ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Finski ministar dao ostavku nakon 10 dana zbog izjava o nacistima

Go down

Finski ministar dao ostavku nakon 10 dana zbog izjava o nacistima Empty Finski ministar dao ostavku nakon 10 dana zbog izjava o nacistima

Post by debotoijusto 30/6/2023, 15:57

FINSKI ministar gospodarstva Vilhelm Junnila podnio je ostavku nakon samo deset dana na dužnosti zbog svojih izjava o nacistima, objavila je nacionalistička Stranka Finaca.
"Radi opstanka vlade i ugleda Finske, smatram da nije moguće da i dalje budem ministar na zadovoljavajući način", rekao je. On je član Stranke Finaca, članice desničarske koalicije koja je preuzela dužnost 20. lipnja nakon izbora u travnju.
Junnila je 28. lipnja preživio glasanje o povjerenju u parlamentu, koje je zatražila oporba optuživši ga da je u više navrata spominjao naciste.


Javna televizija YLE snimila ga je, naime, tijekom predizborne kampanje kako čestita svojim stranačkim kolegama na svojem kandidatskom broju 88. To je poznati neonacistički simbol koji se koristi umjesto pozdrava Heil Hitler, korišten tijekom Drugog svjetskog rata.
"Kao prvo, čestitke na izvrsnom kandidatskom broju. Znam da je to karta koja dobiva. Očito se ovaj '88' odnosi na dva slova H o kojima nećemo više govoriti", rekao je u obraćanju pristašama 10. ožujka, prema televiziji.
Junnila se ispričao za svoje riječi kazavši da je to bila neumjesna šala.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/finski-ministar-dao-ostavku-nakon-10-dana-zbog-izjava-o-nacistima/2475765.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30794
2014-04-12


RayMabus likes this post

Back to top Go down

Finski ministar dao ostavku nakon 10 dana zbog izjava o nacistima Empty Re: Finski ministar dao ostavku nakon 10 dana zbog izjava o nacistima

Post by debotoijusto 30/6/2023, 15:58

nema labavo u finskoj
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30794
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum