ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije

Go down

Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije Empty Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije

Post by RayMabus 8/5/2023, 20:50

Malo je kratak s topovskim mesom nešta. Nestalo čobana. lol!

Rusija će u Kirgistanu jačati vojna postrojenja: "Planiramo produbiti vojnu suradnju"
RayMabus
RayMabus

Posts : 177577
2014-04-11


Back to top Go down

Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije Empty Re: Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije

Post by RayMabus 8/5/2023, 20:53

Službenici ruskog ureda za regrutiranje posebno ciljaju srednjoazijske radnike migrante u Rusiji te ih šalju u borbu u Ukrajini, kaže Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva. Sve su češći posjeti džamijama i imigracijskim uredima gdje se regrutiraju novi borci. U imigracijskim uredima osoblje koje govori tadžički i uzbečki rutinski pokušava regrutirati migrante.

Radio Slobodna Europa kaže kako se migrantima nude bonusi u iznosu od 2390 dolara i plaće do 4160 dolara mjesečno. Migrantima je također ponuđeno brzo dobivanje ruskog državljanstva u vremenu od šest mjeseci do jedne godine, umjesto uobičajenih pet godinaVisoka mjesečna plaća i bonusi za prijavu navest će neke radnike migrante da se prijave. Ti će novaci vjerojatno biti poslani na ukrajinske bojišnice gdje je stopa pogibije iznimno visoka.

Novačenje migranata dio je pokušaja ruskog ministarstva obrane da ispuni svoj cilj regrutiranja 400.000 dobrovoljaca za borbu u Ukrajini. Vlasti gotovo sigurno nastoje odgoditi svaku novu otvorenu obveznu mobilizaciju što je dulje moguće kako bi smanjili mogućnost prosvjeda kod kuće.

Rusi sve češće regrutiraju migrante i šalju ih na bojišnicu
RayMabus
RayMabus

Posts : 177577
2014-04-11


Back to top Go down

Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije Empty Re: Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije

Post by RayMabus 8/5/2023, 21:07

Ako bi Rusija izgubila rat a dakle Zapad pobijedio a ove države graniče s Kinom a vojni savez koji imaju su Rusiom je propao, oni više nemaju zaštitu a NATO je nekako daleko a Kina ne bi dopustila da NATO tu dođe njoj iza leđa i ona bi prva upala u ove države da se osigura.

Prevedeno: Ovi moraju podržat Putina da ne izgubi taj rat barem u smislu da Rusija ne padne skroz a samim time i taj vojni savez jer će ih onda progutat Kina.

--

Prvo ćemo slomit Rusiju pa doć Pekingu iznad glave a to tamo su suverene države kako i sama Kina tvrdi pa eto kad su suverene same će odlučiti gdje će nakon pada Rusije s kojom su sad u vojnom savezu ( većina tih država tamo ).

Sasvim sam siguran da s bratom Xijem neće u vojni savez.

I eto tako fino okružimo Kinu i Kina izgubi a Amerika dominiše. 

Prosto ko pasulj.

--

Otkrivajući svoje ambicije Pojasa i puta u Kazahstanu 2013. godine, sa svojim obećanjima o ogromnim ulaganjima i kreditima, kao i vrlo traženoj povezanosti za pet srednjoazijskih republika koje gotovo sve nemaju izlaz na more, kineski Xi Jinping brzo ih je sve natjerao da potpišu na inicijativu. Međutim, u godinama koje su uslijedile familijarnost je izazvala prezir. Graničeći s nizom njih – Kazahstanom, Kirgistanom i Tadžikistanom, Kina je bila neizbježna da se s njima teritorijalno sukobi.

Svi su oni ustupili zemlju Kini kako bi na miran način iscrtali svoje međunarodne granice. Bilo je i drugih iritantnih čimbenika koji gotovo rutinski prate kineska ulaganja i infrastrukturne projekte u inozemstvu – na primjer, trvenja između kineskih radnika iseljenika i lokalnog stanovništva, nezadovoljstvo neprozirnim ugovorima koje političke elite potpisuju s Kinezima i tako dalje. Dok je još jedna točka trvenja bio kineski progon muslimana u Xinjiangu, koji je uključivao etničke Ujgure, također etničke Kazahe i Kirgiste, Covid-19 je izazvao dodatno nezadovoljstvo.

S Rusijom zauzetom u Ukrajini, Kina se nameće u srednjoj Aziji
RayMabus
RayMabus

Posts : 177577
2014-04-11


Back to top Go down

Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije Empty Re: Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije

Post by RayMabus 10/5/2023, 12:10

Vladimir Putin ima svoju verziju vojnog saveza NATO-a, koji čine postsovjetske države, ali Organizacija ugovora o kolektivnoj sigurnosti (CSTO/ODKB), koja nikada nije bila moćna ili kohezivna koliko bi Rusija željela, sve više slabi otkako je Rusija pokrenula svoju invaziju na Ukrajinu. Neki od njenih članova javno su kritikovali Putina bez presedana, a stručnjaci kažu da su svjesni lošeg vojnog učinka Rusije tokom prošle godine, s pitanjem koliko bi ih Rusija mogla zaštititi. Neki se čak mogu bojati da će postati buduće ruske mete. Jaroslava Barbieri, stručnjakinja za Rusiju i postsovjetske države na Univerzitetu u u Birminghamu, rekla je za Insider da je ODKB "gotovo kao pokušaj imitacije NATO-a, ali na postsovjetskom prostoru".

Osim Rusije, ODKB čine Armenija, Kazahstan, Bjelorusija, Kirgistan i Tadžikistan, koji su svi nekada bili dio Sovjetskog Saveza. Ali neki su počinili niz očitih prijekora protiv Putina od početka invazije.

Ruska verzija NATO-a se raspada, a Putinovi najbliži saveznici su frustrirani ratom u Ukrajini
RayMabus
RayMabus

Posts : 177577
2014-04-11


Back to top Go down

Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije Empty Re: Kirgistan se uključuje u rat na strani Rusije

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum