ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Hektorović 2/10/2021, 17:30

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tomasevic-zagrepcanima-krade-advent/2308139.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Tomaševiću, čini se da je Bandić bolje organizirao Božić
prije 27 minuta

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! 3a4e38eb-0692-413b-b7df-e895243cb602
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
ŠTO JE problem s Adventom u Zagrebu?
Pa to da će za Tomaševića biti bitno skromniji nego što je bio za vrijeme Bandića. Naravno, gradska vlast će se pohvaliti (a i to ćemo, naravno, svi pozdraviti) da će za lokacije za zakup napokon biti objavljeni jasni javni natječaji. To smo od njih i očekivali. No, to da će kućica biti upola manje, da neće biti klizalište na Trgu kralja Tomislava, kao ni Adventa na Gradecu - e, pa to nismo očekivali. Ako je ovo način rješavanja problema u gradu, redukcija aktivnosti, redukcija upravo onih aktivnosti za koje gradska uprava služi, to je loš, birokratski način rješavanja problema.
Ova tema, kako Tomaševićeva ekipa pokušava riješiti pogodovanje pojedincima i nered koji je postojao za vrijeme Bandića, upravo je primjer lošeg i birokratskog načina rješavanja problema, i bojimo se da će, ako se ovako nastavi, cijela gradska uprava dobiti ocjenu - pošteni, a nesposobni. Što je, naravno, korak da na narednim izborima narod zaokruži neke sposobnije, ne gledajući jesu li pošteni.

Advent u Zagrebu je postao važno događanje 

Gdje je problem?
Dozvolite mi malu digresiju iz osobnog iskustva. Kada sam prije 20-ak godina kratko radio u državnoj službi (dok se nije pojavio privatnik s izdašnijom financijskom ponudom), upoznali su me s jednim nižim dužnosnikom koji je bio poznat po tome da je bio niži državni dužnosnik nekoliko desetljeća. Mijenjali su se nazivi ministarstva, mijenjala se slika na zidu, od maršala u generala, mijenjala se zastava u kabinetu, no čovjeka je skoro svaka vlada imenovala dužnosnikom. 
Onda me je cijela priča zainteresirala, postavljalo se jednostavno pitanje - kako je to uspio? Dakle, čovjek je uredno dolazio svaki dan na posao i uredno je obavljao svoj posao. Idealan službenik. Dolazi, odradi, složi se sa šefovima, ne pita puno, čak i zna svoj dio posla. Međutim, taj niži dužnosnik nije nikada riješio ni jedan stvaran problem. Tamo gdje je trebalo nešto reformirati, gdje je trebalo nešto promijeniti, gdje je ponekad i trebalo udariti šakom u stol - njega tu nije bilo. On je samo uz osmijeh odrađivao dnevni posao, i u tome nije nigdje mogao pogriješiti.
Sve je u njegovom sektoru bilo savršeno - posloženi službenici, posloženi papiri, revizija nema nikakvih primjedbi. Ali, ako je neki problem u pitanju - zaobiđi ga. Ako treba donijeti možda i neugodnu odluku - onda bi preskočio tu odluku. Tako niste lider, već činovnik. Ugodan, no samo činovnik. Od nekoga na mjestu gradonačelnika očekujemo da je lider.
Advent u Zagrebu je važan. Za razliku od isforsirane Snježne kraljice, koja je svojevrsni napad na klimu u pokušaju natjecateljskog skijanja na planini ispod 1000 metara i bez odgovarajuće infrastrukture, Advent je imao svoju gradsku, turističku i financijsku perspektivu. Kao prvo, za razliku od nedavnog pretvaranja glavnog gradskog trga u tržnicu (kako bi u Zagrebu rekli po njemačkom izvorniku "plac", a u Splitu po turskom izvorniku "pazar"), adventske kućice i štandovi - a sve u šarenim bojama i uz prigodnu glazbu - upravo je onaj srednjoeuropski urbani duh kojemu toliko težimo.
Zagrebački Advent pomalo je ličio na bečki, što je definitivno najveći kompliment Zagrebu i pokazatelj da se vraćamo u okruženje kojem smo do 1918. pripadali.

Od Adventa zarađuju radnici, poduzetnici, država

Advent otvara puno, kako bi se u nas reklo, "radnih mjesta". Velik broj nezaposlenih, studenata i drugih koji nemaju stalni posao dobije priliku nešto zaraditi u doba godine kada se ne traže sezonski radnici u turizmu. Zaradi i grad od zakupa štandova. A i fiskalizacijom zaradi i država. Svaki suvenir, svaki kolač, svaka kobasica i kuhano vino koje tamo naručite, prije nego što ste prodavaču uopće dali novac, dobili su svoj broj u sustavu fiskalizacije i država je veselo uzela svojih 25%.
Advent kao takav ima i turističku ulogu - ne moramo objašnjavati koliko zimska sezona pozitivno djeluje na turističko gospodarstvo. Zagrebački Advent je upravo ono što nam u to doba godine turistički treba. Realno, Zagreb u prosincu nije baš nešto čega biste se sjetili za posjetiti da nema Adventa, za šetnju su Opatija ili Hvar sigurno bolji izbor. No, uz hrpu događanja, Zagreb je mjesto gdje izlaze i građani i gosti. Advent je zanimljiv. Uostalom, čak i epidemiološki, bolje je da se ljudi nalaze vani na otvorenom nego po stanovima. Što više sadržaja vani, na otvorenom, to bolje. 
Dobivaju Adventom svi - i poslodavci i radnici i država i oni koji iznajmljuju stanove i sami građani i njihovi gosti. Zabava, raznobojna svjetla, piće i hrana, pokoji suvenir i druga sitnica, upravo je ono što dobro dođe u to obično hladno i maglovito zagrebačko razdoblje.

Manje lokacija - manje novca i manje zabave

Dakle, legitimno pitanje gradonačelniku je - kao prvo, zašto je manje lokacija za zakup prostora za kućice i štandove? Pa što ih je više, to će svi više zaraditi! Treba ih biti koliko je to fizički i infrastrukturno moguće. A 93 lokacije su bitno manje od dosadašnjih dvjestotinjak! To znači manje događaja, manje radnika, manje uključenih firmi, manje novca! Javni natječaj, da, super, neka se takmiče tko će za lokaciju više dati, ali čemu upola manje lokacija? Zašto ne omogućite da građani uživaju, a poduzetnici zarade od Adventa? Gdje je problem?
Drugo, klizalište na Trgu kralja Tomislava je bilo lijepo i zanimljivo, pa zašto ga nema? Ako je skupo, to bi trebalo jasnije komunicirati i staviti u odnos s ukupnim koristima koje dolaze od tog događanja, od zarade na zakupu, doprinosima zaposlenih na Adventu i prikupljenog poreza.
Uostalom, što ne bi Grad malo uštedio drugdje? Recimo, racionalizirao broj službenika. Ne mogu se u Gradu ni izvlačiti da nije bilo vremena za natječaje, čak i u otvorenom postupku velike vrijednosti rok je 35 dana, dakle sasvim dovoljno.

Zagreb zaslužuje reforme, a ne bježanje od problema

Zagreb je u lošem stanju i Zagreb treba brze i odlučne reforme. Ali, ako sudimo po ovoj skromnoj, bitno srezanoj najavi Adventa, vidimo da tih reformi nema. Da, od Tomaševića se očekuje da uvede natječaje i da budu transparentni. Nitko ništa manje i nije očekivao. Očekuje se i da ukine bezvezne troškove, tipa onog ogromnog broja zastava koje su se svakodnevno vijorile po skoro svakom rasvjetnom stupu, što nema veze s domoljubljem. No, od nove gradske vlasti se ne očekuje da reducira ono što je do sada bilo dobro i ono što je u konačnici donosilo plaće radnicima, dobiti poslodavcima, porez državi te uživanje i dobro raspoloženje građanima i njihovim gostima.
Nova gradska vlast je počela zaboravljati da su tu da vode grad, a ne da budu činovnici i da je grad živi i složen sustav stotina tisuća ljudi, a ne nevladina udruga gdje se možeš baviti čime želiš i kada ti se ćefne time baviti. Tomislav Tomašević je izabran da bude gradonačelnik, a ne bezlični birokrat spreman na kompromise u stilu "samo da se posao mirno odradi". 
Priprema Adventa je pokazala tu birokratsku "nikome se ne bismo zamjerili" stranu nove gradske vlasti. A uz takav stav nikada nitko ništa nije promijenio, pa neće ni ekipa oko Tomaševića. Jedini koji će se od ovakvog krnjeg, pomalo Grinč-Adventa na kraju smijati bit će Kenwood Kenon, koji će to iskoristiti u argumentaciji da postoji samo jedna funkcionalna politička opcija u Hrvatskoj, a to je HDZ.
Niste, gradonačelniče, o tome razmišljali? Pa trebali biste.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Hektorović 2/10/2021, 17:31

Eto sad će sve kleinburgerske babe koje je jako živcirao Advent biti sretne :)
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by dijagram 2/10/2021, 17:34

@Hektorović wrote:Eto sad će sve kleinburgerske babe koje je jako živcirao Advent biti sretne :)
Babe, debo i slicni malo ce predahnuti.

Strasno ih je iritiralo sve to s adventom.
dijagram
dijagram

Male
Posts : 15080
2015-08-09


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Hektorović 2/10/2021, 17:37

@dijagram wrote:
@Hektorović wrote:Eto sad će sve kleinburgerske babe koje je jako živcirao Advent biti sretne :)
Babe, debo i slicni malo ce predahnuti.

Strasno ih je iritiralo sve to s adventom.

Zbog Adventa su doslovno ludili, evo jedan od izljeva totalne histerije. U biti toj ekipi smetaju bilo kakvi znakovi života u gradu. Provincijski kvazielitizam i sveopća namrgođenost.
[size=35]Najvažnija povjesničarka zagrebačkog urbanizma: Što je sve pogrešno s izgledom, stilom i sadržajem Adventa[/size]

https://www.telegram.hr/kultura/najvaznija-povjesnicarka-zagrebackog-urbanizma-sto-je-sve-krivo-s-izgledom-stilom-i-sadrzajem-adventa/
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by AssadNaPodmornici 2/10/2021, 18:19

Vojković koji mi je pao u očima zadnjih godinu dana(jer je naravno postao covid sektaš iako ne radikalni kao ero, nego "umjeren"i kao epi i debo(nešto kao umjerena opozicija u siriji haha)) , je ovdje napisao dobar članak.

Tomašević i ekipa koji su "pošteni" su ujedno i birokrati koji neće napraviti niti jednu ozbiljnu reformu.
Tu su mi opet puno draži Puljak i Ivošević, ovaj drugi as dolazi u 10navečer i asu domoljubi pila stupiće gdje je ilegalno napravio parking, a Puljak otpušta lažno zaposlenu čistačicu koja je rodica od nekog kerumovog domoljuba , koji leži na parama, unatoč što svi kmeče ..

ali ovaj Tomašević nema nikakva muda, nije napravio niti jednu konkretnu reformu.. zapravo dogodit će se ono što sam i govorio, neće napraviti niti jednu ozbiljnu reformu, malo će zaustaviti pljačku i krađu, tu će ZG nešto uštediti ali to neće biti dovoljno niti za vraćati kamate za sve što ovaj treba rezati.. a ako šta reformira to će biti malo više LGBT parada, nešto nove eko-religije, i trpačine imigrantima
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 13528
2018-06-14


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Brain32 2/10/2021, 18:51

Pa ionako smo znali da tko god da dođe nakon Bandića da će pljugnut iduće izbore. Ovaj grad ne bi ni 20 mandata čovjeka kalibra Giuliania istjeralo na neki napredak.
Najveći trag Bandića nisu pare koje je zamračio, pare se zarade, problem je divljačka i nemilosrdna neplanska gradnja po Zagrebu koja je od mnogih kvartova napravila betonske nakarade u kojima ne bi dao ni štakorima da žive a ne kojima su Bandićevi puleni zaradili milione prodavajući očajne i bezvrijedne kvadrate nepopravljim malograđanima koji bi dali i pol kurca da mogu reć da imaju stan u Zagrebu jer je na ovom poluotoku poznatom po nazivu Afrika sa strujom, Zagreb još uvijek pojam.
Nadalje Bandićeva govna nam se prostiru i ispod nogu u cijevima ispod grada pa i na površini katastrofalne i raspadajuće infrastrukture, ali i na visini devastacijom Medvednice radi izgradnje žićare koja je tako sigurna da u nju ne bi pustili niti ptice.
Zagreb je uništen nepovratno, možda ne potpuno ali na desetak generacija najmanje.
Brain32
Brain32

Male
Posts : 1376
2014-04-15


kic, veber, IL Risorto, AssadNaPodmornici and niels like this post

Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Šandor Winnetou 2/10/2021, 18:56

Senf će rasturiti Božićni sajam ko cigo veš mašinu, dogodine kad bude osjetio debeli manjak kuna u proračunu će zaposliti i pokojnog jebača Bandića da mu popune proračun. 
Stao je na vlastite grablje, sam pao sam se ubio.

_________________
Moji su uvijek sakrivali komuniste, sakrili su ih na desetke u ww2 i dan danas ih nitko nije  otkrio.
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 15323
2017-12-31


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by vuksadinare 2/10/2021, 19:39

Meni nije to poznavajuci ih iznenadjenje...plandovanje su prenjeli iz zelene akcije i drugih 'akcija'...dosadni ih birali pa im ovi izasli u susret ds im bude jos dosadnije i hrcu dalje ..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 88787
2015-09-08


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by sitting_bull 2/10/2021, 19:51

@Šandor Winnetou wrote:Senf će rasturiti Božićni sajam ko cigo veš mašinu, dogodine kad bude osjetio debeli manjak kuna u proračunu će zaposliti i pokojnog jebača Bandića da mu popune proračun. 
Stao je na vlastite grablje, sam pao sam se ubio.
za grad zagreb advent nije donosio dobitak u proračun, nego samo gubitak.

zarađivali su mikijevi pajdaši i sam miki, a grad je ostvarivao gubitak.

miki je praznio proračun, a nije ga punio.
sitting_bull
sitting_bull

Male
Posts : 9179
2015-09-28

Lokacija: : zagreb

Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by vuksadinare 2/10/2021, 19:52

@sitting_bull wrote:
@Šandor Winnetou wrote:Senf će rasturiti Božićni sajam ko cigo veš mašinu, dogodine kad bude osjetio debeli manjak kuna u proračunu će zaposliti i pokojnog jebača Bandića da mu popune proračun. 
Stao je na vlastite grablje, sam pao sam se ubio.
za grad zagreb advent nije donosio dobitak u proračun, nego samo gubitak.

zarađivali su mikijevi pajdaši i sam miki, a grad je ostvarivao gubitak.

miki je praznio proračun, a nije ga punio.
je...a spavaonica ce mu donjet profit..ode lik brzo...treba delati i rjesenja naci..a tu nije doma
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 88787
2015-09-08


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by sitting_bull 2/10/2021, 19:57

@vuksadinare wrote:Meni nije to poznavajuci ih iznenadjenje...plandovanje su prenjeli iz zelene akcije i drugih 'akcija'...dosadni ih birali pa im ovi izasli u susret ds im bude jos dosadnije i hrcu dalje ..
logično je da tomašević ne nastavlja sa adventskim vašarom zamaskiranim iza klizališta kako bi se prikrila parada kiča i zarada na račun grada koju su ostvarivali mikijevi pajdaši.

dovoljno je samo podastrijeti podatak kako je split na puno manjem broju štandova uprihodio više nego zagreb.
priče o nekakvoj izgubljenoj zaradi grada ne piju vodu, ali je točno da bandićev vozač i ekipa više neće moći ništa čvaknuti na račun zagreba.
sitting_bull
sitting_bull

Male
Posts : 9179
2015-09-28

Lokacija: : zagreb

IL Risorto likes this post

Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by vuksadinare 2/10/2021, 19:59

@sitting_bull wrote:
@vuksadinare wrote:Meni nije to poznavajuci ih iznenadjenje...plandovanje su prenjeli iz zelene akcije i drugih 'akcija'...dosadni ih birali pa im ovi izasli u susret ds im bude jos dosadnije i hrcu dalje ..
logično je da tomašević ne nastavlja sa adventskim vašarom zamaskiranim iza klizališta kako bi se prikrila parada kiča i zarada na račun grada koju su ostvarivali mikijevi pajdaši.

dovoljno je samo podastrijeti podatak kako je split na puno manjem broju štandova uprihodio više nego zagreb.
priče o nekakvoj izgubljenoj zaradi grada ne piju vodu, ali je točno da bandićev vozač i ekipa više neće moći ništa čvaknuti na račun zagreba.
...ma di je senf od splita..pa taj 100 kuna sam nije zaradio..propast...jedino sto znam da ce sam otici jer nije isto sarat transparente i rjesavat probleme..velim dobro ih znam susjedi su mi bili...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 88787
2015-09-08


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by sitting_bull 2/10/2021, 20:03

@vuksadinare wrote:
@sitting_bull wrote:
@Šandor Winnetou wrote:Senf će rasturiti Božićni sajam ko cigo veš mašinu, dogodine kad bude osjetio debeli manjak kuna u proračunu će zaposliti i pokojnog jebača Bandića da mu popune proračun. 
Stao je na vlastite grablje, sam pao sam se ubio.
za grad zagreb advent nije donosio dobitak u proračun, nego samo gubitak.

zarađivali su mikijevi pajdaši i sam miki, a grad je ostvarivao gubitak.

miki je praznio proračun, a nije ga punio.
je...a spavaonica ce mu donjet profit..ode lik brzo...treba delati i rjesenja naci..a tu nije doma
miki je delao?
daj ne seri više sa tim hvalospjevima kriminalcu kojeg je smrt spasila zatvora.

advent je donosio dobit samo umreženoj ekipi koja je u dogovoru s bandićem ubirala vrhnje.
bolje i spavaonica bez gubitka i novih dugova, nego vašar koji grad mora platiti.

uostalom, gdje je 300 milijuna eura od obveznica za obnovu vodovoda???

nema novaca, nema vodovoda, a obveznice stižu na naplatu!
to je ono što ti i ekipa domoljuba želite zagrebu?
ne bu išlo.
sitting_bull
sitting_bull

Male
Posts : 9179
2015-09-28

Lokacija: : zagreb

IL Risorto likes this post

Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by sitting_bull 2/10/2021, 20:09

@vuksadinare wrote:
@sitting_bull wrote:
@vuksadinare wrote:Meni nije to poznavajuci ih iznenadjenje...plandovanje su prenjeli iz zelene akcije i drugih 'akcija'...dosadni ih birali pa im ovi izasli u susret ds im bude jos dosadnije i hrcu dalje ..
logično je da tomašević ne nastavlja sa adventskim vašarom zamaskiranim iza klizališta kako bi se prikrila parada kiča i zarada na račun grada koju su ostvarivali mikijevi pajdaši.

dovoljno je samo podastrijeti podatak kako je split na puno manjem broju štandova uprihodio više nego zagreb.
priče o nekakvoj izgubljenoj zaradi grada ne piju vodu, ali je točno da bandićev vozač i ekipa više neće moći ništa čvaknuti na račun zagreba.
...ma di je senf od splita..pa taj 100 kuna sam nije zaradio..propast...jedino sto znam da ce sam otici jer nije isto sarat transparente i rjesavat probleme..velim dobro ih znam susjedi su mi bili...
tješi se vučino, tješi.

plači za mikijem, ali skupa sa mikijem je umro i rodijački i plemenski model samoposluživanja iz proračuna zagreba.

svi koji cvile su imali koristi od mikija, a baba vanga predskazanje kojima želite da tomašević ne uspije u saniranju grada i gradskih problema su očekivana jer razotkrivaju razmjere lopovluka kojim su bandić i jarani zadnjih 15-tak godina devastirali zagreb.
sitting_bull
sitting_bull

Male
Posts : 9179
2015-09-28

Lokacija: : zagreb

Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by debotoijusto 2/10/2021, 20:17

toma ukrao bozic , gotov je
dovedite skorinu sestru
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Hektorović 2/10/2021, 20:34

@AssadNaPodmornici wrote:Vojković koji mi je pao u očima zadnjih godinu dana(jer je naravno postao covid sektaš iako ne radikalni kao ero, nego "umjeren"i kao epi i debo(nešto kao umjerena opozicija u siriji haha))  , je ovdje napisao dobar članak.

Tomašević i ekipa koji su "pošteni" su ujedno i birokrati koji neće napraviti niti jednu ozbiljnu reformu.
Tu su mi opet puno draži Puljak i Ivošević, ovaj drugi as dolazi u 10navečer i asu domoljubi pila stupiće gdje je ilegalno napravio parking, a Puljak otpušta lažno  zaposlenu čistačicu koja je rodica od nekog kerumovog domoljuba , koji leži na parama, unatoč što svi kmeče ..  

ali ovaj Tomašević nema nikakva muda, nije napravio niti jednu konkretnu reformu.. zapravo dogodit će se ono što sam i govorio, neće napraviti niti jednu ozbiljnu reformu, malo će zaustaviti pljačku i krađu, tu će ZG nešto uštediti ali to neće biti dovoljno niti za vraćati kamate za sve što ovaj treba rezati.. a ako šta reformira to će biti malo više LGBT parada, nešto nove eko-religije, i trpačine imigrantima

Ugađa babama pa zabranuje gradske festivale na gornjem gradu, sad ukida adventsko klizalište (eno zaljepo sam link za onaj članak u kojem jedna baba pizdi zbog tog klizališta),...

Dakle mrtav grad, bezidejan, sa politkom koja ugađa ekipi od 80 godina koja želi totalni mir pored svojih stanova u centru i grad bez ljudi.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Hektorović 2/10/2021, 20:35

@Brain32 wrote:Pa ionako smo znali da tko god da dođe nakon Bandića da će pljugnut iduće izbore. Ovaj grad ne bi ni 20 mandata čovjeka kalibra Giuliania istjeralo na neki napredak.
Najveći trag Bandića nisu pare koje je zamračio, pare se zarade, problem je divljačka i nemilosrdna neplanska gradnja po Zagrebu koja je od mnogih kvartova napravila betonske nakarade u kojima ne bi dao ni štakorima da žive a ne kojima su Bandićevi puleni zaradili milione prodavajući očajne i bezvrijedne kvadrate nepopravljim malograđanima koji bi dali i pol kurca da mogu reć da imaju stan u Zagrebu jer je na ovom poluotoku poznatom po nazivu Afrika sa strujom, Zagreb još uvijek pojam.
Nadalje Bandićeva govna nam se prostiru i ispod nogu u cijevima ispod grada pa i na površini katastrofalne i raspadajuće infrastrukture, ali i na visini devastacijom Medvednice radi izgradnje žićare koja je tako sigurna da u nju ne bi pustili niti ptice.
Zagreb je uništen nepovratno, možda ne potpuno ali na desetak generacija najmanje.

Nemoj tako 

U Africi se ipak više poštuje urbanizam nego što se u ZG zadnjih 20 godina
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by epikur37 2/10/2021, 20:40

@debotoijusto wrote:toma ukrao bozic  , gotov je
dovedite skorinu sestru

pa ukrao je ono malo duha što ste imali  u prošloj epizodi

sad ste opet tramvaj, sumaglica i ceker
epikur37
epikur37

Posts : 41766
2015-08-06


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by IL Risorto 2/10/2021, 20:47

@debotoijusto wrote:toma ukrao bozic  , gotov je
dovedite skorinu sestru

lol! Ukralo.
IL Risorto
IL Risorto

Posts : 10216
2015-07-23


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by vuksadinare 2/10/2021, 20:50

@epikur37 wrote:
@debotoijusto wrote:toma ukrao bozic  , gotov je
dovedite skorinu sestru

pa ukrao je ono malo duha što ste imali  u prošloj epizodi

sad ste opet tramvaj, sumaglica i ceker
jbg neki su zadovoljni i time...stari splicani i danas govore da im fali miomiris mora iz trajektne luke i rive prije izgradnje kolektora..neki bi da stane vrijeme
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 88787
2015-09-08


Back to top Go down

Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu! Empty Re: Možemo! pretvoriti Zagreb u još dosadniju spavaonicu!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum