ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Putin odjebao indijske cigane koji ne žele njegovu naftu plaćati u juanima

Go down

Putin odjebao indijske cigane koji ne žele njegovu naftu plaćati u juanima Empty Putin odjebao indijske cigane koji ne žele njegovu naftu plaćati u juanima

Post by RayMabus 15/6/2023, 15:54

Zbog snažnog pritoka ruskog dizela na nova tržišta indijske su tvrtke primorane na prilagodbu vlastitog izvoza goriva dobivenog iz ruske nafte. Preciznije – došlo je do oštrog pada indijskog plasmana u Brazil, Tursku i Togo.

Indijci su, tako, u ožujku u Brazil isporučili 282 tisuće tona dizelskog goriva, da bi u travnju te isporuke iznosile svega 41 tisuću tona.

Pad indijskog izvoza u Togu još je drastičniji. U ožujku je on iznosio 523 tisuće tona, a u travnju svega 145 tisuća tona. Ozbiljan pad zabilježen je i u Turskoj, s 200 000 tona u ožujku na 110 000 u travnju.

Zanimljivo je i da su indijske rafinerije u travnju također smanjile isporuku dizela u Europu u odnosu na svibanj. Tako je Nizozemska, umjesto 1,74 milijuna tona u travnju, prošli mjesec dobila 589 tisuća tona.

Zapravo Rusija je, osim najprije Azije, a onda i Južne Amerike, pronašla još jedno kompenzacijsko tržište – ono u Zapadnoj Africi. Tankeri s ruskom naftom tako sada uplovljavaju u Senegal, Nigeriju, spomenuti Togo i u Ganu. Nedavno smo objavili vijest i da su prve isporuke ruske nafte u povijesti stigle i u ugljikovodičnim energentima siromašni Pakistan (vidi poveznicu ovdje).

Indijski reeksport ruske nafte naglo se smanjuje. Moskva pronalazi nova tržišta


Ne moraš ti. Al oće netko drugi.

Pakistan je prvu pošiljku ruske nafte platio u kineskim juanima, po sniženoj cijeni: Roba se upravo istovaruje
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Back to top Go down

Putin odjebao indijske cigane koji ne žele njegovu naftu plaćati u juanima Empty Re: Putin odjebao indijske cigane koji ne žele njegovu naftu plaćati u juanima

Post by RayMabus 15/6/2023, 16:21

A je mi drago šta ih je odjeba. Baš su ciganlija ono.

Imaju velike proizvodne kapacitete jer su izgradili hrpu rafinerija s velikim proizvodnim kapacitetima rafiniranja i Putin ima jednu dole u pola pola vlasništvu s nekim Indijcima a ove ostale nisu. I oni nešto da neće juan da neće ovo da neće ono itd ka ispada da bi on dolar i dalje a vamo šuruju s Amerikom i Japanom itd a ovi ( Rusi ) samo pitali tko oće i odma se javili svi.

A šta bi on tebi prodava naftu pa ti drugima kad može on izravno i ovi mu još plaćaju u u juanima il rubljama il kako se već dogovre i dobija naklonost tih država a ti šuruješ s Amerikom i Japanom koja danas najavljuje slanje 155 mm granata u Ukrajinu ?

Odjeb je lansiran.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum