ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da remiziram...vol II.

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Go down

Da remiziram...vol II.  - Page 11 Empty Re: Da remiziram...vol II.

Post by AssadNaPodmornici 11/3/2021, 17:08

.evo tek sada sam pogledao na taj tvoj dole.. "nacrt"..
tebi je zadnjih mjesec dana r iznad 1, po to logici trebali bi danas imati na tisuće i tisuće zaraženih a mi to nemamo.
dovoljno je da netko površno pogleda kakve gluposti stavljaš i ti staviš i misliš da nitko neće primjetiti .barem korigiraj taj nesretni R, pogledaj, opet
od sredine drugog mjeseca R ti je non stop iznad 1, što znači da nam je broj zaraženih trebao biti u tisućama i tisućama dnevno..

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 00:39

Da remiziram...vol II.  - Page 11 4

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/3/2021, 00:50

https://pandemijskirealizam.net/blog/epi-projekcije-hrvatska-11-03-2021?fbclid=IwAR3lo4mBjDrIbJelezrQdTnrQSt7N3enGYBrpe8Cy9xpHMqMRuNJKxMCeFg

evo Bakićeva analiza , maloprije napravljenja šta će biti idućih tjedana... uglavnom je do sada bio precizan, kolega je ovdje pisao da on nikada nije pročitao za niti jednu Bakićevu analizu, pa nevjeruje išta što ovaj as piše, pa evo ja njegovu frišku stavljam, pa možemo usporediti sa vašim analizama .. itd.. zanimljivo Bakić ima stotine kritičara u RH ali nitko nije napravio svoj model lol

Projekcije Hrvatska 11.3.2021.
Mar 11
Written By Nenad Bakic
Nove epidemiološke projekcije su ovdje. Uzeti su u obzir razvoj tekućeg vala zbog vremenskog šoka, novih sojeva i  novog mini-hladnog vala

Da remiziram...vol II.  - Page 11 Bakic110
Projekcije broja umrlih se ne mijenjaju značajnije, 6120 do kraja svibnja:
Da remiziram...vol II.  - Page 11 Bakic210

Nažalost, jedine druge projekcije koje imamo su IHME-ove koje u zadnji put ažuriane prije 5 dana i na dlaku su (u slučajevima) iste kao moje od 21.2. (njihove brojke su ukupne infekcije, uz tekući tamni faktor oko 2,5) i značajno veće projekcije umrlih.
Da remiziram...vol II.  - Page 11 Bakic310
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2021, 07:58

AssadNaPodmornici wrote:
kolega je ovdje pisao da on nikada nije pročitao za niti jednu Bakićevu analizu, pa nevjeruje išta što ovaj as piše

Kontradikcija.
Nije moguće ne pročitati niti jednu njegovu analizu i onda ne vjerovati što on piše.
Naime, to nije moguće na temelju neke od Bakićevih analiza. Moguće je ne vjerovati jedino na temelju osobnog subjektivnog dojma o Bakiću ili na temelju vlastitog wishfull thinking, ali to su jako slabi temelji.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2021, 08:03

AssadNaPodmornici wrote:

Mislim da je sad potpuno jasno kako se broj preminulih od infekcije u posljednje vrijeme osjetno smanjuje, a tako će se očito nastaviti u slijedećim mjesecima.
Jedan od glavnih razloga za to, ako ne i glavni, jeste cijepljenje najugroženijih kategorija stanovništva, onih starijih i onih sa komorbiditetima koji su na taj način ipak dodatno zaštićeni od najgorih ishoda bolesti.
Kako će se cijepljenje nastaviti, tako će ovaj trend sve više dolaziti do izražaja.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/3/2021, 10:35

nisam mislio na tebe nego na onoga kolegu koji spama , sada čekamo da nam kaže koliko je dnenvo zaraženih, kao da ne možemo sami pročitati sa naslovnica medija

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2021, 10:38

AssadNaPodmornici wrote:nisam mislio na tebe nego na onoga kolegu koji spama , sada čekamo da nam kaže koliko je dnenvo zaraženih, kao da ne možemo sami pročitati sa naslovnica medija

Pa i nisam ciljao na to da si govorio o meni, pogotovo jer ja nikada nisam rekao da ne vjerujem Bakićevim prognozama.
Ali zapravo je svejedno na koga si ciljao, to je bila samo mala načelna primjedba s moje strane.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2021, 10:39

Evo, u posljednja 24 sata 823 slučaja novozaraženih i 12 preminulih.
Trend pada broja preminulih u odnosu na broj novozaraženih se nastavlja.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/3/2021, 10:41

Speare Shaker wrote:Evo, u posljednja 24 sata 823 slučaja novozaraženih i 12 preminulih.
G.Lauc i N.Bakić(njih jedino pratim u RH ostali su se isfalivali, pogubili se, i sakrili se većina u mišje rupe) govore da zbog cijepljenja rizičnih osoba, već ih je poprilično cijepljeno, možemo očekivati da rast broja zaraženih ovaj put neće pratiti rast mrtvih
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:12

AssadNaPodmornici wrote:evo Bakićeva analiza , maloprije napravljenja  šta će biti idućih tjedana... uglavnom je do sada bio precizan, kolega je ovdje pisao da on nikada nije pročitao za niti jednu Bakićevu analizu, pa nevjeruje išta što ovaj as piše, pa evo ja njegovu frišku stavljam, pa možemo usporediti sa vašim analizama .. itd.. zanimljivo Bakić ima stotine kritičara u RH ali nitko nije napravio svoj model lol

Da remiziram...vol II.  - Page 11 Bakic110

Nažalost, jedine druge projekcije koje imamo su IHME-ove koje u zadnji put ažuriane prije 5 dana i na dlaku su (u slučajevima) iste kao moje od 21.2. (njihove brojke su ukupne infekcije, uz tekući tamni faktor oko 2,5) i značajno veće projekcije umrlih.

Prvo bih samo neke stvari komentiraao:

Što mu znači "PP 7 dana - 3 dana pomak"?  7 dnevni prosjek 3 dana pomak?
Imam blagi osjećaj da nije dobro razumio (preveo?) poznati 3 day moving avaerage  i 7 day moving average.
Radi se o uobičajenom prikazu potvrđenih rezultata dnevno zaraženih ito kao 3 ili 7 dnevni KLIZNI prosjek.
Klizni ovdje znači pomak za 1 dan naprijed i prosjek za 3 ili 7 dana unazad. A pustimo to...
Nema veze, njegova stvar kako će si oblikovati matematički model, važno je da su rezultati dobri.

Rezultati IHM? Već neko vrijeme ima sasvim ok projekcije o broju umrlih, o čemu je bilo riječi i ovdje.
Slabe projekcije jesu imali jedno vrijeme, a i o tome smo ovdje govorili svojevremeno.

No, ovdje ćemo navesti projekciju dnevno novozaraženih "po modelu" od Bakića....vidi dijagram!
Tako za datum cca 25. ožujka ( 11.3. +14 dana!) navodi dnevni prosjek  +680  (procjena iz dijagrama).
Bez poduzetih oštrijih mjera  moja procjena je  +825 (7 dnevni klizni prosjek).
Poređenje će  biti moguće na Worldometer,  25.3. 2021.

U slučaju da Bakić bude u pravu Yodi poklanjam set brnjica od 5 komada. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:18

!
Ovo samo kao dodatak (objašnjenje) mojem prdhodnom komentara.
Dijagrami su uzeti sa Worldometer!
Trodnevni prosjeci nisu korektni jer na loš način obuhvate prosjek "subote i nedjelje"
kad se "manje testira". 7 dnevni prosjek obuhvati sve "anomalije" u 7 dnevnom ciklusu.
Inače, sve prognoze duže od 14 dana smatram nemogućim.
Razloga ima više, o kojima ne bih sada....
I da dodam : Bakićeva prognoza za 25.3.  će se dogoditi 7 dana prije! :)

Da remiziram...vol II.  - Page 11 13
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:27

Speare Shaker wrote:Evo, u posljednja 24 sata 823 slučaja novozaraženih i 12 preminulih.
Upravo sam gore napisao da će se Bakićeva prognoza (680/dan) ostvariti umjesto 25.3 tjedan dana prije.
Tako kaže moja prognoza 7 dnevnog kliznog prosjeka! :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:30

Speare Shaker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
kolega je ovdje pisao da on nikada nije pročitao za niti jednu Bakićevu analizu, pa nevjeruje išta što ovaj as piše

Kontradikcija.
Nije moguće ne pročitati niti jednu njegovu analizu i onda ne vjerovati što on piše.
Naime, to nije moguće na temelju neke od Bakićevih analiza. Moguće je ne vjerovati jedino na temelju osobnog subjektivnog dojma o Bakiću ili na temelju vlastitog wishfull thinking, ali to su jako slabi temelji.
Ako si mislio na mene....
Nije moje da to provjeravam (pratim na fEEEjzbuku), to je bila dužnost onoga tko ga citira: Yoda.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:34

AssadNaPodmornici wrote:nisam mislio na tebe nego na onoga kolegu koji spama , sada čekamo da nam kaže koliko je dnenvo zaraženih, kao da ne možemo sami pročitati sa naslovnica medija
Ti ne možeš ni to, ti itako samo pratiš ("lajkaš") Bakića na fEEEjzbuku. :)
Predpostavljam da ćeš  oko 25.3. prskočiti par dana spamanja (lajkanja Bakića) na ovom forumu.
Možda nakon toga i promjeniš mišljenje pa počmeš lajkati moje procjene. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:44

Kurz: Nizozemska ima dvostruko veću količinu cjepiva od Hrvatske, podjela je nepravedna

https://www.vecernji.hr/vijesti/kurz-nizozemska-ima-dvostruko-vecu-kolicinu-cjepiva-od-hrvatske-podjela-je-nepravedna-1475852

Povraća mi se... :blj
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/3/2021, 13:48

ne znam o čemu pričaš, spamaš brojkama, ali konkretno .. oćeš da tražim tvoje postove gdje si se rugao prije 10ak dana Bakićevoj i Lauceovoj analizi da su našli kod 26% Hrvata anti tijela.
Gle čuda država napravila isto istraživanje i našla isti uzorak.

zatim pričaš o desecima tisuća mrtvih.
zakapanju mrtvih šveđanja iza bolnica.
bregamo spam
onda spamaš nekim brojkama i tablicama , koje ionako vidimo kada pročitamo vijesti, a kada netko malo bolje pogleda tvoje brojke, odvoji 5minuta nađe hrpu nebuloza

a da ne govorim da si 100 puta do sada promjenio priču

najpametniji je bio mutavi od početka...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:49

Da remiziram...vol II.  - Page 11 Screenshot-429

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 13:55

AssadNaPodmornici wrote:ne znam o čemu pričaš, spamaš brojkama, ali konkretno .. oćeš da tražim tvoje postove gdje si se rugao prije 10ak dana Bakićevoj i Lauceovoj analizi da su našli kod 26% Hrvata anti tijela.
Gle čuda država napravila isto istraživanje i našla isti uzorak.

zatim pričaš o desecima tisuća mrtvih.
zakapanju mrtvih šveđanja iza bolnica.
bregamo spam
onda spamaš nekim brojkama i tablicama , koje ionako vidimo kada pročitamo vijesti, a kada netko malo bolje pogleda tvoje brojke, odvoji 5minuta nađe hrpu nebuloza

a da ne govorim da si 100 puta do sada promjenio priču

najpametniji je bio mutavi od početka...
Pronađi, spameru, ili ideš i ti na ignore!
Deseetke tusuća  umrlih bi imali ako ne bi ništa činili (downlock, distanca, maske, higijena), ovo i dalje tvrdim.
A uvijek ti treba netko (sad Mutavi) da te pogladi po glavi kako si u pravu.
Za razliku od tebe koji si gluperda, Mutavi je inteligentan i odlično razumije što pišem.
I što je najbitnije - ne laže kao ti!
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/3/2021, 13:59

evo pogleda sam , nema na ovome, kic briše.. nadam se da je negdje stavio u arhivu sve tvoje spamove.. jednom ovih dana kada uhvatim viška vremena budem kopao sve tvoje nebuloze koje si pisao na ovoj temi i zalijepio ti.. od mrtvih šveđana u bolnicama, do ruganja bakićevim serološkim testovima koji daju iste rezultate kao državni itd, do tvojih bolesnih procjena o desecima tisuća mrtvih, do mjenjanja mišljenja kao čarape.. od zagovaranja kineskog, australskog modela, do zagovaranja HDZovog/švedskog

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 14:12

Možda bih trebao još jednom ponoviti što sam komentirao prije "desetak dana" o 
Laucevim i Primorčevim ispitivanjima "prokuženosti" u HR. S moje strane:
- Pohvalno je i palac gore!
Kako su i sami više puta naglasili radi se o preliminarnoj studiji, na ograničenom broju 
ispitanika. Po toj ograničenoj preliminarnoj studiji postotak prokuženosti iznosi 25%.
Moja malenkost je nema primjedbe na rezultat, niti sam za to kompetentan.
Dodao sam samo "the best" podatak  američkog CDC o  postotku smrtnosti glede na 
broj potvrđeno i nepotvrđeno zaraženih : 0.3% (do 0.4%). CDC je ozbiljna državna agencija i s pravom predpostavljam da je njihov  postotak utemeljen na većem broju ispitivanja. Na temelju broja mrtvih se lako izračuna:35-45% prokuženost u HR.
Jebiga, velika i bogata država za razliku od HR, gdje dvojica znanstvenika sami financiraju skromno ispitivanje. :tu
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 12/3/2021, 14:19

AssadNaPodmornici wrote:evo pogleda sam , nema na ovome, kic briše.. nadam se da je negdje stavio u arhivu sve tvoje spamove.. jednom ovih dana kada uhvatim viška vremena budem kopao sve tvoje nebuloze koje si pisao na ovoj temi i zalijepio ti.. od mrtvih šveđana u bolnicama, do ruganja bakićevim serološkim testovima koji daju iste rezultate kao državni itd, do tvojih bolesnih procjena o desecima tisuća mrtvih, do mjenjanja mišljenja kao čarape.. od zagovaranja kineskog, australskog modela, do zagovaranja HDZovog/švedskog

Još jednom, gluperdo: Ništa o Bakićevom pisanju do danas nisam komentirao.
Komentirao si ga jedino ti, bez podnošenja dokaza.Jedino na to sam imao primjedbu!
Zna se gdje se objavljuju analize i znanstveni člankii, a to svakako nije feeejzbuk.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics