ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Statut humanističke organizacije Hamas

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 6/11/2023, 23:33

Statut Hamasa:
Uništenjee Izraela i uspostavljanje islamske teokracije u Palestini
Džihad je neophodan da bi se to postiglo
Pregovorna rješenja židovskih i palestinskih zahtjeva za državom su neprihvatljiva
Džihad protiv Židova je potreban do Sudnjeg dana. Kompromis oko zemljišta je zabranjen. Dokumenti promiču sveti rat kao božanski naređen, odbacuju politička rješenja i pozivaju na usađivanje takvih pogleda u djecu
Članak 7 statuta: "Sudnji dan neće doći dok se svi muslimani ne budu borili protiv Židova, dok ih ne pobiju. Židov će se sakriti iza drveta ili kamena, drvo ili kamen će reći: O muslimane, slugo Allahov, iza mene je skriven Židov, dođi i ubij ga"Skraćena verzija, svi članci:

Članak 1 povelje iz 1988. opisuje Hamas kao islamski pokret otpora s ideološkim programom islama.
Članak 2 Hamasove povelje definira Hamas kao "univerzalni pokret" i "jedan od ogranaka Muslimanskog bratstva u Palestini".
Članak 3. Pokret se sastoji od "Muslimana koji su predali svoju vjernost Allahu".
Članak 4. Pokret "pozdravlja svakog muslimana koji prihvaća njegovu vjeru, ideologiju, slijedi njegov program, čuva njegove tajne i želi pripadati njegovim redovima i vršiti dužnost,"
Članak 5. Pokazuje svoje salafističke korijene i veze s Muslimanskim bratstvom, proglašavajući islam svojom službenom religijom, a Kuran svojim ustavom.
Članak 6. Hamas je jedinstven palestinski i "nastoji podići Allahovu zastavu nad svakim pedaljom Palestine, jer pod okriljem islama sljedbenici svih religija mogu koegzistirati u sigurnosti i sigurnosti kada su u pitanju njihovi životi, posjedi i prava ". Tvrdi da će svijet pasti u kaos i rat bez islama, citirajući Muhammada Iqbala.
Članak 7. opisuje Hamas kao "jednu od karika u lancu borbe protiv cionističkih osvajača" i tvrdi kontinuitet sa sljedbenicima vjerskog i nacionalističkog heroja Izz ad-Din al-Qassama iz Velikog arapskog ustanka, kao i palestinskim borcima Prvog arapsko-izraelskog rata. Poziva se na hadis koji prenosi Sahih al-Bukhari, Muslim:2922, koji kaže da Sudnji dan neće doći sve dok se muslimani ne budu borili i pobili SVE Židove.
Članak 8. Dokument Hamasa ponavlja slogan Muslimanskog bratstva: "Allah je njegov cilj, Poslanik je uzor, Kur'an njegov ustav, džihad njegov put, a smrt za dobro Allaha je najuzvišenija od njegovih želja."
Članak 9 prilagođava viziju Muslimanskog bratstva kako bi povezao palestinsku krizu s islamskim rješenjem i zagovara "borbu protiv lažnog, poraziti ga i pobijediti kako bi pravda prevladala".
Članak 11. Palestina je svetinja (vakuf) za sve muslimane za sva vremena i nitko je se ne može odreći.
Članak 12. potvrđuje da je "nacionalizam, sa stajališta islamskog pokreta otpora, dio vjerovanja"
Članak 13. Pregovaranje nije moguće. Džihad je jedini odgovor.
Članak 14. Oslobađanje Palestine je osobna dužnost svakog Palestinca.
Članak 15. "Onog dana kada neprijatelji uzurpiraju dio muslimanske zemlje, džihad postaje osobna dužnost svakog muslimana". Iznosi povijest križarskih ratova u muslimanske zemlje i kaže da je "palestinski problem vjerski problem".
Članak 16. opisuje kako postupiti u obrazovanju budućih generacija, s naglaskom na vjeronauku i islamsku povijest.
Članak 17. Proglašava ulogu žene u islamskom društvu "stvarateljicama i odgajateljicama muškaraca". Osuđuje zapadne organizacije poput slobodnih zidara, Rotary klubova i obavještajnih agencija kao "sabotere" zbog promicanja subverzivnih ideja o ženama.
Članak 18. definira ulogu žene kao domaćice i odgajateljice djece, pružajući obrazovanje i vodstvo muškarcima.
Članak 19. Promiče vrijednost umjetnosti dok promovira islamsku umjetnost u odnosu na "džahili" umjetničke forme.
Članak 20. Poziva na akciju "naroda kao jedinstvenog tijela" protiv "zlobnog neprijatelja koji djeluje na način sličan nacizmu, ne praveći razliku između muškarca i žene, između djece i staraca".
Članak 21 promiče "uzajamnu društvenu odgovornost" i potiče članove "da interese masa smatraju svojim osobnim interesima".
Članak 22 iznosi opsežne tvrdnje o židovskom utjecaju i moći.
Izričito se tvrdi da su Židovi odgovorni za poticanje višestrukih revolucija i ratova, uključujući Francusku revoluciju, Prvi svjetski rat i Rusku revoluciju. Također se tvrdi da Židovi kontroliraju Ujedinjene narode, te da ih podržavaju "imperijalističke snage na kapitalističkom Zapadu i komunističkom Istoku".
Članak 23 izražava podršku svim islamskim pokretima "ako otkrivaju dobre namjere i predanost Allahu".
Članak 24. zabranjuje "klevetanje ili loše govorenje o pojedincima ili skupinama".
Članak 25. odvraća islamske pokrete od traženja strane potpore i izražava potporu drugim palestinskim nacionalističkim pokretima.
Članak 26. dopušta konzultacije s drugim palestinskim pokretima koji su neutralni u međunarodnim poslovima.
Članak 27. Hvali PLO, ali osuđuje njegov sekularizam.
Članak 28. Optužbe za zavjeru protiv Izraela i cijelog židovskog naroda: "Izrael, judaizam i Židovi".Tvrdi da "cionističke organizacije" imaju za cilj uništiti društvo moralnom korupcijom i eliminacijom islama, te da su odgovorne za trgovinu drogom i alkoholizam.
Članak 30: Poziva "pisce, intelektualce, medijske osobe, govornike, odgajatelje i učitelje, te sve različite sektore u arapskom i islamskom svijetu" na džihad.
Članak 31 opisuje Hamas kao "humanistički pokret",

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 6/11/2023, 23:34

Uloga žene. Femistice su posebno meke na Palestince i njihovu borbu pa evo, članak 18:
"Žene u kući i obitelji džihadskih boraca, bilo da su one majke ili sestre, obavljaju najvažniju dužnost brige o domu i odgoja djece na moralnim konceptima i vrijednostima koje proizlaze iz islama; i školovanja svojih sinova da poštuju vjerske naredbe u pripremi za dužnost džihada koja ih čeka."
Dakle žena je tu da odgoji bombaša samoubojicu 😃

Članak 17:
Muslimanke nemaju ništa manju ulogu od muškaraca u oslobodilačkom ratu; one podižu muškarce i igraju veliku ulogu u vođenju i obrazovanju nove generacije. Neprijatelji islama su shvatili tu ulogu, stoga shvaćaju da ako mogu voditi i obrazovati muslimanke na način koji bi ih udaljio od islama, oni bi dobili taj rat. Stoga ih možete vidjeti kako ulažu dosljedne napore u tom smjeru putem publiciteta i filmova, nastavnih planova i programa obrazovanja i kulture, koristeći kao svoje posrednike razne cionističke organizacija koje poprimaju svakakva imena i oblike kao što su: slobodni zidari, Rotary klubovi, špijunske skupine i slično. Sve su to gnijezda sabotera i sabotaže. Te cionističke organizacije kontroliraju ogromne materijalne resurse, koji im omogućuju da ispune svoju misiju u društvima, s ciljem provedbe cionističkih ciljeva i sijanja koncepata koji mogu biti od koristi neprijatelju. Te organizacije djeluju u situaciji u kojoj je islam odsutan iz arene i otuđen od svojih ljudi. Dakle, muslimani moraju ispuniti svoju dužnost u suočavanju sa planovima tih sabotera. Kada islam ponovo preuzme sredstva za vođenje života muslimana, on će zbrisati one organizacije koje su neprijatelji čovječanstva i islama.

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by RayMabus 6/11/2023, 23:42

Sad će njih cionisti potamanit u Gazi pa nek sviraju kurcu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 6/11/2023, 23:56

cijela povelja, od riječi do riječi, kom se da to čitat:


https://irp.fas.org/world/para/docs/880818.htm

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 6/11/2023, 23:56

gamad i ovcojebi

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by prckov 7/11/2023, 09:27

marcellus wrote:Uloga žene. Femistice su posebno meke na Palestince i njihovu borbu pa evo, članak 18:
"Žene u kući i obitelji džihadskih boraca, bilo da su one majke ili sestre, obavljaju najvažniju dužnost brige o domu i odgoja djece na moralnim konceptima i vrijednostima  koje proizlaze iz islama; i školovanja svojih sinova da poštuju  vjerske naredbe u pripremi za dužnost džihada koja ih čeka."
Dakle žena je tu da odgoji bombaša samoubojicu 😃

Članak 17:
Muslimanke nemaju ništa manju ulogu od muškaraca u oslobodilačkom ratu; one podižu muškarce i igraju veliku ulogu u vođenju i obrazovanju nove generacije. Neprijatelji islama su shvatili tu ulogu, stoga shvaćaju da ako mogu voditi i obrazovati muslimanke na način koji bi ih udaljio od islama, oni bi dobili taj rat. Stoga ih možete vidjeti kako ulažu dosljedne napore u tom smjeru putem publiciteta i filmova, nastavnih planova i programa obrazovanja i kulture, koristeći kao svoje posrednike razne cionističke organizacija koje poprimaju svakakva imena i oblike kao što su: slobodni zidari, Rotary klubovi, špijunske skupine i slično. Sve su to gnijezda sabotera i sabotaže. Te cionističke organizacije kontroliraju ogromne materijalne resurse, koji im omogućuju da ispune svoju misiju u društvima, s ciljem provedbe cionističkih ciljeva i sijanja koncepata koji mogu biti od koristi neprijatelju. Te organizacije djeluju u situaciji u kojoj je islam odsutan iz arene i otuđen od svojih ljudi. Dakle, muslimani moraju ispuniti svoju dužnost u suočavanju sa planovima tih sabotera. Kada islam ponovo preuzme sredstva za vođenje života muslimana, on će zbrisati one organizacije koje su neprijatelji čovječanstva i islama.

Statut humanističke organizacije Hamas F9r8qx10

_________________
teza = socijalizam
antiteza = kapitalizam
sinteza = odrzivi socijalizam, odnosno =  odrzivi razvoj, odnosno = "degrowth communism"
Ili kako Klaus kaze = "economy of caring and sharing"
prckov
prckov

Posts : 34342
2014-04-19


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 7/11/2023, 09:31

Statut humanističke organizacije Hamas 0xfcoy10

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by prckov 7/11/2023, 09:36

ja mislim da je na zapadu zakazo kurac
pojava ovoliko zenskih histericnih budala mora imat neki racionalan razlog

_________________
teza = socijalizam
antiteza = kapitalizam
sinteza = odrzivi socijalizam, odnosno =  odrzivi razvoj, odnosno = "degrowth communism"
Ili kako Klaus kaze = "economy of caring and sharing"
prckov
prckov

Posts : 34342
2014-04-19


Šandor Winnetou and YekeYeke like this post

Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 7/11/2023, 09:59

Ma zakazo je mozak na zapadu

krečana smo postali a biden nas vodi

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by prckov 7/11/2023, 10:14

marcellus wrote:Ma zakazo je mozak na zapadu

krečana smo postali a biden nas vodi

mozak je zakazo ovima sa elitnih univerziteta
sjebo ih Freire uglavu

_________________
teza = socijalizam
antiteza = kapitalizam
sinteza = odrzivi socijalizam, odnosno =  odrzivi razvoj, odnosno = "degrowth communism"
Ili kako Klaus kaze = "economy of caring and sharing"
prckov
prckov

Posts : 34342
2014-04-19


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by prckov 7/11/2023, 10:14

marcellus wrote:Ma zakazo je mozak na zapadu

krečana smo postali a biden nas vodi

mozak je zakazo ovima sa elitnih univerziteta
sjebo ih Freire uglavu

_________________
teza = socijalizam
antiteza = kapitalizam
sinteza = odrzivi socijalizam, odnosno =  odrzivi razvoj, odnosno = "degrowth communism"
Ili kako Klaus kaze = "economy of caring and sharing"
prckov
prckov

Posts : 34342
2014-04-19


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 7/11/2023, 10:40

prckov wrote:
marcellus wrote:Ma zakazo je mozak na zapadu

krečana smo postali a biden nas vodi

mozak je zakazo ovima sa elitnih univerziteta
sjebo ih Freire uglavu

Statut humanističke organizacije Hamas Harvar10

CAMBRIDGE, MA — Harvard President Claudine Gay has unveiled a brand-new U-boat that will be used by the university's heavyweight rowing team to decimate their competitors.

"Our rowing team is one of the best collegiate teams in the world," said Gay, "but no one will be able to stop us with our new U-boat! Not even the Jews! Wenn die Diplomatie endet, beginnt der Krieg! HA HA HA HA HA!"

Sources were unable to report the remainder of her statement, which was delivered in angry-sounding German.

Harvard's board, comprised of Palestinians, Leftists, and other antisemites, has expressed confidence that Harvard's U-boat fleet will dominate the world of heavyweight rowing, and also be able to wipe out Israel's naval presence in the Mediterranean Sea, affording the people of Palestine the time they need to destroy the Israeli occupiers once and for all.

Hermann Wilhelm Göring, a Harvard spokesperson, praised the superiority of the new submarine. "No Jew can hold out against the Harvard U-boat," he said. "Heil victory, and sink them all!"

_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by Eroo 7/11/2023, 11:20

Vidim iz prijevoda "Statuta" na engleski da se često, kao "dokazi", citiraju
kur'anske sure. Izrijekom se ne spominje "taqiya" pa me zanima je li citirana 
sura koja se na to odnosi. Provjerit ću kad budem imao dovoljno vremena.

"Taqiya" je nešto što zapadnjaci nikad nisu dovoljno dobro razumjeli, ako uopće...


https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Taqiya?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hr&_x_tr_hl=sl&_x_tr_pto=wapp
Eroo
Eroo

Posts : 76549
2016-07-22


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by marcellus 7/11/2023, 12:59

danas u hamastanu sutra u vašem stanu

islam se širi na razne načine, a europa mu pomaže

Statut humanističke organizacije Hamas 39947310


_________________
Statut humanističke organizacije Hamas 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 45759
2014-04-16


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by melkior 7/11/2023, 13:27

Otkad je 1921. godine osnovano Muslimansko bratstvo, ono je u potpunosti surađivalo s Mussolinijevim fašističkim, a kasnije s nacističkim pokretom. Hitler je hvalio muslimane kao svoje saveznike u istrebljenju Židova, a predsjednik Muslimanskog bratstva je čitavo vrijeme WWII. bio desna ruka Adolfa Hitlera u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku. Danas je najeksponiraniji predstavnik Muslimanskog bratstva turski predsjednik R.Erdogan. I dok je Njemačka zabranila tiskanje i izdavanje Hitlerovog djela Mein Kampf na teritoriju Njemačke, zabrana koja je trajnog karaktera, najveći kupci, ljubitelji i čitači ovog djela desetljećima nakon završetka WWII. su - Turci. Mislim, imam doma primjerak, i potpuno mi je jasno zbog čega je i danas zabranjen u Njemačkoj.
avatar
melkior

Posts : 17241
2015-08-09


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by melkior 7/11/2023, 13:31

Borba protiv Muslimanskog bratstva, odnosno protiv HAMAS-a je u potpunosti nastavak antifašističke borbe, jer oni su legitimni nasljednici u ideološkom smislu, njemačkog nacističkog pokreta, s tom razlikom što su ideju rase zamijenili vjerskom idejom pripadnosti islamu, ali u potpunosti dijele istu ideju Konačnog rješenja: holokaust Židova. Kad se pogleda HAMAS-ov Statut o utjecaju Židova u svijetu, to je u stvari prekopirani i malo skraćeni Mein Kampf. Svakako, Hitlerova rodbina bi ih trebala tužiti za krađu intelektualnog vlasništva.
avatar
melkior

Posts : 17241
2015-08-09


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by melkior 7/11/2023, 13:34

Postoji humanitarno rješenje za Gazu, a ono je jednostavno: humanitarno preseljenje svih Palestinaca iz gaze u Egipat, a nakon toga tepih bombardiranje iz zraka čitave Gaze da ne ostane kamen na kamenu, a nakon toga pretvaranje čitavog Pojasa Gaze u golf igralište. Zapadna obala zaslužuje da im se prizna država, ali bez Jeruzalema kao glavnog grada.
avatar
melkior

Posts : 17241
2015-08-09


marcellus likes this post

Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by melkior 7/11/2023, 13:37

melkior wrote:Postoji humanitarno rješenje za Gazu, a ono je jednostavno: humanitarno preseljenje svih Palestinaca iz gaze u Egipat, a nakon toga tepih bombardiranje iz zraka čitave Gaze da ne ostane kamen na kamenu, a nakon toga pretvaranje čitavog Pojasa Gaze u golf igralište. Zapadna obala zaslužuje da im se prizna država, ali bez Jeruzalema kao glavnog grada.
Problem Palestinaca nije Izrael, nego susjedne države Egipat i Jordan, koje ih drže kao svoje taoce na području Gaze i Zapadne obale, i ne dopuštaju im preseljenje u njihove matične zemlje. Stoga se problem Židova i Arapa neće riješiti dok Egipat i Jordan ne promijene svoju politiku prema Izraelu, odnosno dok Izrael i/ili zapadne zemlje ne budu bombardirale Egipat i Jordan.
avatar
melkior

Posts : 17241
2015-08-09


marcellus likes this post

Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by melkior 7/11/2023, 13:39

U slučaju ako dođe do općeg svearapskog i/ili muslimanskog rata protiv kolektivnog Zapada, odnosno protiv Amerike i Europe, Europa će biti uvučena u rat koji nije htjela i koji ne može izbjeći jer je njen utjecaj na Bliskom ostoku ionako politički, ekonomski, kulturno i civilizacijski - minoran. Ali će taj rat imati dalekosežne posljedice i izravan učinak na Europu, a jedino je rješenje nuklearnim bombama spržiti sve istočno od Grčke, zapadno od Indije i južno od Kaspijskog jezera, bez izuzetka.
avatar
melkior

Posts : 17241
2015-08-09


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by melkior 7/11/2023, 13:43

Činjenica jest da će sve palestinske izbjeglice iz gaze na kraju završiti u Europi, a ne u svojim matičnim arapskim zemljama. Stoga Europa mora odmah radikalno promijeniti svoju migrantsku politiku, postaviti vojsku na granice i pobiti sve živo što pokuša ilegalno prijeći granicu. Ovo se odnosi i na Sjevernu Afriku, tj. NATO brodovi moraju potopiti sve migrantske čamce i brodove humanitarnih organizacija koje ih spašavaju na Mediteranu. Sve te humanitarne organizacije u stvari su trgovci ljudima, treba ih sve zatvoriti, oduzeti im financijska sredstva, a njihove osnivače strpati u doživotni zatvor ili osuditi na smrt.
avatar
melkior

Posts : 17241
2015-08-09


Back to top Go down

Statut humanističke organizacije Hamas Empty Re: Statut humanističke organizacije Hamas

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum