ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by catabbath 14/11/2022, 23:31

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Autonet-Renault-Groupe-640x400 13. studenoga 2022.

Renault Grupa proživljava revoluciju te usmjerava resurse na transformaciju industrije mobilnosti: električna vozila, softverska rješenja, nove usluge, kružno gospodarstvo te vozila s hibridnim pogonom
Nakon početnih dviju faza strategije Renaulution, predstavljenih u siječnju 2021. pod nazivom Resurrection i Renovation, Grupa je spremna za Revolution – treću fazu strategije koja bi joj trebala pomoći da postane automobilska tvrtka nove generacije.
-- tekst slijedi nakon oglasa --Dosad su se proizvođači automobila razvijali u okruženju dokazanih tehnologija termičkih pogona i stabilnih očekivanja kupaca. Aktualna zbivanja mijenjanju automobilsku industriju i potiču stvaranje dodatnih lanaca vrijednosti, među kojima se ističu električna vozila, softverska rješenja, nove usluge mobilnosti i kružno gospodarstvo.
Strateška faza Revolution trebala bi ubrzati ostvarenje okolišnih, društvenih i upravljačkih ciljeva, inače ključnih pokretača operativnog i financijskog učinka Grupe.
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Autonet.hr_Renaulution_vijesti_2021-01-14_otvorna1
Novi plan omogućit će Renault Grupi da iskoristi vrijednost novih izvora zarade (koja će, prema procjeni vanjskih institucija, 2030. iznositi oko 220 milijardi eura, u odnosu na sadašnjih 110 milijardi eura). Kako bi iskoristila prilike na tim tržištima i prilagodila se vladajućem okruženju, Renault Grupa osniva čak pet novih tvrtki, posebno usredotočenih na nove inicijative:
 • Ampere: prvi punokrvni proizvođač softvera i rješenja za električna vozila, rođen u jeku krize koja je pogodila automobilsku industriju.
 • Alpine: globalna marka s nultom stopom emisija i luksuzno-sportskim pedigreom. Jedinstveni poslovni model s malo kapitalne imovine i zaštićenom tehnologijom.
 • Mobilize: marka koja je potekla iz vodećeg poduzeća za financijske usluge i postala važan akter na tržištu novih oblika mobilnosti, energije i usluga povezanih s bazama podataka.
 • The Future Is NEUTRAL: prva tvrtka posvećena kružnom gospodarstvu u čitavom životnom ciklusu vozila, od recikliranja materijala po načelu zatvorene petlje do recikliranja baterija.
 • Power: tradicionalna linija poslovanja Renault Grupe nastavit će razvijati inovativna vozila niskih emisija s termičkim i hibridnim pogonom za marke Renault, Dacia i Renault LGV, uz posebnu organizaciju i upravljanje svakom od njih.

Ampere

Tvrtka Ampere samostalno je poduzeće Grupe i prvi punokrvni proizvođač softvera i rješenja za električna vozila, rođen u jeku krize koja je pogodila automobilsku industriju. Ampere će pod okriljem marke Renault razvijati, proizvoditi i prodavati 100 % električna osobna vozila, opremljena najsuvremenijom tehnologijom vozila definiranih softverom. Tvrtka će objediniti ono najbolje od oba svijeta: znanje, iskustvo i kapacitete Renault Grupe s vlastitom usredotočenošću i poduzetnošću u području električnih vozila.
Do 2030. godine, šest električnih vozila razvijenih u suradnji s tvrtkom Ampere zauzet će savršen položaj u dvama najbrže rastućim segmentima u Europi, koja na tržištu električnih vozila čine više od 80 % izvora prihoda: segmentu B (novi Renault 5 Electric i Renault 4 Electric) i segmentu C (Megane E-Tech Electric, Scénic Electric i dva nova modela koja će biti naknadno otkrivena). Velik dio sredstava već je uložen u prva četiri vozila.
Ampere 2031. godine planira proizvesti oko milijun električnih vozila za marku Renault. Ampere je priča o poslovnom rastu: njegova prosječna godišnja stopa rasta u sljedećih bi deset godina trebala iznositi više od 30 %.
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Autonet.hr_Renault5Turbo3E_aktualno_2022-09-22_008

Alpine

U protekle dvije godine Alpine je doživio preporod zahvaljujući sportskom coupéu A110 i ulasku u Formulu 1. Danas je Alpine prava luksuzna marka, punokrvni proizvođač automobila čiji se poslovni model temelji na malo kapitalne imovine, usmjerena na tehnologiju i osnažena timom od 2000 zaposlenika, od kojih su polovica inženjeri. Članstvo u Grupi omogućuje Alpineu da pristupi tehnološkim kapacitetima tvrtke Ampere za razvoj električnih vozila i softverskih rješenja. Alpine će iskoristiti trgovačka partnerstva i podršku ulagača kako bi ubrzao svoj rast i potaknuo međunarodno širenje.
Marka će razviti posve novu ponudu koja će potaknuti njezin daljnji rast i ostvarenje ambicija na međunarodnom tržištu. Alpine će od 2026. nuditi isključivo 100 % električna vozila, a dotad će plasirati novi A110 i još dva nova modela: B-kompakt i crossover iz C+ segmenta. Kako bi osnažio međunarodno širenje, Alpine namjerava predstaviti dva revolucionarna vozila iz D i E segmenta.

Mobilize

Mobilize je potekao iz jednog od vodećih poduzeća za financijske usluge na tržištu, Mobilize Financial Services, s bazom od 4 milijuna kupaca. Mobilize Financial Services namjerava proširiti svoju tradicionalnu djelatnost i pritom se okrenuti novim linijama poslovanja, kao što pretplatničke usluge, osiguranja i operativni leasing.
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Autonet.hr_MobilizeEZ1Prototype_vijesti_2021-01-14_014

The Future Is NEUTRAL

Kako bi dokazala svoju predanost kružnom gospodarstvu i napravila iskorak prema neutralnosti resursa, Grupa je 13. listopada najavila osnivanje nove tvrtke: The Future Is NEUTRAL. Objedinjujući svu stručnost Grupe i njezinih partnera, novoosnovano poduzeće nudi rješenja za recikliranje vozila po načelu „zatvorene petlje” u svim fazama njihova životnog ciklusa: od nabave dijelova i sirovina, proizvodnje i upotrebe pa sve do postupanja na kraju životnog vijeka. The Future Is NEUTRAL danas pokriva oko 50 % vrijednosnog lanca, s ciljem da do 2030. ostvari više od 90 % pokrivenosti. Tvrtka bi s vremenom trebala postati europski predvodnik u području kružnog gospodarenja automobilima po načelu zatvorene petlje

Power

Predviđa se da će vozila s termičkim i hibridnim pogonom do 2040. godine činiti 50 % svjetske prodaje osobnih vozila, a o razvoju učinkovitih tehnologija u tom području ovisit će budućnost svakog globalnog proizvođača automobila. Renault Grupa zato je odlučila nastaviti razvijati svoju osnovnu liniju poslovanja: obnovila je ponudu Renaultovih osobnih vozila s termičkim i hibridnim motorima, kao i ponudu vozila Dacia i vlastitu liniju lakih gospodarskih vozila.
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Autonet.hr_Dacia_redizajn-1
Svoj angažman u tom području dokazuje i stvaranjem specijalizirane tvrtke koja bi trebala postati vodeći svjetski dobavljač tehnologija za termičke i hibridne pogone. Renault Grupa i tvrtka Geely udružit će tako svoje tehnologije u projektu Horse, a u novoosnovanoj će kompaniji imati po polovinu vlasništva. Ova specijalizirana tvrtka bit će posvećena konstruiranju, razvoju, proizvodnji i prodaji najnaprednijih komponenti i sustava za termičke i hibridne motore. Predviđa se da će tvrtka već od prvog dana poslovanja ostvariti više od 15 milijardi eura prometa i da će godišnji obujam prodaje iznositi 5 milijuna jedinica.

_________________
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 11911
2015-08-22


Back to top Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Re: Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by catabbath 14/11/2022, 23:32

Ono ubili su  sve svoje šta valja i sad bi se mi trebali voziti u  ovim kutijama šibica na struju.

Jbt dođe  mi da si nabavim nekog polovnog očuvanog sportskog japanca iz 90tih.

_________________
Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu FOAhBAEVsAAIIOR?format=png&name=360x360
catabbath
catabbath

Male
Posts : 11911
2015-08-22


kic likes this post

Back to top Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Re: Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by kic 15/11/2022, 08:33

catabbath wrote:Jbt dođe  mi da si nabavim nekog polovnog očuvanog sportskog japanca iz 90tih.

my thoughts već dugo..
kic
kic
Admin

Male
Posts : 47345
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Re: Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by prckov 15/11/2022, 10:54

Renault Grupa proživljava revoluciju te usmjerava resurse na transformaciju industrije mobilnosti: električna vozila, softverska rješenja, nove usluge, kružno gospodarstvo 


WEF - circular economy 
Strateška faza Revolution trebala bi ubrzati ostvarenje okolišnih, društvenih i upravljačkih ciljeva, inače ključnih pokretača operativnog i financijskog učinka Grupe.WEF - ESG

_________________
Operativni sistem zapadne mainstream politike je Marksizam, a klasa, gender, rasa i spol su softveri
prckov
prckov

Posts : 31689
2014-04-19


Back to top Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Re: Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by prckov 15/11/2022, 10:58

i Biden je posjetio kinu
zakljucili su da se zajednicki trebaju borit protiv klime

_________________
Operativni sistem zapadne mainstream politike je Marksizam, a klasa, gender, rasa i spol su softveri
prckov
prckov

Posts : 31689
2014-04-19


Back to top Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Re: Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by prckov 15/11/2022, 11:07

sve je to Klaus vec fino odlucio 
The Great Narrative.pdf | DocDroid


Nowadays, business leaders no longer consider the improvement of stakeholder value as an option. For all the reasons expanded in other parts of this book, they know that there is no alternative way forward. That is the reason why, in the coming years, measuring ESG performance will be the gold-standard of business adherence to stakeholder value. Many businesses do not have an interest in making the world better, and some will be tempted to engage in green- or woke-washing, but they’ll be forced to commit to ESG and, ultimately, all the commitments will be put to the test by government action and societal pressure.


;)

_________________
Operativni sistem zapadne mainstream politike je Marksizam, a klasa, gender, rasa i spol su softveri
prckov
prckov

Posts : 31689
2014-04-19


Back to top Go down

Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu Empty Re: Renaultov strateški plan Renaulution ulazi u novu fazu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum