto 20/1/2024, 22:48

FILIPINAC Bienvenido Alivio, vozač školskog autobusa, ispričao je za Danas kako je spasio djecu iz vozila na kojem je izbio požar. Podsjetimo, jučer oko 14:35 u Ulici Ivana Šabana u Šiljakovini 49-godišnji Filipinac je tijekom vožnje uočio dim iz predjela motora.
Zaustavio je autobus, pustio četvero djece da izađu iz vozila, a zatim vatrogasnim aparatom započeo gašenje požara. Ipak, školski autobus u svega nekoliko minuta progutala je vatra. 

"Odmah sam djeci rekao da iziđu. Uzeo sam vatrogasni aparat kako bih pokušao obuzdati vatru. Cijelog sam ga ispraznio, ali nije pomoglo. Tada sam rukama grabio snijeg i bacao na autobus vičući: 'Upomoć, upomoć!'" ispričao je. 
"Bio sam uplašen, ali smatram da panika nije opcija. Morate biti smireni, prioritet su putnici i djeca. Bilo me strah jer je ovo prvi put da sam tako nešto doživio. Samo mi je drago da su djeca dobro i da nitko nije stradao", dodao je.
Kaže da se tijekom spašavanja vozila nagutao dima. "Počeo sam kašljati i povraćati, ali svejedno, pokušao sam. Pokušao sam jer sam tužan zbog autobusa", naveo je Bienvenido. 

Iz autoprijevozničke tvrtke su za Danas istaknuli kako je do kvara najvjerojatnije došlo zbog puknuća cijevi za dovod goriva. Tvrde kako sam autobus redovito servisiraju svaka tri mjeseca. 
Reakcije mještana su pozitivne. "Dosta je riskirao. Filipinac se čak i sprijateljio s našim dečkima, moj Domagoj ga jako hvali. Kaže da je izuzetno drag i simpatičan. Uglavnom, čovjek se dosta angažirao i u sve u svemu ispalo je dobro", rekao je Franjo iz Šiljakovine.
Gradonačelnik Velike Gorice će osobno zahvaliti Bienvenidu na hrabrom činu. Idući tjedan uručit će mu turopoljsku podgutnicu. "Ne vidim se kao heroja u ovoj situaciji. To je istodobno ljudski instinkt i očinski instinkt, jer tu djecu vidim kao svoju. Moja djeca su sličnih godina kao i oni. Stoga smatram da ovo nije herojski čin", zaključio je Filipinac. 


https://www.index.hr/vijesti/clanak/filipinac-spasio-djecu-iz-goruceg-busa-grabio-sam-snijeg-i-bacao-na-bus-vicuci/2531167.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30379
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum