ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio

Go down

Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio Empty Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio

Post by Hektorović 27/6/2021, 23:38

Rusi poručili Britancima: Ni tajni agent 007 nije što je nekad bio
Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio B_210627092
Iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije oglasili su se povodom informacije da je britansko ministarstvo odbrane izgubilo tajni dokument na autobuskoj stanici ismijavši cijelu situaciju.
Podsjećamo, britansko ministarstvo odbrane tvrdi da je tajni dokument koji je raspravljao o potencijalnoj reakciji Rusije na putovanje razarača HMS Defendera ukrajinskim vodama u blizini obale Krima, pronađen na autobuskoj stanici.
Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova izrugala se cijeloj situaciji sugerišući da je iznenadna pojava dokumenata izgledala kao nespretan pokušaj odvlačenja pažnje.
"U stvarnosti, London je demonstrirao još jednu provokativnu akciju praćenu gomilom laži kako bi se to zataškalo. Agenti 007 nisu ono što su bili", izjavila je Zakharova. "Evo pitanja britanskom parlamentu: kome trebaju ruski hakeri ako postoje britanske autobuske stanice?" ona je pitala.
Neki su zvaničnici, pokazuje dokument, izrazili zabrinutost zbog moguće "dobrodošlice" koju će prirediti Rusija, u slučaju da HMS Defender prođe u blizini Krima. Izbjegavanje voda oko Krima, međutim, smatralo bi se slabošću, jer bi Moskvi vjerojatno dalo priliku da kaže da je britanski brod pobjegao.
HMS Defender prešao je u srijedu ukrajinske teritorijalne vode u blizini Krima, što je pokrenulo odgovor ruske vojske koja je rekla da je poslala dva ophodna broda i ratne avione da ga upozore. Zvaničnici su dodali da je brod na kraju napustio područje nakon što su na njega ispaljeni projektili upozorenja.
Britanska vojska je brzo demantovala rusku verziju događaja, tvrdeći da je pucnjava dio planirane vježbe, dok je razarač samo izveo svoj spomenuti "neškodljiv prolaz kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom".


Last edited by Hektorović on 27/6/2021, 23:39; edited 2 times in total
Hektorović
Hektorović

Posts : 20417
2018-04-10


Back to top Go down

Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio Empty Re: Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio

Post by Hektorović 27/6/2021, 23:39

Tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj stanici
Nakon što su tajni dokumenti britanskog ministarstva odbrane pronađeni na autobuskoj Rusi poručili Britancima: James Bond nije što je nekad bio B_210627056
Britanske vlasti istražuju kako su tajni dokumenti ministarstva odbrane (MO), koji ocrtavaju kretanje ratnog broda zbog čega je Rusija ispalila upozoravajuće projektile uz obalu Krima, pronađeni na autobuskoj stanici u Engleskoj.
Ministarstvo odbrane saopćilo je u nedjelju da je zaposlenik prijavio izgubljene dokumente prošle sedmice i da je pokrenuta istraga.
Čovjek, koji je želio ostati anoniman, kontaktirao je BBC nakon što je rano u utorak pronašao 50 stranica povjerljivih dokumenata iza autobuske stanice u Kentu.
Papiri su uključivali jedan set dokumenata koji su raspravljali o potencijalnoj reakciji Rusije na putovanje razarača Britanske kraljevske mornarice HMS Defendera ukrajinskim vodama u blizini obale Krima u srijedu, dok je drugi izložio planove za moguće britansko vojno prisustvo u Afganistanu.
Britansko MO je saopćilo da je razarač HMS Defender "provodio neškodljiv prolaz kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom" i da se 'svi potencijalni faktori' uzimaju u obzir prilikom donošenja 'operativnih odluka".
HMS Defender dio je UK Carrier Strike Group koja se trenutno kreće prema indo-pacifičkoj regiji.
Međutim, početkom ovog mjeseca najavljeno je da će se privremeno odvojiti od grupe kako bi izvršila svoj 'vlastiti set misija' na Crnom moru.
Razarač je izazvao sukob s ruskim snagama u srijedu kada je putovao vodama južno od poluotoka Krim, koji je Rusija pripojila Ukrajini 2014. godine.
Hektorović
Hektorović

Posts : 20417
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum