ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Njemačka: što znači raspuštanje kluba zastupnika Ljevice?

Go down

Njemačka: što znači raspuštanje kluba zastupnika Ljevice? Empty Njemačka: što znači raspuštanje kluba zastupnika Ljevice?

Post by RayMabus 15/11/2023, 19:59

Ova parlamentarna frakcija je politički ionako već gotova – to ne poriče nitko, čak ni iz Ljevice. Dakle, današnjom odlukom o raspuštanju kluba zastupnika 6. prosinca to je i formalno potvrđeno. Mnogi zastupnici Ljevice smatraju da je već bilo krajnje vrijeme, jer nakon što su Sahra Wagenknecht i još devet zastupnika u listopadu napustili stranku jasno je da je konačan kraj kluba zastupnika bio još samo pitanje vremena. Na kraju krajeva, Wagenknecht i njezini kolege početkom iduće godine namjeravaju osnovati vlastitu stranku, pa bi najkasnije tada Ljevica izgubila status kluba zastupnika.

Naime, u istom klubu zastupnika smiju biti samo predstavnici stranaka koji međusobno ne konkuriraju. Osim toga, parlamentarna frakcija mora imati najmanje pet posto svih zastupnika. To bi u sadašnjem sazivu Bundestaga bilo 37 zastupničkih mjesta. A Ljevica bez Wagenknecht i ostalih koji su ju napustili ima samo 28 zastupnika – premalo da bi zadržala status kluba zastupnika.

Njemačka: što znači raspuštanje kluba zastupnika Ljevice?

Raspali se na dvije stranke krajnje ljevice.
RayMabus
RayMabus

Posts : 167975
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum