ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u

Go down

Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u Empty Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u

Post by RayMabus 21/7/2023, 22:03

Alžir je podnio zahtjev za članstvo u skupini BRICS i najavio da će u banku te grupe uplatiti 1,5 milijardi dolara, izvijestila je u četvrtak televizija Ennahar predsjednika Abdelmadjida Tebbounea.

Sjevernoafrička država, bogata naftom i plinom, želi diversificirati svoje gospodarstvo i osnažiti partnerstvo sa zemljama poput Kine.

Skupinu BRICS čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. Obuhvaća 40 posto svjetske populacije i oko 26 posto svjetske ekonomije.

„Službeno smo se prijavili za pridruživanje skupini BRICS, poslali smo pismo kojim tražimo da postanemo dioničari banke. Prvi doprinos Alžira banci iznosit će 1,5 milijardi dolara“, rekao je Tebune.

Više od 40 država izrazilo je interes za članstvo u BRICS-u, rekao je ovaj tjedan južnoafrički diplomat zadužen za odnose s tom skupinom.

Među njima su Argentina, Iran, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuba, Demokratska Republika Kongo, Komori, Gabon i Kazahstan.

Proširenje BRICS-a bit će krajem kolovoza u Južnoafričkoj Republici glavna tema sastanka na vrhu skupine koja se protivi hegemoniji SAD-a i Zapada u međunarodnim odnosima.

Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u

:tu
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u Empty Re: Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u

Post by RayMabus 21/7/2023, 22:10

Bila je ona kravetina Meloni iz Italije početkom godine u službenoj posjeti Libiji i Alžiru pa san je napa zbog njene izjave a sad vidimo koliko je tuka glupa ka kurac.

Došla je dole u Alžir i mrtva ladna ispalila kako će Italija raditi na tome da izbaci utjecaj Rusije i Kine iz sjeverne Afrike ( isto to je ponovila i kad je bila u Etiopiji za istočnu Afriku ).

Pa kravo bezobrazna odakle tebi uopće obraza da ti drugima soliš pamet s kim će oni poslovat itd.

Evo tema o tome:

https://www.ex-iskon-pleme.com/t53914-meloni-u-libiji

Meloni u Alžiru

Strateški dogovori o energetici, tvrtkama, prostoru. Do nje je Carlo Bonomi, predsjednik Confindustrije, koji potpisuje ugovor s lokalnim poduzetnicima. I prije svega Claudio Descalzi, izvršni direktor Enija, koji nastavlja graditi industrijska partnerstva s Alžirom koja jačaju stratešku ulogu te sjevernoafričke zemlje za Italiju. Giorgia Meloni središte je posjeta koji pomiče talijanski sustav na 24 sata na teritoriju AlžiraPonovno pokreće projekt kako bi Italija postala energetsko središte. Ali s novinarima također komentira sve vruće teme unutarnje rasprave: ponavlja svoje povjerenje u čuvara pečata Carla Nordija, najavljuje "vremenski raspored sa svim ministrima" o reformama, potvrđuje da će izvršna vlast staviti svoj ruku na korištenje prisluškivanja izbjegavajući "sukob sa sucima".

U ranim jutarnjim satima premijer posjećuje vrt posvećen Enricu Matteiju ("velikom Talijanu"), zatim se susreće s predsjednikom Republike i naglašava sve bliži odnos dviju država: Alžir je "pouzdan i strateški važan partner", kaže Meloni tijekom izjava za medije s Abdelmadjidom Tebbouneom. A Italija "namjerava ojačati suradnju s Alžirom na drugim poljima, ojačati je na energetskom, političkom i kulturnom polju". Kontinuiraniji odnos sa zemljama na južnim obalama Sredozemlja nije samo u interesu Italije, dodaje on, već i cijele Europe, "također kako bi se zaustavila prisutnost Rusije i Kine, koje su značajno povećane s evidentnim destabilizirajućim elementima ".

Također iz tog razloga Meloni potvrđuje da će napraviti druge misije, čak i kratkoročne , u drugim afričkim prijestolnicama, od Tripolija do Addis Abebe. Ali plin je u svakom slučaju prvo središte posjeta: « Alžir je naš glavni dobavljač plina», kaže komentirajući dva memoranduma o razumijevanju koje su potpisali Eni i Sonatrach, «jedan za smanjenje emisija stakleničkih plinova, dakle za jedan održivi razvoj, a drugi za postizanje povećanja izvoza plina iz Alžira u Italiju i EU, izgradnja novog plinovoda za vodik, mogućnost proizvodnje ukapljenog plina. Ukratko – dodaje – mehanizam energetske mješavine koji identificiramo kao moguće rješenje za trenutnu krizu».Projekt kojim će Italija postati energetsko središte na Mediteranu"ima zakonodavni horizont - nastavlja on - što je mogućnost, u teškom trenutku za Europu po pitanju opskrbe, da se Italija učini vratima, temeljnim čvorištem za distribuciju energije". U dvorištu alžirske predsjedničke palače Meloni tada zastaje s novinarima i komentira zabačena pitanja unutarnje političke fronte.

Što se tiče prisluškivanja, izvršna će vlast ići naprijed: "Potrebno je popraviti stvari koje ne funkcioniraju, a ono što sigurno ne funkcionira je određena upotreba prisluškivanja", kaže. Pitanje prisluškivanja stoga je pitanje oko kojeg se moraju poduzeti mjere, «ali da bi se to učinilo, nema potrebe za sukobom između politike i pravosuđa. Doista, vjerujem da moramo raditi zajedno kako bismo shvatili gdje mehanizam vladavine prava ne funkcionira i kako bismo tražili najučinkovitija rješenja”. Meloni se vraća u Rim navečer, s još 24 sata prije prvog štrajka protiv vlade , onog na benzinskim postajama.“Dvaput smo zvali benzince, nitko ne želi pogoditi kategoriju, ali nećemo se vratiti. Benzinari su se opravdano bunili, izašli smo im u susret, ali nismo mogli povući mjeru za koju smatramo da je ispravna, treba dovesti stvari u red».


Plin, evo dogovora s Alžirom Meloni: "Tako Italija pomaže EU"

---


Italija "namjerava ojačati suradnju s Alžirom na drugim poljima, ojačati je na energetskom, političkom i kulturnom polju". Kontinuiraniji odnos sa zemljama na južnim obalama Sredozemlja nije samo u interesu Italije, dodaje on, već i cijele Europe, "također kako bi se zaustavila prisutnost Rusije i Kine, koje su značajno povećane s evidentnim destabilizirajućim elementima ".

--

I Kine jel ?


--


Znači ako san ja tebe dobro shvatija ti ćeš pojačat suradnju sa sljedećim zemljama a to su : Egipat, Libija, Tunis, Alžir i Maroko a kako bi citiram : kako bi se zaustavila prisutnost Rusije i Kine

Bog te vidija šta si ti pametna. Ti si neka pametna a ?

Odakle tebi ideja da te države uopće žele prekinit odnose i trgovinu s Rusijom i Kinom ? Jesi li pitala njih ili je to samo tvoja želja da ove makneš pa da ti možeš stvarati veliku Italiju ?


Enlarge this imageClick to see fullsize
Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u V8gtruhyuhm21
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u Empty Re: Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u

Post by RayMabus 21/7/2023, 22:19

Makron isto na aparatima jer i on sanja Euroarabiju i da je Mediteran francusko more.

Drug Tito i De gol se nikad nisu sastali jer se De Gol nije tija s njime sastat jer je drug Tito podržava Alžir i borbu naroda protiv kolonijalizma.

Sad triba izrokat sve brodove u Crnom moru koji idu ka ruskim lukama i prekinit tu žilu kukavicu između Rusije i arapskih zemalja i izbaciti Rusiju iz Mediterana.

Kokice.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u Empty Re: Alžir podnio zahtjev za članstvo u BRICS-u

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum