UUOT! (upravo u ovom trenutku)
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: UUOT! (upravo u ovom trenutku)
I ja mislim da taj osjecaj tuge za domom uvijek ostane...
Da tu mogu ostvariti to sto zelim a da ne moram raditi 18h u danu, ne bih pomisljala na odlazak....
Svake godine nakon sezone sam sve umornija, a ni buducnost mi puno ne obecaje...
No, cemo da vidimo...
Da tu mogu ostvariti to sto zelim a da ne moram raditi 18h u danu, ne bih pomisljala na odlazak....
Svake godine nakon sezone sam sve umornija, a ni buducnost mi puno ne obecaje...
No, cemo da vidimo...
Guest- Guest
I sela u istri su strahovito napustena...
VjerujemI da nije ni priblizno unutrasnjosti, ali opet...
VjerujemI da nije ni priblizno unutrasnjosti, ali opet...
Guest- Guest
Odgađam već mjesecima sređivanje papira, dokumenata, ugovora, računa i slično...
I sad ću to napravit kud puklo da puklo.
Mrzim kad imam neku stvar koju znam da moram napravit i dovršit, a ne da mi se. I onda odgađam, pa se gomila i gleda me negdje iz kuta i viče mi "debelaaaaaa"...
I sad ću to napravit kud puklo da puklo.
Mrzim kad imam neku stvar koju znam da moram napravit i dovršit, a ne da mi se. I onda odgađam, pa se gomila i gleda me negdje iz kuta i viče mi "debelaaaaaa"...
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Majka zove, ustaj sine, zora je.... ustao bih, al ne.mogu, ne znas majko kako je!
Guest- Guest
sentiment...kic wrote:
svatko ima neku svoju priču, većina će se složiti da je veći dio iseljenika 'bolje' prošao.. i ja sam sad jednom prijatelju pomogao i posudio da može otići, a sam nemam više takvih misli..
ja volim svoju dom ali ne krivim nikog što misli na svoju egzistenciju najprije, mislim da veliki ožiljak podsvjesno ostaje na svim tim ljudima koji odu van, osjećaj napuštenog zavičaja zauvijek ostaje ispod svega..
općenito mislim da je to velika tragedija što ljudi više ne znaju više svoj zavičaj, ili možda djetinjstvo uvijek najjače sjaji ali, meni je selo bilo kao proširena obitelj u Bosni, svi su bili dobro nastrojeni prema tebi, sjećam se sjela, proslava svetaca, igre, sve je to bilo nekako ispunjeno..
sad je selo prazno, kad stari nazove djeda da pita šta ima, ovaj kaže: pa nema se šta događat kad nema ljudi.. djed je nekad kupovao sjeno, a sad livade stoje netaknute, no oke, ljudi su bitniji glupa sentimentalnost.. samo eto..
2014-12-30
Jedem mousse, slušam blues stojim među hrpom papiruštine...
lijepo mi je
valjda je ovaj kakao i mast iz avokada oslobodila endorfin ili tako nešto
lijepo mi je
valjda je ovaj kakao i mast iz avokada oslobodila endorfin ili tako nešto
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Kako bih sada rade da idem na posao nego ono prokletstvo od faksa...
Mislila sam vec par puta dignut papire I oduodustat.
Mislila sam vec par puta dignut papire I oduodustat.
Guest- Guest
Jebote pola place ode na rezije.
Struja 100€
Voda 20€
Jis tu dodaj pricuvu, komunalnu, internet, smece, hrt....
Struja 100€
Voda 20€
Jis tu dodaj pricuvu, komunalnu, internet, smece, hrt....
Guest- Guest
Ta nostalgija prode.....zivot se moze izgraditi bilo gdje.....
Guest- Guest
To je to.Zagy wrote:Ta nostalgija prode.....zivot se moze izgraditi bilo gdje.....
Ljudi su inertni, tko nije išao na teren i živio van svoje države misli da je ti strava. A nije. Upoznaš druge ljude, običaje. Zadnje što sam bio van zegeja bio je Mostar. I lijepo iskustvo. 6 mjeseci sam bio tamo.
2014-12-30
nije to samo sentiment, zavičajni život s užom, širom obitelji, i selom kao još širom obitelji je prilično ispunjen život zapravo.. sve je sveto i ima smisla, od začeća, rođenja, čuvanja djece, kad se krava razboli susjedi tuguju s tobom.. naravno nije sve idila ali ima svoju zaokruženost sve..
Pricala mi je poznanica da suje srbe iz sela gadali krumpirima. I kuce im. Jer su bilI jedini u selu srbi, pa su ih htjeli.istjerati
Guest- Guest
to je nestalo davno.kic wrote:
nije to samo sentiment, zavičajni život s užom, širom obitelji, i selom kao još širom obitelji je prilično ispunjen život zapravo.. sve je sveto i ima smisla, od začeća, rođenja, čuvanja djece, kad se krava razboli susjedi tuguju s tobom.. naravno nije sve idila ali ima svoju zaokruženost sve..
I ne živi mi se s kravom, ovcom, kokošima i prvinsusjed jen 50m od mene. više komuniciram s ekipom iz amerike ili čak i ovdje na forumu nego s njim.
Prošla su ta vremena...
2014-12-30
sve je to lijepo i krasno dok ne krenu obaveze.
Nahrani blago, pokupi jajca, pomuzi stoku, skuhaj ručak, operi veš. Vrt, polje ili kaić. Na jugu obrat maslinu
Romantično izgleda prvih par dana...
Nahrani blago, pokupi jajca, pomuzi stoku, skuhaj ručak, operi veš. Vrt, polje ili kaić. Na jugu obrat maslinu
Romantično izgleda prvih par dana...
2014-12-30
a za razliku o brizi i radu u prirodu i s životinjama, imamo surogat aktivnosti kao navijanje za sportske ekipe, praćenje izmišljenih tv serija, praćenje vijesti o ljudima koji se nas uopće ne tiču..
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Similar topics
» UUOT! (upravo u ovom trenutku)
Page 48 of 50