ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by debotoijusto 23/9/2021, 07:04

PORTALU H-alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike Gordane Buljan Flander.
Sudac Andrija Krivak donio je odluku "radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike Gordane Buljan Flander", navodi se u rješenju.
Riječ je o neuobičajenoj odluci Suda kojom se de facto mediju zabranjuje pisanje o određenoj osobi.
Podsjetimo, H-alter je u proteklim tjednima objavljivao tekstove u kojima problematizira rad Gordane Buljan Flander, odnosno Poliklinike kojoj je na čelu.
Riječ je o seriji tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-alter pod naslovom "Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?"
Jindra piše o praksi "otuđenja djece od roditelja" u hrvatskom sustavu socijalne skrbi. 
""Što je "otuđenje od roditelja"? Zagovaratelji tom sintagmom opisuju pojavu kada dijete izražava negativna uvjerenja i osjećaje prema jednom roditelju pod utjecajem psihološke manipulacije i emocionalnog zlostavljanja drugog roditelja. Najčešće nakon razvoda. Takvo neprimjereno ponašanje roditelja, složit ćemo se, postoji od pamtivijeka. Roditelji nisu jezični konstrukti, nego ljudska bića koja su se zbog nečega razvela ili rastala. Ima ih svakojakih.

Svemu tome usprkos, "otuđenje" je već godinama u institucionalnoj primjeni u Hrvatskoj. Primjenjuju ga upravo javne ustanove u koje, po sili zakona, moraju ući roditelji s djecom kada se ne mogu dogovoriti oko skrbništva: zdravstvena Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i centri za socijalnu skrb. Posljedice primjene "otuđenja" u hrvatskom sustavu za zaštitu djece i obitelji su autentične sluškinjine priče", piše Jindra u svom prvom tekstu u serijalu od njih deset.


U svom drugom tekstu Jindra prvi put piše o Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba (koju kasnije zove samo Poliklinika) na čijem je čelu Gordana Buljan Flander. Navodi da je Poliklinika u Hrvatskoj prva javna institucija koja je u sustav za zaštitu djece i obitelji uvela pojam "otuđenja od roditelja".


Nadalje, Jindra piše o konferenciji Europske udruge praktičara "otuđenja od roditelja" (EAPAP) koja se održala u rujnu 2020. godine. Konferencija je zbog pandemije održana online, a za tehničku organizaciju ili webinar Poliklinika je agenciji Moment events d.o.o. iz Zagreba, vlasnice Veronike Jurić, isplatila 495.382,00 kuna. Jindra navodi da nitko nije doputovao u Zagreb od sudionika konferencije, nikome nisu plaćene avionske karte i hotelski smještaj, nije bilo cateringa ni vozača. 


"Svi "praktičari otuđenja" su se javljali iz svojih domova ili ureda. Samo je jedan predavač primio simbolični honorar. Pola milijuna kuna", piše Jindra.


"Iako se financira isključivo javnim sredstvima, Poliklinika ostvaruje i milijunske viškove. Tako je, primjerice, 2017. godine (Bandićevo) Upravno vijeća Poliklinike odobrilo ravnateljici da se višak sredstava iskazan po završnom računu u visini od 3.5 milijuna kuna oroči u banci. Prema financijskom izvještaju za 2020. godinu, Poliklinika ima depozit u banci od 4.241.693,00 kn, a iz proračuna potražuje 1.387.399,00 kn", piše dalje te dodaje da je sudionike konferencije pozdravio bivši gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by debotoijusto 23/9/2021, 07:06

U fokus potom stavlja Karen i Nicka Woodalla, za koje Jindra tvrdi da su privatni poduzetnici iz Engleske, koji nemaju nikakvu formalnu poziciju u engleskom sustavu za zaštitu djece i obitelji.
"Ova je regija vodeća u svijetu u suočavanju s ovim problemom, a mi smo izuzetno počašćeni što smo mogli održati ovu konferenciju u Zagrebu s našim partnerima, Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba", ovim su riječima, piše autorica, zaključili konferenciju, a Jindra nastavlja priču o njima te zaključuje da su Woodalli "u britanskom društvu marginalni privatni psihoterapeuti koji su od "otuđenja od roditelja" napravili uspješan privatni biznis".
Čak navodi da je "Britanska udruga za savjetovanje i psihoterapiju (The British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP), najveća udruga savjetnika/terapeuta u Velikoj Britaniji s oko 40.000 članova, 2015. godine sankcionirala Karen Woodall zbog nesavjesnog postupanja u radu. Dio optužbi odnosio se na to, kako piše Jindra, da je pisala nalaze i mišljenja o djeci koju uopće nije vidjela i upoznala. 

Na red dolazi i Crkva o kojoj Jindra piše.
"Ispred ili iza svega nabrojenog je i Kaptol. Naime, dok je 2002. godine G. Buljan Flander osnivala Polikliniku, zahvaljujući podršci tzv. "snažnih žena SDP-a" (Milanka Opačić, Ingrid Antičević, Gordana Sobol) i Milana Bandića i Zvonimira Šostara, javno je redovito isticala da kao katolkinja misli da je "cijelo hrvatsko društvo previše pod utjecajem Crkve". Otada se i G. Buljan Flander društveno prilagodila: edukator je nadbiskupija, vjeroučitelja, župnika, studenata katoličkih bogoslovnih fakulteta u Zagrebu, Splitu, Đakovu i Sarajevu.
Na zoom-edukacijama, koje održava za vrijeme radnog vremena iz ravnateljskog ureda, mijenja umjetničke slike sakralnih motiva. Krunicu više ne skriva u odjeći. Poliklinika je među prvim javnozdravstvenim ustanovama potpisala Sporazum o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem. A od 1. ožujka 2021., uz blagoslov kardinala Josipa Bozanića, sudjeluje i u radu Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta", stoji u dijelu drugog teksta u serijalu.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by debotoijusto 23/9/2021, 07:07

Dalje, Jindra piše da u Poliklinici postoji kult ličnosti.
"U javnosti je zahvaljujući kultu ličnosti koji njeguje ravnateljica Poliklinike stvoren pogrešan dojam da djeca preko uputnice dolaze na dijagnostiku ili na psihoterapiju kod Gordane Buljan Flander. Ona se, prema svjedočenju hrvatskih Laura, upoznaje samo s djecom i roditeljima koji su joj posebno značajni. S obzirom na svoje brojne dodatne obaveze, za psihoterapiju G. Buljan Flander teško da može imati puno vremena. Redoviti je profesor na Hrvatskim studijima u Zagrebu od 2016. godine. Prethodna znanstveno-nastavna zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku", stoji u trećem tekstu novinarke Jelene Jindre.

U četvrtom tekstu objavljuje svjedočanstvo jedne "hrvatske Laure".
"Skraćeno pismo desete hrvatske Laure: "Moje dijete od pet godina leglo je u krevet i pomicalo se ispod pokrivača te sam ga upitala što radi. "Igram se", odgovorilo mi je. "Hoćeš da ti pokažem? Upali svjetlo. Hoćeš se igrati sa mnom?" Svuklo je gaćice te se počelo dirati po spolovilu i oko rektuma. Pitala sam ga zašto to radi, a ono je reklo: "Tako se igram svaki dan s tatom prije spavanja." Godina je 2014. Nazvala sam Hrabri telefon, a oni su me uputili na Polikliniku. Djelatnica Poliklinike nas je naručila za tjedan dana i nije mi dala nikakav savjet ili uputu što da radimo. Mislila sam da ću dobiti savjet i psihološku pomoć. Nisu me informirali ni o važnosti hitnog ginekološkog pregleda kao važnog dokaza razotkrivanja seksualnog zlostavljanja djeteta. Kada smo za tjedan dana ušli u prostor Poliklinike, u hodniku je bio otac kojeg sam u međuvremenu prijavila policiji radi sumnje da je seksualno zlostavljao naše dijete. Kako je došlo do odavanja podataka potencijalnog zlostavljača od strane djelatnika Poliklinike i tko ga je pozvao? Nisu mi dali odgovor", piše Jindra.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by debotoijusto 23/9/2021, 07:08

U istom tekstu navodi Milana Bandića i pulmologa Gzima Redžepija, Bandićevog bliskog prijatelja, kao glavne pokrovitelje Poliklinike.
U devetom tekstu objavljen je veliki intervju s pjevačicom Severinom Vučković koja je novinarki Jeleni Jindra opisala svoju borbu za skrbništvo nad sinom Aleksandrom zbog kojeg je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pokrenulo postupak izvanrednog nadzora.
Severina je u intervjuu optužila ukupno 22 ljudi da su udruženi u, kako je navela, "mrežu" koja joj je otežala postupak dobivanja skrbništva nad sinom. Među njima su odvjetnica Ljubica Matijević-Vrsaljko, liječnica dr. Sheila Šurbat Šegota te Gordana Buljan Flander. Sve tri su kazale da su Severinine optužbe - laž.
U posljednjem tekstu Jindra piše da je neupitno da je "Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, svoju temeljnu političku moć stekla i crpila od utemeljitelja te ustanove, Milana Bandića".
Poliklinika za zaštitu djece i mladih na čijem je čelu Gordana Buljan Flander poslala je portalu H-alter demanti na intervju sa Severinom Vučković.


"Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba nije provodila vještačenje niti roditelja niti djeteta u sudskom sporu Severine Vučković i Milana Popovića oko skrbništva nad zajedničkim djetetom, a niti davala preporuke niti mišljenja vezano uz skrbništvo.
Psihologinju Poliklinike koja je davala psihološku podršku djetetu nije "zamijenio tata" niti je tako ravnateljica ikada rekla Severini Vučković.
Dijete Severine Vučković i Milana Popovića nikada u Polikliniku nije primljeno na uputnicu s potpisom i pečatom pedijatrice dr. Sheile Šurbat Šegote.
Pedijatrica dr. Sheila Šurbat Šegota nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi s ravnateljicom Poliklinike prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander niti s ijednim drugim stručnjakom Poliklinike", stoji u demantiju koji potpisuje odvjetnik Zdravko Miočević.
Potom je par sati kasnije na adresu portala H-alter stigao još jedan mejl Poliklinike koja je demantirala dio demantija.
"Dodatnim pretraživanjem sve dokumentacije o dolasku djeteta Severine Vučković i Milana Popovića u poslijepodnevnim satima pronašli smo i uputnicu iz 2018. godine koja doista sadrži pečat dr. Sheile Šurbat Šegote i po kojoj je dijete tada primljeno.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-su-tekstovi-zbog-kojih-je-sud-zabranio-pisati-o-buljan-flander/2305792.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by aben 23/9/2021, 07:23

Ne kužin, misli si da će osnivanje državne firme nešto rišiti, ili?

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 33349
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by debotoijusto 23/9/2021, 07:27

@aben wrote:Ne kužin, misli si da će osnivanje državne firme nešto rišiti, ili?
gdje ti vidis drzavni ja vidim privatni projekt financiran od strane poreznih obveznika na kliskom podrucju djeca-roditelji-rastava-lova
no nebitno ja sam tu samo zbog spominjanja crkve issati  :D
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by debotoijusto 23/9/2021, 07:30

zabrana pisanja od strane suda posebna prica
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24923
2014-04-12


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by aben 23/9/2021, 07:55

@debotoijusto wrote:
@aben wrote:Ne kužin, misli si da će osnivanje državne firme nešto rišiti, ili?
gdje ti vidis drzavni ja vidim privatni projekt financiran od strane poreznih obveznika na kliskom podrucju djeca-roditelji-rastava-lova
no nebitno ja sam tu samo zbog spominjanja crkve issati  :D

Pa svaka državna firma = privatni projekt financirun iz poreza.

Složin se za područje, sklisko je. Sva srića pa sun pročito u ovin gori postu da je obavezno zaiskati njihove usluge za vrime rastave...

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 33349
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by marcellus 23/9/2021, 08:14

hrpa tračeva o g.b. flander

ništa drugo

klinika ima višak? Sramota, treba uvijek radit socijalistički s gubitkom i natovarit to poreznim obveznicima

inače halteruše su hrpa uhljeba dobro plaćenih upravo iz poreza

_________________
zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by kic 23/9/2021, 08:20


leave osjecki fakultet alone
kic
kic
Admin

Male
Posts : 45548
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Sora 23/9/2021, 09:02

@marcellus wrote:hrpa tračeva o g.b. flander

ništa drugo

klinika ima višak? Sramota, treba uvijek radit socijalistički s gubitkom i natovarit to poreznim obveznicima

inače halteruše su hrpa uhljeba dobro plaćenih upravo iz poreza
Ak ti nisi najveći plaćenik ovog foruma i šire onda sam ja tračnica
Svaka kritika tvog obožavanog HDZ DIKTSTORSKOG SISTEMA je tebi nezamisliv.a.
A da sustav zaštite djece je korumpirano o pa to  vidi i čorav
Sa strane kao outsider sam promatrala kaj se događa SEVERINI.
Pa ona je egzemplarni primjer otuđenja djeteta. 
Samo da spomenem da joj je određen drugi Centar za socijalnu rad u kpji NE PRIPADA PO MJESTU STSNOVSNJS
A da još i to kažem kpju svinjariju su izveli u školi djeteta. Pa bilo je jasno da je drama da po malog dođe očuh NAMJEŠTENA.
FUJ marcelko konju i svi kpji podržavate naš nakaradni sustav brige o djeci u ovom dijelu


Last edited by Sora on 23/9/2021, 09:04; edited 1 time in total

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22934
2014-04-29


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by marcellus 23/9/2021, 09:04

@Sora wrote:Sa strane kao outsider sam promatrala kaj se događa SEVERINI.
Pa ona je egzemplarni primjer otuđenja djeteta. 

ona je primjer kako moćna i bogata žena može dobiti dijete koje bi inače normalno pripalo ocu

_________________
zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Sora 23/9/2021, 09:06

@marcellus wrote:
@Sora wrote:Sa strane kao outsider sam promatrala kaj se događa SEVERINI.
Pa ona je egzemplarni primjer otuđenja djeteta. 

ona je primjer kako moćna i bogata žena može dobiti dijete koje bi inače normalno pripalo ocu
Ma, da 
Bolje i krvavom neprijatelju nego ženi  koja bi trebala biti tebi bliža nego otac. 

Bogtejebo jesi pokvarenu do srži

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22934
2014-04-29


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Sora 23/9/2021, 09:10

Bilo je dirljivo do suza kako severina u vrijeme korone riskira sve da bi došla iz zagreba u beograd vidjeti dijete na par sati. 
Ona ima samo to dijete a čoban iz bgd ima i novu ženu i s njom novog sina. 
Kao da je njemu stalo do malog Severini mog 
Nego se osvećuje
A tako rade mnogi očevi da se osvećuju majci preko djeteta 
Fuj marcelko
Tebi je do afere i da imaš o čemu pisati 
Ja tebi mogu reći za te tvoje prljavštine 
Platiti ćeš kad tad

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22934
2014-04-29


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by marcellus 23/9/2021, 09:49

@Sora wrote:
@marcellus wrote:
@Sora wrote:Sa strane kao outsider sam promatrala kaj se događa SEVERINI.
Pa ona je egzemplarni primjer otuđenja djeteta. 

ona je primjer kako moćna i bogata žena može dobiti dijete koje bi inače normalno pripalo ocu
Ma, da 
Bolje i krvavom neprijatelju nego ženi  koja bi trebala biti tebi bliža nego otac. 

Bogtejebo jesi pokvarenu do srži


po čemu bi ta luda kuja meni trebala bit bliža? Milan je normalan, brinuo se za dijete, nije pravio skandale, nije javno tračao svoju bivšu ženu (osim što je par puta odgovorio na tračeve koje je ona širila o njemu), nije glumatao žrtvu, nije manipulirao javnošću, optuživao sve i svakog tko mu se zamjerio, dizao javne hajke.

Ona je koristila dijete samo da bi glumatala brižnu majku i oprala image "yacht girl" kakav je imala

_________________
zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by marcellus 23/9/2021, 09:51

@Sora wrote:Bilo je dirljivo do suza kako severina u vrijeme korone riskira sve da bi došla iz zagreba u beograd vidjeti dijete na par sati. 

vidio sam bolju glumu u sapunicama u kojima je glumila jelena veljača

i njemačkim pornićima iz sedamdesetih

_________________
zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Hektorović 23/9/2021, 09:58

@marcellus wrote:hrpa tračeva o g.b. flander

ništa drugo

klinika ima višak? Sramota, treba uvijek radit socijalistički s gubitkom i natovarit to poreznim obveznicima

inače halteruše su hrpa uhljeba dobro plaćenih upravo iz poreza

A izgleda ko da netko želi da je skine. 

Svi u svijetu zadnjih godinu i pol rade konferencije online, naravno osim na balkanu gdje niti korona nije spriječila konferencijske bakanalije po skupim hotelima uglavnom na državni račun.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Hektorović 23/9/2021, 09:59

@kic wrote:
leave osjecki fakultet alone

Osim ekonomije, to je sasvim solidno sveučilište. Neki studiji su i bolji od ZG.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22121
2018-04-10


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by marcellus 23/9/2021, 10:00

@Hektorović wrote:
@marcellus wrote:hrpa tračeva o g.b. flander

ništa drugo

klinika ima višak? Sramota, treba uvijek radit socijalistički s gubitkom i natovarit to poreznim obveznicima

inače halteruše su hrpa uhljeba dobro plaćenih upravo iz poreza

A izgleda ko da netko želi da je skine. 

Svi u svijetu zadnjih godinu i pol rade konferencije online, naravno osim na balkanu gdje niti korona nije spriječila konferencijske bakanalije po skupim hotelima uglavnom na državni račun.

te konferencije su obično služile tome da se može u kurvarluk na par dana, inače se materijali i prezentacije mogu razmijenit i mailom

_________________
zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 39225
2014-04-16


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Sora 23/9/2021, 11:13

@marcellus wrote:
@Sora wrote:
@marcellus wrote:
@Sora wrote:Sa strane kao outsider sam promatrala kaj se događa SEVERINI.
Pa ona je egzemplarni primjer otuđenja djeteta. 

ona je primjer kako moćna i bogata žena može dobiti dijete koje bi inače normalno pripalo ocu
Ma, da 
Bolje i krvavom neprijatelju nego ženi  koja bi trebala biti tebi bliža nego otac. 

Bogtejebo jesi pokvarenu do srži


po čemu bi ta luda kuja meni trebala bit bliža? Milan je normalan, brinuo se za dijete, nije pravio skandale, nije javno tračao svoju bivšu ženu (osim što je par puta odgovorio na tračeve koje je ona širila o njemu), nije glumatao žrtvu, nije manipulirao javnošću, optuživao sve i svakog tko mu se zamjerio, dizao javne hajke.

Ona je koristila dijete samo da bi glumatala brižnu majku i oprala image "yacht girl" kakav je imala
Pa bolje je biti yacht girl 
Nego jebat druge u mozak. 
A što ti radiš

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 22934
2014-04-29


Back to top Go down

zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku Empty Re: zvanja je stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum