ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jedači govana

Go down

Jedači govana Empty Jedači govana

Post by RayMabus 5/1/2024, 20:42

Stručnjaci upozoravaju da su napadi pobunjenika Huti već sada značajno povećali troškove transporta robe. A ako se kriza otegne, poskupljenja će osjetiti i krajnji potrošači. "Primjerice, ako kod puta od Shanghaia do Rotterdama i nazad brod skreće na rutu preko Rta dobre nade, to povećava samo troškove goriva i do milijun dolara", rekao je za DW Peter Sand, glavni analitičar tvrtke Xenet za tržišnu analizu sa sjedištem u Kopenhagenu.


Kroz Crveno more plovi oko devet posto svih tankera koji prevoze naftu i plin, od kojih su neki već bili na meti pobunjenika Huta. Britanska naftna kompanija BP je jedna od onih koje izbjegavaju ovu rutu od 18. prosinca. "Vidimo da su ovdje i sada pogođene isporuke energenata - bilo da se radi o nafti, ugljenu ili plinu - jednostavno zbog zime na sjevernoj hemisferi", rekao je analitičar Sand. Ovo bi moglo imati domino-efekt na cijene energije.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/kriza-u-crvenom-moru-prelijeva-se-na-svijet-ovo-ce-imati-dominoefekt-na-cijene/2526590.aspx


Pa dignit ćemo kamatne stope i gotovo. Šta sad filozofirate bezveze ? Digneš kamatne stope, soroš vlade po Europi se još teže zadužavaju jer je kamata veća. Raja u zapadnoj Europi živi na dug a kad su krediti skupi neće kupovat stanove i drugo i pada BDP. Soroševe vlade gube pordšku jer je stoka sitnog zuba nadrkana. Ništa ne ide kako treba. Glasaju za nešto novo. Dođe Hitler. Šta sad dramite oko toga ? Diži kamatne stope sad kad dođe do inflacije ( poskupljenja ) i idemo dalje. Preko vode do slobode.
RayMabus
RayMabus

Posts : 171774
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum