ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kina - vojna moć

Go down

Kina - vojna moć Empty Kina - vojna moć

Post by Charles III 11/10/2022, 14:53

Zanimljivo. Kinezi su industrijskom špijunažom i ulaganjem u vlastitu industriju napravili golem tehnološki skok kako na civilnom, tako i na vojnom planu.

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/10/11/moze-li-novi-kineski-bombarder-h-20-parirati-najboljim-americkim-avionima

Nije jasno hoće li novi kineski bombarder H-20 u potpunosti parirati američkom bombarderu B-2, navodi autor članka Kris Osborn.

On kaže da Pentagon od 2018. upozorava da bi novi kineski dalekometni nevidljivi bombarder H-20 mogao predstavljati prijetnju, naročito u odnosu na domet od 8500 km, ili da bi mogao natjerati Amerikance da unaprijede modele B-2 i B-21 bombardera.

_________________
Uostalom, mislim da Veliku Rusiju treba razoriti.
Charles III
Charles III

Posts : 646
2022-09-14


Back to top Go down

Kina - vojna moć Empty Re: Kina - vojna moć

Post by Charles III 17/10/2022, 16:17

Hoće li Kinezi naučiti na ruskim greškama?

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/xi-jinping-najavio-modernizaciju-najvece-vojske-na-svijetu-sta-ce-to-znaciti/221017004

Kineska vojska je u posljednjih deset godina brzo unaprijedila pomorske snage i sposobnost raketnih napada, obračunala se s korumpiranim oficirima, unaprijedila komandne aktivnosti te izgradila baze u onome što je agencija Reuters nazvala pomorsko srce jugoistočne Azije.

Na redu su izazovni potezi, a to su korijenita promjena u zapovjedništvu armije od dva miliona ljudi.

U Ministarstvu odbrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) ocjenjuju da se nuklearna snaga Kine razvija mnogo brže od očekivanog. Jinping bi trebao biti ponovo izabran za predsjednika i pretpostavlja se da će broj nuklearnih bojevih glava u sljedećih pet godina njegovog mandata porasti na 700, a da će taj broj do 2030. biti 1.000, piše agencija Reuters.

_________________
Uostalom, mislim da Veliku Rusiju treba razoriti.
Charles III
Charles III

Posts : 646
2022-09-14


Back to top Go down

Kina - vojna moć Empty Re: Kina - vojna moć

Post by RayMabus 17/10/2022, 20:56

Japan postaje treća vojna sila svijeta

Ako Japan ispuni ciljeve iz proračuna za sljedećih pet godina, njegove oružane snage će s pete ili sedme pozicije najmoćnijih vojski postati treće u svijetu nakon SAD-a i Kine.

Japan istodobno modernizira i brojčano jača i kopnene snage, ratnu mornaricu i zrakoplovstvo. Samo u domeni zrakoplovstva Japan je 2013. godine počeo uvoditi u naoružanje zrakoplove za nadzor pomorskih komunikacija velikoga dometa Kawasaki P-1, od kojih su već 33 u službi, a još je 60 naručeno i trebaju zamijeniti američke zrakoplove Lockheed P-3 Orion. Japan je također s Lockheed Martinom potpisao 2013. godine ugovor za kupnju 42 borbena aviona F-35B, a zatim je 2019. godine sklopio novi ugovor po kojem Japanu treba biti isporučeno ukupno 105 borbenih aviona F-35A i 42 F-35B verzije. S japanskom tvrtkom Mitsubishi Heavy Industries vlada je sklopila ugovor za razvoj i proizvodnju 100 primjeraka borbenih aviona 6. generacije, pod razvojnom oznakom F-X.

Na području razvoja ratne mornarice Japan razvija sposobnosti djelovanja na oceanskim prostorima pretvaranjem nosača helikoptera klase Izumo u potpuno opremljene nosače zrakoplova koji mogu koristiti borbene avione F-35B. Ratna mornarica raspolaže s više od 40 fregata i razarača, a nastavlja se razvoj podmornica klase Soryu.

Razvojem svoje vojne moći Japan će uskoro postati treća svjetska vojna sila nakon SAD-a i Kine, što će mu omogućiti veću slobodu vanjskopolitičkog djelovanja i veći manevarski prostor za ostvarenje vlastitih nacionalnih ciljeva.

_________________
Šta želite da napravim ? Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju. Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima. Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu. Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Charles III likes this post

Back to top Go down

Kina - vojna moć Empty Re: Kina - vojna moć

Post by Charles III 18/10/2022, 16:00

Kina plaća Britancima za obuku svojih vojnih pilota

Iz Ministarstva dodaju kako je 30-ak bivših britanskih vojnih pilota već otišlo obučavati pripadnike kineske Narodne oslobodilačke vojske.

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/10/18/kina-daje-veliki-novac-britancima-za-obuku-pilota

_________________
Uostalom, mislim da Veliku Rusiju treba razoriti.
Charles III
Charles III

Posts : 646
2022-09-14


Back to top Go down

Kina - vojna moć Empty Re: Kina - vojna moć

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum