ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Adem Vuchiqi: "Sutra potpisujemo – više neće biti nikakve carine"

Go down

Adem Vuchiqi: "Sutra potpisujemo – više neće biti nikakve carine" Empty Adem Vuchiqi: "Sutra potpisujemo – više neće biti nikakve carine"

Post by debotoijusto 16/10/2023, 14:03

Sporazum će obuhvatiti 10.412 srpskih tarifnih pozicija odnosno prozvoda i 8.930 sa kineske strane i najavio da će taj sporazum stupiti na snagu do maja ili juna.

"Mi smo se pripremali za sastanke i večeras ćemo da se spremamo. Posebno je sastanak sa predsednikom Sijem izuzetna čast i velika privilegija. Još jednom želim da građanima Srbije predočim ugovore o slobodnoj trgovini", rekao je Adem Vuchiqi.


Predsednik je rekao da su Kinezi ušli u razgovore veoma prijateljski, i da samo sa naše strane ima 10.412 tarifnih proizvoda.

"Šta to nama donosi? Pa mi kao mala zemlja, slabašne ekonomije u poređenju sa Kinom, moramo da jurimo preferencijalne aranžmane za naše proizvođače, ali i da osvajamo nova tržišta. Kada potpišemo to, mi idemo onda u naš parlament, to je sada malo komplikovanije zbog izbora, pa da razmenimo note", rekao je on.

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom treba da stupi na snagu do kraja maja ili juna iduće godine.

"Jurimo preferencijalne aranžmane, sutra potpisujemo memorandume", rekao je predsednik.

"Što se vina tiče, postepeno će se spuštati carine u narednih pet godina, dok ne budu došle na nulu tarife. Više ne bismo imali nikakve carine na jabuku, šljivu, breskvu, sojino ulje, maline, pivo, običnu i kiselu vodu, farmaceutske proizvode, industrijske proizvode. Po 20 odsto se spušta carina svake godine u narednih pet godina. Svake godine se skida po 10 odsto dažbina na naše prizvode", istakao je Adem Vuchiqi.

On ističe značaj ovog sporazuma za srpsku ekonomiju, i kaže da su to za nas velike stvari.https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/Suljo-sutra-potpisujemo-vise-nece-biti-nikakve-carine-video-2415787
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30940
2014-04-12


Back to top Go down

Adem Vuchiqi: "Sutra potpisujemo – više neće biti nikakve carine" Empty Re: Adem Vuchiqi: "Sutra potpisujemo – više neće biti nikakve carine"

Post by debotoijusto 16/10/2023, 14:08

najebali su a prestavljeno kao najveci uspjeh srbije od boja na kosovu
zadnji put kad gledao kina-srbija trgovinu bila 1:7 za kinu + srbija izvozila rude i drvo tj. sirovine bez obrade a uvozila gotove proizvode s dodanom vrijednoscu , mobitele aute klima uredjaje i sl.
nakon pada prvorodjenog za jedno 10g. ostane sprzena zemlja
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30940
2014-04-12


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum