Allah neće blagosloviti narod koji ne brani prava slabih i ne sprečava zulumćare u njihovom zulumu
Page 1 of 1
Allah neće blagosloviti narod koji ne brani prava slabih i ne sprečava zulumćare u njihovom zulumu
Tj. ne naginjite ni malo onima koji čine nepravdu makar to bilo neznatno, jer svaki vid zuluma i nepravde vodi u vatru. A šta tek reći za one koji se natječu da se druže sa zulmćarima i koji nastoje steći njihovu ljubav i povjerenje, koji žude za prolaznim dunjalučkim blagodatima i zavide zulumćarima na pozicijama koje su stekli putem zuluma i nepravde?! Kad Allah prijeti džehennemskom vatrom onima koji naginju zulumćarima i koji drže njihovu stranu, šta onda reći za zulumćare i kaznu koja ih čeka?!
Stoga, ne činimo djela zulumćara, ne budimo zadovoljni sa njima, ne hvalimo ih, ne uzimajmo nikada i ništa od imetka koji nam nude a koji su na haram način stekli, ne gajimo u srcima nimalo ljubavi prema njima, jer sve ovo ulazi pod zabranu naginjanja i držanja njihove strane.
http://saff.ba/allah-nece-blagosloviti-narod-koji-ne-brani-prava-slabih-i-ne-sprecava-zulumcare-u-njihovom-zulumu/
Tj. ne naginjite ni malo onima koji čine nepravdu makar to bilo neznatno, jer svaki vid zuluma i nepravde vodi u vatru. A šta tek reći za one koji se natječu da se druže sa zulmćarima i koji nastoje steći njihovu ljubav i povjerenje, koji žude za prolaznim dunjalučkim blagodatima i zavide zulumćarima na pozicijama koje su stekli putem zuluma i nepravde?! Kad Allah prijeti džehennemskom vatrom onima koji naginju zulumćarima i koji drže njihovu stranu, šta onda reći za zulumćare i kaznu koja ih čeka?!
Stoga, ne činimo djela zulumćara, ne budimo zadovoljni sa njima, ne hvalimo ih, ne uzimajmo nikada i ništa od imetka koji nam nude a koji su na haram način stekli, ne gajimo u srcima nimalo ljubavi prema njima, jer sve ovo ulazi pod zabranu naginjanja i držanja njihove strane.
http://saff.ba/allah-nece-blagosloviti-narod-koji-ne-brani-prava-slabih-i-ne-sprecava-zulumcare-u-njihovom-zulumu/
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
Re: Allah neće blagosloviti narod koji ne brani prava slabih i ne sprečava zulumćare u njihovom zulumu
InshaAllah.
Allah takve kažnjava, to se vidi iz aviona, samo duhom siromašni to neprimjećuju.
Čak ni pisac gornjega teksta to neprimjećuje...Samoobmana je čudo.
Allah takve kažnjava, to se vidi iz aviona, samo duhom siromašni to neprimjećuju.
Čak ni pisac gornjega teksta to neprimjećuje...Samoobmana je čudo.
Re: Allah neće blagosloviti narod koji ne brani prava slabih i ne sprečava zulumćare u njihovom zulumu
Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...סמאל wrote:Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
Ja samo pokušavam educirati nepismenu talibansku krezubu sirotinju, ali mi očigledno ne polazi za rukom.
2016-07-22
Gle,to je kao kad bi neki Bošnjak pokušavao educirati katoličku sirotinju,pozivajući se na neke tekstove iz Glasa koncila,kojeg u Hrvatskoj osim popa,čitaju samo starije bakice koje ga dobivaju besplatno i to brojeve stare po mjesec dana.Eroo wrote:Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...סמאל wrote:Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
Ja samo pokušavam educirati nepismenu talibansku krezubu sirotinju, ali mi očigledno ne polazi za rukom.
Taj Saff čitaju samo hodže,mujezini,te poneki stariji sufija ili nana Hikmeta.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Gle,to je kao kad bi neki Bošnjak pokušavao educirati katoličku sirotinju,pozivajući se na neke tekstove iz Glasa koncila,kojeg u Hrvatskoj osim popa,čitaju samo starije bakice koje ga dobivaju besplatno i to brojeve stare po mjesec dana.Eroo wrote:Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...סמאל wrote:Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
Taj SAFF je poluslužbeni portal Bakira Izetbegovića.
2016-07-22
Pa i Glas koncila nije samo "Novo lice Crkve" već i politički pamflet HDZ-a.Eroo wrote:jastreb wrote:Gle,to je kao kad bi neki Bošnjak pokušavao educirati katoličku sirotinju,pozivajući se na neke tekstove iz Glasa koncila,kojeg u Hrvatskoj osim popa,čitaju samo starije bakice koje ga dobivaju besplatno i to brojeve stare po mjesec dana.Eroo wrote:Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...סמאל wrote:Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Pa i Glas koncila nije samo "Novo lice Crkve" već i politički pamflet HDZ-a.Eroo wrote:jastreb wrote:Gle,to je kao kad bi neki Bošnjak pokušavao educirati katoličku sirotinju,pozivajući se na neke tekstove iz Glasa koncila,kojeg u Hrvatskoj osim popa,čitaju samo starije bakice koje ga dobivaju besplatno i to brojeve stare po mjesec dana.Eroo wrote:Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...סמאל wrote:Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
Daleko od toga i općenito neusporedivo sa SAFF-om.
2016-07-22
Ovaj Ero pravi davitelj i parazit
Sora wrote:Ovaj Ero pravi davitelj i parazit
Deus lo vult!
ero,kad ces napokon shvatit da su tvoji i moji neprijatelji nalaze najvecim djelom u titinoj kiflici.balije su nas najmanji problem.mi smo 45e izgubili rat zbog izdajica iz titine kiflice.didova raznoraznih jastreba,sora i ovog debila sa zidovskim znakovljem.poturceni Hrvati su bili na nasoj strani.kao i 91e...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Tim gore što je Glas Koncila izravno pod Kaptolom,odnosno katoličkom crkvom u Hrvatskoj,dok Saff nije službeno glasilo Islamske vjerske zajednice u BiH.jastreb wrote:Pa i Glas koncila nije samo "Novo lice Crkve" već i politički pamflet HDZ-a.Eroo wrote:jastreb wrote:Gle,to je kao kad bi neki Bošnjak pokušavao educirati katoličku sirotinju,pozivajući se na neke tekstove iz Glasa koncila,kojeg u Hrvatskoj osim popa,čitaju samo starije bakice koje ga dobivaju besplatno i to brojeve stare po mjesec dana.Eroo wrote:Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...סמאל wrote:Izgleda da ipak zov islam u genima kod bosanske katolčadi,mnogo jači nego što žele priznati,pa potajno čitaju vjerske stranice njihovih pradjedova.
Znam da ovi naši katolibani imaju vlažne snove o teokratskoj vjerskoj državi po uzoru na ove islamističke,te vjerujem da zavide muslimanskim fanaticima na tome što imaju oni.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Oprastam ti ateizam ako si hrvatski suverenistסמאל wrote:Tim gore što je Glas Koncila izravno pod Kaptolom,odnosno katoličkom crkvom u Hrvatskoj,dok Saff nije službeno glasilo Islamske vjerske zajednice u BiH.jastreb wrote:Pa i Glas koncila nije samo "Novo lice Crkve" već i politički pamflet HDZ-a.Eroo wrote:jastreb wrote:Gle,to je kao kad bi neki Bošnjak pokušavao educirati katoličku sirotinju,pozivajući se na neke tekstove iz Glasa koncila,kojeg u Hrvatskoj osim popa,čitaju samo starije bakice koje ga dobivaju besplatno i to brojeve stare po mjesec dana.Eroo wrote:
Tebi se nešto pomiješalo u glavi, pravi bućkuriš...
Znam da ovi naši katolibani imaju vlažne snove o teokratskoj vjerskoj državi po uzoru na ove islamističke,te vjerujem da zavide muslimanskim fanaticima na tome što imaju oni.
vuksadinare- Posts : 100111
2015-09-08
Similar topics
» Novac H-alteru dodjeljivali ljudi koji su u njihovom impressumu
» Poslodavci neće u penziju smjeti slati 65-godišnjake koji to neće
» Grabar Kitarović: Prava bh.Hrvata ne spadaju u unutarnja pitanja BiH, Hrvatska smije štititi svoj narod
» Dok sam predsjednik, Hrvatska više neće popuštati oko prava Hrvata u BiH
» Poslodavci neće u penziju smjeti slati 65-godišnjake koji to neće
» Grabar Kitarović: Prava bh.Hrvata ne spadaju u unutarnja pitanja BiH, Hrvatska smije štititi svoj narod
» Dok sam predsjednik, Hrvatska više neće popuštati oko prava Hrvata u BiH
Page 1 of 1