ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ukrajina obustavlja izvoz ugljena i plina uoči zimske sezone

Go down

Ukrajina obustavlja izvoz ugljena i plina uoči zimske sezone Empty Ukrajina obustavlja izvoz ugljena i plina uoči zimske sezone

Post by RayMabus 9/6/2022, 00:11

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio je da njegova zemlja obustavlja sav izvoz ugljena i plina uoči, kako je opisao, “najteže zime tijekom svih godina neovisnosti”.

“Zbog rata to će doista biti najteža zima tijekom svih godina neovisnosti. U tom razdoblju nećemo prodavati svoj plin i ugljen u inozemstvo. Sva će se domaća proizvodnja fokusirati na zadovoljenje unutarnje potražnje”, kazao je Zelenski.

Premijer Denis Shmygal rekao je da je ranija proizvodnja ugljena u ukrajinskim državnim rudnicima pala za jednu trećinu od kraja veljače i preporučio “pripremanje za najtežu sezonu grijanja u Ukrajini ikada”.

Vlada je zadužila državnu naftnu i plinsku tvrtku Naftogaz da akumulira najmanje 19 milijardi kubičnih metara plina u ukrajinskim podzemnim skladištima. Prema riječima Shmygala, Ukrajina je završila svoju prethodnu sezonu grijanja s 9 milijardi kubičnih metara plina koji su ostali u njezinim skladištima. Od 1. lipnja zemlja je raspolagala s 10 milijardi kubnih metara plina.


Ukrajina obustavlja izvoz ugljena i plina uoči zimske sezone

:coffee
RayMabus
RayMabus

Posts : 146741
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum