ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

orban u epizodi zet poduzetnik

Go down

orban u epizodi zet poduzetnik Empty orban u epizodi zet poduzetnik

Post by debotoijusto 15/1/2024, 11:00

ISTVÁN Tiborcz, zet mađarskog premijera Viktora Orbana, koji predvodi BDPST grupu sa sjedištem u Budimpešti, kupio je 11 poslovnih zgrada u Novom Beogradu, piše Forbes Srbija.

Kompanija Diofa Fund Management, koja je kupac zgrada, dio je Tiborczove BDPST grupe, a u svoj portfolio dodala je pet poslovnih parkova u kojima je smješteno ovih 11 zgrada za iznajmljivanje uredskog prostora.

Najveći je park Green Heart u Bulevaru Milutina Milankovića koji ima pet zgrada ukupne bruto površine od 46.000 kvadrata. Riječ je o objektima s četiri i sedam katova (plus prizemlje), a jedan od najpoznatijih stanara jedne od zgrada je kompanija Nordeus.

U susjedstvu je poslovni park FortyOne gdje se nalaze tri zgrade ukupne površine 28.000 kvadrata (šest katova i prizemlje). Na kraju istog bulevara, na uglu s ulicom Vladimira Popovića je i zgrada 19 avenue (u kojoj je najpoznatiji stanar Delegacija EU-a u Srbiji) sa 17.000 kvadrata (riječ je formalno o dvije zgrade s po devet katova). Četvrti park čini zgrada Belgrade Business Center pored naselja Belvil. Tu je sedište kompanije Air Srbija i ima 11 katova i 17.000 kvadrata. Na kraju, tu je poznata GTC zgrada, sada House, u Bulevaru Zorana Đinđića, dijagonalno od Beogradske arene. Objekt ima 13.500 kvadrata, šest katova i prizemlje.

Svakim od ovih poslovnih parkova upravlja posebna tvrtka. Kad se pogleda njihov poslovni rezultat u 2022. godini za koju su dostupni posljednji financijski izvještaji, vidi se da Orbanov zet kupuje elitne prostore.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/orbanov-zet-kupio-11-poslovnih-zgrada-u-novom-beogradu/2529439.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30367
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum