Ono čega nema moramo smanjiti. MILAN BANDIĆ

Go down

Ono čega nema moramo smanjiti.   MILAN BANDIĆ Empty Ono čega nema moramo smanjiti. MILAN BANDIĆ

Post by debotoijusto on 7/6/2019, 19:30

ZAGREBAČKA gradska vlast drži prodike o obrazovanju, a sama je u proračunu za 2019. stavku za obrazovanje srezala za 50 milijuna kuna, priopćio je u četvrtak zagrebački ogranak Hrvatske narodne stranke (HNS).
HNS pita zašto sadašnja gradska uprava, ako joj je stalo do obrazovanja, kao osnivač škola ne ulože novce u opremanje i sanaciju škola u Zagrebu, koje su sve samo ne u dobrom stanju.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hns-bandic-je-srezao-proracun-za-obrazovanje-za-50-milijuna-kuna/2091400.aspx

17 vijeća gradskih četvrti i 218 vijeća mjesnih odbora na izborima 2017. izabrano je 1640 vijećnika. Iz Grada nam objašnjavaju da ukupni mjesečni troškovi naknada predsjednicima, potpredsjednicima i članovima vijeća – pod uvjetima da svako vijeće održi makar jednu sjednicu u mjesecu te da se na sjednice odazove svih 1640 članova – mogu iznositi maksimalno 2.295.765 kuna neto.

Predsjednik vijeća gradske četvrti tako mjesečno dobiva 7750 kuna, potpredsjednici 4275, a vijećnici 2635 kuna. Predsjednik vijeća mjesnog odobora dobiva pak 3875 kuna, potpredsjednici 1937, a vijećnici 1162 kune. Svi iznosi su bruto. Na godišnjoj razini iznos koji odlazi na njihove naknade iz gradskog proračuna iznosi 27 milijuna kuna.

HNS-ov Zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini, Tomislav Stojak, već je nekoliko puta pondio amandmane za smanjenje naknada, ali niti jedan nije prošao. On inače pola svih svojih naknada u Skupštini uplaćuje u humanitarne svrhe. Misli kako su naknade za mjesne odbore i gradske četvrti previsoke i potpuno neprimjerene, pogotovo u kontekstu njihovih stvarnih ovlasti koje su, kaže, gotovo pa nikakve.
“Više puta sam predlagao smanjenje naknada, kako za nas zastupnike u Gradskoj skupštini, tako i za gradske četvrti i mjesne odbore, na žalost gradonačelnik je te naknade, nasuprot mojim prijedlozima, povećao toliko da od njih danas pojedinci mogu fino živjeti, a da ništa ne trebaju raditi, nego samo dizati ruke kako im se kaže! Čitav sustav mjesne samouprave u Zagrebu je krivo postavljen, bez stvarnih ovlasti i mogućnosti utjecaja na bilo što bitno, a ovako visoke naknade su “naknada” za poslušnost gradonačelniku!” zaključuje Stojak.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/analizirali-smo-jos-jedan-genijalan-bandicev-model-zasto-zagreb-trosi-27-milijuna-kuna-na-mjesne-odbore-i-vijeca-cetvrti-koji-ne-odlucuju-ni-o-cemu/

Ono čega nema moramo smanjiti.   MILAN BANDIĆ Mjc1xo
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 18583
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum