ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dodik kupio dionice Facebooka

Go down

Dodik kupio dionice Facebooka Empty Dodik kupio dionice Facebooka

Post by Hektorović 18/4/2021, 13:07

Penzijski rezervni fond RS (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 8,4 miliona KM, od čega će Zavodu za penzijsko invalidsko osiguranje ovog entiteta isplatiti dividendu od 5,08 miliona KM, ali tu nije kraj dobrih vijesti.

Jedna od najvažnijih aktivnosti u prošloj godini bio je izlazak na strana tržišta na kojima su, između ostalog, kupili dionice Facebooka, Raiffeisen Bank International, Barkshire Hathawaya, Vienna Insurance Groupa, Allianze SE, piše portal Capital.ba.
Ukupni prihodi PREF-a lani su iznosili 11,7 miliona KM, a Fondu PIO će, kako kažu u upravi Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske biti isplaćena dividenda u maksimalno zakonom dozvoljenom iznosu.
"Кao rezultat procesa restrukturiranja portfelja od osnivanja i u 2020. godini je nastavljen trend stabilnih prihoda od kamata po osnovu ulaganja u dužničkih vrijednosnih papira i depozita. Trenutno je oko 40 posto portfelja PREF-a u dužničkim finansijskim instrumentima, depozitima i gotovini što pruža uvjerenje da ćemo i budućnosti pružiti podršku penzijskom sistemu Republike Srpske", kažu u Upravi društva.
Jedna od aktivnosti, na koju možemo biti ponosni predstavljaju operacije na međunarodnom tržištu, dodaju.
"Prošle godine smo oprezno iskoračili na strane berze i u skladu sa načelima sigurnosti, likvidnosti, diverzifikacije i profitabilnosti osigurali dodatni izvor prihoda iz inostranstva. Na taj način smo imovinu pod uprvljanjem učinili likvidnijom, profitabilnijom i sigurnijom. Ostvarili smo povrate na uloženu imovinu od oko 15 odsto i dobili prve dividende”, naveli su iz uprave Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS.
Istakli su i da je šest emitenata Republike Srpske iz portfelja PREF-a isplatilo dividendu u ukupnom iznosu od 6.242.336 maraka, a to su Telekom Srpske, TGT, Meridian, Gas promet, Romanijaputevi i Hidroelektrane na Drini, objavljeno je.
Hektorović
Hektorović

Posts : 19382
2018-04-10


Back to top Go down

Dodik kupio dionice Facebooka Empty Re: Dodik kupio dionice Facebooka

Post by debotoijusto 18/4/2021, 17:14

yupii sad budu imali 27€ umjesto 24/mj
hvalite me usta moja

debotoijusto
debotoijusto

Posts : 24017
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum