Turska, Bugarska, Grčka i Slovenija u slučaju rata biraju Rusiju!
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Turska, Bugarska, Grčka i Slovenija u slučaju rata biraju Rusiju!
sukhoi 34 i 35 u slijedecim modifikacijama budu nosili lasersko oruzje..kush preciznije..vec sad im osnovni konstrukt omogucuje tu nadogradnju,jer svi sustavi to podrzavaju...Ground Biscuits wrote:hm da,pa i mig 31 ce imati mogucnost lansiranja anti satelitskih raketa a i S 500 ce imati te sposobnosti,dobro vjerovatno ce i ovi moci povuci satelite dublje u svemir tj izvan dometa ali onda se i postavlja pitanje efikasnosti.U biti Rusi moraju jos raditi na preciznim oruzjima i lansirati jos satelita u svemir.pismejker wrote:nes nacuh da Rusi modificiraju PAK-FA da moze djelovati u suborbitalnim visinama..Zamisli Medo,ruske svemirske stanice u niskim orbitama,na kojima se Pakfe dohranjuju gorivom...
Guest- Guest
Kakve vojske??? pa nije ovo 1943.g. danas se rat vodi ili proxy ili ekonomski ili hladni ili pučevimaPinochet wrote:Ground Biscuits wrote:ako Rusi primjete neko veliko nagomilavanje na granici cisto sumnjam da ce dozvoliti da se takav napad realizuje e sad da postoje planovi napada na Rusiju to je poznato o tome je govorio i Putin,u tom nekom hipotetickom scenariju bi se zasulo Rusku odbranu sa oko 7000 krstarecih raketa,ajmo reci da bi pola bilo sruseno/oboreno a pola da prodje,opet ogroman broj i jak udarac,ali onda bi usljedio i odgovor i napadaci bi se kasnije trazili sa mikroskopima.pismejker wrote:Europa jednostavno ne moze ici protiv Rusije..i bolje je da Slavenski narodi budu jedni uz druge,jer su anglosaksonci ziva djubrad i prevrtljivciGround Biscuits wrote:kuku,ma nije valjda,ma nevjerujem ni da bi madjari bili nesto ludi za ratom protiv Rusa a ni Cesi
nema zapad uopće vojsku za napasti rusiju, par tisuća američkih vojnika u poljskoj i baltičkim zemljama nije ništa drugo nego eventualno obrana , da se kupi par dana vremena..
ne znam čemu paranoja da bi zapad mogao napasti rusiju, trebala bi USA dovući 1milijun vojnika sa tehnikom, a EU bi trebala krenuti u mobilizaciju , a onda bi to tek bila priprema za rat..
Kermit-
2014-04-17
mig-35 je vec u toku modifikacije..
Guest- Guest
nije mi sasvim jasan nacin funkcionisanja radarskih sistema unutar npr F 35 i SU 35,radjene su neke simulacije sta bi bilo kad bi se sukobili,po tim nekim i necijim simulacijama bi npr u fajtu 6 F 35 protiv 8 Su 35 izasao nekad 1 suhoj kao jedini prezivjeli nekad 2 bili su razliciti ishodi bitke,isto tako kaze da je nedostatak suhoja upravo to sto na radarima vide ciljeve svaki posebno a u F 35 svi vide isto,i da ako bi recimo su 35 lansirao rakete na metu i u medjuvremenu bio unisten da te rakete koje su negdje ostale na pola puta do mete samo pale,da ih drugi suhoji nemaju mogucnosti preuzeti,e sad jebem li ga posto kupujem po to i prodajem,nisam ekspert po tom pitanju,samo amaterpismejker wrote:sukhoi 34 i 35 u slijedecim modifikacijama budu nosili lasersko oruzje..kush preciznije..vec sad im osnovni konstrukt omogucuje tu nadogradnju,jer svi sustavi to podrzavaju...Ground Biscuits wrote:hm da,pa i mig 31 ce imati mogucnost lansiranja anti satelitskih raketa a i S 500 ce imati te sposobnosti,dobro vjerovatno ce i ovi moci povuci satelite dublje u svemir tj izvan dometa ali onda se i postavlja pitanje efikasnosti.U biti Rusi moraju jos raditi na preciznim oruzjima i lansirati jos satelita u svemir.pismejker wrote:nes nacuh da Rusi modificiraju PAK-FA da moze djelovati u suborbitalnim visinama..Zamisli Medo,ruske svemirske stanice u niskim orbitama,na kojima se Pakfe dohranjuju gorivom...
Guest- Guest
Ahmmm..to umrezeno navodjenje,jos nije dozivjelo vatreno krstenje,kao i brutalno elektronsko ometanje,gdje su Rusi prejaki..simulacije su jedno,jer,proizvodjaci,F-35,naravno gledaju sve prezentirati u idealnim uvjetima..ostaje jos i faktor obucenosti pilota..cinjenica,da F-35 IPAK JOS NIJE finaliziran u toj mjeri da je spreman za real fajt..Da je tome tako dokaz je da su ga druge drzave "kupile" samo u nekoliko primjeraka,da ih testiraju..Daljnja prodaja je u svih stopirana..Ground Biscuits wrote:nije mi sasvim jasan nacin funkcionisanja radarskih sistema unutar npr F 35 i SU 35,radjene su neke simulacije sta bi bilo kad bi se sukobili,po tim nekim i necijim simulacijama bi npr u fajtu 6 F 35 protiv 8 Su 35 izasao nekad 1 suhoj kao jedini prezivjeli nekad 2 bili su razliciti ishodi bitke,isto tako kaze da je nedostatak suhoja upravo to sto na radarima vide ciljeve svaki posebno a u F 35 svi vide isto,i da ako bi recimo su 35 lansirao rakete na metu i u medjuvremenu bio unisten da te rakete koje su negdje ostale na pola puta do mete samo pale,da ih drugi suhoji nemaju mogucnosti preuzeti,e sad jebem li ga posto kupujem po to i prodajem,nisam ekspert po tom pitanju,samo amaterpismejker wrote:sukhoi 34 i 35 u slijedecim modifikacijama budu nosili lasersko oruzje..kush preciznije..vec sad im osnovni konstrukt omogucuje tu nadogradnju,jer svi sustavi to podrzavaju...Ground Biscuits wrote:hm da,pa i mig 31 ce imati mogucnost lansiranja anti satelitskih raketa a i S 500 ce imati te sposobnosti,dobro vjerovatno ce i ovi moci povuci satelite dublje u svemir tj izvan dometa ali onda se i postavlja pitanje efikasnosti.U biti Rusi moraju jos raditi na preciznim oruzjima i lansirati jos satelita u svemir.pismejker wrote:nes nacuh da Rusi modificiraju PAK-FA da moze djelovati u suborbitalnim visinama..Zamisli Medo,ruske svemirske stanice u niskim orbitama,na kojima se Pakfe dohranjuju gorivom...
F-35 je jako slozen pa i preslozen..i u uvjetima real fajta i svih mogucih uvjeta,ne mislim da bi bas briljirao..Napravi brutalno ometanje,svodis ga na razinu necega izmedju F-16 i A-10...
Sjetih se sad i onih famoznih americkih razaraca,koji su redom bili zavrsili na slepanjima remorkerima...
Su-34,35 imaju spetralnu frekvencisju modulaciju radara,sto to tocno znaci,trebao bi procitati..
Guest- Guest
pismejker wrote:Ahmmm..to umrezeno navodjenje,jos nije dozivjelo vatreno krstenje,kao i brutalno elektronsko ometanje,gdje su Rusi prejaki..simulacije su jedno,jer,proizvodjaci,F-35,naravno gledaju sve prezentirati u idealnim uvjetima..ostaje jos i faktor obucenosti pilota..cinjenica,da F-35 IPAK JOS NIJE finaliziran u toj mjeri da je spreman za real fajt..Da je tome tako dokaz je da su ga druge drzave "kupile" samo u nekoliko primjeraka,da ih testiraju..Daljnja prodaja je u svih stopirana..Ground Biscuits wrote:nije mi sasvim jasan nacin funkcionisanja radarskih sistema unutar npr F 35 i SU 35,radjene su neke simulacije sta bi bilo kad bi se sukobili,po tim nekim i necijim simulacijama bi npr u fajtu 6 F 35 protiv 8 Su 35 izasao nekad 1 suhoj kao jedini prezivjeli nekad 2 bili su razliciti ishodi bitke,isto tako kaze da je nedostatak suhoja upravo to sto na radarima vide ciljeve svaki posebno a u F 35 svi vide isto,i da ako bi recimo su 35 lansirao rakete na metu i u medjuvremenu bio unisten da te rakete koje su negdje ostale na pola puta do mete samo pale,da ih drugi suhoji nemaju mogucnosti preuzeti,e sad jebem li ga posto kupujem po to i prodajem,nisam ekspert po tom pitanju,samo amaterpismejker wrote:sukhoi 34 i 35 u slijedecim modifikacijama budu nosili lasersko oruzje..kush preciznije..vec sad im osnovni konstrukt omogucuje tu nadogradnju,jer svi sustavi to podrzavaju...Ground Biscuits wrote:hm da,pa i mig 31 ce imati mogucnost lansiranja anti satelitskih raketa a i S 500 ce imati te sposobnosti,dobro vjerovatno ce i ovi moci povuci satelite dublje u svemir tj izvan dometa ali onda se i postavlja pitanje efikasnosti.U biti Rusi moraju jos raditi na preciznim oruzjima i lansirati jos satelita u svemir.pismejker wrote:nes nacuh da Rusi modificiraju PAK-FA da moze djelovati u suborbitalnim visinama..Zamisli Medo,ruske svemirske stanice u niskim orbitama,na kojima se Pakfe dohranjuju gorivom...
F-35 je jako slozen pa i preslozen..i u uvjetima real fajta i svih mogucih uvjeta,ne mislim da bi bas briljirao..Napravi brutalno ometanje,svodis ga na razinu necega izmedju F-16 i A-10...
Sjetih se sad i onih famoznih americkih razaraca,koji su redom bili zavrsili na slepanjima remorkerima...
Su-34,35 imaju spetralnu frekvencisju modulaciju radara,sto to tocno znaci,trebao bi procitati..
hm da,znam da jos nije finaliziran ali bice,jer bi bilo glupo sad odustati,nekon toliko ulozenih para.ja isto mislim da suhoji moraju imati umrezene radare,znaci sto vidi jedan vide svi,za navodjenje raketa neznam ali mislim da su tu maaeri superiorniji pogotovo u onim raketama lounch and forget,e ali gdje bi ih rusi mogli sjebati to su vec i demonstrirali u crnom moru,sa elektronskim ometanjem.simulatori nemogu stvoriti realne uslove na terenu,lose vremenske uslove,neznaju ni nivo obucenosti pilota i jos razne druge faktore
Guest- Guest
“Eyes and ears”
The core of the Su-35 armament is a new radar control system with a phased antenna array (Irbis-E). It features unique capabilities in terms of the target detection range. This is a development V V Tikhomirov Research Institute of Instrument Production. In design, this is an X-waveband multi-role radar with a passive phased antenna array (PAA) mounted on a two-step hydraulic drive unit (in azimuth and roll). The antenna device scans by an electronically controlled beam in azimuth and angle of elevation in sectors not smaller than 60°. The two-step electro-hydraulic drive unit additionally turns the antenna by mechanic means to 60° in azimuth and 120° in roll. Thus, in using the electronic control and mechanical additional turn of the antenna, the maximum deflection angle of the beam grows to 120°.
Irbis-E radar control system detects and tracks up to 30 air targets, retaining continuity of space observation and engaging up to eight targets. The system detects, chooses and tracks up to four ground targets in several map-making modes with various resolution at a range of up to 400 km, without stopping to monitor the airspace.
Irbis-E radar detects air targets with an absolute cross section of 3 m2 on a head-on course at a range of up to 400 km.
Being an improvement on radars with a PAA, Irbis has much better capabilities: expanded (by more than twice) operating frequency band, increased from 70о to 120о target detection and tracking zone in azimuth, substantially (by 2-2.5 times) increased effective range, improved anti-jamming capability, etc. In this aspect, Irbis is comparable to the best foreign counterparts, outperforming most of the US- and Wes-European-made radars with passive and active PAA.
The Research Institute has been developing Irbis since 2004. By now, the engineering prototypes of the system have passed the required bench trials. The first of them has been installed on the Su-30MK2 flying laboratory and is undergoing flight tests. The first flight of the flying laboratory with Irbis onboard occurred in early 2007 at Gromov Flight Test Institute. During the flight, the laboratory proved the superior performance of the new radar in the air-to-surface operating mode.
Among other new onboard systems of the Su-35 is modern navigation and radio communication equipment, systems maintaining fighters operation in a formation and a highly efficient electronic countermeasures suite. The component package of the latter and its complementation with specific jamming devices can be determined by the customer.
Armament
In addition to the armaments onboard the modern Su-30MK, it is planned to additionally arm the Su-35 with new types of air-to-air and air-to-surface guided missiles, including long-range types. The maximum ordnance load of the Su-35 is 8,000 kg. This is placed in 12 weapon stations.
Gallery
Guest- Guest
Čekamo Eru,da ga skinu sa aparata i koju umnu progovori...
Guest- Guest
ero..!!!! :cleanteeth:sto ko pička sutis?? domovina te izdade...
Guest- Guest
kakav napad na kakvu rusiju???!!!
od 2ww nikad velike sile nisu međusobno ratovale na svojim teritorijima.
uvijek je to bio "neutralni" teren-država gdje su i jedni i drugi testirali svoju vojnu tehniku, a ginuli drugi.
jedini je zajeb ako do nečega dođe što bi slovenci pokušali vojno napredovati do Bregane i kanuima, kajacima i pedalinama zauzeti bar polovicu savudrijske vale...
od 2ww nikad velike sile nisu međusobno ratovale na svojim teritorijima.
uvijek je to bio "neutralni" teren-država gdje su i jedni i drugi testirali svoju vojnu tehniku, a ginuli drugi.
jedini je zajeb ako do nečega dođe što bi slovenci pokušali vojno napredovati do Bregane i kanuima, kajacima i pedalinama zauzeti bar polovicu savudrijske vale...
sitting_bull-
2015-09-28
Ero na mukah..uffff,volim Karmu samo tako..
Pizdenjoook proglasavao sve oko sebe 5okolonasima,slao ih u Rusiju,prijetio ovima i onima,proglasavao europske drzave,americkim pripizdinama..etc..etc... i vidi cuda,Slovenija u hipotetickom slucaju rata,hrli Majci Rusiji u zagrljaj..
ERO..!!! kupi pinklec,pakiraj kofer i ....znas drill..
Pizdenjoook proglasavao sve oko sebe 5okolonasima,slao ih u Rusiju,prijetio ovima i onima,proglasavao europske drzave,americkim pripizdinama..etc..etc... i vidi cuda,Slovenija u hipotetickom slucaju rata,hrli Majci Rusiji u zagrljaj..
ERO..!!! kupi pinklec,pakiraj kofer i ....znas drill..
Guest- Guest
Ja mislim da Slovenija nehrli nigdje , mali su i nevažni.
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
ma nebitno,ipak pokazuju znak u kojem smjeru osjecaju sigurnost..Cisto radi onog prevrtljivca mi je drago...RayMabus wrote:Ja mislim da Slovenija nehrli nigdje , mali su i nevažni.
Guest- Guest
Pa normalno da bi za Rusiju kad se boje da ih Švabija i Italija neokupira ....tako da to ima veze s geopolitikom i susjedima a ne Rusijom i ljubavi prema istoj.pismejker wrote:ma nebitno,ipak pokazuju znak u kojem smjeru osjecaju sigurnost..Cisto radi onog prevrtljivca mi je drago...RayMabus wrote:Ja mislim da Slovenija nehrli nigdje , mali su i nevažni.
2014-04-11
Naravno..nikad ja u tim politickim stremljenjima nisam niti spominjao ljubav,idjotski je..cisto pragmaticnost..ovo Majčica Rusija je podjebavbanje Ere...RayMabus wrote:Pa normalno da bi za Rusiju kad se boje da ih Švabija i Italija neokupira ....tako da to ima veze s geopolitikom i susjedima a ne Rusijom i ljubavi prema istoj.pismejker wrote:ma nebitno,ipak pokazuju znak u kojem smjeru osjecaju sigurnost..Cisto radi onog prevrtljivca mi je drago...RayMabus wrote:Ja mislim da Slovenija nehrli nigdje , mali su i nevažni.
Guest- Guest
I onda zakljuciš da Slovenci tako drže i Italiju i Njemačku šta dalje od Hr i da je to u osnovi ok i u interesu Hr šta Zlovenci naginju Rusima.pismejker wrote:Naravno..nikad ja u tim politickim stremljenjima nisam niti spominjao ljubav,idjotski je..cisto pragmaticnost..ovo Majčica Rusija je podjebavbanje Ere...RayMabus wrote:Pa normalno da bi za Rusiju kad se boje da ih Švabija i Italija neokupira ....tako da to ima veze s geopolitikom i susjedima a ne Rusijom i ljubavi prema istoj.pismejker wrote:ma nebitno,ipak pokazuju znak u kojem smjeru osjecaju sigurnost..Cisto radi onog prevrtljivca mi je drago...RayMabus wrote:Ja mislim da Slovenija nehrli nigdje , mali su i nevažni.
2014-04-11
U sustini po tim pitanjima,Svabija nit mirise nit smrdi..ipak dvaput je dovela svijet u brutalnu koljacinu...Italija..uffff,ti su kako vjetaar puse...ne vjerovati im..RayMabus wrote:I onda zakljuciš da Slovenci tako drže i Italiju i Njemačku šta dalje od Hr i da je to u osnovi ok i u interesu Hr šta Zlovenci naginju Rusima.pismejker wrote:Naravno..nikad ja u tim politickim stremljenjima nisam niti spominjao ljubav,idjotski je..cisto pragmaticnost..ovo Majčica Rusija je podjebavbanje Ere...RayMabus wrote:Pa normalno da bi za Rusiju kad se boje da ih Švabija i Italija neokupira ....tako da to ima veze s geopolitikom i susjedima a ne Rusijom i ljubavi prema istoj.pismejker wrote:ma nebitno,ipak pokazuju znak u kojem smjeru osjecaju sigurnost..Cisto radi onog prevrtljivca mi je drago...RayMabus wrote:Ja mislim da Slovenija nehrli nigdje , mali su i nevažni.
Guest- Guest
[size=40]
[size=40]Why [size=40]Turkey[/size] [size=40]Wants[/size] [size=40]to[/size] [size=40]Obtain[/size] [size=40]Russian-Made[/size] [size=40]S-400[/size] [size=40]Air[/size] [size=40]Defense[/size] [size=40]Systems[/size][/size]
[/size]
POLITICS
15:57 22.02.2017Get short URL
82622126
"We know that the S-400 missile [system] is right on the cutting edge," Eslen said, "And we know how useless Patriot [surface-to-air missile] systems currently deployed on a temporary basis in Turkey are. We know that the area which they can protect is extremely limited."
Russia, Turkey Negotiating Deal on S-400 Missile Systems Purchase
"We can say that the S-400 air defense system is one of the best in the world," the retired brigade general emphasized.
It was reported Monday that Ankara and Moscow are negotiating the potential purchase of the S-400 Triumf surface-to-air missile system by Turkey.
"The negotiations are underway and the question of financing is being discussed right now," Rostec CEO Sergei Chemezov said.
For its part, the Turkish Foreign Ministry signaled Tuesday that the talks on S-400 deliveries are progressing successfully.
"Talks with Russia on the S-400 are moving forward positively," Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu told the Turkish newspaper Sabah.
Speaking to Sputnik, Eslen underscored that Turkey urgently needs to bolster its air defenses.
"Turkey doesn't have a missile defense system with the ability to detect large and medium-altitude targets. It poses a serious challenge to Turkey's security because there are countries in Turkey's in neighborhood which possess ballistic missiles. At the same time, they also have air defense systems. In addition, there is an Israeli air defense system in the region," Eslen pointed out.
[/size]
Turkey-Russia Talks on S-400 Deliveries 'Positive' - Turkish Foreign Minster
For its part, Turkey hosts an early warning radar system in Kurecik which is part of the US missile defense system.
"All of the above indicates that Turkey is located in a troublesome region and that it urgently needs its own air defenses," the Turkish military expert stressed.
Eslen recalled that previously the US and NATO had forced Ankara to revoke the tender on long-range missile systems on the eve of the G20 meeting. Turkey planned to purchase these systems from China, he said, adding that he doesn't exclude that Washington and NATO may exert pressure on Ankara to abolish the S-400 purchase.
[/size]
S-400 air defense system
He stressed that the tender had almost been awarded to China but that Ankara had cancelled it.
"In my opinion, that situation led to serious problems [between Turkey] and China. Now we are likely to face pressure from the West again," he said.
"They would tell us: 'You are a member of NATO, your defense system should be integrated into that of the Alliance. Russia's air defense systems [don't meet NATO's requirements] and can't provide such integration.' They can use these arguments as an excuse," Eslen explained suggesting that NATO will do whatever it takes to prevent Ankara from purchasing Russian anti-aircraft weapons.
"We must understand that this pressure is likely to be exerted on Turkey by the US, the West and take proactive measures [to resist it]," he said.
[/size]
Game Changer: China Will Soon Have Cutting-Edge S-400 Air Defense Systems Defending Its Skies
The retired brigade general argues that Turkey needs an independent air defense system. He referred to the fact that Greece — a NATO member state — has acquired its missile systems from both NATO and Russia.
Indeed, Greece deployed a Russian S-300 anti-aircraft system, sold to Cyprus about 20 years ago to the Greek island of Crete.
Eslen wonders why NATO has not yet raised the issue of Greece's using a Russian-made air defense system.
The Turkish military expert admitted that no system could provide 100% security; however, it could be deployed in the most critical areas to tackle the security problem.
He drew attention to the fact that currently Russia and Turkey maintain a successful relationship and highlighted the importance of sustaining the balance of power in the Middle East.
According to Eslen, Russo-Turkish, US-Turkish and US-Russian relations have a tremendous impact on each other.
"If the equilibrium is upset, [the players] will have to pay a high price," he warned.[/size]
[size=40]Why [size=40]Turkey[/size] [size=40]Wants[/size] [size=40]to[/size] [size=40]Obtain[/size] [size=40]Russian-Made[/size] [size=40]S-400[/size] [size=40]Air[/size] [size=40]Defense[/size] [size=40]Systems[/size][/size]
[/size]
© Sputnik/ Alexei Danichev
POLITICS
15:57 22.02.2017Get short URL
82622126
Turkey urgently needs to deploy its own independent air defense system to cope with modern security threats, retired Turkish Brigade General Nejat Eslen told Sputnik, stressing that the Russian-made S-400 Triumf is one of the best anti-aircraft systems in the world.
The Russian-made S-400 Triumf is one of the best air defense missile systems to date, retired Turkish Brigade General Nejat Eslen remarked in his recent interview with Sputnik Turkiye."We know that the S-400 missile [system] is right on the cutting edge," Eslen said, "And we know how useless Patriot [surface-to-air missile] systems currently deployed on a temporary basis in Turkey are. We know that the area which they can protect is extremely limited."
© SPUTNIK/ SERGEI MALGAVKO
[size]Russia, Turkey Negotiating Deal on S-400 Missile Systems Purchase
"We can say that the S-400 air defense system is one of the best in the world," the retired brigade general emphasized.
It was reported Monday that Ankara and Moscow are negotiating the potential purchase of the S-400 Triumf surface-to-air missile system by Turkey.
"The negotiations are underway and the question of financing is being discussed right now," Rostec CEO Sergei Chemezov said.
For its part, the Turkish Foreign Ministry signaled Tuesday that the talks on S-400 deliveries are progressing successfully.
"Talks with Russia on the S-400 are moving forward positively," Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu told the Turkish newspaper Sabah.
Speaking to Sputnik, Eslen underscored that Turkey urgently needs to bolster its air defenses.
"Turkey doesn't have a missile defense system with the ability to detect large and medium-altitude targets. It poses a serious challenge to Turkey's security because there are countries in Turkey's in neighborhood which possess ballistic missiles. At the same time, they also have air defense systems. In addition, there is an Israeli air defense system in the region," Eslen pointed out.
[/size]
© SPUTNIK/ SERGEY GUNEEV
[size]Turkey-Russia Talks on S-400 Deliveries 'Positive' - Turkish Foreign Minster
For its part, Turkey hosts an early warning radar system in Kurecik which is part of the US missile defense system.
"All of the above indicates that Turkey is located in a troublesome region and that it urgently needs its own air defenses," the Turkish military expert stressed.
Eslen recalled that previously the US and NATO had forced Ankara to revoke the tender on long-range missile systems on the eve of the G20 meeting. Turkey planned to purchase these systems from China, he said, adding that he doesn't exclude that Washington and NATO may exert pressure on Ankara to abolish the S-400 purchase.
[/size]
© SPUTNIK/ SERGEY GUNEEV
[size]S-400 air defense system
He stressed that the tender had almost been awarded to China but that Ankara had cancelled it.
"In my opinion, that situation led to serious problems [between Turkey] and China. Now we are likely to face pressure from the West again," he said.
"They would tell us: 'You are a member of NATO, your defense system should be integrated into that of the Alliance. Russia's air defense systems [don't meet NATO's requirements] and can't provide such integration.' They can use these arguments as an excuse," Eslen explained suggesting that NATO will do whatever it takes to prevent Ankara from purchasing Russian anti-aircraft weapons.
"We must understand that this pressure is likely to be exerted on Turkey by the US, the West and take proactive measures [to resist it]," he said.
[/size]
© SPUTNIK/ SERGEY MALGAVKO
[size]Game Changer: China Will Soon Have Cutting-Edge S-400 Air Defense Systems Defending Its Skies
The retired brigade general argues that Turkey needs an independent air defense system. He referred to the fact that Greece — a NATO member state — has acquired its missile systems from both NATO and Russia.
Indeed, Greece deployed a Russian S-300 anti-aircraft system, sold to Cyprus about 20 years ago to the Greek island of Crete.
Eslen wonders why NATO has not yet raised the issue of Greece's using a Russian-made air defense system.
The Turkish military expert admitted that no system could provide 100% security; however, it could be deployed in the most critical areas to tackle the security problem.
He drew attention to the fact that currently Russia and Turkey maintain a successful relationship and highlighted the importance of sustaining the balance of power in the Middle East.
According to Eslen, Russo-Turkish, US-Turkish and US-Russian relations have a tremendous impact on each other.
"If the equilibrium is upset, [the players] will have to pay a high price," he warned.[/size]
Guest- Guest
Pa nek idu s Rusijom...To je njihov put...
red wolf-
2016-02-10
i vi fukovi?gdje cete vi?
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Turska i Grčka na rubu rata
» '' TINJAJUĆI SUKOB GRČKA I TURSKA NA RUBU RATA? Grci: 'Naša vojska spremna je na svaku provokaciju!' TURSKI NACIONALISTI 'Ako Grci žele pasti u more, dobrodošli su!' ''
» Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Grčka objedinjuju svoje plinovodne mreže
» Milanović: Ja zapovijedam vojskom u slučaju rata
» Hrvatska nespremna u slučaju nuklearnog rata
» '' TINJAJUĆI SUKOB GRČKA I TURSKA NA RUBU RATA? Grci: 'Naša vojska spremna je na svaku provokaciju!' TURSKI NACIONALISTI 'Ako Grci žele pasti u more, dobrodošli su!' ''
» Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Grčka objedinjuju svoje plinovodne mreže
» Milanović: Ja zapovijedam vojskom u slučaju rata
» Hrvatska nespremna u slučaju nuklearnog rata
Page 2 of 2