ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Konačni slom Višegradske skupine

Go down

 Konačni slom Višegradske skupine Empty Konačni slom Višegradske skupine

Post by RayMabus 18/4/2022, 09:01

Vlada Orbana odbacila komentare predsjednika Slovačkog doma o tome da Orbán želi "parcelirati" Slovačku

I mađarska vlada i Stranka mađarske koalicije odlučno su odbacile komentare predsjednika Slovačkog nacionalnog vijeća Borisa Kollara, nagovještavajući da bi premijer Viktor Orbán mogao zatražiti pomoć od ruskog predsjednika Vladimira Putina za prekrajanje granica Slovačke

Tijekom TV emisije predsjednik slovačkog parlamenta Boris Kollár više puta je govorio o prijetnjama iz Mađarske, prenosi ma7.sk. Kako je rekao:

“Pričaju o Velikoj Mađarskoj, kupuju nekretnine u našoj zemlji, izdaju putovnice! Ovo nije šala!”

Prema Kolláru, "podrivanje međunarodnog sustava od strane Rusa također prijeti suverenitetu Slovačke, a Viktor Orbán to može iskoristiti s vremenom."

Također je rekao da bi Slovačka trebala podržati Ukrajinu vojnom tehnologijom kako bi pomogla u prevladavanju Rusa. Inače će Putin i Orbán “parcelirati” Slovačku.

Zamjenik čelnika Stranke mađarske koalicije (MKP) odlučno je odbacio optužbe, napisavši da su predsjednikove izjave apsurdne i paranoične te utjelovljuju "potpuno poricanje realnosti odnosa dvaju naroda".

“Još jednom se pokazalo da slovačka politika nas, etničke Mađare koji živimo u Slovačkoj, ali i našu domovinu, smatra prije svega sigurnosnim rizikom. Svaka krizna situacija pokazuje da iza službenih izjava o prijateljskim, dobrim odnosima, duboke predrasude i bolesna paranoja dominiraju političkim razmišljanjem i paraliziraju stvarno poboljšanje položaja mađarske zajednice u Slovačkoj na temelju desnice”, rekao je političar.

https://hungarytoday.hu/govt-slovakian-house-speaker-kollar-comments-orban-putin-parcel-slovakia/

Konačni slom Višegradske skupine, Viktor Orban ostao je i bez posljednjeg saveznika

Raspada li se Višegradska skupina, pitanje je koje se otvorilo nakon što su dojučerašnji bliski saveznici, Mađarska i Poljska, ušli u otvorenu svađu, uslijed različitih stajališta u ratu u Ukrajini i odgovornosti Vladimira Putina i Rusije.

Konačni slom Višegradske skupine, Viktor Orban ostao je i bez posljednjeg saveznika
RayMabus
RayMabus

Posts : 146709
2014-04-11


Back to top Go down

 Konačni slom Višegradske skupine Empty Re: Konačni slom Višegradske skupine

Post by RayMabus 18/4/2022, 09:13

Sad fino ovo je završena priča i ide se u savez s Rumunjskom i to je antiruski front al ujedno i antimađarski odnosno anti velikomađarski.

Pa pa Orbane.
RayMabus
RayMabus

Posts : 146709
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum