Umro Dordje Balasevic
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Umro Dordje Balasevic
U stvari, još 1992. je pevao protiv Miloševića na koncertima u Sava Centru. Sala je bila puna iz večeri u večer. Ja sam bio na jednom od tih koncerata. Ne znam da li postoji još neko ko je bio protiv vlasti i tada i sada i ko je o tome otvoreno govorio i pevao.Sovak wrote:dzango wrote:Sovak wrote:
[size=37]Laku noć braćo Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburski kavezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovariši, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili
'Ajte vi, braćo Slovenci,
Nemojte s tim da se šalite
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte šalom
Ja neću da vas se setim
Ni kad budem gledao slalom
Na nama svako ućari
I vi ste tako odlučili
Laku noc braćo smučari
Dobro ste mi se smučili
Želim vam mir i spokojstvo
I slavu vašoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jeb'o nas ko nas sastavi.[/size]
[size=37]Đole ... onak iskreno, tko te jebe tebe ... kak bi rekli Zagorci.[/size]
Jedan od retkih koji je bio i protiv Miloševića i protiv Vućića. Počivao u miru legendo.
Aha ... tu pjesmu je napisal kad? 2016.?
Inače je njemu i malo prije došlo iz guzice u glavu kaj se tiče rata.
Samo smo mi tada već brojali i mrtve u tisućama i ispraćali traktorsku kolonu za Beograd.
Naknadna pamet.
Za razliku od ovim mojih kaj RIP-aju ja sam proklet i ne "zaboravljam".
ko nos na zapadu ja slabo dopirala barbarska glazba, pa jo nis zno za georgea balaševića. preslušo sun ovu ku je kaja donila- oprosti mi katrin- i ta mi je poznata. a unda sun pošo viti i ovu od vuka sa dinare- ne lomite mi bagrem- prečito sun tekst i to je tipični barbarski orijentalni uradak, un koristi poeziju za obračun i prijetnje.
jo nemun razloga za verovati da je to samo jedna pisma i zoto je dijagnoza sljedeća: slovak je u pravu, ovo tribo gljedati čisto politički i osuditi ga ko bezvrjednog, zapravo net negative kontributora.
jo nemun razloga za verovati da je to samo jedna pisma i zoto je dijagnoza sljedeća: slovak je u pravu, ovo tribo gljedati čisto politički i osuditi ga ko bezvrjednog, zapravo net negative kontributora.
2014-04-16
jastreb wrote:Sad ce se pojaviti Marčelo i iz naftalina izvuci nekakav Đoletov monolig o časnim sestrama.
Ne bu Marčelo, budem zato ja.
Prapotopne iz 1991. i 1992.
''Neprimereno mi je da svi mi, koji smo bili veliki Jugosloveni, sada budemo veliko – nešto drugo. Ne prihvatam ono: morali su da pevaju, naterali su ih. Mene niko nije terao, ali i da jeste, zar bi trebalo da pevam ''ajmo u boj, za narod svoj'', kao onaj talog tamo u Zagrebu?''
''Mene je lično, od svih onih scena iz Vukovara, koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice one časne sestre, koja je u celoj toj situaciji bila apsolutno bez emocija. Kod uhvaćenih ustaša, kod oslobodilaca, kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i s druge strane, svuda se videlo nešto ljudsko na facama – mržnja, radost, strah, histerija – sem na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedina odavala predumišljaj.''
Dok je on takve izjave daval, moje frendove i kolege su u komadima u šatorskim krilima furali na obdukciju.
Ali OK ... sve pet. Vi ripajte panonskom mornaru.
Guest- Guest
u pravu siSovak wrote:jastreb wrote:Sad ce se pojaviti Marčelo i iz naftalina izvuci nekakav Đoletov monolig o časnim sestrama.
''Neprimereno mi je da svi mi, koji smo bili veliki Jugosloveni, sada budemo veliko – nešto drugo. Ne prihvatam ono: morali su da pevaju, naterali su ih. Mene niko nije terao, ali i da jeste, zar bi trebalo da pevam ''ajmo u boj, za narod svoj'', kao onaj talog tamo u Zagrebu?''
''Mene je lično, od svih onih scena iz Vukovara, koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice one časne sestre, koja je u celoj toj situaciji bila apsolutno bez emocija. Kod uhvaćenih ustaša, kod oslobodilaca, kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i s druge strane, svuda se videlo nešto ljudsko na facama – mržnja, radost, strah, histerija – sem na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedina odavala predumišljaj.''
Dok je on takve izjave daval, moje frendove i kolege su u komadima u šatorskim krilima furali na obdukciju.
zbog svega navedenog što se događalo širom okupirane Hrvatske mnoge od njih više nisam mogla vidjeti ni slušati, ni danas
2014-04-16
Gnječ wrote:nemožete vi sakati bez usrane rvacke politike. jel i kad serete u vašem smrdljivom rvackom weceu gdje na školjki piše Made in PRC isto trkeljate o takozvanom vam domovinskom ratu dok prstićima češkate užegla rvacka muda?
Ne mrem Gnječo ... da se maknul od svega ili ostal po strani kak pokojni Vlada Divjan od kojeg osobno
ili putem medija nisam čul niti jednu lošu ... e onda da.
Ali pokojni mornar se sam rival tam gdje mu nije bilo mjesto, pa poslije doživil ''međugorsko'' prosvjetljenje.
Ali velim ja ... tko se hoće praviti bedast, nek se pravi.
Ja bum rajše češkal svoja užegla rvacka muda nego se pravil senilan,
ako niš drugo onda zbog Drageca, Davora i Stjepana koji su već u desetom mjesecu 1991. bili pokojni (svi ispod 25).
Komu pravo, komu krivo.
Guest- Guest
Balašević je po političkom opredjeljenju jugoslaven ljevičar pa je to to. Da ne bude zabune. No on nije političar nego pjevač tako da ga to a ne politički stvavovi definira.
Ako ćeš gledat samo politku onda on spada u one kojima nije draga neovisna Hrvatska.
Ako ćeš gledat samo politku onda on spada u one kojima nije draga neovisna Hrvatska.
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
mortal wrote:u pravu siSovak wrote:jastreb wrote:Sad ce se pojaviti Marčelo i iz naftalina izvuci nekakav Đoletov monolig o časnim sestrama.
zbog svega navedenog što se događalo širom okupirane Hrvatske mnoge od njih više nisam mogla vidjeti ni slušati, ni danas
Stvari su jednostavne Morti. Čovjek pamti ili ne želi pamtiti.
Evo kako sam napisal ... pokojni Vlada Divjan i VIS Idoli - niti jednu lošu od njih da ju znam i još danas ih volim slušati.
Čak su mi danas bolji nego osamdesetih.
Ali čim čujem neke druge koje sam kak mlad volil slušati, a za koje znam kaj su govorili kad je sjevalo ... gotovo.
Guest- Guest
Joj, joj, evo i za vas koji njurgate nešto..ne - vo- lem
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Točno. Ja pamtim. Zato sam ovaj post i napisa. Da ne bude zabune oko njegovog političkog oprijedjeljenja.RayMabus wrote:Balašević je po političkom opredjeljenju jugoslaven ljevičar pa je to to. Da ne bude zabune. No on nije političar nego pjevač tako da ga to a ne politički stvavovi definira.
No to je jedno a muzika je drugo. Dosta vrhunskih pisama ima. To je činjenica.
No ni ovo ne triba smetnuti s uma.
2014-04-11
Ovi išli u boj za narod svoj i posle ih u komadima nosili u šatorskim krilima? I onda vam Đole Balašević kriv?Sovak wrote:jastreb wrote:Sad ce se pojaviti Marčelo i iz naftalina izvuci nekakav Đoletov monolig o časnim sestrama.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Nije samo on, i bajaga jedzango wrote:
I onda vam Đole Balašević kriv?
Last edited by kaya on 20/2/2021, 10:07; edited 3 times in total (Reason for editing : ...)
2015-08-15
Pa sad .... umjesto da razmisli da one nisu civili nego redovnice zbog čega ne doživljavaju neke stvari kao civili nego bez reakcija on ih je ovdje koliko vidim nazvao organizatorima svega.dzango wrote:Ovi išli u boj za narod svoj i posle ih u komadima nosili u šatorskim krilima? I onda vam Đole Balašević kriv?Sovak wrote:jastreb wrote:Sad ce se pojaviti Marčelo i iz naftalina izvuci nekakav Đoletov monolig o časnim sestrama.
Nažalost taj vaš Đole ima puno mrlja u karijera a glavna i osnovna mu je da je jugoslaven ljevičar nostalgičar i da se nikad nije pomirija s neovisnom Hrvatskom.
To je činjenica.
2014-04-11
Ma nije sad to uopće važno. Iza njega ostale su pjesme
2015-08-15
Vidi jednu stvar da ti objasnim : ako netko cili život žali za raspadom Jugoslavije i ne može je prežalit onda taj znači da je protiv neovisnosti država nastalih raspadom Jugoslavije konkretno u slučaju Hrvatske on je protiv nje kao suverene države.
To ti je tako. Ne može i jedno i drugo istovremeno postojat.
To ti je tako. Ne može i jedno i drugo istovremeno postojat.
2014-04-11
99,99% tog njegovog rada su pjesme. On nije političar al taj 0,01% njegovih stavova ne čini ga našim. Pjesme jesu univerzalne i svačije su no on nije naš. Ljevičari jugoslaveni mogu reč da je njihov. Dakle vaš je a nije naš al su pisme takve da svačije. Pisme su od sviju nas al on je samo vaš ( Jugoslaveni ljevičari ). Naš nije.kaya wrote:Ma nije sad to uopće važno. Iza njega ostale su pjesme
2014-04-11
evo poslednji pozdrav iz republike slovenije
od zorana predina
epikur37- Posts : 45338
2015-08-06
Mozete sratu sto god hicete,ali on je vrijedio i zato ga svi zale i spominju.
On je bio velikan.
Ako mislite da ce(te) ga ocrniti ili diskvalificirati jedna pjesma o Janezima,ili izjava (navodna)o švori,onda niste normalni.
I Njegos reče:
Pokoljenja djela sude-šta je čije daju svjema.
On je bio velikan.
Ako mislite da ce(te) ga ocrniti ili diskvalificirati jedna pjesma o Janezima,ili izjava (navodna)o švori,onda niste normalni.
I Njegos reče:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Koncert u Puli na dan Oluje.jastreb wrote:Mozete sratu sto god hicete,ali on je vrijedio i zato ga svi zale i spominju.
On je bio velikan.
I Njegos reče:
Tu sam ga ja pročitao.
2014-04-11
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Azem Vllasi za Z1:Dordje Balasevic je za nas kosovske Albance persona non grata.Nikad se nije pokajao sto je napisao antialbansku i sovinisticku pjesmu 'Ne lomite mi bagrenje'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
Page 4 of 10