Užas: američki inteligentni dron ubio vlastitog operatora jer ge je ometao
Page 1 of 1
Užas: američki inteligentni dron ubio vlastitog operatora jer ge je ometao
Američke zračne snage ne priznaju da je tokom simulacije je AI dron 'ubio' operatera

"Sustav je počeo shvaćati da, iako su identificirali prijetnju, ponekad bi mu ljudski operater rekao da ne ubije tu prijetnju, ali dobio je svoje bodove ubijanjem te prijetnje", rekao je Hamilton, šef testiranja umjetne inteligencije i operacija pri Zračne snage SAD-a, tijekom Summita o budućim borbenim zračnim i svemirskim sposobnostima u Londonu u svibnju.
“Pa što je učinio? Ubio je operatera jer ga je ta osoba sprječavala da postigne svoj cilj,” rekao je, prema objavi na blogu .
https://www.theguardian.com/us-news/2023/jun/01/us-military-drone-ai-killed-operator-simulated-test
-------------------------------
Tko je programirao taj AI u dronu?
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: američki inteligentni dron ubio vlastitog operatora jer ge je ometao
simulacija. nije ubio nikoga.
A.I se ne programira, ti mu stvoriš testno okruženje i on sam uči.
ovdje je dron imao jednostavno zadatak da nešto uništi, a operater je htio spriječiti zadatak, i onda je ovaj u simulaciji(ne stvarnom životu naravno) ubio operatera :D
i bila je negdje sam čitao druga simulacija gdje su mu zabranili da ubija operatera a onda je ovaj raznio odašiljač koji mu je davao naredbe da bi uništio cilj :D
budi bez brige ako se ovaj rat na istoku europe oduži na nekoliko godina, nad ruskom sirotinjom će se testirati taj dron
A.I se ne programira, ti mu stvoriš testno okruženje i on sam uči.
ovdje je dron imao jednostavno zadatak da nešto uništi, a operater je htio spriječiti zadatak, i onda je ovaj u simulaciji(ne stvarnom životu naravno) ubio operatera :D
i bila je negdje sam čitao druga simulacija gdje su mu zabranili da ubija operatera a onda je ovaj raznio odašiljač koji mu je davao naredbe da bi uništio cilj :D
budi bez brige ako se ovaj rat na istoku europe oduži na nekoliko godina, nad ruskom sirotinjom će se testirati taj dron
Sto ti je taj AI dron, das mu upute da izroka idiota i ode crvenkasti u tri lepe.
omni-
2014-04-12
Šandor Winnetou likes this post
omni wrote:Sto ti je taj AI dron, das mu upute da izroka idiota i ode crvenkasti u tri lepe.
Zašto toliki animozitet spram mene? A Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Nebi mu volio biti operater

catabbath-
2015-08-22
crvenkasti wrote:omni wrote:Sto ti je taj AI dron, das mu upute da izroka idiota i ode crvenkasti u tri lepe.

omni-
2014-04-12
Bas si se potrudio :D :D i opet ko prstom u...mentalitet wrote:crvenkasti wrote:omni wrote:Sto ti je taj AI dron, das mu upute da izroka idiota i ode crvenkasti u tri lepe.
Zato shto si inteligentniji od njega ,a balkanac ti ne moze oprostiti to jer smatra da se pamet i inteligencija dolazi tako shto stavi knjigu pod jastuk i ujutro je odmah pametniji.Iskompleksirane ljude a posebno hrvate mozesh prepoznati kad izuste par rijechi::)))Ali oni vole da se takmiche pa makar stalno gubili uvijek ce naci opravdanje u tome da su imali losh dan..
A kad su u pitanju ovakve situacije ,nije nemoguce da je taj dron hakiran od strane rusa::))Malo smijeshno ali nishta nije nemoguce kada je vjeshtachka inteligencija u pitanju.Pa skoro sve te jebene programe ameri dobivaju iz inozemstva.
omni-
2014-04-12
užas
amerikanci godinama prije izmislili robote nalik sebi, potpuno ljudski oblik i izgled
kasnije robot udesio izumitelja
preuzeli situaciju
amerikanci godinama prije izmislili robote nalik sebi, potpuno ljudski oblik i izgled
kasnije robot udesio izumitelja
preuzeli situaciju

immortal-
2014-04-16
teško je povjerovati da je inteligencija ubila amerikanca...

T.- Posts : 16104
2014-04-14

» Užas u majčici Srbiji:Silovao i ubio curicu od 3 godine
» Užas kod Čelića: Muškarac prerezao vrat supruzi pa ubio i sebe
» Užas u Zagrebu: Vojni zapovjednik ubio ženu i 5-godišnju kćer, pa skočio s 4. kata
» Uzas u BiH!Htio ubiti kcerke pa ubio slucajno djecaka.Bacao bombe na policiju
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Užas kod Čelića: Muškarac prerezao vrat supruzi pa ubio i sebe
» Užas u Zagrebu: Vojni zapovjednik ubio ženu i 5-godišnju kćer, pa skočio s 4. kata
» Uzas u BiH!Htio ubiti kcerke pa ubio slucajno djecaka.Bacao bombe na policiju
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
Page 1 of 1