ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ostavstina trumpa

Go down

ostavstina trumpa Empty ostavstina trumpa

Post by debotoijusto 1/10/2023, 10:26

GODINU dana nakon što je američki Vrhovni sud ukinuo nacionalno pravo na pobačaj mnoge su se Amerikanke našle u novoj stvarnosti - organiziraju skupa putovanja kako bi pobacile u saveznim državama u kojima je taj zahvat dopušten.
U Sjedinjenim Državama teško je doći do sveobuhvatne nacionalne statistike o pobačaju jer su podaci podijeljeni između medicinskih ustanova i organizacija.

Nedavna studija, međutim, pokazuje nagli porast pobačaja u saveznim državama koje su susjedne onima koje su zabranile taj postupak nakon što im je Vrhovni sud za to otvorio vrata. 
Studija koju je u rujnu objavio Institut Guttmacher, koji se bavi reproduktivnim zdravljem, sugerira "da značajan broj stanovnika država sa zabranom pobačaja putuje u susjedne države radi obavljanja tog zahvata".

Rezultati Guttmacheove studije su upečatljivi. Novi Meksiko ima povećanje od 220 posto u broju obavljenih prekida trudnoće ove godine u odnosu na 2020. Ta država graniči s Teksasom i Oklahomom koje su pobačaj zabranile čak i u slučajevima silovanja i incesta. 
Država Illinois, čiji su susjedi Indiana i Missouri pobačaj također stavile izvan zakona, ima 69-postotno povećanje, dok je broj abortusa u Coloradu, okruženom konzervativnim Wyomingom, Utahom, Kansasom i Nebraskom, skočio za 89 posto.

Nacionalna federacija za prekid trudnoće bilježi isti trend. "U protekloj godini vidjeli smo više ljudi nego prije koji su putovali kako bi dobili tu skrb", rekla je Veronica Jones iz te federacije.
Organizacija je objavila da je od srpnja 2022. do svibnja 2023. pomogla financirati gotovo tisuću putovanja avionom, vlakom ili autobusom za žene koje su trebale zahvat - što je povećanje od 235 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije.
Kada putovanje nije moguće, neke se žene okreću tabletama za pobačaj. Zahtjevi Amerikanki za tabletama za pobačaj porasli su otkako je Roe protiv Wadea srušen, prema studiji objavljenoj u znanstvenom časopisu JAMA krajem 2022. godine.
I te tablete putuju preko granica saveznih država. Nekoliko liberalnih država, uključujući New York i Massachusetts, usvojile su zakone kojima štite zdravstvene djelatnike koji propisuju te tablete od kaznenog progona i izručenja državama u kojima je pobačaj zabranjen.

New York je usvojio svoj zakon o zaštiti u lipnju ove godine. Tijekom mjeseca koji je uslijedio, Aid Access, inicijativa za reproduktivna prava, rekla je da je poslala tablete za pobačaj na adrese 3500 pacijentica koje žive u državama koje zabranjuju pobačaj.
Od tada su se brojevi udvostručili i nastavljaju rasti, prema Lindi Prine, liječnici iz New Yorka koja je uključena u inicijativu. Dobivanje profesionalne pomoći izvan države sa sobom nosi značajan logistički i financijski teret za žene, poput odsustva s posla, organiziranja brige o djeci i plaćanja putovanja i smještaja.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazivanje-ogroman-broj-amerikanki-putuje-u-susjedne-drzave-na-pobacaj/2499991.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29808
2014-04-12


Back to top Go down

ostavstina trumpa Empty Re: ostavstina trumpa

Post by Serbinho-3 1/10/2023, 10:51

Kriv Tramp sto se one sheve bez kondoma.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 25646
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

ostavstina trumpa Empty Re: ostavstina trumpa

Post by melkior 1/10/2023, 15:12

debotoijusto wrote:

Rezultati Guttmacheove studije su upečatljivi. Novi Meksiko ima povećanje od 220 posto u broju obavljenih prekida trudnoće ove godine u odnosu na 2020. Ta država graniči s Teksasom i Oklahomom koje su pobačaj zabranile čak i u slučajevima silovanja i incesta. https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazivanje-ogroman-broj-amerikanki-putuje-u-susjedne-drzave-na-pobacaj/2499991.aspx

Danas se sve smatra silovanjem, ako krivo pogledaš ženu, to je silovanje. Ako se poseksa s tobom pijana, pa kasnije zažali, optužit ćete za silovanje. Čak i u slučaju da ste oboje bili pijani, ona će tebe optužiti za silovanje. Što god uradila, ti si unaprijed kriv, one nisu u stanju preuzeti odgovornost niti za jedan svoj postupak.

Abortus je ubojstvo, žene hoće legalnu dozvolu za ubojstvo.

avatar
melkior

Posts : 16919
2015-08-09


Back to top Go down

ostavstina trumpa Empty Re: ostavstina trumpa

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum