ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ministrov otac osuđen u milijunskoj aferi ne mora u zatvor jer je, citiramo, 'obiteljski čovjek'

Go down

ministrov otac osuđen u milijunskoj aferi ne mora u zatvor jer je, citiramo, 'obiteljski čovjek' Empty ministrov otac osuđen u milijunskoj aferi ne mora u zatvor jer je, citiramo, 'obiteljski čovjek'

Post by debotoijusto 3/3/2023, 19:54

Županijski sud u Zagrebu danas je donio nepravomoćnu presudu u aferi Ribar osudivši na dvije godine i osam mjeseci zatvora poduzetnika Renu Sinovčića. Proglašen je krivim jer je uz pomoć Novce Erlića, nekadašnjeg direktora NK Zadar i njegovog kolege Dalibora Zebića izvukao milijune iz zadarskog nogometnog kluba. Osim toga, prema presudi, novac je izvukao i iz predstečajne nagodbe svoje tvrtke Vox. Oštetio je tako NK Zadar za 5,3 milijuna kuna, dok je Voxu spasio 7,3 milijuna eura.
Kad je sud Sinovčiću odmjeravao kaznu, nije našao niti jednu olakotnu okolnost na njegovoj strani, rekla je sutkinja Koraljka Bumči. U Erlićevom i Zebićevom slučaju olakotnih okolnosti bilo je puno. Zato su, objasnila je sutkinja, dobili kazne niže od zakonskog minimuma. Tako je Erliću, inače ocu Šime Erlića, aktualnog ministra u Vladi RH, dosuđeno 11 mjeseci zatvora, ali mu je to zamijenjeno radom za opće dobro, dok je Zebić dobio deset mjeseci zatvora, ali će i on odrađivati to kroz rad za opće dobro.
Novica Erlić blagu kaznu zaslužio je jer je, navela je sutkinja, cijelo vrijeme uredno dolazio na sud. Osim toga, obiteljski je čovjek, srednje dobi. Ima i sređene životne prilike, pa sud smatra da je rad za opće dobro primjerena sankcija. To su bili razlozi i za blago kažnjavanje Dalibora Zebića. Međutim, obojica su, po stavu suda, bila svjesna što rade.

“Novica Erlić potpisivao je ugovore o isplatama i po mišljenju ovog sudskog vijeća nije moguće da nije znao za probleme koje je imao Sinovičić”, poručila je sutkinja.
Sudsko vijeće je utvrdilo i da je Zebić znao sve što Sinovčić radi, pa je tako bio svjestan kada mu je ovaj prenio potraživanja prema Voxu. Kako je na taj način Zebić postao glavni vjerovnik u predstečajnoj nagodbi, prihvatio je financijsko stanje Voxa koje nije bilo utemeljeno na stvarnim podacima. Kako su sredstva iz firme izvučena, ostali Sinovčićevi vjerovnici ostali su bez mogućnosti da naplate svoje dugove.

Zebić je u svojoj obrani objašnjavao kako je samo želio pomoći svom kumu i prijatelju. Najavljujući žalbu, Sinovčić je kazao kako su svi u Zadru znali da je posuđivao svoj novac za igrače NK Zadra. “Zar se nitko nije zapitao kako su im isplaćivane plaće, ako je od 2005. do 2008. klub imao deset milijuna kuna duga? Davao sam novac u kovertama i nije mi žao. Napravio bih to ponovno”, poručio je Sinovčić. Inače, u ovom procesu održano je 78 sudskih ročišta, te je ispitano 106 svjedoka. Sinovčićeva odvjetnica tvrdi da je sud odbio ispitati njihove svjedoke.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/donosimo-obrazlozenje-presude-ministrov-otac-osuden-u-milijunskoj-aferi-ne-mora-u-zatvor-jer-je-citiramo-obiteljski-covjek/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30376
2014-04-12


Back to top Go down

ministrov otac osuđen u milijunskoj aferi ne mora u zatvor jer je, citiramo, 'obiteljski čovjek' Empty Re: ministrov otac osuđen u milijunskoj aferi ne mora u zatvor jer je, citiramo, 'obiteljski čovjek'

Post by debotoijusto 3/3/2023, 19:55

prije bi spolno opcio sa svojom mackom nego dao glasa HDZ-jotu
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30376
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum