ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

POZIV NA MOBILIZACIJU

Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Thu 31 Aug - 14:39

https://www.morski.hr/poziv-na-mobilizaciju-obranimo-zajedno-okupirani-teritorij-republike-hrvatske/


POZIV NA MOBILIZACIJU 

Obranimo zajedno okupirani teritorij Republike Hrvatske!POZIV NA MOBILIZACIJU Pomorsko-dobro-2

Foto: Damir Grünbaum / Arhiv / Ilustracija


Balvani i zidovi, pa proglašenje teritorija svojim i onda nasilje i prijetnje ubojstvom... Zvuči kao 1991.? Da, ali se događa danas!
Dok su branitelji četiri godine oslobađali trećinu okupirane Hrvatske, onaj drugi dio okupirali su novi okupatori, zajedno s domaćim izdajnicima. Trideset i nešto godina šutke su to trpjele lokalne i državne vlasti, lokalni stanovnici i oni treći građani koji bi dolazili ljeti na more, naravno, ako, gdje i pod kojim uvjetima bi im ovi prvi i drugi to dozvolili.
Narod trpi dok mu ne pukne film. Pokazalo se to na lokalnim izborima, primjerice na Makarskoj rivijeri. Podgora je jedan od ozbiljnijih primjera (bilo ih je više) kad se promijenila vlast, zahvaljujući građanima kojima je upravo prekipjelo zbog učestale devastacije pomorskog dobra. I dok je bivši načelnik Ante Miličić ozbiljno optužen za bespravnu gradnju i skidanje državnog pečata, nova načelnica Petra Radić nastupila je oštro prema investitorima.

Znaju to i političari i sad je frka, pa su tako godinu dana pred parlamentarne i predsjedničke izbore počeli mijenjati ploču i ljudi koji su o ovoj temi godinama šutjeli. Poput, recimo, dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića, koji se upravo probudio iz zimskog sna i javno priznao: "Devastacija pomorskog dobra traje već desetljećima!". Pa, dobro jutro, Mato!
Bahatost i pohlepa investitora, hotelijera, privatnih vlasnika nekretnina u prvom redu do mora koji samoinicijativno brane ljudima slobodan prolaz i aktivnosti na pomorskom dobru, svojataju ga i ograđuju, pa čak i prijete (!) i upravo šutnja odgovornih, kapi su koje su zasigurno prelile čašu kod građana diljem obale i bilo je samo pitanje vremena kad će uzeti stvari u svoje ruke.

Važan presedan!


A alat za čišćenje općeg dobra od okupatorskog smeća, uzeo je prof. Igor Legaz. Doduše, čovjek to radi već 15 godina, a kao profesor matematike, ništa ne prepušta slučaju. Oni koji su to promatrali, kao što su promatrali okupaciju najvrijednijeg dijela svoje zemlje, znali su nazivati i redakciju Morskog HR kako bi omalovažili njegov lik i djelo. No Legaz je apsolutno sve napravio po pravilima; od korištenja zaštite na radu, do prijave okupljanja i radnih akcija, a predmet njegova rada je bio jednostavan - uklanjanje prepreka s općeg, pomorskog dobra, kojim imaju svi pravo prolaziti i svi ga koristiti, opet prema važećem Zakonu! A jedini koji su kažnjeni su nasilnici koje zapošljava okupatorska kuća, poput Vlade Rebića koji je pred kamerama gušio i prijetio smrću prof. Legazu.

Važan kompromis i zeleno svjetlo građanima ovaj put su dali u dubrovačkoj policiji, koja je u konzultacijama s Državnim odvjetništvom jasno poručila: "Čin uklanjanja zida i ograde nije bio u privatnom, već u javnom interesu".

Ova istaknuta rečenica uklanja bilo kakvu sumnju u legalnost postupka Igora Legaza ili bilo kojeg građanina koji u istoj situaciji očisti ilegalne prepreke s prostora koji je uknjižen kao pomorsko dobro.

“UKLONITE PREPREKE!” - Ovako možete osloboditi pomorsko dobro od okupacije
Jadranski web portal

POZIV NA MOBILIZACIJU Prepreke-na-pomorskom-dobru

- Građanin je ovlašten sebi i drugima otvoriti , razblokirati prolaz, na način da demontira prepreku. Ja to ne zovem zid, ni ogradom, već prepreka, bez obzira od kojeg je materijala - je li metalna, drvena, kamena ili betonska. Može se snaći, bilo da to odradi sam, ili uz pomoć pomoćnika i neke radne akcije ili da plati neke radnike koji će to uraditi, bez straha da će biti kazneno gonjen!  Ali ima i drugih načina, recimo netko kome se ne sviđa da tu bude prolaz, može također platiti zaštitare, kao što su ovi milijarderi to učinili, ali im nije pomoglo - kazao je Igor Legaz u ekskluzivnom intervjuu za Morski HR.
Dakle, ni pravnih prepreka više nema da svi punoljetni građani krenu u obranu Domovine od okupatora i domaćih izdajnika, te počnu oslobađati okupirani teritorij Republike Hrvatske na identičan način kao što su to prije nekoliko dana napravili Dubrovčani. Doduše i srećom, mobiliziranje građana ovaj put ne treba raditi oružjem, kao za vrijeme Domovinskog rata, ali svakako oruđem koje će pomoći raščistiti ilegalni nered koji se gomilao desetljećima.
I zato se ne bojte, činite to legalno i ne ulazite u sukobe već tražite asistenciju organa reda (policije) i lokalnih vlasti u organiziranim radnim akcijama. Činite to odgovorno i u skladu sa zakonima ove zemlje, posebno Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, sve do trenutka kad će napokon institucije preuzeti zaštitu nas i još uvijek Lijepe naše. Jer, kako je svojedobno napisao Antun Gustav Matoš: "Dok je srca, bit će i Kroacije!" A ja bi još dodao: "Dok je odlučnosti građana, bit će i nacije".
Jurica Gašpar

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Thu 31 Aug - 15:49

na ovom forumu kao da su svi nehrvati i svi odreda koriste državno i tuđe dobro pa se nitko ne javlja na ovu temu
kao ni na izjave kako su meni oduzeli ukupno do 800 kvadrata zemlje
bez naknade, bez upozorenja, gamad samo prepisala drugom
nabijem takve Hrvate i državu
a kad je bio rat nitko me nije štedio
gamad i licemjeri

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Fri 1 Sep - 6:47

https://www.morski.hr/velolucanka-bez-ikakvih-papira-izgradila-stepenice-do-mora-oglusila-se-na/

Velolučanka bez ikakvih papira izgradila stepenice do mora, 

oglušila se na rješenje o rušenjuPOZIV NA MOBILIZACIJU Devastacija-vela-luka-1

Foto: Čitateljica


VELA LUKA - U redakciju nam dnevno stižu deseci primjera potpunog nereda na Jadranu. Pitamo se samo ako nama toliko toga stiže, onda, kakav je kaos i nered u državnoj administraciji i koliko je toga tek što nije prijavljeno? Najnoviji slučaj stiže nam iz Vele Luke.  
- U Veloj Luci, u uvali Prapatnu, općina Vela Luka, na pomorskom dobru izgrađeno je 50 stepenica do mora, to morate doć i vidjeti prijavila sam na sve institucije ali na žalost bez očitovanja istih. Žena nema ni papire niti građevinske dozvole, nagradila kuću i stepenice do mora - kaže nam čitateljica koja se žali da je na tom mjestu nekad bila mala kućica.


POZIV NA MOBILIZACIJU 367697466_300133075957466_7419857849285738288_n

POZIV NA MOBILIZACIJU 367742007_306054805307344_2728649397172731295_n

POZIV NA MOBILIZACIJU 367736340_225648513782279_3097527928539939247_n

POZIV NA MOBILIZACIJU 367760856_1221305455202510_4367280969324030696_n


- Vlasnika nema, uopće tu nije upisana nego je njen pokojni otac tu imao malu kućicu, a poslije njegove smrti je ona bez ikakvih papira nagradila kuću, devastirala moju i pozvana je građevinska inspekcija. Dva puta je izdano riješenje o rušenju. Napisala sam dopis i Ministarstvu mora u Dubrovnik. Oni su poslali Lučku kapetaniju i nikome ništa, kaže nam čitateljica i dodaje da se gospođa zove Meri Oreb.
I doista, u dokumentu s njenim imenom i prezimenom Državni inspektorat je 28. listopada 2022. godine utvrdio da se radi o izvođenju građevinskih radova bez odobrenja za gradnju. Nakon provedbe inspekcijskog nadzora, utvrdili su da vlasnica nije postupila po rješenju o uklanjanju, pa je donijeto rješenje o novčanoj kazni.
POZIV NA MOBILIZACIJU Vela-Luka-ilegalno-1
Nakon što je u potpunosti ignorirala institucije pravne države, gospođa Meri Oreb je za svoju ilegalnu građevinu zatražila građevinsku dozvolu na čestici koja, prema katastru ima 138 vlasnika. No Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju iz Vele Luke, glatko ju je odbio u ožujku ove godine.

POZIV NA MOBILIZACIJU Odba-eno-rje-enje
Država itekako ima mogućnost u ovakvim slučajevima dovesti bagere, sve poravnati i očistiti, vratiti u prvobitno stanje, koliko je to moguće, te račun ispostaviti osobi koja je građevinu i podigla.
POZIV NA MOBILIZACIJU Devastacija-vela-luka
Prema novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, barem onaj dio koji se nalazi na pomorskom dobru, vlasnica će itekako morati ukloniti. Ako to ne napravi, uklonit hoće država, a račun će gospođi Oreb ispostaviti u cijelosti!
Jurica Gašpar


Last edited by immortal on Fri 1 Sep - 6:50; edited 1 time in total

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Fri 1 Sep - 6:49

Gibonnijevi susjedi grade kuću u prvom redu uz more, pa betoniraju 
škrape za “privatnu” rivu i stepenice do nje
POZIV NA MOBILIZACIJU Betoniranje-rive-Triporte-naslovna-e1656149796655

Foto: Čitatelj


TRIPORTE – U idiličnoj uvali Triporte na otoku Korčuli, usred šume i tik uz more, iznad posječenih borova ističe se visoka građevinska dizalica. Kad se malo približite, lako je primjetiti betonske zidove novog zdanja na ekskluzivnoj lokaciji. No, kako to obično biva, gazda i gazdarica, poželjeli su vlastiti put i do mora, pa su tako nabetonirali skaline do škrapa, na kojima su opet betonom napunili kocku za koju su poželjeli da je privatna riva.
– Šaljem vam slike devastacije obalnog pojasa otoka Korčule. Lokalno stanovništvo je ogorčeno i samo sliježe ramenima i kažu – nije naš čovik. Nadam se da će ovo rezultirati nečim pozitivnim – piše nam čitatelj.
POZIV NA MOBILIZACIJU Betoniranje-rive-Triporte-1

Foto: Čitatelj

A mi otkrivamo da se radi o muškoj i ženskoj osobi hrvatskog prezimena s prebivalištem u Australiji. Tako barem piše u posjedovnom listu čestice u katastru, gdje na zračnoj snimci stoje samo suhozidi, drača i šuma (slika dolje lijevo).
Prvi susjed (na slici desno od navedene parcele) je popularni pjevač, Zlatan Stipišić Gibonni koji je prije par godina ovdje kupio zemljište i sam izgradio kuću. Pa ispred nje i većine drugih nalaze se mulići i putovi koji vode do njih, a sagrađeni su samoinicijativno i u potpunosti protuzakonito!
POZIV NA MOBILIZACIJU Katastar-Triporte-Kor-C4-8Dula
Foto: Katastar.hrPOZIV NA MOBILIZACIJU Gra-C4-91evina-Triporte-Kor-C4-8Dula-1-e1656148798356
Foto: Maxar Tehnologies / Google Earth / Screenshot

Da su radovi počeli ove godine, pokazuju satelitske snimke tvrtke Maxar Tehnologies (slika gore desno), a u međuvremenu su vlasnici malo pružili ruke izvan svoje parcele, u vlasništvo Republike Hrvatske i izbetonirali stepenice do samog mora, gdje su jednako bezobrazno zabetonirali “vlastito” privezište za plovila (slika dolje).POZIV NA MOBILIZACIJU Betoniranje-rive-Triporte
Foto: Čitatelj

Jesu li reagirale nadležne službe, saznat ćemo vjerojatno  u ponedjeljak, kad ćemo objaviti i njihov odgovor na naše pitanje.

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Fri 1 Sep - 6:55

Državni tajnik:

 "Uzurpatori obale imaju rok od 18 mjeseci da sruše svoje objekte ili..."POZIV NA MOBILIZACIJU Josip-Bilaver-1

Foto: Morski HR


Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, u središnjem Dnevniku HTV-a je najavio kako će uzurpatori pomorskoga dobra dobiti rok od 18 mjeseci da uklone svoje objekte.
- Ovaj novi zakon (o pomorskom dobru i morskim lukama) daje mogućnost odnosno, propisuje da unutar 18 mjeseci od donošenja ovog zakona jedinice lokalne samouprave moraju jasno definirati, napraviti katalog, prijaviti Lučkoj kapetaniji i građevinskoj inspekciji, sve one koji su uzurpatori na pomorsko dobro.
Tada ćemo znati točno kakvi su prekršaji, koliko je takvih objekata, tko ih je radio i gdje, i unutar 18 mjeseci se oni moraju ukloniti s pomorskog dobra - izjavio je Bilaver u središnjem Dnevniku HTV-a.

Na novinarsku tvrdnju da je taj rok vrlo ambiciozan, Bilaver je odgovorio da je ova Vlada pokazala da je ambiciozna i da svoje planove ispunjava, tako da, dodao je, sigurno nismo htjeli alibi zakon, nego zakon po kojem ćemo kvalitetno moći djelovati.
- Dakle, svi objekti koji su napravljeni nakon 2011. godine, uključujući nasipe, se moraju ukloniti. Do 2011. godine samo oni koji striktno ispunjavaju kriterije koje su propisane u članku 14. Zakona o pomorskom dobru, ako se takvi objekti stave unutar prostornog plana u roku od četiri godine će moći pod određenim uvjetima ostati u prostoru. Dakle, to su i primjerice objekti za koje bi bila puno veća ekološka šteta ako ih idemo sada uklanjati, nego da se oni zadrže u prostoru ili objekti koji niti na koji način ne ugrožavaju sigurnost plovidbe na moru - rekao je.

Stiže vojska pomorskih redara


Na pitanje što je s pomorskim redarima, savjetu o pomorskom dobru, novom pravilniku o dodjeljivanju koncesija i podzakonskim aktima koji još uvijek nisu doneseni, Bilaver je odgovorio da je Zakon donesen u Saboru sredinom srpnja, a da se radi na nizu pravilnika i uredbi, da su u kontaktu s jedinicama lokalne samouprave, regionalne samouprave i da će sve "biti na vrijeme".
- Sljedeći tjedan imamo sastanke s predstavnicima županija, jedinice lokalne samouprave će znati jasno što, kada, u kojem roku trebaju napraviti. Nama je važna provedba ovog zakona koji je dobar, kvalitetan, ali važna je i kvalitetna provedba i stoga smo htjeli imati ljude na terenu, osim Lučke kapetanije i komunalne redare, koji su puno bliži problemima koji se događaju na području određene općine - dodao je.
Govoreći o pomorskim redarima, Bilaver je rekao da su dali rok jedinicama lokalne samouprave od dva mjeseca da dostave imena, koje će to biti osobe, nakon čega će se za njih organizirati detaljna edukacija kako bi pomorski redari znali što, kako, na koji način raditi po pitanju novog zakona.
D.G.

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Fri 1 Sep - 7:03

Po novom zakonu izmjera kažu ono što si radio ili prisvojio tvoje je.
tko je odobrio takvo što
ali i ovaj zakon vrijedi samo za pojedine

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by immortal Fri 1 Sep - 19:09

VIDEO Vlasnik restorana gdje je jeo Milanović do otočića dovukao cjevovod: 

"Šta ću ikoga pitat, voda je moje ustavno pravo!"POZIV NA MOBILIZACIJU Cjevovod-31

Foto: Youtube / Google Earth / Screenshot / Čitateljica


KOMIŽA - Nakon priče o ilegalnom restoranu na otoku Veli Budikovac, gdje je nedavno jeo i predsjednik Republike Zoran Milanović, do naše redakcije stiže snimka cijevi za vodu, koja je do otočića provučena sve od otoka Visa! Nevjerojatnu priču o čitavom ilegalnom cjevovodu u duljini od 1400 metara ispod mora, morali smo provjeriti i sa samim vlasnikom. Sve nam je potvrdio i kazao "to je moje ustavno pravo!".
Osebujni Andro Slavić vlasnik je spornog objekta u kojem je smješten bistro Crnilo. Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je pisala da su stvarni vlasnici objekta Ivan Pavićević i njegova supruga Katja koji su nakon duge pravne bitke objekt dobili sudskim putem i uknjiženi su na njega. No, kako tvrde, kod Slavića se, osim Milanovića i nekih drugih političara, goste suci koji su radili na njegovom predmetu, a i policija iz Visa. Kako bi sve ovo provjerili iz prve ruke, nazvali smo Slavića.  - Iz uvale Brgujac na otoku Visu ode ova cijev prema otoku Budikovcu. Ovdje je prije nekoliko godina devastirana obala od strane gospodina Slavića (koji na otočiću drži restoran), na način da je restoranu spojio vodu cijevima s kopna, preko mora - kaže nam autorica ove snimke.
Nazvali smo Slavića i pitali ga o ovome. Ispalio je tko iz topa:
- Čitate li vi Ustav? To je moje ustavno pravo - iako nigdje u Ustavu ne stoji da svatko može kopati i polagati cjevovode gdje i kad ga je volja, on se ne da:
- Šta me to pitate? Da mi prekinete vodu ode da čovik krepa od žeđi. Šta mi čačkate mečku bezveze. Ja san spoija, bacija u more, potopija cijevi i u čemu je problem? Ja imam sto životinja. Dajte neka vas ova Marija Vučković (op.a. aktualna ministrica poljoprivrede) dovede ovdje na otok, ja ću vas počastit... Nemojte tako, nemojte to radit.


"Što znači legalno? Iz Hidrografskog instituta dali su mi enciklopediju papira"


Dobro, pitam vas, da čujem vašu stranu priče o ovome.
- Je li vi mene branite ili vi hoćete srat po meni. Dajete mi reklamu najveću na svitu. Izlazim na prve stranice, u p**du materinu. Koga san ja to pokra, koga san zajeba?POZIV NA MOBILIZACIJU Cjevovod-4
Ovuda je Andro Slavić provukao čitav cjevovod - Foto: Google Earth / Screenshot

Samo me zanima je li legalno?
- Normalno, na moje ime je voda.
Računi za vodu jesu. No je li legalno provučena na otok?
- A šta znači "legalno provučena"? Recite mi molim vas, aj vi puno znate i bavite se ovim stvarima. Aj recite šta znači legalno? Ja san iša u Hidrografski institut kad sam radio. Dali su mi enciklopediju papira. Ja sam to pročitao. Pa to su gluposti. Šta ljudi rade, pa je li znaju uopće šta rade? - odgovara pitanjima i nastavlja:
- Ti kilometri cijevi, otkinuli su mi 15 puta oni što voze brodove i jedrilice. Pa spajam, pa spašavam situaciju. To pitanje i komentar o ovome, to ne triba ništa. Ovi koji to pitaju, neka dođu ovdje uz cijev, pa se slikaju.
Vidim da vas po medijima prozivaju za ilegalni restoran, pa nefiskalizirane račune...
- Prozivaju mene, a ne prozivaju Andriju Mikulića za kamenolom u Planu. Ne prozivaju ove druge lupeže, nego prozivaju mene zato jer je Milanović bija kod mene. Pa j**a ih Milanović, da idu preko mene j***vat čovika. Kako ih nije sram? Ja imam 77 godina. Meni se j**e za ovaj otok i sve. Ja iden ća. Ja san ode više od 20 godina. Ja to čistin, nikad se ništa nije zapalilo. Ja san posadija vinograd, mene ljudi vole, dođu ode kod mene. Ja in dan, ja počastin. Ja nisan doša gradit na drugome, nisan ni jednu jedinu lipu potrošija na sebe, nego san ovdje investirao i meni je sad žao što sam bio toliko glup. Svi koji se bave ovim poslom voze bijesne aute i imaju 5-6 stanova. Ja nemam ništa. Imam penziju i ništa više.POZIV NA MOBILIZACIJU Andro-Slavi-
Andro Slavić u restoranu na Velom Budikovcu - Foto: Youtube / Screenshot

"Častim prijatelja i neprijatelja"


Krenuli su komentari o tome da častite političare, suce, policajce. Evo prilike da nešto kažete o tome.
- Ja počastim i neprijatelja i prijatelja. Nema čovika kojem u životu nisan pomoga kad je doša kod mene. I kad je bilo najgore u Hrvatskoj. Mene ne triba prozivat. Mogli su čekat da ova glupost prođe na sudu, ali čekaju da ja puknem i oden ća. Ovo di san ja sad bilo je najobičnije skladište, a sve ovo danas sam ja napravio, legalizirao i platio. Ako hoće doći, neka plate moju investiciju koju sam ja uložio. Zato molin ako se piše da se piše kako triba, a ne onako - zaključuje Andro Slavić.
Jurica Gašpar
PROČITAJTE JOŠ:

Čovjek s Visa: “Tip je provalio u našu kuću, tamo otvorio ilegalni restoran u kojem sad jede predsjednik Milanović”
Predsjednik Zoran Milanović s prijateljima nedavno je, za vrijeme svojeg godišnjeg odmora, ručao u restoranu na otočiću Veli Budihovac, koji se nalazi u akvatoriju Visa. Ivan Pavićević i njegova supruga Katja tvrde kako je Milanović jeo u ilegalnom restoranu otvorenom u njihovoj kući u koju on…

POZIV NA MOBILIZACIJU Budihovac-Milanovi-

Nautičar u Parku Budikovac: “Nigdje oznake za koncesiju, ni zabrane sidrenja, smeće svuda uokolo, a naplatili nam boravak”
Nautičar nam se požalio kako mu je naplaćeno sidrenje u zaštićenom području parka Budikovac, no nigdje nema vidljive oznake od koncesionara, a račun kojeg je dobio, ispisan je rukom, pa nije jasno je li i fiskaliziran. Mali otočić Budikovac, kojeg otočani nazivaju Budihovac, ima prekrasnu plažu, te…

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21859
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

POZIV NA MOBILIZACIJU Empty Re: POZIV NA MOBILIZACIJU

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum