ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SKRENULI POGLEDE

Go down

SKRENULI POGLEDE Empty SKRENULI POGLEDE

Post by debotoijusto 12/12/2023, 21:30

Francuski ministar obrazovanja Gabriel Attal posjetio je školu u kojoj učenici odbijaju pogledati sliku iz 17. stoljeća koja prikazuje gole žene. Nekoliko učenika prvog razreda srednje škole, pretežito muslimana, tvrdi da ih je uvrijedio rad talijanskog slikara Giuseppea Cesarija, piše BBC.
Učenici su osim toga rekli da je njihova profesorica imala rasističke i islamofobične komentare što je škola demantirala. Profesori u školi Jacques-Cartier u Issouu, blizu Pariza, odbili su raditi kao odgovor na incident.
Slika o kojoj je ovdje riječ nosi naslov Dijana i Akteon, potječe iz doba renesanse i prikazuje mitsku scenu iz Metamorfoza rimskog pjesnika Ovidija. Prema priči lovac Akteon iznenadi božicu Dijanu koja se kupa sa svojim nimfama.

Cesarijeva slika koja visi u Lovreu, prikazuje božicu i četiri nimfe potpuno gole, a profesorica je učenicima sliku pokazala 7. prosinca.
- Učenici su skrenuli pogled, osjećali se uvrijeđeno i rekli da su šokirani, tvrdi Sophie Vénétitay, glavna tajnica sindikata nastavnika Snes-FSU. Prema nekim od izvješća, roditelji su pisali ravnatelju tvrdeći da je njihov sin bio spriječen izraziti se u kasnijoj raspravi.
Vénétitay je rekla kako je incident podsjeća na brutalno ubojstvo Samuela Patyja, učitelja povijesti i geografije, koji je ubijen prije tri godine nakon što je u razredu pokazao karikature proroka Muhameda. Francuske vlasti vjeruju da su neistinite glasine potakle 18-godišnjeg čečenskog izbjeglicu da ga ubije.
Attal je rekao novinarima da će protiv učenika biti pokrenut disciplinski postupak. Nakon višednevnog prekida u utorak je ponovno počela nastava u školi. Osoblje u školi Jacques-Cartier odbilo je podučavati nakon incidenta, a ministar je poručio kako profesori imaju njegovu punu podršku.


https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/francuska-uciteljica-strahuje-za-svoj-zivot-jer-je-djeci-pokazala-remek-djelo-iz-17-stoljeca-15404087
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30379
2014-04-12


Back to top Go down

SKRENULI POGLEDE Empty Re: SKRENULI POGLEDE

Post by debotoijusto 12/12/2023, 21:35

klinci razotkrili dramu gole sise

ima i kod nas naprednih klinaca
I hrvatski kickboksač Antonio Plazibat zainteresirao se za školsku lektiru


Plazibat je na Instagram Storyju čitao odlomke iz djela Zorana Ferića Mišolovka Walta Disneyja i Anđeo u ofsajdu, Olje Savičević Ivančević Adio, kauboju, Kafka na žalu i Norveške šume Harukija Murakamija... 
"Ekipa, ajde pogodite odakle su ovi tekstovi... Da budem iskren, ovo ne mogu dalje čitati. Ima toga još puno, ali dalje ne mogu zbog živaca. Znam da nitko nije pogodio o čemu se radi. Ovo što sam sada pročita, to su vam tekstovi lektira u osnovnim školama. Zamisli", kazao je.
"Očito kod nas u Hrvatskoj nije toliko bitno to što se djeci promiče pedofilija, seksualizacija od drugog osnovne i takve stvari. Očito je sotonizam trenutno najbitnija stvar pa se svi moramo slagati s tim i misliti da je to normalno. Uf... Ne mogu pričati od živaca. Reka bi svakakve stvari, ali blokirat će mi sve živo", nastavio je Plazibat.
"Ovi koji pišu ove tekstove i ovi šta odabiru ove knjige da se stavu dici u škole, bilo srednje bilo osnovne, nije bitno. Te treba odma baciti u zatvor i na liječenje, jer to su očito teški bolesnici. Ako želiš biti pisac i umjetnik, potrudi se kao Tolkien i napiši nešto smisleno, najbolju fantaziju na svijetu. A ne ova sranja i pritom govoriti kako ste vi umjetnici i kako je to sloboda govora. Vi ste očito bolesni i treba vam pomoć. Najbolje bi bilo da odmah legaliziraju pedofiliju svugdje na svijetu, pa da odmah vidimo tko su bolesnici i to je to, očito sve ide u tom smjeru. Nisam očekivao da će ovo ikad doći u Hrvatsku, ali očito sam se za**ba", ljutio se dalje.
"Ja imam dite koje će uskoro u osnovnu. Zar itko od vas koji imate dicu misli da je potrebno da dite koje ide drugi, peti ili sedmi osnovne, čita nešto ovakvo? Pored svih normalnih knjiga koje imamo... Da se razumimo, nisam ja nešto previše čita lektire, odrađiva sam koliko je potrebno, ali nikada nisam naiša na nešto ovakvo. Zašto sada ovakva promjena, tko uvodi ova sranja? Ovo stoji na službenim stranicama, ljudi moji. Ja jesam vjernik i kršćanin, vjerujem u Boga. Ali ne govorim to zbog toga što sam vjernik, nego zato da zaštitimo dicu. Je li ovo normalno? Ja smatram da je ovo bitno za sve, bili vjernici, ateisti, ljevičari ili desničari, šta god da jeste, ovo je bitno", ljutio se Plazibat.
Zatim je ipak naglasio da je riječ o izbornoj lektiri. "Ali svaki učitelj ti more to dati ditetu i po tom ga ocjenjivati i ti se ne bi smija bunit na to", ljutio se dalje pa nastavio o "legalizaciji pedofilije" i "golim tetama u razredu".
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30379
2014-04-12


Back to top Go down

SKRENULI POGLEDE Empty Re: SKRENULI POGLEDE

Post by T. 12/12/2023, 21:38

da su im pokazali slike koza, vjerojatno ne bi imali ništa protiv...
trebaju se i domaćini, ovdje nastavnici, učiti novim "vrijednostima" koje neminovno sa sobom donose imigranti...

_________________
SKRENULI POGLEDE Unname11
T.
T.

Posts : 16863
2014-04-14

Age : 82

Back to top Go down

SKRENULI POGLEDE Empty Re: SKRENULI POGLEDE

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum