ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

POTRAGA ZA BLAGOM

Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty POTRAGA ZA BLAGOM

Post by debotoijusto 20/1/2024, 21:14

Ruski predsjednik Vladimir Putin kreće u potragu za imovinom - naredio je dužnosnicima da pronađu rusku imovinu koja je nekoć pripadala bivšem Ruskom Carstvu ili je bila u vlasništvu Sovjetskog Saveza.
Uredba ruskog predsjednika objavljena je kasno u četvrtak i njome se dodjeljuju sredstva državnom uredu za provođenje potrage za imovinom u inozemstvu i osiguranje upisa vlasničkih prava Rusije. U dokumentu se ne navodi veličina proračuna za ovu operaciju niti se precizira kakva se imovina traži, prenosi Bloomberg.
Državna instanca kojoj je dodijeljen ovaj zadatak i sredstva novi ime Odjelu za stranu imovinu Administrativnog direktorata predsjednika Ruske Federacije, javila je ruska državna novinska agencija TASS.
Sredstva će biti dodijeljena za pokrivanje troškova vezanih uz "proces traženja nekretnina u vlasništvu Ruske Federacije, bivšeg Ruskog Carstva, bivšeg SSSR-a", kao i za "propisnu uknjižbu (vlasničkih) prava" i "pravnu zaštitu ove imovine", precizirao je TASS, koji spominje i drugu uredbu kojom se dodjeljuju sredstva za pokrivanje troškova odjela za održavanje i korištenje ruske federalne imovine u inozemstvu.Prema dokumentu, kako navodi Ukrainska Pravda, ovim će se pitanjem, osim predsjedničke administracije, baviti i ministarstvo vanjskih poslova.
U 2021. godini prilagođena su pravila za subvencioniranje potrage za nekretninama te je taj proces prestao biti temelj za dodjelu sredstava. Nova uredba vraća mehanizam subvencioniranja, nalažući određenom ovlaštenom poduzeću da traži i pruža pravnu zaštitu ruskoj imovini u inozemstvu.

Iako nije jasno što je potaknulo izdavanje uredbe, malo je vjerojatno da će Putinov interes za bivše imperijalne posjede ublažiti zabrinutost oko njegovih stvarnih ambicija u susjednim državama, nakon što je ruska invazija na Ukrajinu uzdrmala europsku sigurnost.
Na svom vrhuncu, Rusko Carstvo se proširilo na teritorije današnje Poljske i baltičkih država Estonije, Latvije i Litve, ali i Finske. Raspalo se pod političkim i drugim pritiscima proisteklim iz Prvog svjetskog rata i boljševičke revolucije 1917. pod vodstvom Vladimira Lenjina, što je označilo rođenje komunističke države.
Sovjetski Savez, formiran 1922. godine, rasprostirao se većim dijelom bivšeg teritorija carstva, ali bez Poljske i Finske, sve dok nije raspao 1991. kada su republike na Baltiku, Kavkazu, u Ukrajini, Bjelorusiji i središnjoj Aziji postale neovisne.


https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/misteriozna-putinova-naredba-krenite-u-lov-na-svu-imovinu-koja-je-nekad-pripadala-ruskom-carstvu-i-sssr-u-15417686
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30366
2014-04-12


Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by debotoijusto 20/1/2024, 21:18

zapadnim zemljama ne mogu uzet nista s ovom pricom svojim satelitima vec uzeli orban nije od jucer ostaju samo srbi koji nakon zena 45 podaju i nekretnine "saveznicima"
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30366
2014-04-12


Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by immortal 20/1/2024, 22:10

Nisam znala da i Vladimir P. ima problema s državnim blagom
al se netko okoristio i lijepo šuti

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 22817
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by RayMabus 21/1/2024, 04:08

Međunarodna konvencija od kraja Hladnog rata počela je razlikovati dvije različite okolnosti u kojima takve privilegije traži takva država sljednica, od kojih samo u prvoj takve države sljednice mogu preuzeti ime ili povlašteni međunarodni položaj svoje prethodnice. Prvi niz okolnosti pojavio se raspadom Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika (SSSR) 1991. Jedna od konstitutivnih republika SSSR-a, Ruska Federacija , tvrdila je da je "država nastavljač SSSR-a" na temelju toga što sadržavao je 51,7% stanovništva SSSR-a i 76,3% njegova teritorija. Slijedom toga, Rusija je izjavila da članstvo SSSR-a i mjesto u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda "nastavlja Ruska Federacija".  To je također prihvatio ostatak bivših država SSSR-a ; u pismu od 24. prosinca 1991. ruski predsjednik Boris Jeljcin obavijestio je glavnog tajnika da članstvo SSSR-a u Vijeću sigurnosti i svim drugim tijelima Ujedinjenih naroda nastavlja Ruska Federacija uz potporu devet zemalja članica Zajednica Neovisnih Država. Sva sovjetska veleposlanstva postala su ruska veleposlanstva. Ukrajina , država nasljednica Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike (pravno ) koja je bila jedna od osnivačica Sovjetskog Saveza, nije priznala isključiva ruska prava na sukcesiju od Sovjetskog Saveza i zahtijevala je takav status i za Ukrajinu , što je navedeno u člancima 7. i 8. Zakona o sukcesiji Ukrajine izdanog 1991. Nakon neovisnosti, Ukrajina je nastavila s tužbama protiv Ruske Federacije pred stranim sudovima, tražeći povrat svog udjela u stranoj imovini koja je prije bila u vlasništvu Sovjetski Savez. 

Postojao je poseban slučaj za baltičke države . Važno načelo modernih država Estonije , Latvije i Litve je da je njihovo uključivanje u Sovjetski Savez od 1940. do 1991. predstavljalo nezakonitu okupaciju . Godine 1991., kada je svaka baltička država ponovno stekla svoju neovisnost, zahtijevala je kontinuitet izravno od svog statusa prije 1940. godine. Mnoge druge države dijele ovo stajalište, te se kao takve te države nisu smatrale ni prethodnicama ni nasljednicama Sovjetskog Saveza. Kao posljedica toga, baltičke su države mogle jednostavno ponovno uspostaviti diplomatske odnose sa zemljama, ponovno potvrditi ugovore iz razdoblja prije 1940. koji su još uvijek bili na snazi ​​i nastaviti članstvo u međunarodnim organizacijama. Slična situacija se odnosi na kavkaske zemlje Armeniju , Azerbajdžan i Gruziju , koje su tvrdile da su imale kontinuitet republika prije 1921. prije nego što ih je osvojila Crvena armija.
RayMabus
RayMabus

Posts : 171728
2014-04-11


Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by RayMabus 21/1/2024, 04:12

Osim provođenja pomorskih vježbi, Peking i Moskva sudjelovali su u nizu diplomatskih aktivnosti u Africi. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji ga nikada prije nije posjetio, četiri puta je posjetio 2022. i u prvoj polovici 2023., posjetivši 14 zemalja.

Afrički stručnjaci slažu se da Kina i Rusija imaju nejednak utjecaj, s tim da je prva daleko utjecajnija. Rusija možda ima "povijesnu privlačnost" zbog hladnoratovske potpore Sovjetskog Saveza nacionalno-oslobodilačkim pokretima, ali ona brzo blijedi. Neki stručnjaci vide Kinu kao toliko naprednu u Africi da Rusija riskira da je se ne shvati ozbiljno. Kineska prisutnost je velika i široka, obuhvaćajući diplomatsku, sigurnosnu i gospodarsku sferu. Ruski je daleko uži, fokusiran na prodaju oružja, pružanje sigurnosti prijateljskim vladama i iskorištavanje mineralnih i energetskih resursa kontinenta.

S veleposlanstvima u sve 54 afričke zemlje, diplomatska prisutnost Kine u Africi znatno je jača od one Rusije, koja ima 39 veleposlanstava. Čak i u zemljama u kojima obje imaju veleposlanstva, kinesko je često puno veće. Američki dužnosnik u Keniji, na primjer, primijetio je da Kina tamo ima tri obrambena atašea, dok Rusija nema nijednog. Opadajući diplomatski utjecaj Rusije u Africi bio je vidljiv na samitu Rusije i Afrike u srpnju 2023. Iako je 49 od 54 afričke zemlje poslalo izaslanstva, nazočilo je samo 17 šefova država, oštro manje od 43 koji su prisustvovali prvom takvom summitu 2019.

Ministar vanjskih poslova Lavrov, koji nikada nije posjetio Afriku prije ruske invazije na Ukrajinu 2022., četiri puta je posjetio Afriku u prvih 18 mjeseci nakon početka rata. U srpnju 2022. Lavrov je posjetio Egipat, Kongo-Brazzaville, Ugandu i Etiopiju, a sastao se s čelništvom Afričke unije (AU) u Addis Abebi u Etiopiji. U dva posjeta tijekom prve polovice 2023. Lavrov je dva puta posjetio Južnu Afriku te Eswatini (Swaziland), Angolu, Eritreju, Mali, Mauritaniju, Sudan, Keniju, Burundi i Mozambik. Konačno, predstavljao je Putina na summitu BRICS-a u kolovozu 2023. u Južnoj Africi, koji je ruski predsjednik preskočio zbog tjeralice koju je za njim izdao ICC.


Lavrov se vraća u Afriku
RayMabus
RayMabus

Posts : 171728
2014-04-11


Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by RayMabus 21/1/2024, 04:24

Nakon 1992., zbog financijskih razloga,  veleposlanstva u Freetownu ( Sijera Leone ), Monroviji ( Liberija ), Maseru ( Lesoto ), Mogadišu ( Somalija ), Niameju ( Niger ), Ouagadougou ( Burkina Faso ) i Port Moresbyju ( Papua) Nova Gvineja ) su zatvorene. 1995. veleposlanstvo u Paramaribu ( Surinam ) također je obustavilo rad. 


Popis diplomatskih misija Rusije


"Ministarstvo spoljnih poslova radi na otvaranju novih ambasada Rusije u velikom broju afričkih zemalja. Imena zemalja u kojima ćemo otvoriti diplomatska predstavništva saopštićemo naknadno, nakon što rešimo sve pravne aspekte i druga protokolarna pitanja", rekao je Bogdanov.

https://lat.rt.rs/rusija/20380-rusija-afrika-ministarstvo-spoljnih-poslova/
RayMabus
RayMabus

Posts : 171728
2014-04-11


Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by immortal 21/1/2024, 11:45

Nemaju gdje rusi sakriti blago kod onoliko zemljurine nenaseljene
kao japanci blago u kubi

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 22817
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by Serbinho-3 21/1/2024, 12:06

Nema kod Putina trte mrte, ovo ono, pricam ti pricu...

Doduse, Ukrajinski model je i kod njega.

Bliski ljudi svi usemljeni bogato.

Drze korporacije.

Neki nasi gradili Rafineriju ili sta vec, SPS prica i kombinacije.

Isli na gradiliste Mercedesima S klase, 600 SEL, 12 cilindara.

Pricao mi lik pricu, mesto u Rusiji i sve detalje.

Hotel luksuzni a kao radis na gradilistu.

To nema ni kod Arapa, ako si blizak vlasti a SPS je bio.

Taj neki vrh je mnogo bogat.

Rusija isto treba da se menja kao i svi mi, jer prvo podji od sebe, pa gledaj druge.

Glupi Zapad da nije gurao Fasizam protiv Rusa, mogao je da

investira i okrece novac do Japana fakticki, ali Neo Liberali

ne vide dalje od nosa i kase u Briselu, odakle isto trpaju u

dzepove od obicnih poreznika.

Rekao mi NATO lik odavde, posecuje strane zemlje, Srbiju takodje i Balkan, kako su najobicniji paraziti i gilipteri

po Briselu.

Ukrajina, krivi i Zapad i Rusija, nisu investirali ili tajkuni

drzali ostale kao u faveli, kasnije im servirali rat.

To su neke greske obeju strana, Kina nije bila prisutna,

verovatno drzali ostale po strani da mogu da pajaju sami.

Dosta toga za analizu.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26035
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

POTRAGA ZA BLAGOM Empty Re: POTRAGA ZA BLAGOM

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum