ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Puljak deložira stranke iz gradskih prostora, prvi je na redu HDZ

Go down

Puljak deložira stranke iz gradskih prostora, prvi je na redu HDZ Empty Puljak deložira stranke iz gradskih prostora, prvi je na redu HDZ

Post by debotoijusto 24/2/2023, 16:54

SPLITSKA gradska vlast je donijela odluku kako političke stranke više neće moći koristiti gradske prostore, posebno one u centru grada. Stranke kojima je istekao ugovor ili im nije produljen bit će pozvane na predaju prostora. HDZ je prva stranka kojoj je istekao ugovor, pa je, sukladno tome, pozvan da preda prostor, piše Dalmatinski portal.

Stajalište gradske uprave je da HDZ od 21. veljače nelegalno koristi prostor u Sinjskoj 2. HDZ je dosad ispunjavao dogovorene obveze za dva prostora. Jedan prostor veličine skoro 169 kvadrata su plaćali oko 3500 kuna mjesečno, dok su za drugi od 162 metra četvorna plaćali nešto više od 3200 kuna.


Iako su iz HDZ-a poslali zahtjev za produljenjem ugovora, gradska uprava je uputila dopis u kojem poziva HDZ-ovce "na primopredaju". Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta tvrdi kako im navedeni dopis još uvijek nije stigao. "Prva vijest mi je to što me pitate, vidjet ćemo pravnu osnovu kada stigne dopis", rekao je Šuta.

Inače, HDZ-ovci su već ranije krenuli u potragu za novim prostorijama, pa se tako spominjao plan da se premjeste u kvart Split 3. Ako se ogluše na zahtjev za primopredaju, ubuduće će kao nelegalni korisnici plaćati višestruko veće iznose.

Za kvadrat gradskog prostora plaćat će se od 40 do 60 eura, ovisno o zoni u kojoj se prostor nalazi. S obzirom na to da Sinjska ulica spada u ekstra zonu u kojoj se plaća najviši iznos, HDZ bi mjesečno plaćao nešto više od 19.000 eura. Gradska vlast visokim cijenama pokušava motivirati sve one koji nelegalno koriste gradske prostore da se isele i vrate prostor.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je još u veljači prošle godine najavio promjene u korištenju gradskih prostora u stranačke svrhe. Tom prilikom je prozvao Željka Keruma i njegov HGS koji koriste prostor na Rivi, ali oni mogu legalno koristiti prostor sve do 2025. godine.

Sljedeća stranka kojoj krajem rujna istječe ugovor je HNS. Bez ugovora su primjerice SRP, HDS, HSS i, ne vrate li prostore, plaćat će također drakonske najamnine.https://www.index.hr/vijesti/clanak/puljak-delozira-stranke-iz-gradskih-prostora-prvi-je-na-redu-hdz/2441206.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30385
2014-04-12


Back to top Go down

Puljak deložira stranke iz gradskih prostora, prvi je na redu HDZ Empty Re: Puljak deložira stranke iz gradskih prostora, prvi je na redu HDZ

Post by debotoijusto 24/2/2023, 16:57

nema labaavo s osovinom ivica-bojan , glasa da im dajem prizeljkujem
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30385
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum