'' 'Hrvatska želi biti lider u regiji, stvarati utjecaj, ali taj film neće gledati' ''
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: '' 'Hrvatska želi biti lider u regiji, stvarati utjecaj, ali taj film neće gledati' ''
Vortex 16:13, 24. dec. 2015.
Ta vojska je izgubila sve ratove, izdala narod koji ju je izgradio i hranio i spletkarila. Pored takve vojske ne traba neprijatelj. Taj šrot treba da pocrka od gladi.http://tangosix.rs/2015/11/12/budzet-vojske-srbije-za-2016-dovoljno-samo-za-prezivljavanje/
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: '' 'Hrvatska želi biti lider u regiji, stvarati utjecaj, ali taj film neće gledati' ''
Mnogo vole svoju vojsku.
---
PS : A da sam ja rekao sve ovo šta oni sami kažu e onda bi ja bio ustaša naravno itd itd itd.
----------
Sto se tice hangara – to se gradi za 2-3 meseca, a ne 2-3 godine. Sama cena od 2 miliona EUR jasno upucuje da je u pitanju velika muljaza, jer za te pare moze da se napravi stambena zgrada na dedinju, a ne hangar na poljani u Batajnici. Hangar pravi firma MORAVA-IN iz Krusevca, vlasnica firme ima tek 20-ak godina…sta reci, uspesna mala.
Jedino sto me raduje je onih 4.500.000EUR za G-4MD. Samo da ne uprskaju stvari, pa odrade sa najgorim mogucim partnerom, Airbus-om. Mnogo su bolji izbor Thales/Elbit/Selex .
---
PS : A da sam ja rekao sve ovo šta oni sami kažu e onda bi ja bio ustaša naravno itd itd itd.
----------
DEKI 20:00, 11. dec. 2015.
Vise niko ne prica o revitalizaciji lovacke avijacije: o remontu eskadrile aviona MiG-21 BiS/UM, niti eventualnoj nabavci par komada polovnih MiG-29. 2016-17. godine Srbija ce ostati bez lovacke avijacije, osim ukoliko Konuzin u januaru ne donese neke polovnjake iz Astrahana.Sto se tice hangara – to se gradi za 2-3 meseca, a ne 2-3 godine. Sama cena od 2 miliona EUR jasno upucuje da je u pitanju velika muljaza, jer za te pare moze da se napravi stambena zgrada na dedinju, a ne hangar na poljani u Batajnici. Hangar pravi firma MORAVA-IN iz Krusevca, vlasnica firme ima tek 20-ak godina…sta reci, uspesna mala.
Jedino sto me raduje je onih 4.500.000EUR za G-4MD. Samo da ne uprskaju stvari, pa odrade sa najgorim mogucim partnerom, Airbus-om. Mnogo su bolji izbor Thales/Elbit/Selex .
2014-04-11
Hangar 1800:26, 13. dec. 2015.
Ne razumem komentare.RV drzave ( mislim na drzavu u nasoj situaciji) koja ne zna ni gde se nalazi a kamoli ko joj je saveznik i ne moze biti organizovanija i bogatija. Ruje ti nece dati nista konkretno (bez kesha) jer ne znaju hoces li ostati neutralan i iole na njihovoj strani,a Ameri kao Hrvatima nece jer nismo sa njima tj. u NATO. Treca opcija je da smo Austrija a to na zalost nismo. Dakle ovo je sve sto bi reko Tuta Nikolic normalno,sto se cudite?! Da Hrvati rade iz svog dzepa sve sto i mi,ne bi bili uopste u mnogo boljem stanju. Tu konkretno ne mislim samo na RV,jer ako imate mnogo donacija u drugim vidovima vojske,za RV ce vam po definiciji ostati vise. Niko ne razmislja da ako npr. dobijete donaciju u vidu 350 optickih nisana za automatsku pusku pesadije (a to moze biti i 220 Hamera) ,vi taj novac dajete za nesto drugo. I tako u nedogled,zato sto su donacije USA drzavama koje sluze sa njima u npr Afganistanu veoma velike._________________
https://i.servimg.com/u/f25/20/30/76/79/flag-k10.jpg
"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU"
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
klasika....
2015-08-08
Krimić .....nitko nije prokužio da je politika vojne neutralnosti Srbije u osnovi za ove na vlasti : mito i korupcija. Zato im i je vojska u teškom kruzu. Nitko ih ne nadgleda nego sami sebe a to su odma : balkanska posla.michaellcmacha wrote:klasika....
2014-04-11
I jedan od osnovnih razloga Vučićevog kmecanja ciji je ministar obrane Gašić leži u cinejnici da ako Hr nešto nabavi da moraju i oni , iako Hr samo radi posao pravilno tj usavršava se i modernizira .....no problem je šta sad i moraju i ovi jer inace ce postat preocito da im vojska tapka na mijestu ....pa će netko pitat pa dobro gdje su pare ?
2014-04-11
Žao mi je šta nemamo jednog inteligentnog a drskog politicara i kad su Vucic i ekipa poceli sa ovom pricom jednostavno im rekao samo ovo : Pa modernizirajte se i vi tko vam smeta ....ili ste sve pare pokrali iz vojske ?
2014-04-11
Haha, srbi nisu problem. Da vam jebem sve ko god je to napiso :)
Allied Force 10. januar 2016. 19:55 #3857459
E,sad su se i Srbija i njena vojska usrećili ovom posetom. Očekujte uskoro isporuke najnovijih ruskih raketnih sistema zemlja-vazduh- Mars-voda-zemlja-podzemlje,tenkova "sarmata",podmornice u po cene...ma nema šta sve neće biti donirano ! Jedino što Srbija treba da uradi je da naštancuje dovoljan broj ordenja,da bi g.Tomo mogao da ih podeli onima kojima se uvlači i ispadne galantan rusofil.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:585468-Rogozin-posetio-Specijalnu-brigadu-i-Vojni-muzej
E,sad su se i Srbija i njena vojska usrećili ovom posetom. Očekujte uskoro isporuke najnovijih ruskih raketnih sistema zemlja-vazduh- Mars-voda-zemlja-podzemlje,tenkova "sarmata",podmornice u po cene...ma nema šta sve neće biti donirano ! Jedino što Srbija treba da uradi je da naštancuje dovoljan broj ordenja,da bi g.Tomo mogao da ih podeli onima kojima se uvlači i ispadne galantan rusofil.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:585468-Rogozin-posetio-Specijalnu-brigadu-i-Vojni-muzej
2014-04-11
13 : 6. he. he. hahaha
L I D E R.
L I D E R.
Guest- Guest
Nema ovdje lidera ....samo poslušnici i pijuni ....a Srbi su najgluplji među njima .....i to je sve.
2014-04-11
Da samo što oni koji povlače figure,opet najviše na mjestu lidera vole one najgluplje.RayMabus wrote:Nema ovdje lidera ....samo poslušnici i pijuni ....a Srbi su najgluplji među njima .....i to je sve.
Prema tome Srbija je lider kako god okreneš.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Neša Slina briljira. Jeste da ništa ne zna o naoružanju ali je ipak ministar i voli da daje intervjue.
Dok imate ovakvw na vlasti i pizzone na ulici, mogu se samo smijat. Koliko će vas ukopat ostaje viditdzango wrote:Neša Slina briljira. Jeste da ništa ne zna o naoružanju ali je ipak ministar i voli da daje intervjue.
Ovo je čisti pritisak na prozapadnu vladu u Srbiji i po meni je dobro da su Ameri ovo najavili.
Dakle, Vučić sad ne zna što će. Naoružati se iz Rusije moglo bi mu biti veliki problem za pregovore s EU i u odnosima s Amerima a pritisak javnosti je baš za tu opciju.
Vjerojatno na kraju neće učiniti ništa....i nastavit će pregovore, to je put na koji je zagazio i nema nazad.
Dakle, Vučić sad ne zna što će. Naoružati se iz Rusije moglo bi mu biti veliki problem za pregovore s EU i u odnosima s Amerima a pritisak javnosti je baš za tu opciju.
Vjerojatno na kraju neće učiniti ništa....i nastavit će pregovore, to je put na koji je zagazio i nema nazad.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Srećom, ni u okruženju nije bolje. Na vlasti sve neki polusvet, po zapadnim standardima.Riplex wrote:Dok imate ovakvw na vlasti i pizzone na ulici, mogu se samo smijat. Koliko će vas ukopat ostaje viditdzango wrote:Neša Slina briljira. Jeste da ništa ne zna o naoružanju ali je ipak ministar i voli da daje intervjue.
Moraće da nabavi nešto od Rusa jer je i sam to najavio. Od pregovora nema ništa i on sam je toga svestan.epikur37 wrote:Ovo je čisti pritisak na prozapadnu vladu u Srbiji i po meni je dobro da su Ameri ovo najavili.
dzango wrote:Moraće da nabavi nešto od Rusa jer je i sam to najavio. Od pregovora nema ništa i on sam je toga svestan.epikur37 wrote:Ovo je čisti pritisak na prozapadnu vladu u Srbiji i po meni je dobro da su Ameri ovo najavili.
Vidjet ćemo, nadam se da ce ovo biti povod za jači geopolitički oslonac Srbije na Rusiju, odnosno Rusije na Balkanu.
Premda sam skeptičan.....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
To će da ide toplo, hladno. Prvo će od Rusa da nabave nešto od oružja i smire narod. A onda će da se kunu u svoju odlučnost u evropskim integracijama.epikur37 wrote:dzango wrote:Moraće da nabavi nešto od Rusa jer je i sam to najavio. Od pregovora nema ništa i on sam je toga svestan.epikur37 wrote:Ovo je čisti pritisak na prozapadnu vladu u Srbiji i po meni je dobro da su Ameri ovo najavili.
Vidjet ćemo, nadam se da ce ovo biti povod za jači geopolitički oslonac Srbije na Rusiju, odnosno Rusije na Balkanu.
Premda sam skeptičan.....
Toplo hladno i ....bućkuriš.
https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_Air_Force_and_Air_Defence
U usporedbi s helikopterom Mi-17, Cougar je gotovo iste ukupne duljine, ali je teretni prostor manjih dimenzija, manja je i površina nosećeg rotora, za 2.000 kg je manja poletna težina, ali ima za 1.000 kg veću nosivost uz istodobno postizanje većeg doleta.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_Cougar
Dakle isti tip helikoptera al dva proizvođaća , znaci i dvije razlicite obuke za pilote i sve razlicito.
Ajme majko.
Šta ti je politika , Gašić i Vučić pare u đep tj proivizija a onda ide prica od Vucica : evo građani Srbije mi kupili novi evropski helikopter najmoderniji najsigurniji bla bla bla
Eurocopter AS532 Cougar | France | transport/utility | 0 | (2 on order) Delivery in 2016 |
https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_Air_Force_and_Air_Defence
U usporedbi s helikopterom Mi-17, Cougar je gotovo iste ukupne duljine, ali je teretni prostor manjih dimenzija, manja je i površina nosećeg rotora, za 2.000 kg je manja poletna težina, ali ima za 1.000 kg veću nosivost uz istodobno postizanje većeg doleta.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_Cougar
Dakle isti tip helikoptera al dva proizvođaća , znaci i dvije razlicite obuke za pilote i sve razlicito.
Ajme majko.
Šta ti je politika , Gašić i Vučić pare u đep tj proivizija a onda ide prica od Vucica : evo građani Srbije mi kupili novi evropski helikopter najmoderniji najsigurniji bla bla bla
2014-04-11
I sve je to ok i divno i krasno al za zemlju poput Srbije koja bi morala ekonomizirati svoju vojsku dva ista tipa helikoptera ( dvije obuke , razliciti dijelovi itd itd itd ) je .......SKUP SPORT.
2014-04-11
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Vučić vrlo ozbiljno zaprijetio:"Menjanje vlasti na ulici-taj film neće gledati"
» Brutalno iskren:U regiji nece biti stabilan mir iducih 30-tak godina prije su izvjesniji sukobi nizeg i viseg inteziteta
» Vučić: Srbija neće biti parking za Pakistance i Afganistance koje Europa ne želi
» POTPUNI SLOM EKONOMIJE Hrvatska ugrožena, neće biti evra!
» Grabar-Kitarović: Hrvatska nikada neće biti 'hot-spot' za bilo kakve migrante
» Brutalno iskren:U regiji nece biti stabilan mir iducih 30-tak godina prije su izvjesniji sukobi nizeg i viseg inteziteta
» Vučić: Srbija neće biti parking za Pakistance i Afganistance koje Europa ne želi
» POTPUNI SLOM EKONOMIJE Hrvatska ugrožena, neće biti evra!
» Grabar-Kitarović: Hrvatska nikada neće biti 'hot-spot' za bilo kakve migrante
Page 4 of 5