ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

odnija ga djava

Go down

odnija ga djava Empty odnija ga djava

Post by debotoijusto Mon 2 Oct - 11:44

NAKON duže bolesti umro je jedan od najpoznatijih hrvatskih egzorcista, fra Smiljan Kožul. Imao je 81 godinu.


Fra Kožul poznat je i po tome što je 2015. godine u Crkvi Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu vjenčao bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka s dugogodišnjom djevojkom Anom Šarić.
Fra Kožul bio je najpoznatiji hrvatski egzorcist, a kako je prije više godina pisao dnevni tisak, on se godinama svakodnevno bavio istjerivanjem đavla - svaki dan su mu dolazili Hrvati koji su ga molili da skine urok s njih. 
Bio je pomoćnik don Gabriela Amortha, vodećeg egzorcista u Rimu te je osam godina obnašao službu egzorcista u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Egzorcizmom se, kako je 2015. godine doznao Index, prestao baviti oko 2000. godine, tvrdili su nam tako njegovi bliski suradnici. No naš izvor iz Crkve tada nam je rekao kako on nije ni imao dozvolu biskupa za bavljenje egzorcizmom. Jednom mjesečno držao je duhovne obnove.
"Tisuće je Hrvata zarobljeno crnom magijom", rekao je 2011. godine Kožul. U jednom drugom intervjuu kazao je kako se od stotina ljudi koji mu se javljaju samo "10 posto ih stvarno opsjednuto đavlom, dok su drugi duševni bolesnici".
Kožul je tvrdio da je sam obavio više stotina egzorcizama, a jednom prilikom, kako je tvrdio, doveli su mu opsjednutu osmomjesečnu bebu - jer nije spavala više od 20 minuta u komadu. Nakon njegovog obreda, ustvrdio je Kožul, beba mu je zaspala u naručju.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/umro-najpoznatiji-hrvatski-istjerivac-djavla/2500287.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29806
2014-04-12


Back to top Go down

odnija ga djava Empty Re: odnija ga djava

Post by debotoijusto Mon 2 Oct - 11:44

odnija ga djava D0fab736-1eaf-46dc-b48c-6b44b75f42f3
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29806
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum