Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by Hektorović on 16/4/2019, 15:33

Profesor Rasim Muratović: U Ahmićima se prije 26 godina desio genocid
Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! B_190416079
"Genocid u Bosni i Hercegovini jedan je u nizu genocida u novijoj historiji svjetske civilizacije u krvavom ogledalu ideološkog pogroma i državno organiziranog zla, s kojim se politika, nauka i filozofija još uvijek nisu u stanju ili se ne žele radikalno obračunati na ljudski smislen i životno obećavajući način. Uobičajena fraza 'da se više nikad ne ponovi', ta kontekstualno-deklarativna mantra, neizbježna tokom antifašističkih godišnjica i ceremonija, pojavljuje se tako kao izraz moralnog licemjerja, politikantske nedosljednosti i neodgovornosti svjetskih moćnika", stoji u saopćenju Rasima Muratovića.

Navodi da je u pravnom smislu genocid zločin najvećeg ranga a u sociološkom smislu društvena pojava koja ima intenciju ponavljanja. 

"Pravo kao struka teže dokazuje genocid, dok s naukom, posebno sociologijom, to ide malo lakše. Zločin HVO-a izvršen nad Bošnjacima u Ahmićima 16. aprila 1993. godine, prema Rezoluciji Generalne skupštine UN-a o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida, od 9. decembra 1948. godine, član II, jeste genocid. U Ahmićima je od ukupno 350 stanovnika sela ubijeno 116 civila ‒ muškaraca, žena, staraca, djece ‒ što je oko 35 posto od ukupnog broja Ahmićana. Svi ubijeni bili su članovi jedne nacionalne, etničke i vjerske skupine", navodi se u saopćenju. 


U Ahmićima je, navodi se u saopćenju, izvršeno nanošenje teških tjelesnih ili duševnih povreda članovima skupine ‒ ranjavanje, kidanje dijelova tijela, protjerivanje.

"U Ahmićima je izvršeno namjerno podvrgavanje Bošnjaka takvim uvjetima života koji su trebali dovesti do njihovog potpunog ili djelomičnog uništenja. U operaciji nazvanoj '48 sati pepela' Bošnjaci su podvrgnuti takvim uvjetima života da ako nisu bili ubijeni, nisu mogli ni živjeti. Sve je porušeno, spaljeno, sravnjeno sa zemljom. U Ahmićima su nametnute takve mjere kojima se željelo spriječiti rađanje u okviru nacionalne, etničke i vjerske skupine. Ubijeno je 116 Bošnjaka, od kojih su 90 posto muškaraca i žena bili u fertilnoj dobi", navodi Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava UNSA. 

Specifičnost genocida ne proizlazi iz opsega ubijanja niti divljaštva i nečašća koje karakterizira počinioce, nego iz same namjere uništenja određene grupe ljudi. Stoga se u saopćenju navodi da je genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

"Ahmići su najstrašniji događaj koji su počinile jedinice HVO-a uz materijalnu, finansijsku i kadrovsku pomoć političkog i vojnog režima Republike Hrvatske! Ono što genocid razlikuje od ratnih zločina je to da iza njega stoji država. Republika Hrvatska je stajala iza zločina u Ahmićima! Ahmići i cijela Lašvanska dolina, kao i Stolac, Čapljina, Ljubuški, Mostar, Prozor, Gornji Vakuf, Bugojno, Kiseljak, Žepče i Vareš su u skladu s velikohrvatskom ideologijom, politikom i praksom (čija je centrala bila u Zagrebu, u kancelariji predsjednika države dr. Franje Tuđmana) trebali biti sastavni dio hrvatske republike Herceg-Bosne u kojoj nije bilo mjesta za Bošnjake", stoji u saopćenju. 

Navodi se da je na primjeru zločina u Ahmićima Haški tribunal utvrdio da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu, čime je "sukob" dobio karakter međunarodnog oružanog sukoba i to zbog direktne umiješanosti Hrvatske vojske i zbog postojanja opće kontrole Hrvatske nad oružanim snagama i civilnim vlastima bosanskohercegovačkih Hrvata.

"Međunarodni krivični sud donio je pravosnažne presude u kojima je označio Republiku Hrvatsku kao agresorsku državu, a cijeli politički, vojni i policijski vrh Hrvatske zajednice Herceg-Bosna pravosnažno je osuđen na 111 godina zatvora zbog udruženog zločinačkog poduhvata", stoji u saopćenju. 

Politički vrh Republike Hrvatske i politički vrh Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini gotovo sve ovo rečeno negira. 

"S tim u vezi Dario Kordić, kojeg je Haški tribunal osudio na 25 godina zatvora, nakon odslužene kazne se dočekuje i danas slavi kao heroj i svetac. Tako je i sa Slobodanom Praljkom i ostalima. Nema katarze, nema izvinjenja, nema kajanja. Ima negiranje genocida, relativiziranje zločina i optuživanje žrtve. To su posljednje faze genocida nakon čega se sve vraća na početak gdje je prva faza demonizacija određene nacionalne, etničke i vjerske grupe. “Bošnjaci su teroristi; Bošnjaci su fundamentalisti; Bošnjaci su vjerski fanatici i kao takvi oni su remetilački faktor i kao takve treba ih 'očistiti'", navodi se u saopćenju Rasima Muratovića.

Navodi se da do normaliziranja stanja i odnosa u Bosni i Hercegovini ne može doći ukoliko počinioci ne priznaju ono što su počinili i javno ne iskažu kajanje za ono što su uradili. 

"Žrtva ne može biti prisiljena da oprosti, mora biti spremna da dobrovoljno da oprost, a počinilac ga mora prihvatiti samo kao poklon koji nije zaslužen. Ne postoji niko ko bi imao pravo prisiliti žrtvu na oprost, pa ni vjerski ili politički lideri. Niko nema pravo ni davati bilo kakvo uputstvo u tom smislu. To je isključivo pravo žrtve. Oprost nije obaveza žrtve niti je pravo počinioca. To je, dakle, lični stav. Šta god žrtva odluči, niko je nema pravo osuđivati ili hvaliti za to što je učinila. Do oprosta ne može doći ukoliko počinilac sam ne prizna sve ono što je počinio i ne pokaže iskreno žaljenje. Ali i tada, ukoliko taj počinilac iskreno pokaže kajanje, ne može imati nikakva prava, ni u pravnom ni u moralnom smislu", saopćeno je. 

Prema njegovim riječima, šokantna je činjenica da se u Bosni i Hercegovini skoro ništa od onoga što se desilo u razdoblju 1992‒1995. ne uči u školama i da nije dio nastavnih programa. 

"Ako je to tako, onda je zaista sumorna budućnost jer historija nam pokazuje da negiranje, poricanje i zaborav nemaju posljednju riječ. U kulturi življenja gdje je negiranje i poricanje uobičajeno, ukoliko ljudi i dalje žele poricati, društvo dovodi do lažnog morala i jednog će momenta izaći na vidjelo, a reakcije mogu biti veoma burne i mogu biti opasne za budućnost tog naroda", stoji u saopćenju. 

Muratović navodi da je činjenica da se počinjeno zlo ne može nikada preseliti u historijske anale kao prošlost koja je prošla. 

"Svi moramo priznati istinu o zločinu i da ova istina nadvlada današnju dominantnu politiku i kulturu laži. Jevreji su nakon holokausta našli svaki kamen od porušenih sinagoga, ušli u trag zlatnim polugama napravljenih od opljačkanog zlata ubijenih Jevreja. Oni i dan-danas prave intervjue s onima koji su preživjeli holokaust. Historija jeste učiteljica, ali mi smo loši đaci, a loši đaci ponavljaju lekciju sve dok je ne nauče", zaključeno je u saopćenju Rasima Muratovića.
Hektorović
Hektorović

Posts : 9098
2018-04-10


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by RayMabus on 16/4/2019, 15:40

Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 86324
2014-04-11


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by pismejker on 16/4/2019, 15:50

@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.

deset godina ja pricam s kim Hrvati imaju posla..sa islamskim skotovima,koji cak nisu u islamu..Turke moras postivati,jerbo drze do casti,ali Mujeki,Balije,kakogod,to je mulj muljeva najnizi..beskarkterni,prevrtljivi,podli i podmukli..
Pa eto,sad nek netko brani svoje Cvieće,jeblo ga ono.. :cleanteeth

_________________
Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Mqdefault
pismejker
pismejker

Posts : 26846
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by vuksadinare on 16/4/2019, 15:51

ovima je genocid postao ako samo krivo pogledas bosnjaka... :)..de reci amerima da su pocinili genocid u vijetnamu ubivsi preko 500 vijetnamaca u jednom vijetnamskom selu..zene,djecu,starce...oces kurac moj reci..ajd budalo ne pisi gluposti..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 61417
2015-09-08


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by vuksadinare on 16/4/2019, 15:53

@pismejker wrote:
@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.

deset godina ja pricam s kim Hrvati imaju posla..sa islamskim skotovima,koji cak nisu u islamu..Turke moras postivati,jerbo drze do casti,ali Mujeki,Balije,kakogod,to je mulj muljeva najnizi..beskarkterni,prevrtljivi,podli i podmukli..
Pa eto,sad nek netko brani svoje Cvieće,jeblo ga ono.. :cleanteeth
...bog te nejebo rat pred vratima u bh-a a njima alija prodaje pricu da nece biti rata i budale bar vecina povjeruju u to...onda im kriv drugi...krivi aliju jebo te on sto vas je u rat goloruke uveo..da im nije hrvata koji su im dali oruzje danas ih ni ne bi bilo u bh-a...jedini muslimani tj bosnjaci koji nisu poslusali aliju pred pocetak rata su oni u posavini..ostali nula bodova
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 61417
2015-09-08


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by vuksadinare on 16/4/2019, 15:56

..hrvati u bh-a nisu mogli cekati dok se alija premisljao oce bit rata ili nece...uostalom to je i sam kljujic priznao..da je bila neminovnost osnivanja hvo-a jer je alija kalkulirao i bio u nevjerici...jebote karadzic,slobo,seselj im porucivali da ce nestati kao narod...a on..'ja ba komsija jovo je'l da ti meni neces nista..a jovo..'ma necu nista komsija samo ti snivaj' :)
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 61417
2015-09-08


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by Ringo10 on 16/4/2019, 15:58

@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
Sarajevo je deblokirano razmjenom teritorija. Alija je dobio svu okolinu Sarajeva koju su drzali Srbi (Ilidza, Ilijas, Vogosca, Semizovac i jos toga) a Srbima su Hrvati ustupili Sipovo, Mrkonjic Grad, HE Bocac i manji dio opcine Donji Vakuf.

Pisao sam o tome nedavno ali niko nije obratio paznju.
Ringo10
Ringo10

Posts : 8107
2015-09-24


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by vuksadinare on 16/4/2019, 16:02

@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
Sarajevo je deblokirano razmjenom teritorija. Alija je dobio svu okolinu Sarajeva koju su drzali Srbi (Ilidza, Ilijas, Vogosca, Semizovac i jos toga) a Srbima su Hrvati ustupili Sipovo, Mrkonjic Grad, HE Bocac i manji dio opcine Donji Vakuf.

Pisao sam o tome nedavno ali niko nije obratio paznju.
ako cemo iskreno aliji je bio prvi cilj da sarajevo ne diraju pred pocetak rata...za ostalo ga bas nije tangiralo...mjesec dana prije napada na sarajevo vec se dobrano ratovalo u posavini...veli armin pohara u ratno vrijeme zamjenik zapovjednika za posavinu kaze...zove on aliju nakon napada na bos.brod i kazemu gospodine predsjednice u bos.brodu i posavini je vec rat...a alija ce njemu..ne brini armine nece biti rata obeco mi ej kukanjac...pohara nastavlja ljudi ginu u posavini a on nece biti rata a upravo nas najvise napada kukanjceva jna...tada kako kaze pohara aliju je jedino brinulo da rat ne dođe u sarajevo te rekao aliji eto tebi predsjednice rata za koji dan vjerovao ti ili ne
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 61417
2015-09-08


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by RayMabus on 16/4/2019, 16:09

@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
Sarajevo je deblokirano razmjenom teritorija. Alija je dobio svu okolinu Sarajeva koju su drzali Srbi (Ilidza, Ilijas, Vogosca, Semizovac i jos toga) a Srbima su Hrvati ustupili Sipovo, Mrkonjic Grad, HE Bocac i manji dio opcine Donji Vakuf.

Pisao sam o tome nedavno ali niko nije obratio paznju.
Pa te razmjene teritorija ne bi bilo da nije bilo hrvatske vojske kojoj je Tuđman na vrhu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 86324
2014-04-11


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by Ringo10 on 16/4/2019, 16:10

@RayMabus wrote:
@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
Sarajevo je deblokirano razmjenom teritorija. Alija je dobio svu okolinu Sarajeva koju su drzali Srbi (Ilidza, Ilijas, Vogosca, Semizovac i jos toga) a Srbima su Hrvati ustupili Sipovo, Mrkonjic Grad, HE Bocac i manji dio opcine Donji Vakuf.

Pisao sam o tome nedavno ali niko nije obratio paznju.
Pa te razmjene teritorija ne bi bilo da nije bilo hrvatske vojske kojoj je Tuđman na vrhu.
Pa to i govorim.
Ringo10
Ringo10

Posts : 8107
2015-09-24


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by RayMabus on 16/4/2019, 16:13

@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:
@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
Sarajevo je deblokirano razmjenom teritorija. Alija je dobio svu okolinu Sarajeva koju su drzali Srbi (Ilidza, Ilijas, Vogosca, Semizovac i jos toga) a Srbima su Hrvati ustupili Sipovo, Mrkonjic Grad, HE Bocac i manji dio opcine Donji Vakuf.

Pisao sam o tome nedavno ali niko nije obratio paznju.
Pa te razmjene teritorija ne bi bilo da nije bilo hrvatske vojske kojoj je Tuđman na vrhu.
Pa to i govorim.
A jel znaš da je Alija pokušavao deblokirati Sarajevo sam pa ih Srbi naklepali ?

To skrivaju ko zmija noge a onda ode seru nešto a napravili pokolj u Trustini i drugdje.

SDA i njihova politika. Gade mi se.
RayMabus
RayMabus

Posts : 86324
2014-04-11


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by vuksadinare on 16/4/2019, 16:14

tuđman nudi aliji 1991 zajednicko planiranje obrane i pomoc u oruzju alija odbija da mu ej jna obecala da nece biti rata...sto je tu tuđman vise mogao..osim da pokusa spasiti hrvate u bh-a...kad ovaj drugi nece da se spasi...koliko je alija bio ogranicen na politiku koju je vodio od dana do dana dokazuje to da je vjerovao podvalama kos-ovom covjeku kiri gligorovu koji je uvijek gurao vodu na mlin slobi...u onom kruzoku sastanaka tada predsjednika republika sfrj-ota...gdje mu je kiro prodao ko nekakvom naivcu foru da tuđman dijeli bosnu sa slobom...a ovaj se upecao...kako dijeli majku mu a nudi aliji zajednicko planiranje obrane...bosne i hrvatske...a ovaj to odbija
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 61417
2015-09-08


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by pismejker on 16/4/2019, 16:16

Nish..Rujka dovrsava dimljena rebarca ghovedja sa dinstanim kiselim kupusom,onim NENADJEBIVIM FUTOŠKIM SRPSKIM ČULUMOM ...zlata vrijedi..i krumpir kujani u ljusci.. cheers cheers cheers

_________________
Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Mqdefault
pismejker
pismejker

Posts : 26846
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by RayMabus on 16/4/2019, 16:26

@vuksadinare wrote:tuđman nudi aliji 1991 zajednicko planiranje obrane i pomoc u oruzju alija odbija da mu ej jna obecala da nece biti rata...sto je tu tuđman vise mogao..osim da pokusa spasiti hrvate u bh-a...kad ovaj drugi nece da se spasi...koliko je alija bio ogranicen na politiku koju je vodio od dana do dana dokazuje to da je vjerovao podvalama kos-ovom covjeku kiri gligorovu koji je uvijek gurao vodu na mlin slobi...u onom kruzoku sastanaka tada predsjednika republika sfrj-ota...gdje mu je kiro prodao ko nekakvom naivcu foru da tuđman dijeli bosnu sa slobom...a ovaj se upecao...kako dijeli majku mu a nudi aliji zajednicko planiranje obrane...bosne i hrvatske...a ovaj to odbija
Ma pusti debile. Čekamo novi islamistički napad u Europi jer ja nakon Komšiša treći put san donija odluku.

Kad Nijemci puknu na njih ove islamske poturice su najebale jer im je islam jedini indetitet za razliku od Albanaca. Ostat će sami bez saveznika na bojnom polju.
RayMabus
RayMabus

Posts : 86324
2014-04-11


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by Ringo10 on 16/4/2019, 18:37

@vuksadinare wrote:tuđman nudi aliji 1991 zajednicko planiranje obrane i pomoc u oruzju alija odbija da mu ej jna obecala da nece biti rata...sto je tu tuđman vise mogao..osim da pokusa spasiti hrvate u bh-a...kad ovaj drugi nece da se spasi...koliko je alija bio ogranicen na politiku koju je vodio od dana do dana dokazuje to da je vjerovao podvalama kos-ovom covjeku kiri gligorovu koji je uvijek gurao vodu na mlin slobi...u onom kruzoku sastanaka tada predsjednika republika sfrj-ota...gdje mu je kiro prodao ko nekakvom naivcu foru da tuđman dijeli bosnu sa slobom...a ovaj se upecao...kako dijeli majku mu a nudi aliji zajednicko planiranje obrane...bosne i hrvatske...a ovaj to odbija
U jednom razgovoru iznervirani Tudjman govori Aliji - Gospodine Izetbegovicu, svaki moj prijedlog odbijate, pa zasto odbijate svaki prijedlog ...

Alija i njegova SDA su pokusavali furati neki svoj fazon ... HVO su morali tolerirati dok su bili slabiji ali cim su se naoruzali krenuo je sukob.
Ringo10
Ringo10

Posts : 8107
2015-09-24


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by Ringo10 on 16/4/2019, 18:40

@RayMabus wrote:
@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:
@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:Inače su jako zanimljivi , taj isti državni vrh Hrvatske je deblokirao Bihač i Sarajevo ( ne nije ga SDA deblokirala ) i isti zločin su napravili u srednjoj Bosni nad Hrvatima i sve to prešučuju i samo piče svoje.

Čekam novi islamistički napad u Evropi.

Nakon šta san vidija da su treći put glasali za Komšića ja san odluku donija a oni neka se misle šta će i kako će kad cijela Evropa uđe u antislam.

Samo pleten mrežu.
Sarajevo je deblokirano razmjenom teritorija. Alija je dobio svu okolinu Sarajeva koju su drzali Srbi (Ilidza, Ilijas, Vogosca, Semizovac i jos toga) a Srbima su Hrvati ustupili Sipovo, Mrkonjic Grad, HE Bocac i manji dio opcine Donji Vakuf.

Pisao sam o tome nedavno ali niko nije obratio paznju.
Pa te razmjene teritorija ne bi bilo da nije bilo hrvatske vojske kojoj je Tuđman na vrhu.
Pa to i govorim.
A jel znaš da je Alija pokušavao deblokirati Sarajevo sam pa ih Srbi naklepali ?

To skrivaju ko zmija noge a onda ode seru nešto a napravili pokolj u Trustini i drugdje.

Pa kako necu znati kad sam proveo sve 4 godine rata u Sarajevu i na terenima oko Sarajeva ...

U ljeto 1992 Tudjman je posao Nijaza Batlaka Daidzu da organizira deblokadu i bile su planirane dobro naoruzane postrojbe ali su Alija i Sefer to sprijecili po svaku cijenu. 
Jer su smatrali da bi ulazak HV u Sarajevo bio katastrofalan za njihove politicke planove i ciljeve. Daidza je kod Konjica u jednom momentu jedva zivu glavu sacuvao.

U Hrvatskoj niko o tome nema pojma niti je koga briga.
Ringo10
Ringo10

Posts : 8107
2015-09-24


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by RayMabus on 16/4/2019, 20:17

SDA = muslimansko bratstvo

Nek njima sad RS pola BiH pa nek tako stoji do daljnjega
RayMabus
RayMabus

Posts : 86324
2014-04-11


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by n_razbojnik on 16/4/2019, 21:11

Valjda ćemo drugi puta pametnije

_________________
potpora antifašizmu
n_razbojnik
n_razbojnik

Male
Posts : 9866
2014-04-15

Lokacija: : ObiLand

Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by RayMabus on 16/4/2019, 21:18

@n_razbojnik wrote:Valjda ćemo drugi puta pametnije
Pa šta nas tiče ovo blok stanje u BiH di pola države drže Srbi a pola muslimani i Hrvati može trajat vječno.

Zapadni dio RS je fizički odvojen distriktom Brčko i nije vojna opasnost za Hrvatsku a njima je Srbija poviše glave i na zapadu unutar države.
RayMabus
RayMabus

Posts : 86324
2014-04-11


Back to top Go down

Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske! Empty Re: Institut istraživanja genocida Univerziteta u Sarajevu: genocid u Ahmićima paradigma genocida koji je planirao, organizirao i izvršio državni režim Republike Hrvatske!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum