Proizvođači palmina ulja vode Orangutane u izumiranje
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Proizvođači palmina ulja vode Orangutane u izumiranje
daj ne zvekeći. u hrvatskoj je drvna masa ogromna. lika zarasta u šumu.Kermit wrote:Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenjaKserks. wrote:je kad gledaš parcijalno, ali u globalu je stagnacija već 30godina...dole naseljavaju muslimane sa Jave po okolnim otocima, ljudi krče šume za poljoprivedu,jbg treba hranit gladna usta i cca 80 milijuna ljudi više u 30 godina.Kermit wrote:IndonesiaKserks. wrote:Kermit wrote:
Maltene 80% populacije i šuma je nestalo u zadnjih 20 godina, moja stranka biolog i planinar je bila Na borneu i Madagsakaru kaže šume nestaju ko šala, maltene sve u 20 godina, znači ne ništa se ne širi posebice ne tropska šuma
ne izmišljalj...https://data.worldbank.org/indicator/AG.LND.FRST.ZS
65.4
50.2
gdje je moj stari nekad imao vinograd, danas je šuma hrasta, samonikla.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Papuk banija, bosna, slavonija da nema lovaca i ovo malo bi posjekli...to što je tvoje zaraslo u globalu ne znači ništaveber wrote:daj ne zvekeći. u hrvatskoj je drvna masa ogromna. lika zarasta u šumu.Kermit wrote:Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenjaKserks. wrote:je kad gledaš parcijalno, ali u globalu je stagnacija već 30godina...dole naseljavaju muslimane sa Jave po okolnim otocima, ljudi krče šume za poljoprivedu,jbg treba hranit gladna usta i cca 80 milijuna ljudi više u 30 godina.Kermit wrote:IndonesiaKserks. wrote:
65.4
50.2
gdje je moj stari nekad imao vinograd, danas je šuma hrasta, samonikla.
Kermit-
2014-04-17
pa jel nije zalosno da im se unistava staniste? kakvog si to srca kamenog :(danni1 wrote:E jbga, sad neću moć spavat. Orangutani su stvarno nešto bez čeg se ne može.
ja sam danas iz Buja vozila u Zg na udomljenje dvije cincile..ostavljene na ulici
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
to je tvoj subjektivni dojam..zna se koliki je prinos šumske mase svake godine, Dalmacija je masu zelenija nego prije 20 godina, a što bi tek bilo da svake godine ne izgori cca 30000 hektara.Kermit wrote:Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenjaKserks. wrote:je kad gledaš parcijalno, ali u globalu je stagnacija već 30godina...dole naseljavaju muslimane sa Jave po okolnim otocima, ljudi krče šume za poljoprivedu,jbg treba hranit gladna usta i cca 80 milijuna ljudi više u 30 godina.Kermit wrote:IndonesiaKserks. wrote:Kermit wrote:
Maltene 80% populacije i šuma je nestalo u zadnjih 20 godina, moja stranka biolog i planinar je bila Na borneu i Madagsakaru kaže šume nestaju ko šala, maltene sve u 20 godina, znači ne ništa se ne širi posebice ne tropska šuma
65.4
50.2
U Slavoniji je klima pogodnija za ekspanziju šuma, s obzirom da se masa poljoprivednog zemljišta i pašnjaka prestalo koristiti, nema šanse da se šuma nije vratila.
Guest- Guest
Atila ne bulazni od Karlovca do Splita nema ničega, šuma se agresivno vraća na tim područjima.
a stadiji su uvik isti livada-makija-šuma-prašuma
a stadiji su uvik isti livada-makija-šuma-prašuma
Guest- Guest
Nije moj subjektivni nego mi je lega šumar, druga stvar je gradacija šuma, jer nije isto imati hrast i bukvu ili bagren i grmlje pa je tebe zeleno, osim toga ideš u planinu, lov, ribolov ili gljivarenje?Kserks. wrote:to je tvoj subjektivni dojam..zna se koliki je prinos šumske mase svake godine, Dalmacija je masu zelenija nego prije 20 godina, a što bi tek bilo da svake godine ne izgori cca 30000 hektara.Kermit wrote:Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenjaKserks. wrote:je kad gledaš parcijalno, ali u globalu je stagnacija već 30godina...dole naseljavaju muslimane sa Jave po okolnim otocima, ljudi krče šume za poljoprivedu,jbg treba hranit gladna usta i cca 80 milijuna ljudi više u 30 godina.Kermit wrote:IndonesiaKserks. wrote:
65.4
50.2
U Slavoniji je klima pogodnija za ekspanziju šuma, s obzirom da se masa poljoprivednog zemljišta i pašnjaka prestalo koristiti, nema šanse da se šuma nije vratila.
Kermit-
2014-04-17
di gledaš isključivo drvnu masu i njenu kvalitetu, meni je bitno da je to šuma i da obavlja svoju funkciju u cirlkuliranju co2 te da regulira klimu lokalno, spriječava degradaciju zemljišta te pruža utočišće manjoj divljači.Kermit wrote:Nije moj subjektivni nego mi je lega šumar, druga stvar je gradacija šuma, jer nije isto imati hrast i bukvu ili bagren i grmlje pa je tebe zeleno, osim toga ideš u planinu, lov, ribolov ili gljivarenje?Kserks. wrote:to je tvoj subjektivni dojam..zna se koliki je prinos šumske mase svake godine, Dalmacija je masu zelenija nego prije 20 godina, a što bi tek bilo da svake godine ne izgori cca 30000 hektara.Kermit wrote:Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenjaKserks. wrote:je kad gledaš parcijalno, ali u globalu je stagnacija već 30godina...dole naseljavaju muslimane sa Jave po okolnim otocima, ljudi krče šume za poljoprivedu,jbg treba hranit gladna usta i cca 80 milijuna ljudi više u 30 godina.Kermit wrote:
Indonesia
65.4
50.2
Guest- Guest
Pitam te da ideš u brda i šume, loviš etc?Kserks. wrote:di gledaš isključivo drvnu masu i njenu kvalitetu, meni je bitno da je to šuma i da obavlja svoju funkciju u cirlkuliranju co2 te da regulira klimu lokalno, spriječava degradaciju zemljišta te pruža utočišće manjoj divljači.Kermit wrote:Nije moj subjektivni nego mi je lega šumar, druga stvar je gradacija šuma, jer nije isto imati hrast i bukvu ili bagren i grmlje pa je tebe zeleno, osim toga ideš u planinu, lov, ribolov ili gljivarenje?Kserks. wrote:to je tvoj subjektivni dojam..zna se koliki je prinos šumske mase svake godine, Dalmacija je masu zelenija nego prije 20 godina, a što bi tek bilo da svake godine ne izgori cca 30000 hektara.Kermit wrote:Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenjaKserks. wrote:
je kad gledaš parcijalno, ali u globalu je stagnacija već 30godina...dole naseljavaju muslimane sa Jave po okolnim otocima, ljudi krče šume za poljoprivedu,jbg treba hranit gladna usta i cca 80 milijuna ljudi više u 30 godina.
Kermit-
2014-04-17
gledanje šumskog fonda sa aspekta šumara ili lovaca je nosens.Kermit wrote:Pitam te da ideš u brda i šume, loviš etc?Kserks. wrote:di gledaš isključivo drvnu masu i njenu kvalitetu, meni je bitno da je to šuma i da obavlja svoju funkciju u cirlkuliranju co2 te da regulira klimu lokalno, spriječava degradaciju zemljišta te pruža utočišće manjoj divljači.Kermit wrote:Nije moj subjektivni nego mi je lega šumar, druga stvar je gradacija šuma, jer nije isto imati hrast i bukvu ili bagren i grmlje pa je tebe zeleno, osim toga ideš u planinu, lov, ribolov ili gljivarenje?Kserks. wrote:to je tvoj subjektivni dojam..zna se koliki je prinos šumske mase svake godine, Dalmacija je masu zelenija nego prije 20 godina, a što bi tek bilo da svake godine ne izgori cca 30000 hektara.Kermit wrote:
Palmine plantaže drže arapi i nestle, inače ja idem po našim šumama i vidim ogromnu degradaciju i krađu skorosvaki put, tamo gdje je bila šuma makija i grmlje i nema sađenja
Guest- Guest
dofuraj ih k meni, dobiješ krzno natrag.Noor wrote:ja sam danas iz Buja vozila u Zg na udomljenje dvije cincile..ostavljene na ulici
jel ona veća, siva ili ona manja. da pripremim tov...
2014-12-30
baš suprotno ono je uz biologa jedino mogućno gledanjeKserks. wrote:gledanje šumskog fonda sa aspekta šumara ili lovaca je nosens.Kermit wrote:Pitam te da ideš u brda i šume, loviš etc?Kserks. wrote:di gledaš isključivo drvnu masu i njenu kvalitetu, meni je bitno da je to šuma i da obavlja svoju funkciju u cirlkuliranju co2 te da regulira klimu lokalno, spriječava degradaciju zemljišta te pruža utočišće manjoj divljači.Kermit wrote:Nije moj subjektivni nego mi je lega šumar, druga stvar je gradacija šuma, jer nije isto imati hrast i bukvu ili bagren i grmlje pa je tebe zeleno, osim toga ideš u planinu, lov, ribolov ili gljivarenje?Kserks. wrote:
to je tvoj subjektivni dojam..zna se koliki je prinos šumske mase svake godine, Dalmacija je masu zelenija nego prije 20 godina, a što bi tek bilo da svake godine ne izgori cca 30000 hektara.
Kermit-
2014-04-17
urbanizacija je spasila šume u umjerenom pojasu. isto će se dogoditi i u tropima.Kermit wrote:baš suprotno ono je uz biologa jedino mogućno gledanjeKserks. wrote:gledanje šumskog fonda sa aspekta šumara ili lovaca je nosens.Kermit wrote:Pitam te da ideš u brda i šume, loviš etc?Kserks. wrote:di gledaš isključivo drvnu masu i njenu kvalitetu, meni je bitno da je to šuma i da obavlja svoju funkciju u cirlkuliranju co2 te da regulira klimu lokalno, spriječava degradaciju zemljišta te pruža utočišće manjoj divljači.Kermit wrote:
Nije moj subjektivni nego mi je lega šumar, druga stvar je gradacija šuma, jer nije isto imati hrast i bukvu ili bagren i grmlje pa je tebe zeleno, osim toga ideš u planinu, lov, ribolov ili gljivarenje?
Guest- Guest
onda bi ja odrala tebe :)veber wrote:dofuraj ih k meni, dobiješ krzno natrag.Noor wrote:ja sam danas iz Buja vozila u Zg na udomljenje dvije cincile..ostavljene na ulici
siva i bijela, predivne mekane buhtlice
osim medvjednice oko zagreba nema šume no to je dovelo da se koncentrira stanovništvo. da majmuni dozvole gradnju nebodera zagreb ne bi zauzimao 15% teritorija od zeline do slovenije i lonjskog polja ne možeš proći a da nije niz kuća, s podsusedskog mosta do samobora sve naseljeno.Kserks. wrote:urbanizacija je spasila šume u umjerenom pojasu. isto će se dogoditi i u tropima.Kermit wrote:baš suprotno ono je uz biologa jedino mogućno gledanjeKserks. wrote:gledanje šumskog fonda sa aspekta šumara ili lovaca je nosens.Kermit wrote:Pitam te da ideš u brda i šume, loviš etc?Kserks. wrote:
di gledaš isključivo drvnu masu i njenu kvalitetu, meni je bitno da je to šuma i da obavlja svoju funkciju u cirlkuliranju co2 te da regulira klimu lokalno, spriječava degradaciju zemljišta te pruža utočišće manjoj divljači.
2014-12-30
noge posebno oderi, možeš si čizme napravit.Noor wrote:onda bi ja odrala tebe :)veber wrote:dofuraj ih k meni, dobiješ krzno natrag.Noor wrote:ja sam danas iz Buja vozila u Zg na udomljenje dvije cincile..ostavljene na ulici
siva i bijela, predivne mekane buhtlice
bio sam u gorskom kotaru i ponudili mi puha. mala averzija. odličan je.
2014-12-30
frendovi imali crnu. ono stvarno preljepa.
a imala je naviku pit iz školjke.
i jadna valjda upala unutra i frendova žena ju nađe u školjki utopljenu.
a imala je naviku pit iz školjke.
i jadna valjda upala unutra i frendova žena ju nađe u školjki utopljenu.
2014-12-30
paaa..ne baš. Ne mogu da ti ne jebem mater mutavu i tebi i orangutanima.Kermit wrote:jbg-a ti ne možeš bez da prčiš djete a neki ne mogu bez orangutana, fala bogu nismo istidanni1 wrote:E jbga, sad neću moć spavat. Orangutani su stvarno nešto bez čeg se ne može.
sad tebe boli kurac za orangutane, u životu ni jednog nisi vidio, jebo te orangutan u dupe.
Kakve kurčeve veze orangutani imaju s bilo čim, s njima il bez njih isti kurac.
O veber.jeo si puha.vrhunski specijalitet ako se dobro pripremi.mi u plemenu imamo prvi tjedan u 10om mjesecu tjedan puhova.ide se u lov i radi se na kraju tjedna festa za cjelo selo
2018-03-06
Yeho to romani pokupili od nas
Da ih bar pogodi kuga , trebalo bi im je poslati u biti sa ebolom iz laboratorija da ih pokosi pa da se tropska suma i orangutani oprave.
Last edited by kaja on 7/6/2018, 23:50; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Domaći proizvođači hrane spremni za dolazak imigranata?
» Neravnomjerno izumiranje Evrope
» Švicarski proizvođači satova nadaju se završetku krize u 2017.
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Domaći proizvođači hrane spremni za dolazak imigranata?
» Neravnomjerno izumiranje Evrope
» Švicarski proizvođači satova nadaju se završetku krize u 2017.
Page 2 of 3