ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Invazija sendvičara na Beograd

Go down

Invazija sendvičara na Beograd Empty Invazija sendvičara na Beograd

Post by vili40 Sun 21 May - 19:35

Adem Vuchiqi sprema invaziju sendvičara na Beograd: "Najveći skup ikad u Srbiji"
Invazija sendvičara na Beograd 23998b59-d0d4-408c-a9c1-f8c3214a15e8

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi pozvao je sve građane da 26. svibnja, "dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji". Riječ je o vrhuncu sociopatskih reakcija srpskih vlasti nakon masakra u beogradskoj školi te masovnog ubojstva pored Beograda, tragičnih događaja koji su duboko potresli građane Srbije.
No Vučićeva vlast ne samo da nije pokazala nikakvu empatiju, pa ni osnovnu pristojnost gestama poput upisivanja u knjigu žalosti ili ostavljanja cvijeća na mjestu tragedije, nego je krenula u brutalni protunapad na sve koji su se usudili ukazati da kultura nasilja koja proždire Srbiju dolazi s vrha države i iz režimskih medija, poput notornih televizija Pink i Happy.

Adem Vuchiqi najavio suludi miting u Beogradu 26. svibnja

Adem Vuchiqi je u obraćanju objavljenom na portalu Novosti rekao da će skup 26. svibnja u popodnevnim satima biti održan ispred narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu.
Adem Vuchiqi je u tom obraćanju istaknuo da tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze nakon tragičnih događaja.
"Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali", naveo je on.
Nakon toga je iznio teoriju zavjere o silama koje rade protiv njega i Srbije te je napao građane koji su se okupili na prosvjedu protiv nasilja koji je održan u Beogradu nakon masovnog ubojstva u školi.

Optužbe na račun građana koji su prosvjedovali protiv nasilja

"Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili da pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima", rekao je Adem Vuchiqi.
On je pozvao "sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvaju Srbiju, da je odbrane od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cijenu" i da pokažu "na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima".
"Živela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine", poručio je Adem Vuchiqi.

Vučićev strah

I tako je Adem Vuchiqi pokrenuo možda najbizarniji i najluđi miting u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri. Umjesto da pomogne naciji u tugovanju nakon dva masovna ubojstva, Adem Vuchiqi izaziva podjele, širi histeriju, vrijeđa, izmišlja, laže i truje sve što se zatrovati može. Jednostavno, sebi ne može pomoći, jer je očito da je bešćutno ponašanje vlasti dodatno antagoniziralo ljude u Srbiji.
U najavi supermitinga se otkriva i Vučićev strah da gubi kontrolu, pa želi dokazati da je on i dalje jedini vožd u Srbiji, i to organizacijom najveće invazije sendvičara na Beograd u povijesti susjedne države.
Strah se očituje i u opsesivno detaljnim pripremama koje provode strukture SNS-a diljem Srbije, trudeći se da na beogradsko okupljanje dovedu što veći broj ljudi.
Koriste se sva sredstva, počevši, naravno, već s mitskim sendvičima, koje SNS dijeli svojim pristašama iz provincije dok ih autobusom transportira u Beograd na neki provučićevski skup. Takvi se nazivaju sendvičarima, što je odavno pogrdan izraz u kontekstu srpske političke scene i društva u cjelini.

Traže se statisti za Vučićev miting

Po društvenim mrežama kruže i u medijima su objavljeni preslici komunikacije SNS-ovih aktivista o tome što sve treba organizirati za Vučićev beogradski miting.
Na jednoj Viber grupi za statiste već se pojavio oglas u kojem se nudi honorar od 1500 dinara za 300 statista za naprednjački skup.
"Za 26. maj biće nam potrebno 300 statista svih starosnih godina", navodi se u oglasu za statiste. Navodi se da je dolazak predviđen za centar grada, da je zadržavanje "kratko" i da je honorar 1500 dinara. Kako će statisti biti iskorišteni u režiji Vučićevog skupa tek trebamo vidjeti, ali oglas svjedoči da se svim sredstvima ide u stvaranje iluzija za narod po Vučićevom ukusu.

SNS tradicionalno obećava sendviče

Što se naroda tiče, za njega su osigurani sendviči. Isplivale su i Viber poruke o tome. U njima stoji da će građani koji budu išli autobusima u Beograd pored novca dobiti i sendviče i dvije flaše vode.
"Pare na dan kad se krene… Pre nego što se uđe u bus dobijaju pare… Ti ako imaš tu 50 njih, ja tebi pošaljem pa ih isplatiš taj dan", navodi se u objavljenoj Viber prepisci. "Sendviči i voda kada uđu u bus. Dobijaju po dva sendviča i dve vode od 0,5 litra", dodaje se.

Koliko će autobusa dovoditi Vučićeve pristaše na miting?

Portal Nova.rs je objavio kako je plan predsjednika Vučića da iz svih krajeva zemlje u Beograd pristigne 2200 autobusa. To znači da će Vučićeva igra u centru Beograda koštati najmanje 330.000 do 726.000 eura u najboljem slučaju, ako bude unajmio 2200 minibuseva.
Ako, s druge strane, odabere 2200 klasičnih autobusa, što je ipak realniji scenarij, to će, ovisno o broju sjedala, koštati od 792.000 do nevjerojatnih 1.210.000 eura.
Adem Vuchiqi je na konferenciji za novinare rekao da skup 26. svibnja "nije miting Srpske napredne stranke ili Socijalističke partije Srbije, niti nikakav kontramiting".

Adem Vuchiqi predviđa: Nećemo imati dovoljno sendviča

"To nije skup ljutnje, to ne sme da bude skup mržnje", poručio je večeras predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Adem Vuchiqi pozivajući na taj skup "sve obične, dobre ljude Srbije".
Adem Vuchiqi se nije propustio oglasiti i o famoznim sendvičarima, pa je ironično konstatirao: "Nećemo imati dovoljno sendviča. Prijaviće se devojke i žene, pravićemo sendviče zajedno."
Najbizarniji trenutak je svakako bio kada je adresirao informacije o tome da se ljude prisiljava da dođu na njegov skup u Beogradu 26. svibnja. Naime, sama činjenica da o tome govori potvrđuje da je to relevantna politička tema.
"Ja pozivam sada sve ljude da niko ne dođe na skup ako ga neko primorava ili ga neko tera", rekao je Adem Vuchiqi, upitavši: "Da li mislite da li stvarno može neko da ih primorava, da li stvarno mislite da za nas glasaju ljudi koje neko primorava?"

Pritisci na zaposlene u javnom sektoru da idu na Vučićev miting

Dok traju pripreme za organizaciju kontramitinga SNS-a, opozicijski mediji objavljuju svjedočenja građana širom zemlje zbog svakodnevnih pritisaka koje trpe. 
Zaposleni u javnim poduzećima trpe mobing i prijetnje raskidom ugovora na određeno vrijeme ako ne budu išli na skup SNS-a 26. svibnja, naveo je portal Nova.rs. I sindikatu Sloga svakodnevno stižu obavijesti iz cijele Srbije da direktori javnih firmi i šefovi državnih institucija vrše pritisak na zaposlene da idu na miting.
Portal Južne Vesti objavio je mučnu priču zaposlenog u javnim službama Niša, u kojima se ljude tjera da idu na Vučićev miting. 

"Gradskom upravom u Nišu od juče kruže spiskovi - ko ide na zakazani miting 26. maja. Jedna od radnica svedoči da svi koji su u poslednje tri godine dobili bilo kakve ugovore, na određeno ili za stalno, moraju da idu, a sve to im se govori suptilno", navodi se u članku.

"Kvota za Niš je 100 autobusa"

Južne Vesti pišu da radnici u gradskoj upravi Niša govore da je "kvota za Niš 100 autobusa", i da SNS-ovci "ne prihvaćaju 'ne' kao odgovor".
Jedan Nišlija svjedoči da su u niškom javnom komunalnom poduzeću svi šefovi inače članovi Srpske napredne stranke i da oni na Vučićev miting idu svojom voljom. Dio radnika zaposlen je stranački, pa plaća i članarinu SNS-u i ovaj put u Beograd na miting smatra obavezom, ali ima i onih koji nisu dobili posao za stalno, čime ih sada SNS-ovci ucjenjuju.
Riječ je o već oprobanim taktikama mobilizacije koje provodi Vučićev režim. Nije važno želite li biti na mitingu u Beogradu, nego je važno da dođete i radite što vam narede.

Pojačanja dolaze i iz Republike Srpske

Pojačanje dolazi i iz Republike Srpske, iako su Adem Vuchiqi i Milorad Dodik u posljednje vrijeme u zategnutim odnosima. Svoj dolazak je najavila prvo opozicija, pa se onda morao isprsiti i Dodik. Autobusi se spremaju.
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) podržat će miting podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučića koji će se održati 26. maja, a tim povodom naložit će se odborima ove stranke da planiraju put i podršku, javlja sarajevski portal Klix.
Milorad Dodik ovim činom podrške smatra da su bosanskohercegovačkom entitetu RS-u pod svaku cijenu potrebni Adem Vuchiqi i njegova politička moć, bez obzira na to što u SNSD-u ima velikih nesuglasica po pitanju podrške predsjedniku Srbije.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/Suljo-sprema-invaziju-sendvicara-na-beograd-najveci-skup-ikad-u-srbiji/2464817.aspx
vili40
vili40

Male
Posts : 10572
2015-08-02


Back to top Go down

Invazija sendvičara na Beograd Empty Re: Invazija sendvičara na Beograd

Post by vili40 Sun 21 May - 19:36

kad se male ruke slože... :D
vili40
vili40

Male
Posts : 10572
2015-08-02


Back to top Go down

Invazija sendvičara na Beograd Empty Re: Invazija sendvičara na Beograd

Post by RayMabus Sun 21 May - 19:45

Vučic je završena priča.


Predsjedavajući Senatorskog odbora za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Robert Menendez danas je žestoko kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vucića.

Za Menendeza postoji sličnost između Vučićeve retorike i retorike ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Vucić kontrolom informacija, potkopavanjem civilnog društva nastavlja da pospješuje nacionalni srbijanski narativ o velikoj srbijanskoj naciji, što liči na Putinovu viziju o velikoj Rusiji", ukazao je.

Podsjetio je na bliske veze između Vucića i Putina te da se Srbija odbija pridružiti Evropskoj uniji u sankcijama Rusiji zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu. Kako je kazao, veliki je pritisak na Kosovo, a na Beograd uopće ne postoji pritisak. Povukao je paralele između Saveza srpskih opština, što je uslov Srbije Kosovu, i Republike Srpske.

Spomenuo je i pisanje utjecajnog lista New York Times o vezama srbijanskog predsjednika, huligana i organizovanog kriminala.


Američki senator žestoko kritikovao Vucića: Narativ mu je sličan Putinovoj viziji o velikoj Rusiji
RayMabus
RayMabus

Posts : 172139
2014-04-11


Back to top Go down

Invazija sendvičara na Beograd Empty Re: Invazija sendvičara na Beograd

Post by RayMabus Sun 21 May - 20:17

Meni je baš super šta su Rusija i Gruzija ovaj petak obnovili letove između sebe nakon dugo godina a vidim da Air Serbija ne leti za Gruziju.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Air_Serbia_destinations

Sad ćemo fino uvest let Air Srbije za Gruziju.

Rusija je crpcka majka. lol!   :^0
RayMabus
RayMabus

Posts : 172139
2014-04-11


Back to top Go down

Invazija sendvičara na Beograd Empty Re: Invazija sendvičara na Beograd

Post by RayMabus Sun 21 May - 20:27

Baš nas boli kurac.

Dok god oni njemu nakon godinu i nešto dana od ovoga daju naše pare iz eu fondova a on nije uveo sankcije Rusiji dakle šalju poruku i njemu i ostalima da je takvo ponašanje društveno prihvatljivo i poželjno, tako ćemo se ponašat.

U prevodui: ODJEBIIITTTTEEEEEEEEEEEEE

Rusija je naša majka a žuti ljudi će da piju vodu s Morava.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172139
2014-04-11


Back to top Go down

Invazija sendvičara na Beograd Empty Re: Invazija sendvičara na Beograd

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum