ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rado Srbin ide u ruske vojnike

Go down

Rado Srbin ide u ruske vojnike Empty Rado Srbin ide u ruske vojnike

Post by RayMabus 26/8/2023, 22:53

“Srpski vojnici će biti dio regularnih jedinica ruske armije, a narečena ‘Srpska jedinica’ će biti uključena u 106. Padobransku diviziju. Očekuje se da će kontingent rasti do čak 500 srpskih dobrovoljaca. Čini se da su čak i Rusi zatečeni brojem ljudi iz Srbije koji u slijepoj mržnji dolaze da pomažu ruskim okupatorima, dok i Rusi bježe od regrutacije.“

Prema izvorima iz francuskih obavještajnih službi, očekuje se da će do 1. septembra više stotina regruta iz Srbije stići u jedan od kampova ruske vojske u Moskvi. Ovo više i nije vijest, jer je od početka ruske agresije na Ukrajinu, a to bješe ne 2022, nego 2014, više stotina srbijanskih dragovoljaca otišlo na ukrajinska ratišta boreći se na strani ruskih zavojevača.
Stvar je vrlo jasna, država Srbija na putinofilski pogon, zaražena teškim jednoumljem, pokušava formalno balansirati između EU i ruskog svijeta, dok na terenu, kako vidimo, traje konkretna regrutacija srpskih dobrovoljaca u rusku regularnu armiju. Tu je i taj srpski nacionalističko-mitomanski narativ o “rusima oslobodiocima“ koji će tenkovima doći na Balkan i lokalnu komandnu palicu dati srpskim nacionalistima, a koji bi tako pod okriljem “majčice Rusije“ postali ruski gubernatori na terenu. Takve snove samo NATO pakt sa jakom EU može prekinuti i zaustaviti, jer će u protivnom retoričko- ideološki apetiti Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori postati konkretne stvari, a već vidimo da Vučićeva propagandna mašinerija zaziva neku novu Ukrajinu na Zapadnom Balkanu.
Rado Srbin ide u ruske vojnike
RayMabus
RayMabus

Posts : 164813
2014-04-11


Back to top Go down

Rado Srbin ide u ruske vojnike Empty Re: Rado Srbin ide u ruske vojnike

Post by RayMabus 26/8/2023, 23:20

Za đenerala Šojgua spremni. :^0
Ne može Rusija sve sama. Ako propadne Rusija propast će i Srbija. Basketball pirat
RayMabus
RayMabus

Posts : 164813
2014-04-11


immortal likes this post

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum