Ruska invazija na Ukrajinu
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Ruska invazija na Ukrajinu
[size=37]
[size=45]"Bojim se. Udaramo sve, čak i civile" - Ruski vojnik majci prije nego što je ubijen u akciji[/size]
28.02.2022 15:40
[/size]
[size=37][size=42]Sigurnosna služba Ukrajine objavila je fotografiju tekstova koje je jedan od ruskih osvajača poslao svojoj majci prije nego što je ubijen u borbi.[/size]
U tekstovima vojnik kaže da je to stvarni rat u Ukrajini, da je raspoređen odmah nakon vježbi održanih na Krimu, te da civili zapravo stoje pred ruskim oklopnim vozilima, pokušavajući ih zaustaviti, dok su ruskim vojnicima njihovi zapovjednici rekli da će ih Ukrajinci dočekati u svojoj domovini.
Također kaže kako ruske snage neselektivno granatiraju ukrajinski teritorij, uključujući civile.
Slijedi cijeli tekst korespondencije prikazane na slici:
"- Mama, nisam više na Krimu, ne na vježbama
- Gdje ste onda??? Dada pita možemo li ti poslati paket.
- O kojoj parceli govorite? Jedino što sada želim je da se objesim.
- O čemu pričate? Što ne valja?
- Mama, ja sam u Ukrajini. Ovdje je pravi rat. Bojim se, udaramo sve, čak i civile. Rečeno nam je da će nas ljudi dočekati ovdje, ali da će skočiti pod naša vozila, ne dopuštajući nam da prođemo. Zovu nas fašistima. Mama, tako je teško"
U opisu fotografije telefona ubijenog vojnika piše da vojnik nije imao dovoljno vremena predati se ukrajinskim snagama.
"Međutim, drugi osvajači još uvijek imaju priliku spasiti svoje živote", napisao je SBU. "Branimo Ukrajinu zajedno!"
Kao što je Ukrinform ranije izvijestio, ruski predsjednik Vladimir Putin 24. veljače objavio je rat Ukrajini i pokrenuo invaziju velikih razmjera. Ruske postrojbe granatiraju i uništavaju ključnu infrastrukturu, dok rakete pogađaju civilna kućanstva.
U Ukrajini je uvedeno izvanredno stanje i najavljena je opća mobilizacija. U protekla 24 sata ukrajinska vojska odbila je ruske napade na Kijev, Černihiv, Mariupol i Harkiv.
Prema glavnom stožeru Oružanih snaga, Rusija je izgubila 5.300 vojnika u četiri dana rata.[/size]
Last edited by mortal on 28/2/2022, 15:02; edited 2 times in total
2014-04-16
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Da pogodim - Ringo je bosanac koji dobiva socijalnu pomoć na dekadentnom zapadu i da ga kojim slučajem pošalju natrag u Bosnu ili još bolje Rusiju, vezao bi se lancima i cmoljio dok ga ne bi pustili da ostane.Šandor Winnetou wrote:al baš lupeta, toliko gluposti u dva posta je za ginisamichaellcmacha wrote:ma ne vrijedi lik je totalno rastrojen...Šandor Winnetou wrote:
de prestani lupetati
Kako je netko dobro napisao, rusofilija se najbolje liječi tako da odeš koji dan živjeti u Rusiju.
Piglet- Posts : 1480
2016-02-24
darth_vader likes this post
Naravno, tako i treba. Krim može dobiti određenu autonomiju u sklopu ukrajine i ništa više od toga niti jedna zemlja na svijetu ne bi pristala.Ringo10 wrote:Pregovori propali...
Naravno...Ukri trazili povlacenje sa Krima
ne moram ništa dodati a lijek je vrhunskiPiglet wrote:Da pogodim - Ringo je bosanac koji dobiva socijalnu pomoć na dekadentnom zapadu i da ga kojim slučajem pošalju natrag u Bosnu ili još bolje Rusiju, vezao bi se lancima i cmoljio dok ga ne bi pustili da ostane.Šandor Winnetou wrote:al baš lupeta, toliko gluposti u dva posta je za ginisamichaellcmacha wrote:
ma ne vrijedi lik je totalno rastrojen...
Kako je netko dobro napisao, rusofilija se najbolje liječi tako da odeš koji dan živjeti u Rusiju.
Index VijestiPrije 4 sata
[/size]
Screenshot N1
UKRAJINSKI veleposlanik u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je, gostujući na srpskoj TV Prvoj, da će "svaki okupator u Ukrajini dobiti metak u glavu". Na pitanje je li Ukrajina prepuštena sama sebi, veleposlanik je rekao da "što se duže Ukrajina bori, jača je podrška" međunarodne zajednice.
On je naveo da Ukrajina nema drugog izbora osim da se bori i da neće odustati jer bi to značilo "genocid nad ukrajinskim narodom".
-
"Važno je da osjećamo solidarnost cijelog svijeta", rekao je Aleksandrovič, navodeći da Ukrajina nije članica NATO-a i da, kako je rekao, nažalost ne može dobiti vojnu potporu tog saveza.
"Bez ruske agresije od prije 8 godina Ukrajina ne bi ni htjela ući u NATO"
[size][size]On je naveo da je Ukrajina željela ostati vojno neutralna, ali da je politika ruskog predsjednika Vladimira Putina utjecala na težnje Kijeva da uđe u NATO.
Ukrajina "neće ući u NATO sada, ne zbog agresije, nego zbog dodatnih reformi koje treba provesti… nije realistično", rekao je veleposlanik i ponovio da bez ruske agresije od prije osam godina zemlja ne bi ni htjela ući u NATO i da je bila vojno neutralna.[/size][/size]
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
sreča za ruseAlfaOmega wrote:Kanibal potvrdija - onaj prvi video upotrebe TV2 drona uopće ni Ukrajina.#Pt. For people not familiar with #Syria, video above shows Turkish armed drones striking pro-Assad forces in very 1st combat use in #Idlib in Feb. 2020. The TB2 strike video from Ukraine, geolocated in Kherson International Airport, is here:point_down:pic.twitter.com/emrTEn3LuW
— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) February 27, 2022
2015-08-08
Nema tu ni pregovora ni sporazuma.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ima i pravih drone videa i lažnih. zato nisam htio ništa stavljati, jer ekipa u komentarima i forumima češlja ta videa.michaellcmacha wrote:sreča za ruseAlfaOmega wrote:Kanibal potvrdija - onaj prvi video upotrebe TV2 drona uopće ni Ukrajina.#Pt. For people not familiar with #Syria, video above shows Turkish armed drones striking pro-Assad forces in very 1st combat use in #Idlib in Feb. 2020. The TB2 strike video from Ukraine, geolocated in Kherson International Airport, is here:point_down:pic.twitter.com/emrTEn3LuW
— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) February 27, 2022
inače navodno je izašao još jedan friški video droniranja Rusa, naravno idem sačekati da se potvrdi jel pravi video, ili je uzet sa nekog bojišta u azerbeđanu /siriji
naravno, pobij 40 milijuna UkrajinacaRingo10 wrote:Vlade zavrsavaj to. Dosta si se drkao s njima
Nema tu ni pregovora ni sporazuma.
al lik je stvarno bolestan na živce, meni je davno dosađivao na pp sa svojim psihičkim dijagnozama i terapijama, imam negdje i slike ulice koje mi je slao gdje živi zaboravio sam koji grad, pigi je pogodio a da nije ni svjestan, on uistinu nigdje ne radi a ni ne može kad je skršen od psihofarmaka. zato ja i ne želim s njim izravno polemizirati jer nema smisla...Šandor Winnetou wrote:ne moram ništa dodati a lijek je vrhunskiPiglet wrote:Da pogodim - Ringo je bosanac koji dobiva socijalnu pomoć na dekadentnom zapadu i da ga kojim slučajem pošalju natrag u Bosnu ili još bolje Rusiju, vezao bi se lancima i cmoljio dok ga ne bi pustili da ostane.Šandor Winnetou wrote:
al baš lupeta, toliko gluposti u dva posta je za ginisa
2015-08-08
- Ovo je veliki korak za Švicarsku - rekao je Cassis na konferenciji za novinare, nakon što je neutralna alpska nacija danima oklijevala oko toga da li da se pridruži međunarodnom potezu sankcionisanja Moskve zbog napada na njenog susjeda.
-
Kasis je jučer rekao da se mora očuvati švicarska neutralnost i da je Švicarska spremna ponuditi svoje usluge za diplomatiju u slučaju da pregovori između ukrajinskih i ruskih dužnosnika na bjeloruskoj granici ne uspiju, odnosno da ne bude postignuto primirje.
Međutim, sada je Švicarska odlučila uvažiti sve EU sankcije.
-
Onom četničkom psihopatu na vlasti u Beogradu je sad pa mrak na oči jer Srbija je jedina koja Hitleru sa sjevera nije uvela sankcije u Europi.
A još bi on i u EU.
2014-04-11
2014-04-16
Tako da ove priče kako ih sankcije neće dotući mogu pričati samo oni koji ne žive tamo i ne poznaju prilike u Rusiji. Zadnjih 8 godina kumulativno nemaju nikakav gospodarski rast, totalna stagnacija.
Piglet- Posts : 1480
2016-02-24
immortal and Šandor Winnetou like this post
zarobljeništvo u armiji bih je učinilo svoje na žalost :(michaellcmacha wrote:al lik je stvarno bolestan na živce, meni je davno dosađivao na pp sa svojim psihičkim dijagnozama i terapijama, imam negdje i slike ulice koje mi je slao gdje živi zaboravio sam koji grad, pigi je pogodio a da nije ni svjestan, on uistinu nigdje ne radi a ni ne može kad je skršen od psihofarmaka. zato ja i ne želim s njim izravno polemizirati jer nema smisla...Šandor Winnetou wrote:ne moram ništa dodati a lijek je vrhunskiPiglet wrote:
Da pogodim - Ringo je bosanac koji dobiva socijalnu pomoć na dekadentnom zapadu i da ga kojim slučajem pošalju natrag u Bosnu ili još bolje Rusiju, vezao bi se lancima i cmoljio dok ga ne bi pustili da ostane.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
immortal dislikes this post
T.- Posts : 17527
2014-04-14
Pa čekaj da ih okruži.Ringo10 wrote:Vlade, deri I zavrsavaj to
Di se tebi žuri ?
2014-04-11
2015-08-08
EU dodijelio 90 milijuna EUR humanitarne pomoći Ukrajini
28.02.2022 16:24
Kao odgovor na tešku situaciju u kojoj su se ukrajinski građani našli kao posljedica ruske agresije, Europska komisija danas je najavila isplatu još 90 milijuna eura hitne humanitarne pomoći svima kojima je potrebna.
2014-04-16
-
Pošto vi ne pratite sve il puno toga pa vam neke stvari promaknu a meni kad mi netko prijeti to nikad ne zaboravljam
SLUŠAJTE PAŽLJIVO
-
10. VELJAČE 2022.
[size=47]Dok mi razgovaramo, topovi šute: Koliko god se proces činio teškim, važno je ostati predan dijalogu[/size]
KOLUMNU PIŠE
Andrej Nesterenko
Rusija je uvijek bila ponosna na svoju diplomatsku službu, kako u doba Ruskog Carstva tako i za vrijeme SSSR-a. Pristup se ni sada nije promijenio. Ako obratite pozornost na imena istaknutih ruskih izaslanika, vidjet ćete da su ušli u povijest kao počasni diplomati zbog svoje sposobnosti da mirnim sredstvima štite interese svoje zemlje: od Ordin-Nashchokina do Gorčakova, od Primakova do Čurkina. Uostalom, ne postoji uzalud poslovica: "Kad diplomati govore, topovi šute."
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/dok-mi-razgovaramo-topovi-sute-koliko-god-se-proces-cinio-teskim-vazno-je-ostati-predan-dijalogu-1562316 - www.vecernji.hr
OVO JE INAČE BILA OTVORENA PRIJETNJA RUSKOG VELEPOSLANIKA HRVATSKOJ U RUKAVICAMA
2014-04-11
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
» Ruska invazija na Ukrajinu