ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AfD: Njemačka demokratska katastrofa

Go down

AfD: Njemačka demokratska katastrofa Empty AfD: Njemačka demokratska katastrofa

Post by RayMabus Sun 19 Dec - 14:30

Izborni uspjesi AfD-a su već promijenili Njemačku. Pogotovo na istoku Savezne Republike mnoga mala udruženja i savezi se žale da mržnja i huškanje sve više postaju sastavni dio života. Kompletni razmjeri te štete ne mogu se možda vidjeti nakon prvih osam godina. Ali u osam godina moguće je postaviti temelje za stvaranje ogromne štete.
.
https://www.dw.com/hr/afd-njema%C4%8Dka-demokratska-katastrofa/a-60161574
RayMabus
RayMabus

Posts : 148051
2014-04-11


Back to top Go down

AfD: Njemačka demokratska katastrofa Empty Re: AfD: Njemačka demokratska katastrofa

Post by RayMabus Sun 19 Dec - 14:49

Osoba koja predsjeda Odborom za unutarnje poslove je svojevrsni kontakt Bundestaga sa sigurnosnim aparatom. I tu dužnost bi sad trebao preuzeti neki zastupnik one stranke koju, i to jednim njezinim dijelom, sigurnosne službe u Njemačkoj označavaju kao protuustavnu? Stranke koja je imala i još uvijek ima brojne članove koji još uvijek simpatiziraju s Hitlerom i nacionalsocijalizmom? Stranku koja okuplja brojne nositelje mandata, koji ne smiju više obući uniformu policije ili vojske – zato što je upitna njihova odanost ustavno-pravnom poretku? To je groteskno. I to nikako nije odraz demokracije koja je u stanju obraniti se od napada na nju!
AfD: Njemačka demokratska katastrofa MV5BMjY4ODViYjMtNDY0OS00ODg3LWI0NmYtMmU0MzkyNjEwN2NmXkEyXkFqcGdeQXVyNTAzMTkxMQ@@._V1_FMjpg_UX1000_

Ali pravila demokracije kažu da izabrane stranke imaju određena prava – neovisno o njihovom svjetonazoru. To vrijedi i za AfD. Ali kad se radi o tome koje dužnosti AfD smije obnašati u nekom konkretnom slučaju, to je onda politička odluka. I ta je odluka bila u rukama većih stranaka u parlamentu, i one su mogle reklamirati za sebe predsjedanje Odborom za unutarnje poslove. Ali to očito nisu napravile. 40 članica i članova Odbora, radi se o zastupnicama i zastupnicama Bundestaga, nisu većinski podržali kandidata AfD-a koji je bio predložen za predsjednika Odbora. I to je njihovo pravo. Ali taj potez AfD-u samo nudi nove razloge zbog kojih se može javno stilizirati kao – žrtva.
RayMabus
RayMabus

Posts : 148051
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum