Počelo je: Indija odbija platiti Monsantu rentu za sjeme
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Počelo je: Indija odbija platiti Monsantu rentu za sjeme
iskreno, jebemise za gmo, pazim sto kupujem i od koga kupujem, sto se tice uzgoja, u mojem selu se uzgajaju sorte desetljecima uzimanjem sjemena a blizu nema nikog ko ce nas zarazit sa gmoslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:e sejkeru legendo, nema znanstvenih dokaza, pa neznam kako se zove , francuski institut je podastro dokaze pa su ih odjedared povukli na pririsak vlasti, pa skoro je jedan britanski objavio porazavajuce rezultate, i to je utisano,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:tocan slogan, usprkos sto je vec nekoliko instituta proglasilo gmo otrovom, oni preko novaca i politicara uspjevaju to zlo nametnut i prodatkofein wrote:
Monsanto - sjeme zla .
Dobar slogan.
Nema pouzdanih znanstvenih dokaza o takvom otrovnom djelovanju gmo materijala.
Većina istraživanja koja su to nastojala dokazati su se pokazala ili u sukobu interesa ili jednostavno nedostatna i nejasna.
Monsanto je opravdano omražen iz razloga pokušaja uvođenja monopola na sjeme koje se uobičajeno smatra baštinom čovječanstva i općim dobrom, a monopol na sjeme univerzalnim zlom. Nije tu riječ samo o Indiji ili trećem svijetu nego i o SAD-u.
Drugi razlog je činjenica da se veliki proizvođači sjemena nisu u stanju nositi sa Monsantom koji im predstavlja konkurenciju.
Međutim, na tržištu EU će otpasti sve ograde kada Monsanto bude preuzet od Bayera, jer su interesi velikih njemačkih koropracija iznad svih drugih interesa u EU.
Ukratko, kada Bayer preuzme Monsanta, tržište EU će biti preplavljeno gmo namirnicama i protiv toga će se buniti samo marginalne skupine ekologista i zelenih.
i nisu jebeni njuejdzerski portali, oni o tome trube vec dugo
svatko ko se usprotivi monsantu dobije po picki
Što se tiče tih dokaza, mislim da sam upravo ja otvorio temu sa tom viješću na starom forumu. :)
Dakle, riječ je bila o falsificiranju rezultata, jer je ekipa u eksperimentima koristila štakore sa genetskom sklonošću i osobito velikom frekvencijom pojavljivanja karcinoma u kratkom vremenskom periodu čak i kada su jeli zdravu ne-gmo hranu (kukuruz), a bilo je i nekih drugih muljaža. Detalja se više ne sjećam točno.
Monsanto danas na tom području čak i nije poseban problem nego oni koji ga misle kupiti (Bayer) i tako postati Monsanto umjesto Monsanta i to ni manje ni više nego na tržištu EU.
Rekao sam već, interesi velikih njemačkih koropracija su iznad svih interesa i iznad svakog zakona u EU.
No, pouzdanih znanstvenih dokaza za takvo djelovanje gmo za sada jednostavno nema pa nema i to je neporeciva činjenica. Hoće li se pojaviti s vremenom, ostaje nam da vidimo.
a ako negdje i slucajno pojedem nesto gmo , mislim da nebi trebalo uticat na moje zdravlje
Leviathan2 wrote:
a ako negdje i slucajno pojedem nesto gmo , mislim da nebi trebalo uticat na moje zdravlje
Svakako ne bi trebalo niti po argumentu zdravog razuma ako je riječ o manjim količinama. A ponavljam, ionako za sad nema pouzdanih znanstvenih dokaza da gmo namirnice štetno djeluju po zdravlje. Činjenica da su bezukusne tu ne predstavlja smetnju, a to je ionako neki generalni trend i kad su u pitanju i ne-gmo sorte.
Guest- Guest
smatram opasnijim tretiranje hrane kojekakvim kemikalijama, jedan od vecih trovaca na planetu je chemelot u nizozemskoj koji nitko ne spominje a koji je proizvodjac aditiva i kojekakvih dodataka hrani iz nafte i ostalih kemijskih supstancislidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
Svakako ne bi trebalo niti po argumentu zdravog razuma ako je riječ o manjim količinama. A ponavljam, ionako za sad nema pouzdanih znanstvenih dokaza da gmo namirnice štetno djeluju po zdravlje. Činjenica da su bezukusne tu ne predstavlja smetnju, a to je ionako neki generalni trend i kad su u pitanju i ne-gmo sorte.
takodjer tretiranjem samog bilja se talozi ogromna kolicina otrova u istima
no, ko voli nek izvoli, ja uglavnom biram za sebe, drugi nek biraju za sebe
Leviathan2 wrote:smatram opasnijim tretiranje hrane kojekakvim kemikalijamaslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
To nitko normalan neće ni sporiti. Bez obzira na djelovanje karence i sličnih stvari.
Guest- Guest
ajoj, strava, bio sam poslom dva puta u indiji,
i ne zelim vise ni pod razno, prljavo gadno, napuseno bolesno, glupo, ma bjez od toga
e da .... koma totalna.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
autorska prava, monopol, renta te velika mogućnost genskog zagađenja izvornikaslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:tocan slogan, usprkos sto je vec nekoliko instituta proglasilo gmo otrovom, oni preko novaca i politicara uspjevaju to zlo nametnut i prodatkofein wrote:epikur37 wrote:Monstanto, neoliberalno zlo.
Monsanto - sjeme zla .
Dobar slogan.
Nema pouzdanih znanstvenih dokaza o takvom otrovnom djelovanju gmo materijala.
Većina istraživanja koja su to nastojala dokazati su se pokazala ili u sukobu interesa ili jednostavno nedostatna i nejasna.
Monsanto je opravdano omražen iz razloga pokušaja uvođenja monopola na sjeme koje se uobičajeno smatra baštinom čovječanstva i općim dobrom, a monopol na sjeme univerzalnim zlom. Nije tu riječ samo o Indiji ili trećem svijetu nego i o SAD-u.
Drugi razlog je činjenica da se veliki proizvođači sjemena nisu u stanju nositi sa Monsantom koji im predstavlja konkurenciju.
Međutim, na tržištu EU će otpasti sve ograde kada Monsanto bude preuzet od Bayera, jer su interesi velikih njemačkih koropracija iznad svih drugih interesa u EU.
Ukratko, kada Bayer preuzme Monsanta, tržište EU će biti preplavljeno gmo namirnicama i protiv toga će se buniti samo marginalne skupine ekologista i zelenih.
Kermit-
2014-04-17
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Samo trpaj: Katolička uljudba uvodi umjesto jednog čak dva nameta plus rentu
» Sjeme im se izdajničko zatrlo
» Zoki napao Plenkija:'Kako sam ja to pustio sjeme mrznje i agresiju'
» Grčka policija odbija da nam vrati isprave!
» Samo trpaj: Katolička uljudba uvodi umjesto jednog čak dva nameta plus rentu
» Sjeme im se izdajničko zatrlo
» Zoki napao Plenkija:'Kako sam ja to pustio sjeme mrznje i agresiju'
» Grčka policija odbija da nam vrati isprave!
Page 2 of 2