ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku

Go down

68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku Empty 68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku

Post by mortal 19/12/2021, 23:36

https://gpmaljevac.com/austrija-68-godisnji-zatvorenik-se-trebao-cijepiti-pobjegao-iz-zatvora-i-opljackao-banku/?fbclid=IwAR2X4OQ5GGnW1ExiUO3gOfcdKRwVtIqKnLqzyglb-aLT32dJxzfgJrr9dHk
Austrija: 68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku


68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku Damir-spanic-lb7q0iLOaSE-unsplash-750x375


Foto: Damir Spanic / unsplash.com

U ponedjeljak je u Austriji počelo suđenje dobro poznatom kriminalcu Wateru K. (68) koji je 15. rujna naoružan praznim pištoljem opljačkao banku u Krumbachu. Walter K. je oružjem ušao u manju banku (štedionicu) te je oružjem zaprijetio direktoru koji mu je potom iz sefa dao 160 tisuća eura.

Walter K. je dobro poznat kriminalac koji je 80-ih i 90-godina pljačkao banke po Njemačkoj. U Austriji je bio u preventivnom pritvoru za opasne recidiviste (ponovne počinitelje kaznih djela. Njegovoj posljednjoj pljački je prethodila filmska priča. Naime, 68-godišnji Walter je osam dana prije pljačke trebao biti cijepljen, a to je iskoristio kako bi pobjegao iz zatvora.
Nakon pljačke u Krumbachu, pljačkaš je potom svojim Mercedesom pobjegao u Bugarsku, gdje je, kako je objavljeno, uhićen 21. rujna. 68-godišnjak je konačno prebačen iz Bugarske u Beč-Schwechat i potom uhićen u zračnoj luci. Optuženi je u cijelosti priznao sve što mu se stavljalo na teret.
Priznao je kako je pobjegao tijekom cijepljenja protiv korone. Nedugo zatim je kupio masku i lažni pištolj te je isplanirao i izveo pljačku na Sparkasse banku (štedionicu) u Krumbachu. Potom je preko Slovenije, Hrvatske i Srbije pobjegao u Bugarsku. U Sloveniji je dio opljačkanog prokockao i koristio u zabavne svrhe, a za ostatkom plijena se još traga.
Zbog svog opsežnog priznanja, Walter K. nije osuđen na maksimalnu kaznu nego je dobio 13 godina zatvora (odluka još nije pravno obvezujuća).

_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 18630
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum