ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mikotakis sere ko grlica

Go down

Mikotakis sere ko grlica Empty Mikotakis sere ko grlica

Post by RayMabus 21/5/2023, 23:26

Grčko ministarstvo unutarnjih poslova predviđa da bi Nova demokracija mogla osvojiti 145 mjesta u parlamentu, šest manje od apsolutne većine. U ponedjeljak će grčka predsjednica Katerina Sakellaropoulou trima vodećim strankama - Novoj demokraciji, Sirizi te socijalističkom PASOK-u - dati tri dana redom za formiranje koalicijske vlade. 


Ako nijedna od njih ne uspije, predsjednica će imenovati privremenu vladu koja će pripremiti nove izbore otprilike za mjesec dana. Premijer i čelnik Nove demokracije Kiriakos Micotakis rekao je kako vjeruje da je dobio jasan mandat. 


"Rezultati glasanja su odlučujući. Oni pokazuju da Nova demokracija ima odobrenje naroda da vlada, snažna i autonomna", rekao je razdraganom mnoštvu ispred sjedišta stranke u središtu Atene. 

Rezultat je bio zapanjujući poticaj za Micotakisa, čija se administracija morala boriti sa skandalom prisluškivanja, s pandemijom covida, krizom životnih troškova i smrtonosnom željezničkom nesrećom u veljači koja je izazvala bijes javnosti. 

Jednako tako, bila je to katastrofa za Sirizu i njezina vođu Aleksisa Ciprasa, vatrenog ljevičara koji se katapultirao na vlast 2015. zahvaljujući nezadovoljstvu birača drugim strankama zbog načina na koji su se nosili s dužničkom krizom koja je pustošila grčko gospodarstvo više od desetljeća. Cipras je nazvao Micotakisa kako bi mu čestitao na pobjedi, rekao je dužnosnik Sirize. 

Izbori u Grčkoj: Uvjerljiva pobjeda vladajuće stranke. Hoće li moći sastaviti vladu?


Nisi. Za većinu ti treba 150 a ti ih imaš samo 145. Fali ti pet.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Mikotakis sere ko grlica Empty Re: Mikotakis sere ko grlica

Post by RayMabus 21/5/2023, 23:30

Grčko ministarstvo unutarnjih poslova predviđa da bi Nova demokracija mogla osvojiti 145 mjesta u parlamentu, šest manje od apsolutne većine.


Micotakisova Nova demokrakcija uvjerljivo pobjedila no vladu neće sastavljati sama


Šest. Dakle fali ti šest.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Mikotakis sere ko grlica Empty Re: Mikotakis sere ko grlica

Post by RayMabus 21/5/2023, 23:51

Znaš šta je tvoj problem Mikotakis ? To šta Janis Varoufakis sad nije prešao izborni prag i onda ti imaš malo veći psotoak a ako ponovite izbore lako moguće da ga ipak pređe pa ćeš imat još manji postotak pa a ako bude samo par posto manji opet si na istome tj nemaš većinu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_2023_Greek_legislative_election

Tri komunističke stranke su prešle izborni prag i jedna krajnja desnica koja ima 16 mandata.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Mikotakis sere ko grlica Empty Re: Mikotakis sere ko grlica

Post by RayMabus 22/5/2023, 00:37

Kurti se sad misli. Kurti to je onaj šta podržava Komšića ( mogu stavit dokaze al nije sad bitno za ovu priču da ne idemo u širinu ).

I sad se mali Kurti misli ovo: Ako odu na nove izbore ovi Varufakis i njegovih 2,6 posto opet neće bit tako nego bi Mikotakis mogao izgubit taj postotak a onda opet nema većinu a ovi ljevičari nešto nisu skloni kolairanju s Mikijem i sad mogla bi ova krajnja desnica al koja nije baš toliko krajnja no moglo bi se s njima dogovorit pa da ne kompliciramo i ne riskiramo onda im dat koje mjesto u ministarstvu.

A jeben mu mater a vidi im programa :

Grčko rješenje je grčka ultranacionalistička stranka koja naglašava djelovanje protiv ilegalne imigracije, uključujući postavljanje električne ograde na grčkoj granici s Turskom i pritvaranje ilegalnih imigranata na nenaseljenim otocima dok čekaju deportaciju. Stranka se također zalaže za zatvaranje nevladinih organizacija koje djeluju u Grčkoj, opisujući ih kao "tvrtke za trgovinu ljudima". Velopoulos je izrazio divljenje prema mađarskom premijeru Viktoru Orbánu i upravljanju njegove stranke Fidesz u Mađarskoj, posebice gospodarskoj i migracijskoj politici zemlje. Također je tvrdio da se stranka zalaže za "Grčka na prvom mjestu", pozivajući se na političku agendu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa Amerika na prvom mjestu.

Prema web stranici stranke, Greek Solution planira prvenstveno ulagati u primarni sektor gospodarstva i geostrategiju. Stranka se protivi Prespanskom sporazumu i korištenju riječi "Makedonija" u nazivu susjedne Republike Sjeverne Makedonije. Greek Solution se zalaže za proglašenje EEZ-a i eksploataciju mineralnih bogatstava Grčke za tešku industriju. Također podupire restrukturiranje obrazovnog i zdravstvenog sustava. Grčko rješenje podržava stajališta koja idu u prilog Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

Greek Solution teži prijateljskim odnosima s Kinom, Indijom, kao i Rusijom zauzimajući proruske stavove, dok je skeptičan prema povećanju obrambene suradnje sa Sjedinjenim Državama. Greek Solution također zauzima proizraelski stav, navodeći jake palestinsko-turske odnose.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Mikotakis sere ko grlica Empty Re: Mikotakis sere ko grlica

Post by RayMabus 22/5/2023, 00:43

Sad ste dobili 40,8 posto al hrpa drugih stranaka manjih nije prošla izborni prag i njihovi birači na ponovljenima neće više za te šta ne prešu izborni prag nego ove druge a to taman ispada da možda i ne bi vi dobili 38 posto tj 151 zastupnik na idućima nego opet koaliranje s nekim.
Mikotakis sere ko grlica Eklog
https://www.kathimerini.gr/politics/561594988/neos-eklogikos-nomos-ta-mystika-tis-diplis-kalpis/
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Mikotakis sere ko grlica Empty Re: Mikotakis sere ko grlica

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum