ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 6:48

Nemaju dovoljno streljiva a Orban blokiro. :^0 lol!

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 7:20

Sad kad se ovi prijavija za kandidaturu Putin i vojni vrh te općenito politička elita u Kremlju će bit još više odlučnija da izgura taj rat do tih idućih američkih izbora.

Guverner Floride DeSantis i službeno ušao u utrku. Protiv Trumpa će se boriti za predsjedničku kandidaturu
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 7:32

Na europskom ratištu čekaju se rezultati najavljene ukrajinske protuofenzive. Bez obzira na to u kakvom će obliku ona biti provedena, o njezinim učincima ovisi i provođenje američkih planova prebacivanja težišta na sučeljavanje s Kinom. Onoliko koliko ruska moć bude ozbiljnije umanjena, toliko će SAD više pozornosti moći posvetiti djelovanju na Pacifiku.

Jedan protivnik, onaj na europskom ratištu – Rusija, praktično je nokautiran. SAD se već sada može s mnogo više snage posvetiti sučeljavanju s drugim, daleko moćnijim protivnikom na azijskom ratištu.

Rusija je izbačena iz svakog ozbiljnijeg vojnog aspekta velike igre nadmetanja koja se u trokutu sila SAD–Kina-Rusija istodobno vodi na europskoj i azijskog geopolitičkoj pozornici. SAD je uz podršku saveznika i, dakako, Ukrajine doveo Rusiju do strateškog poraza.


Amerika je u fazi strateškog generacijskog prestrojavanja prema Kini, a učinci ukrajinskog ofenzivnog vojnog djelovanja na ruske okupacijske trupe koji će nedvojbeno uslijediti odredit će u kolikoj će mjeri Washington morati održavati svoj angažman u Europi, a koliko će ga moći odvojiti prema svome ključnom strateškom cilju, Kini, nakon nokautiranja Rusije. Američka administracija iskazuje da je Ukrajinu opremila svim ratnim materijalom koji je potreban za pobjedu u gotovo stopostotnom opsegu i može mirno čekati rasplet na ukrajinskom ratištu te se za to vrijeme pripremati za ozbiljan generacijski posao političkog, vojnog i gospodarskog sučeljavanja s Kinom.


Sam rat u Ukrajini ima itekakve veze s Kinom te je Peking de facto sudionik u agresiji na Ukrajinu. Prije samog pokretanja rata od Rusije Kina je sklopila partnerstvo s Rusijom kojim je jamčila svoju podršku u kremaljskoj ratnoj avanturi. Učinjeno je to za posjeta Putina Pekingu neposredno prije ruske invazije. Kako je rat odmicao, tako je Rusija trebala sve veću podršku Kine prema unaprijed stvorenom dogovoru po kojem će Rusija odrađivati vojni aspekt zajedničkog plana, a kineska strana pokrivati ga politički, ekonomski i diplomatski. Rusiji je u realizaciji zajedničkog pothvata koji cilja na rušenje postojećeg sustava međunarodnih odnosa trebala sve veća i veća gospodarska podrška Kine, a to se na kraju ispostavilo kao unosno i korisno i za sam Peking. Dakako, tako nastala sve veća ekonomska povezanost Kine i Rusije, gotovo je sigurno, nastavit će se i pojačati.


Kina će nastaviti podržavati Rusiju jer u sklopu velikog zajedničkog rusko-kineskog plana nasilne promjene međunarodnog poretka Pekingu nije u interesu vojno potpuno poražena Rusija.


Potpuni vojni poraz Rusije u Ukrajini eliminirao bi ključnu polugu rusko-kineskog plana, a s druge strane ruski potpuni vojni poraz SAD-u bi dao slobodne ruke da svoju energiju i resurse usmjeri na sučeljavanje s Kinom. Stoga je važna predstojeća ukrajinska protuofenziva i njezini učinci. O njoj ovisi daljnja dinamika odnosa u trokutu SAD– Kina- Rusija.


Moskva je, bez obzira na rezultate ukrajinske protuofenzive, na strateškoj razini bačena na pod ringa. Upravo da ukrajinska ofenziva i propadne ili je uopće ne bude u konvencionalnom obliku, Rusija više nema snage za ofenzivna djelovanja kojima bi mogla ugroziti opstojnost Ukrajine. SAD i Zapad u cjelini nastavit će, bez obzira na moguću smjenu vlasti u Bijeloj kući, podržavati ukrajinsku vojnu sposobnost.

Raspadne li se pak ruski vojni postroj u Ukrajini uslijed ukrajinskih udara, to će samo ovjeriti već ispisani ruski strateški poraz. Rezultati ukrajinskog protuudara u biti će više odrediti ukrajinske opcije za budućnost nego ruske jer njihove su gubitnički zapečaćene, a ukrajinske se tek vojnim protuudarom trebaju iscrtati.


Nokautirana Rusija
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 8:01

Brat Xi mi je nervozan.

Ova korumpirana i nesposobna ruska stoka uopće ne zna ratovat i čak i ako se održe idućih godinu dana jer Zapad mora podignit tu svoju vojnu industriju koju je ugasio nakon završetka hladnog rata te šta Ukrima treba neko vrijeme da se obuće na zapadnoj tehnici, za godinu dana toga nema a Ukri su visoko motivirani da oslobode svoju zemlju i ovu bandu iz nje izgonaju dok je banda demotivirana i izrazito slabog morala pa napuštaju tenkove i gledaju di će se predat ovoj drugoj strani da ne gube glavu bez veze zbog potpuno nesposobnih i nezainteresiranih vojnih zapovijednika i ruskog vojnog vrha za njih i šta se tamo uopće dešava.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 8:24

Kinezi bi se jebali al da im ne uđe pa bi pat poziciju vječno.

A neće to baš tako bit kako bi vi htjeli. Kroz ovu godinu dana ih riješavamo.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 8:44

Ruski premijer potpisao je niz sporazuma s Kinom danas tijekom putovanja u Peking, opisujući bilateralne veze na visokom nivou “bez presedana”, unatoč negodovanju Zapada prema njihovim odnosima.

Premijer Mihail Mišustin, najviši ruski dužnosnik koji je posjetio Peking od početka rata u Ukrajini, razgovarao je s kineskim premijerom Li Qiangom i trebao bi se sastati s predsjednikom Xi Jinpingom. Posjet dolazi nakon što su Rusija i Kina žestoko reagirale na zaključke sastanka članica G7 u Japanu.

Moskva se oslanja na podršku Pekinga, mnogo više nego Kina na Rusiju, hraneći se kineskom potražnjom za naftom i plinom. “Danas su odnosi između Rusije i Kine na visokoj razini bez presedana”, rekao je Mišustin premijeru Liju na njihovom sastanku u Pekingu. “Odlikuje ih uzajamno uvažavanje međusobnih interesa, želja za zajedničkim odgovorom na izazove, što je povezano s pojačanim turbulencijama u međunarodnoj areni i obrascima senzacionalnih pritisaka kolektivnog Zapada”, rekao je i dodao: “Kao što kažu naši kineski prijatelji, jedinstvo omogućuje pomicanje planina”.

Potpisani memorandum o razumijevanju uključivao je sporazum o produbljivanju investicijske suradnje u trgovinskim uslugama, pakt o izvozu poljoprivrednih proizvoda u Kinu i o sportskoj suradnji.

Predsjednik Xi posjetio je Rusiju u ožujku i razgovarao s “dragim prijateljem” Putinom, nakon što se obvezao na partnerstvo “bez ograničenja” neposredno prije ruskog napada na Ukrajinu 2022. Peking je odbacio pokušaje Zapada da se partnerstvo s Moskvom poveže s ratom u Ukrajini, inzistirajući na tome da njihov odnos ne krši međunarodne norme.

“Kina je voljna surađivati ​​s Rusijom na provedbi suradnje dviju zemalja, a promicanje pragmatične suradnje u raznim područjima može se podići na novu razinu”, rekao je Li svom ruskom kolegi. U travnju je kineski izvoz u Rusiju nastavio rasti, popevši se za 153.1 posto u odnosu na godinu ranije, prema podacima kineske carine.

Predviđa se da će ruske isporuke energije Kini porasti za 40 posto 2023. godine, a dvije zemlje razgovaraju o isporukama tehnološke opreme Rusiji. Produbljivanje veza s Kinom strateški je smjer za Moskvu, rekao je tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev, koji je u ponedjeljak razgovarao s gospodinom Chen Wenqingom, članom Politbiroa Komunističke partije Kine koji nadzire policiju, pravne poslove i obavještajnu službu.

U veljači je Xi predstavio mirovni plan u 12 točaka, koji je Zapad dočekao sa skepsom, a Kijev ga je oprezno pozdravio. Prošlog tjedna, posebni predstavnik Kine za euroazijska pitanja Li Hui posjetio je Ukrajinu  te razgovarao s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, započinjući europsku turneju koju je Peking opisao kao svoj pokušaj promicanja mirovnih pregovora i političkog rješenja krize. Li Hui trebao bi posjetiti Rusiju u petak, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

Kina i Rusija potpisale nove trgovačke sporazume: “Jedinstvo pomiče planine”
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 8:48

Nije me brige al ako ćete najiskrenije: ja da sam na prvoj crti tamo s Rusijom i da mi je ona izravna prijetnja vas bi odavno posla u tri pm i potira ća iz države i ne bi trepnija niti malo i baš me brige šta vas ima miljaru i 400 miljona i za tu vašu ekonomiju i kuac palac jer me jednostavno zaboli nika stvar za to.

Moguće da će vam se to i desit u ovim državama EU uskoro. I bit će potpuno u pravu ako vas izbace iz svojih država NAGLAVAČKE I MRŠ U TRI PIZDE MILE MATERINE.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by RayMabus Thu 25 May - 9:18

Ministri obrane Rusije i Bjelorusije potpisali su dokument o raspoređivanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

Reuters je izvijestio da je ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao da Zapad vodi "neobjavljeni rat" protiv Rusije i Bjelorusije. Šojgu je u Minsku na sastanku Vijeća ministara obrane zemalja članica ODKB-a, koje uključuju Rusiju, Armeniju, Bjelorusiju, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan. Rusija i Bjelorusija, koje su bliske saveznice u sukobu u Ukrajini, složile su se ranije ove godine rasporediti dio moskovskog taktičkog nuklearnog arsenala u Bjelorusiji. Rusija je prošle godine pokrenula neuspjeli pokušaj zauzimanja Kijeva s bjeloruskog teritorija.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172136
2014-04-11


Back to top Go down

Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva Empty Re: Nakon proljetne slijedi još jedna ukrajinska ofenziva

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum